Arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce k530 sahibi oldum. samsung'tan sonra ilaç gibi geldi açıkçası. 400 ytl'ye 3g,radyo,2mp kamerası olan bir telefondan daha iyisi dusunulemez. ozellikle rss okuyucu olayına bayıldım. w810i ile de karsılastırma sansını da buldum. w810i muzik konusunda cok onde. kutudan cıkan kulaklıklar, muzik setinin aux cıkısı için verlen kulaklıklar ve walkman yzılımı muthş. ancak k530i'nin kulaklıkları berbat. kulak içi degil. 2.5mm standart cıkısı yok. kulagıma oturmuyor. gercekten bu telefona yakısmayan kulaklıklar. ayrıca muzik yazılımında eq ayarları zayıf. mesela mega bass yok. yani amacınız muzik ise uzak durun derim. yada alın ama ekstradan bir kulaklıga ihtiyac kesin duyarsınız. neyse muzik bu sekilde, ancak ekran w810i den daha basarılı daha buyuk daha net ve daha canlı. deger olarak coznurlukte biraz daha iyi. ancak eski samsung'a baktıgımıda bunu tum se ler için soyleyebilirim video oynatıcıları iyi degil. cok kareleniyor bulanıyor. samsung cam gibiydi. (e890-dokunmatik olan)ama tabi oda 320*240 cozunurlukteydi. evet ekran bu sekilde. kamera se basarılı. w810i nin tek farkı ısık ve autofocus. diger sekilde aynılar performans acısından. bu arada k530i daha hızlı gibi geldi bana uygulama acılıslarında falan. diyeceksiniz ki nedir eki onu farklı kılan? tasarım arkadaşlar. incecik ve çok şık bir kasa. gerçekten gzel. w810i in yarı kalınlığında. tabi en onemli bir diger ozelliği ise 3g. fakat burda cok uzuldugum bi nokta var ki yardımıızı istiyorum, 2. kamerayı kullanamıyorum.yani foto cekmiyor sanırım nokia'nın n serileri gibi. eger bir program ya da secenek varsa cok sevinirm. bir diger sorun ise album kapagı. sony ericsson larda boyle bir sey var mı? album kapagını da gosteren bi muzik calar? cok guzel dururdu yani. bu arada bir seyden bahsetmedim, ses kalitesi konusma sırasında cok net ve temiz. bazı arkadaslar k530i diye aradıgımda yakınmıslar ama bende boyle bir problem olusmadı. neyse efendim sorularınız olursa telefon ile ilgili yanıtlayabildigimce....
Ses kalitesi kötü demişin. Belki kaliteli bir kulakiçi kulaklıkla, mesela CX300 veya EP-630, daha iyi bir ses kalitesi elde edilebilir.
Bir K serisi için autofocus ve flaş olmaması büyük dezavantaj.
Valla kare kare video göstermeyen SE o kadar az ki Aynı şekilde 3.5 mm standart çıkışı olan SE var mı bilmiyorum.
1- Çektiğin foto örneklerini, her ortamda, ve telefonun fotoğraflarını koyabilirsin buraya 2-Malzeme kalitesi nasıl? 3-Kutu içeriği nasıl neler var neler yok? 4-PC ile aktarım hızı nasıl?
Pentax K100D D-SLR / Tamron AF SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro / 67 mm B+W UV NC filtre / Pentax SMC DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL / 52 mm Hama UV filtre / Pentax AF-360FGZ TTL Flaş / 2 GB SanDisk Extreme III SD kart / Lowepro Nova II AW / Samsung Digimax S500
arkadaslar sorularına yardımcı olmaya calısıyım. alma sebebi 3g ve şık tasarım. diyeceksiniz ki k610 i neden almadın, radyo yoktu cunku. colourofthelife: arkadasım evet autofocus ve flas eksiklik gibi ama zaten kamera benm için olsa da olur olmasada pek kullanmıyorum yani. o yuzden alırken pek dusunmedim. ses kalitesi fena degil onu kotu yapan kulaklıklar ve az eq secenegi. bu arada dedigim gibi w810i kulaklıgı ile gelmiyor telefon dogrudan asagıya baglanan kulaklıla geliyor. o yuzden ep630 ile cebi kullanamıyorum.yani 2.5mm kulaklık cıkısı derken bundan bahsetttim. kulaklıklar w810i gibi degil.malzeme kalitse çook basarılı. yine madem bu kadar populer ondan devam edelim w810 kadar plastik degil. arkası soyle kaygan plastikten yanlar metalk ve ondeki parlak ekranla guzel duruyor kameranın bulundugu bolum ise tırtıklı noktalı ve cook sık. ben cok telefon kullandım ama bunun kadar iyi bir işciliğe ve malzeme kalitesine sahip bir telfon gormedim acıkcası.gercekten coook kaliteli. kutu içerigine girmedim. zaten belli. kulaklık, sarj cihazı,usb baglantısı ve 512 mb ms ile geldi bu arada m2 kullanıyor. işte tek farkı w810i den o muzik seti baglantısı ve kulaklık. birde veri aktarımını pek kullanmadım bluetooht ile baglıyorum cunku bilgisayara. arkadaslar benm kafama takılanlar konsunda yardım ederseni sevinirim. 1- album kapagı gsteren muzik calar.(kd player da denedim yok sanırım) 2- 2. kamera ile foto cekmek. 3-w810i de boyle her secenege geldigimde telefonu titrestiren secenekleri ikonları degişteiren temalar vardı. bunu nasıl yapıcaz bilmiyorum. aynı tema bende o sekilde işlemedi. bu arda foto 2mp, iyi kalite beyaz dengesi otamatik. odadan bahceyi cektim:
Telefonun fotoğraflarına baktım. Gayet şık gözüküyor. Benim eski T630' u anımsatıyor Taş gibi telefondu.
Ekranı da 2.0" sanıyorum yani biraz daha büyük W810iye göre. Sanıyorum sarj süresi de iyidir.
Müzik seti bağlantısı neyse de kaliteli kulaklık olsa iyi olurdu.
Dediğin flaş tema sanıyorum. Bilmiyorum destekliyor mu K530i flaş temaları. Onu araştırmak lazım. 2. kamera ile foto çekip napıcan ki zateb VGA çekiyordur herhalde
1- evet belirttiğim gibi verilmiyor . bu işte tek eksiği. w810 i kulaklıgı ne kadar bilmiyorum. kulaklılk çift parcalı degil. 2-evet vga cekiyor ama bazen işte lazım oluyor.sarj suresi verdigim şablondada daha iyi gosterilmiş ki evet denedik daha iyi. 3- bu arada hem foto ornegi hem de kulaklık için foto ektim yayınlıyorum: