Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ADSL Bağlantı Kopması. 1 senedir çözüm bulamadım. yARDIM!!!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Adsl Modem >> Cevap: ADSL Bağlantı Kopması. 1 senedir çözüm bulamadım. yARDIM!!! Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
maktastur

9 Şubat 2008; 0:02:44 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

büyük ihtimal elektrik sisteminde problem var evin ups ile dene bendede böyle bir problem vardı gittim en dandik olan pikatel arimax aldım problem çözüldü onunda problemi elektirk gidip gelince kilitleniyor ama kesinlikle hattan düşmüyor
basrimutaf

10 Şubat 2008; 0:36:15 

bugun sabah 10 dan beri netgear modemim bağlı. 1 kere kopma yaşamadım. şimdilik yine problem yok gibi. umarım kopmaz bir daha. Bu arada UPS takılı halen..

basrimutaf

10 Şubat 2008; 0:38:29 

quote:

Orjinalden alıntı: virtue28

Sanki bu başlığı ve bütün bu yaşanan sorunları biryerlerden hatırlıyorum gibi dejavu mu yaşıyorum ne

Başka bir forumda da acılmıştı aynı kişi adına. Ben olsam bende öyle yapardım kesin. Yapacaktım da ama gerek kalmadı.

Biz bu netgear modeme ne yapsak çalıştıramayız bizde bu dalgalanmalar oldukca.

Kendi adıma ben bir an önce yeni modem alıp değiştirmeyi düşünüyorum. Şu an araştırma içindeyim güzel bir indirim yada kampanya bulabilirsem airtias rt211 125 mbts i alacağım biran önce. (beni buldular sanki fiyatları artı tam alayım derken, 140 ytl den aşşağı pek yok)

Kendimi tanıtayım imzaamdanda anlaşılacağı gibi, turkeyforum (tur@k)

aynen. forumlar paylaşım içindir. her iki forumdanda aldım gerekli yardımları. Herkesten ALLAH razı olsun..

ben şuan problemsiz kullanıyorum yaklaşık 15 saattir..

egee17

10 Şubat 2008; 2:13:56 

Çok sürükleyici olarak 2 sayfayıda okudum.Yaşadıkların hikaye olur yani.inş kopma sorunu yaşamassın

basrimutaf

10 Şubat 2008; 18:39:21 

bugun itibari ile bağlantım yine koptu. dkda 1 kopma yaşadım. USB modemimi geri taktım kopmuyor.!!
Netgear i takıyorum dkda 1 kere kopuyor. dün problemsiz kullandım. bugu yine başladı...
ALLAHIM SABIR WER.

maktastur

10 Şubat 2008; 18:44:40 

quote:

Orjinalden alıntı: basrimutaf

bugun itibari ile bağlantım yine koptu. dkda 1 kopma yaşadım. USB modemimi geri taktım kopmuyor.!!
Netgear i takıyorum dkda 1 kere kopuyor. dün problemsiz kullandım. bugu yine başladı...
ALLAHIM SABIR WER.

şans mı desem yoksa başka bişimi bilemem artık netgearı at gitsin bende zyxel avrdı 150m ytl aldım sorunlu gittim 90 ytlyekablosuz pikatel aldım sorunsuz şans
_PainKilleR_

10 Şubat 2008; 19:10:22 

bende de zoom x4 var. bi kere kopma döngüsüne girdimi sayaç varmış gibi 5dk de bir kopuyor. logdan bakıyorum. 3 geçe koptuysa bi sonraki kopma 8 geçe oluyor. bayaa bi böyle gidiyor. bu kopmalar olurken hattın desibel seviyesi 6 civarına düşüyor. bağlantı sağlamken 8-9 desibele çıkıyor.

şimdi sorunu nerde arasam bilmiyorum. yani çalıştı mı çalışıyor işte. sorun yok. koptu mu da kopuyor. bişiy yapılmıyor. ttnet'ten adam gelse hat iyi diyecek. modem değiştirsem hat gene kopacak. ben de taşınmayı düşünüyorum evden bi an önce. bu iş yüzünden ailemin yanından taşınıcam artık :D

virtue28

10 Şubat 2008; 19:35:29 

quote:

ALLAHIM SABIR WER.

Merak ediyordum acaba ne zaman kopmalar tekrar başlayacak diye ve çok geçmeden netgear modem yine yaptı yapacağını.

Ups felan dinlemiyor bu aletler, çözüm 150 ytl lik adam gibi bir modemden geciyor...

Bu arada airtes rt211 ile 125 Mbps ile standart bir laptopla bağlanabilirmiyim onu merak ediyorum. İllaki onun kendi usb wireles alıcısımı lazım. ?

Fiyatı en ucuz 140 lira 1 ay önce 128 lirayada alınıyordu. şimdi kampanya araştırır oldum, uygun bir bulabilsem hen alacağım.

maktastur

10 Şubat 2008; 23:15:38 

quote:

quote:

ALLAHIM SABIR WER.

Merak ediyordum acaba ne zaman kopmalar tekrar başlayacak diye ve çok geçmeden netgear modem yine yaptı yapacağını.

Ups felan dinlemiyor bu aletler, çözüm 150 ytl lik adam gibi bir modemden geciyor...

Bu arada airtes rt211 ile 125 Mbps ile standart bir laptopla bağlanabilirmiyim onu merak ediyorum. İllaki onun kendi usb wireles alıcısımı lazım. ?

Fiyatı en ucuz 140 lira 1 ay önce 128 lirayada alınıyordu. şimdi kampanya araştırır oldum, uygun bir bulabilsem hen alacağım.

128kps bağlantı için o adaptöre gerek var ama 54 kps bağlantı içindirki her modem destekler o zaman gerek yok sanırım
basrimutaf

12 Şubat 2008; 5:51:47 

11 şubat yani dün modemi servisine götürdüm. sürekli kopma yaşadığımı, evdeki Elektirk hattı ve telefon hattında hiç bir problem olmadığını söledim. bıraktım geldim. bugun aramam için sölediler. öğlen 2 gibi arıcam. eğerki modemde bişi yok derlerse bu forumdaki 2 sayfada yazdığım ve aklımda olan herşeyi sölücem. kısacası gecen sene mayıs ayından beri doğru düzgün internet kullanamadım. + ürünün arızası tespit edildiğinde tamiri söz konusu değil. 1e 1 yenisi ile değişim yapılıyor. eğerki aynı modemden 1 tane daha verilirse paketten açmadan satışa sunucam. bulunduğum semtte NETGEAR modem çalışmıyor. Böle şansın içine...

virtue28

12 Şubat 2008; 20:32:34 

quote:

11 şubat yani dün modemi servisine götürdüm. sürekli kopma yaşadığımı, evdeki Elektirk hattı ve telefon hattında hiç bir problem olmadığını söledim. bıraktım geldim. bugun aramam için sölediler. öğlen 2 gibi arıcam. eğerki modemde bişi yok derlerse bu forumdaki 2 sayfada yazdığım ve aklımda olan herşeyi sölücem. kısacası gecen sene mayıs ayından beri doğru düzgün internet kullanamadım. + ürünün arızası tespit edildiğinde tamiri söz konusu değil. 1e 1 yenisi ile değişim yapılıyor. eğerki aynı modemden 1 tane daha verilirse paketten açmadan satışa sunucam. bulunduğum semtte NETGEAR modem çalışmıyor. Böle şansın içine...

Ben eski calıştığım iş yerşnden almıştım sıfır olarak tabi. Fatura felanda almadım haliyle, sorun olduğunda değiştirirm uğraşmadan diye. Eve kurdum telekomun grevi yüzünden 1 haftada geldi internet. Geldi ama sürekli kopuyordu. HAttın kablosunda oksitlenme vardı ondandır dedim 1 ay uğraştım telekomdan gelip hattı kontrol ettiler sorun yok, kabloyu değiştirmedik ama sorunu hallettik yine kopmalar aynen devam etti.

Modemdedir sorun diye gittim aynı modemin sıfırıyla değiştirdim eve geldim yine aynı. Elektrikdendir diye aklıma geldiğinde 1 ay gecmişti, sürekli koptuğu saatlerde modemi koptuğu an UPS e elektrikle bağlantısını tamamen kesip öyle denediğimde sorunsuzca bağlandım. UPS siz hemen tekrar denediğimde yine koptu. tekrar UPS i takıp fişiyle koruma yapsın diye taktım koruma felan yapamadan yine kopmaya devam etti. Kısaca UPS de dayanmadı.

Anladım ki elektrikler yüzünden UPS de olsa kullanamıyorum. Farklı bir yerde denedim sorunsuz çalıştı. Bende yeni bir modem alabilirsem satmayı düşünüyorum.

rt211 in fiyatının 20-30 lira artmış olmasaydı şimdi kurtulmuş olacaktım .

DigitalWorld

12 Şubat 2008; 21:40:31 

quote:

Orjinalden alıntı: hanamichi

telekomdan gelen en son eleman modemin bozuktur dedi bilmişçesine sonra çıkardı kendimodemini taktı böbürlenerek
ve o da koptu tabiki şaşırdı eleman biz hatlara bakalım dedi ve öyle kaldı sonuç yok
uyuzluk ta işe yaramıyor hatlarımı 3 kere kontrol ettirdim telekoma hepsinde de hattınızda bişey yok dendi

Arkadaşım sen o adamların dediklerine bakma.

Benim de internetim bir hafta öyle idi. Ya sürekli kopuyor ya da 20-200Kbit ile bağlanıyordu. (Öyle indirme hızı falan değil. Direkt bant genişliği 200 e iniyordu yani var da kullanamıyoruz olayı değil.)

Adamlar ısrarla hattımda sorun olduğunu belirtti. İşte en son tesisatınızı bir elektrikçiye kontrol ettriniz dedi.

Ben de kardeşim ben elektrik teknikeriyim ve şu an da elektronik haberleşme okuyorum. Hattımda sorun yok dedim ses gelmedi.

1 haftalık uyuzluktan sonra nasıl olduysa benim arızalı hat birden dirildi hem de ben elimi bile değmeden. Alla alla ne acayip değil mi?

basrimutaf

13 Şubat 2008; 3:57:18 

quote:

quote:

Ben eski calıştığım iş yerşnden almıştım sıfır olarak tabi. Fatura felanda almadım haliyle, sorun olduğunda değiştirirm uğraşmadan diye. Eve kurdum telekomun grevi yüzünden 1 haftada geldi internet. Geldi ama sürekli kopuyordu. HAttın kablosunda oksitlenme vardı ondandır dedim 1 ay uğraştım telekomdan gelip hattı kontrol ettiler sorun yok, kabloyu değiştirmedik ama sorunu hallettik yine kopmalar aynen devam etti.

Modemdedir sorun diye gittim aynı modemin sıfırıyla değiştirdim eve geldim yine aynı. Elektrikdendir diye aklıma geldiğinde 1 ay gecmişti, sürekli koptuğu saatlerde modemi koptuğu an UPS e elektrikle bağlantısını tamamen kesip öyle denediğimde sorunsuzca bağlandım. UPS siz hemen tekrar denediğimde yine koptu. tekrar UPS i takıp fişiyle koruma yapsın diye taktım koruma felan yapamadan yine kopmaya devam etti. Kısaca UPS de dayanmadı.

Anladım ki elektrikler yüzünden UPS de olsa kullanamıyorum. Farklı bir yerde denedim sorunsuz çalıştı. Bende yeni bir modem alabilirsem satmayı düşünüyorum.

rt211 in fiyatının 20-30 lira artmış olmasaydı şimdi kurtulmuş olacaktım .

Hemen hemen aynı sıkıntıları yaşamışız.Bugun aradım servisi yarın aramamı sölediler.yarın arıcam. Ümid ediyorumki yeni bir modem vericekler.Çünkü üründe swap olarak garanti kapsamında. yani bire bir aynı modemin yenisi ile. paketi açmadan direkt satışa sunucam. heryerde çalışan modem benim mahallemde 3 4 arkadaşımda çalışmadı çok ama çok garip ya..

basrimutaf

13 Şubat 2008; 18:05:11 

bugun servisten aradılar. modemi test ettiklerini.şimdilik çalıştığını söylediler. eğerki bağlantı kopması halinde yeni bir modemi cuma günü vereceklerini sölediler.

basrimutaf

15 Şubat 2008; 15:17:32 

modemin değiştirilmesine karar verilmiş. sıfır yeni bir modem iade edilecek.önümüzdeki hafta içinde ptesi gibi yeni modemimi alıcam.

virtue28

15 Şubat 2008; 19:59:20 

inşallah yeni modemle sorunun cözülür. ben modemi yenisiyle değiştirmiştim zaten ama yine aynen devam etti. (pek umudum yok yenisiyle sorunun cözüleceğinden)

netgear

confused

15 Şubat 2008; 20:26:50 

arkadaşım sorun modemlerde değil, telekomda veya evinin tesisatında..sorunu bulmuşsun voltaj farklılıklarından;
ama çözümü modemi değiştirmek değil...
evin altında tamirci v.s. varsa veya oturduğun semtte voltaj sorunu varsa elektrik tesisatını sarsabilliyor...
voltajı dengeleyebilirsen sorunu çözebilirsin..
ama usb modemle devam etmekten başka şans yok gibi..ya da evi semti değiştir

Destiny is a fickle bitch
oguzhan85

16 Şubat 2008; 9:48:25