Merhaba eski anakartım olan abit-ib9 u sattıktan sonra abitten vazgecemiyeceğimi anladım ve gene abitin başka bi anakartı olan ab9-quadgt yi aldım anakartın ilk önce kağıt üzerindeki özelliklerine bakalım...
abit AB9 QuadGT
CPU Interface: Socket T (Socket 775) CPU Support: LGA775-based Pentium 4, Celeron D, Pentium D, Pentium EE, Core 2 Duo, Core 2 Extreme Chipset: Intel P965 + ICH8R Bus Speeds: 133 to 600 in 1MHz increments Northbridge Strap: CPU, 1066, 800, 533 Memory Speeds: SPD, 533, 667, 800 PCIe Speeds: 100 to 200 in 1MHz increments PCI: Fixed Core Voltage: Default, Base to 1.9250V in +.0100V increments CPU Clock Multiplier: Auto, 6x-11x in 1X increments if CPU is unlocked, Core 2 Duo downward unlocked DRAM Voltage: 1.800V to 3.000V in +.025V increments DRAM- Ref Voltage: +2%, 0%, -2%, -4% DRAM Timing Control: SPD, Manual, Auto or Manual for 6 DRAM Timing Options including Command Rate MCH Voltage: 1.25V to 1.70V in +.05V increments CPU VTT Voltage: 1.20V, 1.30V, 1.40V, 1.50V ICH Voltage: 1.05V, 1.10V, 1.15V, 1.20V ICH IO Voltage: 1.50V to 1.70V in +.05V increments Memory Slots: Four 240-pin DDR2 DIMM Slots Dual-Channel Configuration Regular Unbuffered Memory to 8GB Total Expansion Slots: 1 - PCIe x16 1 - PCIe x4 (x16 Physical) 1 - PCIe x1 2 - PCI Slot 2.3 Onboard SATA/RAID: 6 SATA 3Gbps Ports - RAID 0, 1, 5, 10 - Intel ICH8R 2 e-SATA 3Gbps Port - RAID 0, 1, JBOD - JMicron JMB363 Onboard IDE: 1 ATA133/100/66 Port (2 drives) - JMicron JMB363 Onboard USB 2.0/IEEE-1394: 10 USB 2.0 Ports - 4 I/O Panel - 6 via Headers IEEE 1394 - TI TSB43AB22A Onboard LAN: Realtek RTL8810SC - PCI Express Gigabit Controller Onboard Audio: Realtek ALC888 8-Channel HD Audio Codec Power Connectors: ATX 24-pin, 8-pin EATX 12V, 4-pin Molex I/O Panel: 1 x PS/2 Keyboard 1 x PS/2 Mouse 1 x CMOS Clear Switch 2 x S/PDIF Optical - In and Out 1 x IEEE 1394 Port 2 x e-SATA Port 1 x Audio Panel 1 x RJ45 4 x USB 2.0/1.1 BIOS Revision: Award 12/11/06 6A79LA1EC-10
Solid State Capacitors - For Best Stability The tolerance is above the call of duty and exceeds 350C. Ideally the lifespan is 40,000 hrs under 85C, more than 10 times a normal capacitors life expectancy. Truly abit engineered to regulate and temper the pulse of the beast within.
* 100% Japanese Made Solid State Capacitors * Best CPU and Memory Performance and Overclockability
Digital PWM - cool and stable for a longer life With abit's digital PWM controller there is more efficiency at a stabilized voltage, which can handle heavy data throughput at higher CPU clock speeds. In addition the digital PWM disperses and manages power better, providing complex power solutions with multiple switch options. Enhancing the longevity and durability of motherboard's components.
Onboard On/Off Switch - installation and testing is a snap No more meddling with Power and Reset jumpers on the board. The Power and Reset buttons are built onboard. It is easy for DIY users and system integrators to test the board without having to short-circuit.
External CCMOS Switch - get back on track with ease Clear the CMOS memory directly from the back panel, using abit's innovative new EZ switch. So if you are pushing your hardware to the extreme and experiment with risky settings, you now have a an easy and convenient way to go back to save grounds.
HDMI Ready Header Unique HDMI Audio header provides audio output to HDMI VGA card, which allows the system to connect HDMI devices. Each VGA card sold with HDMI capabilities needs access to the audio header to become a true HDMI (Full HD Video and 5.1 surround sound) port.
şimdide referans fotolara bakalım..
bios resimleri
benim çektiğim fotolar...
benim için bi ilk yani ilk kez görüyorum DIGITAL PWM
kasa içinde kurulu vaziyette
bide kartın arkasındaki ledleri ayarlıyabilioz üzerinde 8 adet mode(efekt) bulunmakta bununla ugrasamadım nette youtube aw9d-max için olanı war ama birebir aynısı..
overlclock kapasitesi hakkında yorumum
deafult halde 48sn de bitiyor superpi..
bu kart ile 520+ fsb yapmanız mümkün google küçük bi araştırma ile hemen hemen herkesin 450-5xx fsb ile işlemcilerini kullandıgınız görebilirsiniz
bana gelince bendeki işlemci pentium d 805 2.66 oldugunda mukayese edemıyorum fakat stabil olarak 4ghz kullanmaktayım 4.5ghz post aldım win acamadım bende işlemciye biraz daha voltaj verdim ama...aman allahım 1.6v verdimğimde işlemcime(anakartta okunan 1.5)fazla dandirik olmayan 400w psu um patladı sanki bi silahla ateş edilmiş gibisine de kıvılcım çıktı dedim herhalde bilgisayarım artık yok neyseki emeaneten bi psu ile sorun olmadıgın gördüm herhangibi bir parçada bende hemen internet uzerınden psu aramaya başladım 4.5ghz i post ekranında görünce artık benim için şöle 100liraya yakın bi kaliteli psu almam farz olmustu arastırmalarım sonucunda asus 450wattlık güç kaynağını aldım onunda fotolarını vereyim(forumda incelemesi mevcut)
güç kaynağını en sevdiğim yanı powerden içinden dogru uzanan 3 pinli fan kablosu ile fanını kontrol edebilmeniz bide mavi ışığı... sonra hemen hevesle kasama yerleştrikten sonraki ilk işim oc yapmaktı ama bi sorunum cıktı one işlemcime en fazla 1.375 verebiliyorum bu anakartın okumansında 1.3 e denk geliyor bu psu ile fakat daha yukarsında sistem açılmıyor anlayacağınız 4ghz de bile açamadım kasayı sorun psu olsa dandirik psu bile 4ghz kullanıyodum ama bundaki sorunu anlamadım yardımcı olursanız sevinirim...
anakartın (+) yönleri: katı kapasitör,1333fsb işlemci desteği(bios ile) crossfire desteği 16x e 4x formunda dijital faz üniteleri(pwm) yuksek oc kapasitesi ledli arka yüz 6xsata ich8r 2xesata kartın arka panelindeki clear cmos anahtarı(çok güzel bişi) ,ustundeki power ve reset tusları(daha hiç işime yaramadı ama uzay sistem kullanların çok işine yaracağı belli) FANEQ ile kartın üstündeki cpu+system+4xfan girisini istediğniz gibi donus hızlarını ayarlamanız üstelik sıcaklık değerlerinide siz giriyorsunuz.. (-) yönleri eğer işlemciniz benimki gibi 533mhz raminiz 800mhz ise anakartın cpu:dram oranın kendınız ayarlamassanız sistem açılmıyor...
Siz bu yukarda yazılan yazımı incelerken ben 4.5ghz yapmaya çalışcam gelişme olursa yazarım (inşallah psu elime almam gene )
anakart aynı ib9 gibi sıfır ısınma.....yani elinizle sıcaklık hissetmiyorsunuz deafult halde...hem nb hemde sb de... anakarta hala vcore unu 1.375 den fazla veremıyorum(açılıyor fakat eski haline geri çevirmekte) oc konusunda bilgili ve abit kullanan arkadaşlardan yardım beklemekteyım voltage koruması kapalı durumda...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s3k0 -- 2 Ocak 2008; 21:42:56 >
Abi kart çok güzel ya , beni mest etti , extreme özellikler var, crossfire bile mevcut . Asus P5LD2-Se'i satıp bundan almamı önerir misin, P35 çipset yerine
walla p35 alacaksan bile ABIT al sonra diğer markalara bakmazsın bunun sana garantisi veriyorum bu arada hala vcore mi 1.375 ustune cıkarmıyom bıos downgrade yaptım gene aynı psu kilitli oloaiblirmi yani psu kendını yanmamak için izin vermiyo olaiblirmi? asus ag450 kullanlar cevap atarlarsa sevınırım... bide sorunumu halletsem gunluk ocli kullancam anakartı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s3k0 -- 2 Ocak 2008; 22:26:56 >
walla p35 alacaksan bile ABIT al sonra diğer markalara bakmazsın bunun sana garantisi veriyorum bu arada hala vcore mi 1.375 ustune cıkarmıyom bıos downgrade yaptım gene aynı psu kilitli oloaiblirmi yani psu kendını yanmamak için izin vermiyo olaiblirmi? asus ag450 kullanlar cevap atarlarsa sevınırım... bide sorunumu halletsem gunluk ocli kullancam anakartı
Hoca bu baba anakart benim E4300'ü iki kere 333*9 yapar desene. 3ghz böyle bi cihaz için leblebi çekirdek olur . Alıyorum ben bunu yarın , Vatan'da bulursam tabi
Şimdi bi kaç soruyla başını ağrıtayım biraz
- Yazılım desteği nasıl bu kartın, sık sık bios ve driver güncellemsi yapılıyomu sitesinde
- Bnm sistem : E4300, 2gb twinmos 667mhz , Sapphire HD 3850, Lc power 550 W . Sence bi uyumsuzluk olur mu ?
vcore 1.375 üstüne çıkamadım demişsin. Eğer kartı yarın alırsam denem yaparım ama bnm .137'e ihtiyacım olurmu bilmiyorum default 333fsb görmesi gerek işlemcinin . Umarım Conreoda bi sorun olmaz..