arkadaslar 4.5ghz win acılıyor hosgeldınızde reset atıyor işlemci 1.62 vcore ile anca bu kadar oldu 4ghz in ne kadar üstünü denesem win acamadım power bayağı bi ısındı bende vazgectim eğer elimde 550 ya da yukarsı olsa 4.5ghz belikde 5ghz bile açılabilir şu an için işlemcinin sınırını bilmiyorum ama byağı potansiyeli war ekran kartını x300se taksam belki açılır ama powerın bozulmasıyla uğraşamam ilerde belki daha yuksek psu alrırsam denicem ama şu an için böle bi durum söz konusu değil... elimde 6300 gibi bi işlemci olsa 500fsb ve üzeriı çok zor değil gibi gözüküyor..zira elimdeki işlemci çok güç harcayan bi işlemci.. 2 gündür 4ghz günlük kullanmaktayım herhangibi bi reset kitlenme söz konusu değil 7-8 tane oyun denedım ve gözle görülür fps artışları oldu işlemcimin ekran kartını bu kadar frenliyeceğini bilmiyordum açıkcası psu(psuda yenı aldım he) dan once işlemci almam gerektiğni aldım 2-3 aya kadar hallederim herhalde daha bunların borcu lcd borcu bayağ kabardı fazla açılmamak lazım sonra boguluruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s3k0 -- 11 Ocak 2008; 19:44:15 >
topic 5 sayfa olmuş. Herhalde ne kadar çok sorunlu anakart diye düşünenler olmuştur. şaka bir tarafa şimdi +/- eksikleri gözönünde bulunduruyorumda daha önceden kuallandığım msi k9n platinumu aklıma geldi.Harika bir anakarttı hiç bir sorun yaşamadım mavi ekran vb.şeyler görmedim.Bu anakart hakkında yorum yapmam biraz erken ve iyi bir ekran kartı ile tam test etmek istiyorum(3870 almayı düşünüyorum).965 lerin en iyi anakartı olduğunu söylüyorlar.Topicte daha önceden belirttiğim yazımda windowsta iken uguru programını çalıştırdığınızda ordaki cpu volt devamlı değiştini söylemiştim sizdede durum nasıl.Birde cpu-z programında ram kısmında dram frequancy 333mhz görünüyor ama biosta 800 görünüyor cpu-z de 400 mhz görünmesi lazım değilmi.İşlemcide o/c yok bu arada.
Kartın artı ve eksi yönleri konusundaki kanaatlerinize katılıyorum , ilk başta bu kart beni O/C konusunda korkutmuştu, guru menüsünü karışık olduğunu düşünüyordum ve ilk oc girişimi başarısız olmuştu ama zamanla işi çözünce kartın potansiyeli ortay çıkmaya başladı. Büyük bi ihtimalle E4300 işlemcimi %100 O/c etme potansiyeli var bu kartın ama ben tırsıyorum açıkçası bu oc biraz cesaret ve bilgi işi
Şu an tek sıkıntım Skaystar 2 kullanan varsa bilir bu cihazı wündows network kartı olarak görür ve ağ bağlantılarına simge atar . Ordan tv kartını disable eder etmez pc anında restart atıyor . Çok önemli bi sorun değil gerçi sorunun kaynağının oc olduğunu düşünüyorum
Kartın artı ve eksi yönleri konusundaki kanaatlerinize katılıyorum , ilk başta bu kart beni O/C konusunda korkutmuştu, guru menüsünü karışık olduğunu düşünüyordum ve ilk oc girişimi başarısız olmuştu ama zamanla işi çözünce kartın potansiyeli ortay çıkmaya başladı. Büyük bi ihtimalle E4300 işlemcimi %100 O/c etme potansiyeli var bu kartın ama ben tırsıyorum açıkçası bu oc biraz cesaret ve bilgi işi
Şu an tek sıkıntım Skaystar 2 kullanan varsa bilir bu cihazı wündows network kartı olarak görür ve ağ bağlantılarına simge atar . Ordan tv kartını disable eder etmez pc anında restart atıyor . Çok önemli bi sorun değil gerçi sorunun kaynağının oc olduğunu düşünüyorum
selam firewire portunu kapatırsan biosdan sorunun çözülebilir ama %50 çünkü firewire portlu anakartlarda skystar sorunc cıkarmakta firewire kapat sonucu söle :D
cpu-z de voltaj bu kartta duzgun calısmıyo ben 1.4 veriyom 1.5v goruyo mesela ramle herhangibi bi sıkıntım yok ama güncel cpu-z kullanın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s3k0 -- 11 Ocak 2008; 21:46:49 >
selam firewire portunu kapatırsan biosdan sorunun çözülebilir ama %50 çünkü firewire portlu anakartlarda skystar sorunc cıkarmakta firewire kapat sonucu söle :D
cpu-z de voltaj bu kartta duzgun calısmıyo ben 1.4 veriyom 1.5v goruyo mesela ramle herhangibi bi sıkıntım yok ama güncel cpu-z kullanın
Şu an tvden kayıt yapıyorum , daha sonra deneyip sonucu yazarım. Cpu-z'de bnm vcore 1.065 gözüküyo , senin ki yine iyiyymiş
@vanted , Speed step için 2nci sayfada bi resim post ettim, bakıp gerekli ayarları yapabilirsin
OPTİMİST GÖRDÜM RESMİ SAOL BİDE E2160 İLE 3,2 GHZ VE ÜSTÜ YAPAN ARKADAŞLARDAN BİOS RESMİ VERBİLİRLERSE COK GÜZEL OLUR BİZDE O AYARLARI KULANALIM GİBİSİNE YANİ NEYE KAÇ V VERMİŞ VS VS VS
ne ettiysem 1.6 biosunda ahci çalıştıramadım ahci modu 1.5 te çalışıyor gerçi 1.5 üstüne 1.6 atmadım arkadaslar diskleri ahci moduna alırsanız windows load hızınız nerdeyse yarı yarıya düşüyor..