AMD-ATi'nin AGP'yi devre dışı bırakmaya niyeti yok gibi gözüküyor. Nvidia'nın GeForce 7 serisi ile geride bıraktığı AGP uyumlu ekran kartı sevdası AMD-ATi tarafında gelen talep ve var olan kullanıcı potansiyeli açısından devam ediyor. Son olarak AMD-ATi'nin en önemli partnerlerinden biri olan Sapphire, Radeon HD 3850 AGP modelini duyurdu. ATi Radeon HD 3850'nin AGP varyasyonu ile birlikte DirectX 10'dan sonra 10.1 de AGP ile tanışmış oldu. Özellilkle AGP platformunda hala güçlü sistemleri olan kullanıcılar için hazırlanan yeni Sapphire Radeon HD 3850 AGP'nin genel özellikleri ise şu şekilde;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 4 Ocak 2008; 18:48:00 >
Hah güleyim bari! , ati önce agp kullanıcılarına yaşattığı sürücü sorununu çözsün. 7.7 den beri agp desteği yok , neredeyse 6 ay! Eskiden olsa bu kartı ilk ben alırdım. Ama şu anda büyük tereddüt yaşıyorum. Ati ye güvenim kalmadı. Hele bir de fiyat unsuru var, malum agp kartlar daha pahalı oluyor pcix versiyonlarından...
Bir de şunu belirtmek isterim bundan önceki işlemcim p4 3.0e idi ve x1950pro agp ekran kartımı sınırlayıcı oluyordu. 3850 yi çok daha fazla sınırlayacaktır. Eğer eski jenerasyon bir işlemciniz varsa ve bu kartı alıcam diyorsanız en azından 3.5ghz civarı bir işlemciniz olmasına dikkat edin derim, yoksa yeni oyunlarda kart kendini gösteremez ve verdiğiniz paraya yazık olur...
Hah güleyim bari! , ati önce agp kullanıcılarına yaşattığı sürücü sorununu çözsün. 7.7 den beri agp desteği yok , neredeyse 6 ay! Eskiden olsa bu kartı ilk ben alırdım. Ama şu anda büyük tereddüt yaşıyorum. Ati ye güvenim kalmadı. Hele bir de fiyat unsuru var, malum agp kartlar daha pahalı oluyor pcix versiyonlarından...
Bir de şunu belirtmek isterim bundan önceki işlemcim p4 3.0e idi ve x1950pro agp ekran kartımı sınırlayıcı oluyordu. 3850 yi çok daha fazla sınırlayacaktır. Eğer eski jenerasyon bir işlemciniz varsa ve bu kartı alıcam diyorsanız en azından 3.5ghz civarı bir işlemciniz olmasına dikkat edin derim, yoksa yeni oyunlarda kart kendini gösteremez ve verdiğiniz paraya yazık olur...
en azından 230$+kdv fiyat istenecektir. 8800gt de o zaman buna yakın bir fiyat olacaktır. Bu durumdada bu karta para yatırmanın bir manası kalmayacaktır gibime geliyor
Ati bu hareketi yaparak cok akıllıca bi oyun oynadı piyasada ne kadar cok agp kullanıcısı var bu herkes tarafından bilinir. ati tarafındanda bilindigi gibi. hizmet değil firmanın para kazanmak için cıkardıgı bi karttır 478 pin bi sistem bu kartı ne kadar doyulabilir ? sisteme takıldıgında oyunlarda Alınacak maxsimum ferformansın hayalini kuran arkadaslar için konusuyorum okdar hevesli olmasınlar 1mb cacheli bir işlemci 400mhz frekansında bir ram ile bu kartı nekadar doyurursunuz nereye kdar bu sistem size oyun keyfi yaşatacak bu kart en az 400 lira ile cıkıs yapar yazık günah. almayı düşünen arkadaslar için söylüyorum elinizdeki sistemi satıp üstüne para ekleyip 775 makina toplarsınız cok rahat bi şekilde inanın bu kartta yetmez olacak ozaman ne cıkartacak bu akıllı firmalar merak diyorum doğrusu 4200 agp mi ? :) DX10 destegi varmıs anladıgım kadarıyla sana sesleniyorum eyyy 478 sistem senin neyine DX10 u çözmek :D
Ati bu hareketi yaparak cok akıllıca bi oyun oynadı piyasada ne kadar cok agp kullanıcısı var bu herkes tarafından bilinir. ati tarafındanda bilindigi gibi. hizmet değil firmanın para kazanmak için cıkardıgı bi karttır 478 pin bi sistem bu kartı ne kadar doyulabilir ? sisteme takıldıgında oyunlarda Alınacak maxsimum ferformansın hayalini kuran arkadaslar için konusuyorum okdar hevesli olmasınlar 1mb cacheli bir işlemci 400mhz frekansında bir ram ile bu kartı nekadar doyurursunuz nereye kdar bu sistem size oyun keyfi yaşatacak bu kart en az 400 lira ile cıkıs yapar yazık günah. almayı düşünen arkadaslar için söylüyorum elinizdeki sistemi satıp üstüne para ekleyip 775 makina toplarsınız cok rahat bi şekilde inanın bu kartta yetmez olacak ozaman ne cıkartacak bu akıllı firmalar merak diyorum doğrusu 4200 agp mi ? :) DX10 destegi varmıs anladıgım kadarıyla sana sesleniyorum eyyy 478 sistem senin neyine DX10 u çözmek :D
hibrid anakartlar var
4 Ocak 2008; 17:54:00
agp de güçlü sistem ne olabilir ki xeon çift işlemcili bilgisayarlar dışında bir e2xx serisine yetişebilecek bir 478pin işlemci var mı
monütör de dvi yok. vga donuştürücüsü kullansam ne kadar performans kaybı yaşarım? bu kartta vga çıkış yok. birde feel 460w psu bunu ve x2 3800+ kaldırır mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhacir -- 4 Ocak 2008; 19:47:12 >
monütör de dvi yok. vga donuştürücüsü kullansam ne kadar performans kaybı yaşarım? bu kartta vga çıkış yok. birde feel 460w psu bunu ve x2 3800+ kaldırır mı?
Bildiğim kadarıyla dvi konnektörün içinde analog sinyal zaten mevcut. Dönüştürücü pin uyumluluğu sağlamanın ötesinde bu analog sinyali ortaya çıkarıyor. Yani d-sub çıkıştan farklı olmaması lazım.
Diğer taraftan 460w feel sorun yaratabilir. Bende feel 550w var, x1950pro ya ucu ucuna yetiyor...
merak ediyorum AGP %? performans düşüşüne sebep olur. keşke diğer koşullar aynı iken sadece slot çeşidini değiştirerek bir test mümkün olabilse. kanımca çok az bir fark olacaktır.
dx9 kartlarda işlemciler sınırlayıcı rol oynamıyorlardı fakat dx 10 kartlarda tam tersine iyi işlemci iyi sonuç .dx10 kartlar ilk çıktığında amd fx 62 li sistem ve c2d lu sitemle karşılaştırması yapılmıştı.
elinde agp sistem olupta ekran kartına bu kadar para verebilecek performans düşkünü birisi zaten sistemini yenilemiştir diye düşünüyorum. Artık ömrünü tamamlamış bir yapıya bu kadar pahalı bir kart akıl karı olur mu ona bakmak lazım. Pci-e bile bitti pci-e 2.0 çıktı artık.
Şu an bu kartı almak gereksiz fakat Pci-e'ye erken geçildi. Pci-e veriyolunun önemli özelliklerinden biri ekran kartlarının ek güç ihtiyacını karşılamak ama pci-e kartların çoğu yine ek güç girişi istiyor.