benim çzöüm sadece 1 gün dayanabildi. desibel yine normale göre yüksek (11-12) ama gene de kopuyor dakka başı. modemi de değiştiricez anlaşılan. alalım bi wireless almışken.
yabancı bi forumdan öğrendiğim kadarıyla şöyle aralıklar:
SNR Margin için In general, a higher signal to noise ratio will result in less errors.(yüksekse iyidir)
6bB. ve altı = Bad and will experience no line synchronisation or intermittent synchronisation problems. (bağlantı ya yok ya da berbat) 7dB-10dB. = Fair but does not leave much room for variances in conditions.(eh idare eder ama arada kopar) 11dB-20dB. = Good with little or no synchronisation problems(iyidir ama gene de arada bağlantı hataları olabilir) 20dB-28dB. = Excellent(mükemmel) 29dB. or above = Outstanding(mükemmel ötesi)
Attenuation Rates
In gerneral, attenuation is the loss of signal over distance. Unfortunately, dB loss is not just dependent on distance. It also depends on cable type and gauge (which can differ over the length of the cable), the number and location other connection points on the cable. (ne kadar az o kadar iyi. uzaklığa göre sinyal kaybını ifade eder)
20bB. and below = Outstanding(mükemmel ötesi) 20dB-30dB. = Excellent(mükemmel) 30dB-40dB. = Very Good(çok iyi) 40dB-50dB. = Good(iyi) 50dB-60dB. = Poor and may experience connectivity issues(iyidir ama gene de arada bağlantı hataları olabilir) 60dB. and above = Bad and will experience connectivity issues(kötü ve bağlantı hatalarına sebep olabilir)
Modem kendi evimde sorun çıkardı, adaptörü değiştirmedim. Öğrenci olduğum yerdeki evimde zoom x5 adaptörü vardı onu taktım baktım çalışıyor sevindim. Birde kendi adaptörüyle deneyeyim dedim onunla da sorun yok. Zaten zoom x5 adaptörüyle birebir netgearın ki. Bu evde sorun olmuyor şayet biri elektrikli şofbeni kullanmazsa :) O zaman yine düşüyor. Şimdi eve dönene kadar iyi bir adaptör bulmam lazım ama onu da bulamıyorum. Nereye sorsam basit adaptörlerden var.
Modem kendi evimde sorun çıkardı, adaptörü değiştirmedim. Öğrenci olduğum yerdeki evimde zoom x5 adaptörü vardı onu taktım baktım çalışıyor sevindim. Birde kendi adaptörüyle deneyeyim dedim onunla da sorun yok. Zaten zoom x5 adaptörüyle birebir netgearın ki. Bu evde sorun olmuyor şayet biri elektrikli şofbeni kullanmazsa :) O zaman yine düşüyor. Şimdi eve dönene kadar iyi bir adaptör bulmam lazım ama onu da bulamıyorum. Nereye sorsam basit adaptörlerden var.
almışken iyi bir adaptör al. 5e alacağına 5 daha kıy 10 ytllik al ;) üzerinide oku bari alırken.in-out özelliklerline bak.
Benim 14 liraya aldığım adaptör bir kez bile kopmadan calışmaya devam ediyor. Düzgün bir adaptör almışım demekki.
Fotoğraf makinem suya düşmüştü, önce fotoğraf cekme özelliğini kaybetti, bende video cekiyordum, daha sonra 4 gb hafıza kartımı kaybettim evde ve bulamadım. Az önce adaptörün fotosunu videoya usb ile kaydedip foruma koyayım birşekilde dedim ki bi baktım fotoğraf mak. acılmıyor. Pilini şarz ettim olmadı.
Kısaca sana, uygun bir adaptör göstermek isterdim ama fotoğraf makinemin başına gelmedik kalmadığından fotoğraf yollayamıyorum.
Gitti 350 liralık ex-z75 ve yanında 100 liralık hafıza kartı ( yarım milyarın yok oluş hikayesi )
Benim 14 liraya aldığım adaptör bir kez bile kopmadan calışmaya devam ediyor. Düzgün bir adaptör almışım demekki.
Fotoğraf makinem suya düşmüştü, önce fotoğraf cekme özelliğini kaybetti, bende video cekiyordum, daha sonra 4 gb hafıza kartımı kaybettim evde ve bulamadım. Az önce adaptörün fotosunu videoya usb ile kaydedip foruma koyayım birşekilde dedim ki bi baktım fotoğraf mak. acılmıyor. Pilini şarz ettim olmadı.
Kısaca sana, uygun bir adaptör göstermek isterdim ama fotoğraf makinemin başına gelmedik kalmadığından fotoğraf yollayamıyorum.
Gitti 350 liralık ex-z75 ve yanında 100 liralık hafıza kartı ( yarım milyarın yok oluş hikayesi )
aynen benimde, 1 kere bile kopma yaşamadım. Hatta Okadar Çok Yukleniyorum ki. 4k internet bağlantısı olan bir demir atolyesine götürdümorda bile test ettim :) İçerde Makinalar çalışırken elektirklerin oynadığı gözle görülüyor. buna rağmen zoom x4 adaptör ile 1 kere bile kopmadı. Modemimdende çok memnunum. Aynı anda 2 masa üstü - 2 leptop - 1 tane imate kjam pda - 1 tanede nokia n91 aynı anda bağladım :) Kopmuyorya artık b.kunu çıkarana kadar Yukleniyorum
benim modem elektrik varken(kesilmemişken) 15 desibel ile falan bağlanıyor. sadece ups devredeyse 21db ile bağlanıyor. 3'lü prizime baktım ve kablolarının çok ince olduğunu farkettim. sanırım yetmiyor gücü. yakın zamanda o kabloyu değiştiricem. ama modemi de değiştirmem gerekecek bence. çünkü o kadar çok hırpaladım ki bağlantıya doysa bile kopar artık :D
Öncelikle çok geçmiş olsun. Eğer fırsatın olursa yine de foto yüklemeyi unutma. Bu durum akla zarar zira... :( Birde bilgisizlikten kaynaklanan bir sorun... Çeşit çeşit özellikte adaptörler var. Acaba bizim işimize yaracak olan regüleli adaptör mü yoksa switch mode adaptör mü? Bilen birileri yardım edebilirse sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acerciyim -- 3 Mart 2008; 22:57:37 >
benim adaptör 15 volt fakat 800ma yani 1 amperdende küçük. kusursuz çalışıyor. kısacası amperden ziyade voltaj olarak minimum 12 volt olan bir amper alacaksın. ve giriş hızı 100-240v olacak. bol şans.
Bu forumda biyere yazmıştım tekrar yaziyim, bağlantı kopmasının sebebi sadece voltaj dalgalanması değil, nec dslam de yani nec santralde olan herkezin bağlantıları boştayken yada aniden kopuyor istediğiniz modemi deneyin isterseniz en iyi smps adaptör takın farketmiyor. www.ip2location.com sitesine girin aşağıdaki gibi nec yada meteksan filan çıkıyorsa bağlantınızın portu nec dir ve herzaman bağlantı kesilecek modemle alakası yok, alcatel çıkanlarda bağlantı kopması olmuyor zaten çünki yeni santraller genelde alcatel
Benim işyerimdede nec santrale bağlı va devamlı bağlantı kopuyor çözümü yok.port değişmeden çözümü olmuyacak maalesef.
benim adaptör 15 volt fakat 800ma yani 1 amperdende küçük. kusursuz çalışıyor. kısacası amperden ziyade voltaj olarak minimum 12 volt olan bir amper alacaksın. ve giriş hızı 100-240v olacak. bol şans.
Bir tane buldum. Çıkış 100-240, 2000ma 10 v
bunu takınca modemden garip bir ses çıkıyor. Ayrıca modem komple kapanıp açılıyor nedense
Ama aramaya devam...
Ayrıca Starforces arkadaşım dediğin gibi siteden baktım. Bizimkisi alcatel...
10 v olmaz zorlama modemi yakarsın sonra. 12 V den aşağı deneme bence. Basrimutaf arkadasımız 15 v ile calışıyor diyor yüksek olsun ama az olmasın 12 den dikkat et. Diğer diğerler doğru onun gibi başka bak yine. Ben bulamam derken ilk denemede buldum, iyi şanslar sanada...
10 v olmaz zorlama modemi yakarsın sonra. 12 V den aşağı deneme bence. Basrimutaf arkadasımız 15 v ile calışıyor diyor yüksek olsun ama az olmasın 12 den dikkat et. Diğer diğerler doğru onun gibi başka bak yine. Ben bulamam derken ilk denemede buldum, iyi şanslar sanada...
Walla zar zor bi onu bulabildim. Ama aramaya devam edicem.