Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
ADSL Bağlantı Kopması. 1 senedir çözüm bulamadım. yARDIM!!!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Adsl Modem >> ADSL Bağlantı Kopması. 1 senedir çözüm bulamadım. yARDIM!!! Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
basrimutaf

2 Ocak 2008; 16:23:45 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar mayıs ayından beri internetim sürekli kopuyor. İlk başta modemdendir dedim Teknosadan yeni bir flynet marka modem aldım. kopmalar devam etti. geri iade ettim. aldığım hediye çeki ile başka bir modem aldım. eve geldim kurdum biraz çalışıyor kopuyor. neyse. modemi kenara çekip USB ASUS marka bir modemim vardı onu kurdum. Gerekli ayarlardan sonra usb modem ile sistem problemsz çalışıyor. fakat diğer aldığım ethernet modemler ile çalışmıyor sürekli kopuyor. modemleri başka bir arkadaşımın evine kurdum orda problemsiz kullandı 2 hafta.Her neyse teknosadan aldığım ikinci modem netgear marka bir modemdi. bu modemde kısa bir zaman sonra arızalandı bu kopmalar ile beraber tekrar geri usb modemimi taktım.geri verdiğim netgear modemimin yerine sıfır bir netgear modem daha aldım. bunuda kurdum sistemime fakat yine adsl koptu. USB modem ile çalışıyor kopmuyor fakat ethernet modem ile bağlantım sürekli kopuyor. diğer modemlerde başka bir evde çalışıyor.
başka bir harici PCI ethernet kart taktım.olmadı.ev telefonu fax vs de yok kullanmıyorum ama buna rağmen splitter kullanıyorum.bağlantım bir türlü düzelmiyor. usb modemimi kullanrken problme yok fakat ethernet modem kullanamıyorum.
problemi çözemedim yardımcı olurmusunuz

PROBLEM ÇÖZÜLMÜŞTÜR. VİRTUE28 (tur@k) ARKADAŞ İLE VERDİĞİMİZ ÇABA SONUCU SIKINTIDAN KURTULDUK. YAPTIĞIMIZ İŞLEM ÇOK BASİT. NETGEAR MARKA MODEMİN ADAPTÖRÜNÜ DEĞİŞTİRDİK. ADAPTÖRDEKİ İNPUT DEĞERLERİ 220V. ve aşağısı OLAN BİR ADAPTOR İLE BAĞLADIĞIMIZDA ÇALIŞMAKTADIR. FAKAT NETGEARIN KENDİ ADAPTÖRÜ 230V - OUT 12V OLDUĞU İÇİN EN UFAK DALGALANMADA BAĞLANTI GİDİYOR. BU ARADA KENDİ BAĞLADIĞIM ADAPTÖR 15VOLT ÇIKIŞLI. NET GEARİNKİ İSE 12V. ARADAKİ 3 VOLT MODEME BİR ZARAR VERMEDİ. HERKESE HAYIRLI OLSUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basrimutaf -- 23 Şubat 2008; 2:10:05 >

basrimutaf

2 Ocak 2008; 16:28:05 

philips sn6500 wifi + 4 port
flynet wifi + 4portlu
netgear dg834g v3 + 4port + wifi
yukardaki 3 modemide sıfır olarak aldım ve kurdum.hepsinde aynı problem oluştu. fakat ASUS USB MODEMimi kurduğum zaman bağlantı hiç gitmiyor.kopmuyor. birde şimdilik usb modem kullanıyorum ama evde 2 tan bilgisayar olacak diğeri notebook. bu işe bir çözüm bulmam lazım..

basrimutaf

3 Ocak 2008; 12:04:27 

çözüm yokmu??

Kulspruta

Sisteme Gözat

3 Ocak 2008; 16:18:59 

hocam bu kadar çok modem denemişsiniz fakat hala kopma varsa hattınızda problem olabılır , bina içi tesisatta sorun hattınızda parazit vs. olabilir.Hattınızı kontrol ettırmeyı denedınızmı?

edit : hocam tam okumadım sorunu şimdi farkettim usb modemde sorunsuz çalıştığını ethernette arıza çıkardıgını soylemıssınız.Ethernet kartını değiştirmeyi denedınızmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamilinsan -- 3 Ocak 2008; 16:21:38 >

Facebook'a üye olmayan bi ben kaldım bide Salih Abi...
Rakip takım çok tehlikeli bir yerden korner kullanıyor...

hakmel

Sisteme Gözat

3 Ocak 2008; 17:09:06 

hocam komik bi soru olacak belki ama ethernet kartı ile modem arasındaki kabloyu değiştirmeyi denediniz mi? (cat 5e veya cat 6 data kablosu)
edit: ve her iki uçlarındaki jack ları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakmel -- 3 Ocak 2008; 17:09:47 >

ASUS M51SN C2 T9300 2.5 2G250 15.4
Core 2 Duo T9300 2.5 Ghz 6 MB 800MHz Penry 45nm
NVIDIA GeForce 9500M GS
2048 MB DDR-2 667 Mhz Max. 4 GB
basrimutaf

4 Ocak 2008; 1:32:07 

ethernetin kartınıda değiştirdim. modemle ethernet arasındaki kabloyuda değiştirdim. modemide değiştirdim. bilgisayarı bi değiştiricem az kaldı.

şuan kendi modemim başka arkadaşımda problemsiz çalışıyor. modemde bir sorun yok. bu kesin..

yavkaysaw

4 Ocak 2008; 1:55:33 

quote:

Orjinalden alıntı: basrimutaf

ethernetin kartınıda değiştirdim. modemle ethernet arasındaki kabloyuda değiştirdim. modemide değiştirdim. bilgisayarı bi değiştiricem az kaldı.

şuan kendi modemim başka arkadaşımda problemsiz çalışıyor. modemde bir sorun yok. bu kesin..

arkadşım aynı sorunu yaşıyorum seninle ve de ne yapacağımı da bilmiyorum ama şu aralar şu dandik smiledan kurtulmayı düşünüyorum.yani bağlantıyı yeniletcem gene aynı sorun devam ederse...

basrimutaf

4 Ocak 2008; 3:21:52 

quote:

Orjinalden alıntı: yavkaysaw

quote:

arkadşım aynı sorunu yaşıyorum seninle ve de ne yapacağımı da bilmiyorum ama şu aralar şu dandik smiledan kurtulmayı düşünüyorum.yani bağlantıyı yeniletcem gene aynı sorun devam ederse...

yapmadık hiç bişi bırakmadım.. halen bu durum düzelmedi..sanırımda düzelmeyecek..

Kulspruta

Sisteme Gözat

4 Ocak 2008; 12:40:55 

quote:

hocam o zaman sorunun hattınızda olması muhtemel.Müşteri hizmetlerini arayıp hattınızı kontrol ettirdiniz mi?

Ayrıca binaiçi tesisatta sorun olabilir , hattınızda paralel vs. durumlar olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamilinsan -- 4 Ocak 2008; 12:41:19 >

Facebook'a üye olmayan bi ben kaldım bide Salih Abi...
Rakip takım çok tehlikeli bir yerden korner kullanıyor...

basrimutaf

4 Ocak 2008; 13:43:22 

telekomuda aradım görevliler geldi ölçüm yapıldı hattımla alakalı. ama çözülmedi problem. evdeki tesisatı iptal ettirdim. eve girişteki küçük kutudan odaya kadar kablo çektirdim yeni. fakat değişen bişey yok..bugun bir dha arıcam.

hakmel

Sisteme Gözat

4 Ocak 2008; 15:31:26 

hocam usb modem problemsiz çalışıyorsa sorun hatta değildir gibi bence....ayrıca modemi başka arkadaşına vermişin sorunsuz çalışmış...
geriye bir tek anakart kalıyor...anakartın ethernet kartını taktığın yuvasında sorun olabilir...

ASUS M51SN C2 T9300 2.5 2G250 15.4
Core 2 Duo T9300 2.5 Ghz 6 MB 800MHz Penry 45nm
NVIDIA GeForce 9500M GS
2048 MB DDR-2 667 Mhz Max. 4 GB
basrimutaf

4 Ocak 2008; 18:04:39 

quote:

Orjinalden alıntı: hakmel

hocam usb modem problemsiz çalışıyorsa sorun hatta değildir gibi bence....ayrıca modemi başka arkadaşına vermişin sorunsuz çalışmış...
geriye bir tek anakart kalıyor...anakartın ethernet kartını taktığın yuvasında sorun olabilir...

şöylede bir durum var. modem açık ve sadece adsl hat bağlı. bilgisayar bile bağlı değil. sadece power ve telefon hattı. ama yinede kopuyır.. kafayı yedim yaa. bu kadar olamaz.

_baron_

5 Ocak 2008; 16:04:19 

yavv seninde başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmez
bende anakarttan şüphelenmiştim ama sen kopma bilgisayar takılı deilken bile oluyo demişsin valla tek sorun hatta gibi bence adamlara güvenme '' ne kadar ölçülsede sen hattını değiştittir''

hanamichi

Sisteme Gözat

5 Ocak 2008; 20:00:58 

ne varki buna benim 4 senedir böyle
ne modemler ne ethernet kartları ne kablolar denedim adsl arızayı sayısız aradım geldiler baktılar bişey bulamadılar
bendeki kopmalar hergün oluyor ama hafta sonları internet kullanımı çok yoğun olduğunda 5 dk bir kopuyor neredeyse
son çarem tüm telefon hattının değişmesi ama bunu yapmak için tüm apartmanın değişmesi gerekliymiş
gerçi ben kendim alıştırdım bunla yaşamaya
bide benimki usb de de kopuyor ne takrsan tak yani yat kalk şükret sen
eklemeyi unutmuşum 4 sene boyunca 3 kez sistem değiştirdim ups im de var
tek çözüm taşınmam galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanamichi -- 5 Ocak 2008; 20:02:39 >

basrimutaf

6 Ocak 2008; 19:37:35 

bende 4 senedir adsl kullanıyorum ama bu olay bu sene mayıstan beri var. aynen dediğin gibi adsl hattında bir problem var bu kesin. modemimi bugunde başka yerde test ettim kusursuz çalışıyor. kendi evimdeki hattıda değiştirdim. yarın sabah telekomu arıcam. tekrar gelsin ve buna bir çözüm bulsunlar..

nisso

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

6 Ocak 2008; 20:48:46 

valla çok uyuz bi şey olsa gerek ama anakartında bi sorun olabilir bence.eğer sorunu çözemediysen başka bilgisayarcı arkadaşlara sorsan iyi olur bence

-nisso-
gigabyte 945 anakart///intel dual core 3.00@3.23ghz günlük///Nvidia Geforse7300 LE///1gb kingston,1gb oem ram///samsung 250gb harddisk///hp 4180

S.T.A.L.K.E.R

6 Ocak 2008; 21:27:28 

kabloların ek yeri az olsun
spliter ı değiştir
telsiz telefon kullanma
paralel yada hatta birden fazla telefon olmasın

olmadı ttnet ten adam cagır dış hatları kontrol etsinler sen uyuzluk yap

Çok yakında Pentax K10D kullanıcısı :D
basrimutaf

7 Ocak 2008; 20:49:56