Bir dönemin efsane ekran kartı üreticilerinden biri olan ve şu an AMD-ATi'nin FireGL serisi profesyonel ekran kartlarını hazırlayan ekibin de ilk yuvası olan Diamond bilindiği üzere aynı ELSA gibi bir süre önce sessizliğini bozdu ve özellikle son kullanıcılara yönelik ekran kartı çözümlerine yeniden hız kazandırmaya başladı.
Diamond'un hazırladığı yeni ekran kartı çift slot tasarıma sahip olan ve referans soğutma yerine özelleştirilmiş soğutma ile gelen yeni Radeon HD 3850 Viper. Diamond markasını hatırlayacka yaşta olan okurlarımız firmanın zamanında hazırladığı ve Nvidia'nın TNT/TNT2 grafik çözümlerini kullanan Viper serisi efsane ekran kartlarını hatırlayacaklardır.
Firmanın hazırladığı çift slot tasarıma ve özel soğutmaya sahip olan Radeon HD 3850 Viper 512MB GDDR3 bellek ile geliyor ve ürün üzerinde çift DVI ile bir adet HDTV destekli tv çıkışı yer alıyor. Saat hızları henüz netleşmeyen Diamond Viper HD 3850'nin newegg listelerine giren satış fiyatı ise yaklaşık 190$
Soğutucu midemi bulandırdı soğutma sorunu olursa kötü olur.
INTEL NEHALEM CORE-İ7 920,ZOTAC X58 SLI ANAKART,ZOTAC GTX 295 QUAD SLI,CORSAIR DDR3 3x1GB RAM,SEAGATE 250GBx2 RAID,SILVERSTONE STRIDER ST1000W POWER SUPPLY,LIAN LI V2000B PLUS II KASA,ALPHACOOL 360 EXTREME-120 RADYATÖR,YBRIS EXTREME CPU BLOK,RE-PACK SU TANKIx3,ALPHACOOL 12V 600L/S POMPA,ALPHACOOL SILENTSTAR DUAL HDD SIVI SOĞUTMA,SAMSUNG DVD-RW,ZALMAN FAN KONTROL,ACER 24" LCD HD MONITOR,LOGITECH Z10 SPEAKER AC RYAN,REVOLTEC,ZALMAN,POWERCOLOR,AKASA MOD
Soğutma başarılı gibi durmuyor bence,çift slotlardaki kendi egzos sistemleri çok daha başarılı.Ayrıca 3850 fiyatına ve performansına göre çok iyi bir kart
benced 3850 fiyatına göre başarılı bi kart lütfen kötülemeyelim
Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Birgün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. YIldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.
kart kasada yan duruyor zaten neresini beğeneceksiniz?Pencereli bir kasam var ve ekran kartının arkası görünüyor fanını görmek için eğilmem gerekiyor.Siz f/p oranına bakın arkadaşlar Koynunuza alıp yatacak değilsiniz ya
kart kasada yan duruyor zaten neresini beğeneceksiniz?Pencereli bir kasam var ve ekran kartının arkası görünüyor fanını görmek için eğilmem gerekiyor.Siz f/p oranına bakın arkadaşlar Koynunuza alıp yatacak değilsiniz ya
Yanlış oldu 3850 demek istedin heralde valla 270 lira verdim verdiğim her kuruş helal olsun crysis'i bile son detay 1280*1024'te mis gibi oynatıyor diğer oyunlarda tüm detaylar full bide üstüne hdr ve 8x Fsaa açıyorum tık demiyor .Eee tabi kedi ciğer ilişkisi var bu işlerde adam daha kartın modelini yazmaktan aciz.
Yahu ne kadar ön yargılı insanlarsınız yaw daha soğucunun performansını görmediniz nasıl yorum yapıyorsunuz merak ediyorum diamond'a, palit'e laf edenlerede şaşıyorum acaba kullandılarmıda bu kadar kötüleye biliyorsunuz.Görüntü herşey değil hatta hiçbir şey .Palitin fanlarını görüntüsü dandik olabilir ama stok fandan çok daha iyi soğutuyor kendim şahidim.Sanki oturup kartı izleyecekler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dahaka90 -- 5 Ocak 2008; 15:58:44 >
3750 den iyidir heralde o zaman fıyatı uygun olur 3750 tam fıyasko
Yanlış oldu 3850 demek istedin heralde valla 270 lira verdim verdiğim her kuruş helal olsun crysis'i bile son detay 1280*1024'te mis gibi oynatıyor diğer oyunlarda tüm detaylar full bide üstüne hdr ve 8x Fsaa açıyorum tık demiyor .Eee tabi kedi ciğer ilişkisi var bu işlerde adam daha kartın modelini yazmaktan aciz.
yanlıs yazmısım 3850 ye bişey dediğim yok zaten o iyide ama 3870 o fiyatı hak etmiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 5 Ocak 2008; 18:23:10 >
Yahu ne kadar ön yargılı insanlarsınız yaw daha soğucunun performansını görmediniz nasıl yorum yapıyorsunuz merak ediyorum diamond'a, palit'e laf edenlerede şaşıyorum acaba kullandılarmıda bu kadar kötüleye biliyorsunuz.Görüntü herşey değil hatta hiçbir şey .Palitin fanlarını görüntüsü dandik olabilir ama stok fandan çok daha iyi soğutuyor kendim şahidim.Sanki oturup kartı izleyecekler.
Arkadaşım tam olarak söyleyeceklerimi dile getirmişsin teşekkürler.Amaç kötülemek olunca insanlar türlü yollar buluyor.
3750 den iyidir heralde o zaman fıyatı uygun olur 3750 tam fıyasko
yanlıs yazmısım 3850 ye bişey dediğim yok zaten o iyide ama 3870 o fiyatı hak etmiyor
3870 8800gt'den daha düşük performansa sahip ama bunu yanında daha düşük fiyata sahip yani fiyatını hakeden bir kart bence ama para olunca tabiiki 8800gt ama param yetmiyorsa neden almayayım 3870'i gayette güzel overclock oluyor fan devirini yükseltincede.
Zaten alınacak 3 tane kart var adam gibi 3850, 3870 bide 8800gt bide çıkarsa 8800gs.