Şimdi Ara

He Was a Quiet Man (2007)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tür:Dram / Komedi
    Yönetmen
    :Frank A. Cappello
    Senaryo:Frank A. Cappello
    Yapımcı:Michael Leahy, Frank A. Cappello, Jason Hallock, Teresa Zales
    Müzik:Jeff Beal

Oyuncular

William H. Macy, Elisha Cuthbert, Christian Slater, Sascha Knopf, Jamison Jones, Lisa Arianna, Greg Baker

giriş diyaloğu şöyle ;

eskiden daha kolaydı.bir erkek, erkek olmanın ne demek olduğunu bilirdi.zorluklara göğüs gererdiniz. öyle yapmaya hakkınız vardı. öyle yapmanız beklenirdi. yaşam şekliniz ve aldığınız eğitim sizi kaçınılmaz mücadelelere; parçalanma ve hatta ölümle sonuçlanabilecek mücadelelere hazırlardı. sonra bir şey oldu ahlak kurallarının geçerli olduğu bir çağa girdik avukatlar, bizi güden çobanlar haline geldi ve eskiden anlaşılması gayet kolay olan şeyler adına medenileşme dediğimiz şeyin bürokrasisinin çarkları arasında arapsaçına döndü. artık bir erkek yaşadığı zorluklara göğüs geremez oldu. işini mahkemeler ve avukatlar yoluyla halletmek ve bürokrasinin yıldırıcı koridorlarında yorucu yolculuklar yapmak zorunda kaldı kadınlar eşitlik istedi ve aldı. bunu, erkeğin sahip olduğu her şeyi elinden alarak değil onu, düzen kisvesi altında kısırlaştırarak yaptılar ne söylediğiniz umurumda değil bunun adı gelişme değil bunun adı evrim değil, bu bir hastalık; ve nelerin tehlikede olduğunu anlayan birine ihtiyacı var, hakiki bir erkek gibi dik durabilen haksızlık ve adaletsizlik karşısında boş boş oturmayan birine…

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Elisha siyah saçlı ayrı güzel
    Beşiktaş-B. Dortmund-A.Madrid
    Farzı mahal:qRueL
  • filmi izleyip de sonunu anlayan biri anlatabilir mi acaba ?

• hocam William H. Macy kahramanımıza Elisha Cuthbert e vermesi için zarf vermişti.daha sonra christian slater zarfı açtığında şunları gördü.

bunu saklayamadım ama ortadan da kadıramadım (bunu William H. Macy yazmış)

resmin arkasına Elisha Cuthbert şöyle yazmış.sevgili gene tek sevdiğim sensin

yani kız iyileşince tekrar William H. Macy geri dönecek.yalan söylemiş

sonra christian slater ofise gidip intihar ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X@ndeR -- 2 Ekim 2008; 13:30:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Celtic

Elisha siyah saçlı ayrı güzel

Aklımda kalan önemli anlardan biri de, ''the bitch lied'' sahnesiydi. Balık tarafından dile getirilmesi de ayrı bir tat katmıştı. Yer yer tebessüm etmemi sağlar.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • spoiler tuşu çalışmıyo ya da beceremedim. neyse bundan sonrası SPOILER dır . izlemeyenler varsa dikkatli olsunlar

******SPOILERRRRR****************

@XANDER

bende öyle anlamıştım ancak intihar etme sahnesindeki bazı olaylar kafamı karıştırdı. yere düşen mermi kovanının hala orda olması , sonra buna durmadan iş veren kıl herifin gelip maconel nerde demesi - ofisteki ilk katliam sahnesinde de öyle demişti- ayrıca tesadüf mü bilmiyorum ama adamın kıyafeti birebir aynı en baştaki sahneyle. ne bilim sanki belli bi sahneden sonra yaşananlar hiç olmamışta, hepsi adamın hayal ürünüymüş gibi algıladım bi an

• @saviola83

aslında orası muamma.tam olarak o olaydan sonra yaşananlar gerçek mi değil mi belli değil.bence orayı yönetmen bize bırakmış gibi.dediğiniz gibi hayal ürünüde olabilir yaşanmışta olabilir.bende kesin konuşamıyorum

giriş diyaloğu şöyle ;

eskiden daha kolaydı.bir erkek, erkek olmanın ne demek olduğunu bilirdi.zorluklara göğüs gererdiniz. öyle yapmaya hakkınız vardı. öyle yapmanız beklenirdi. yaşam şekliniz ve aldığınız eğitim sizi kaçınılmaz mücadelelere; parçalanma ve hatta ölümle sonuçlanabilecek mücadelelere hazırlardı. sonra bir şey oldu ahlak kurallarının geçerli olduğu bir çağa girdik avukatlar, bizi güden çobanlar haline geldi ve eskiden anlaşılması gayet kolay olan şeyler adına medenileşme dediğimiz şeyin bürokrasisinin çarkları arasında arapsaçına döndü. artık bir erkek yaşadığı zorluklara göğüs geremez oldu. işini mahkemeler ve avukatlar yoluyla halletmek ve bürokrasinin yıldırıcı koridorlarında yorucu yolculuklar yapmak zorunda kaldı kadınlar eşitlik istedi ve aldı. bunu, erkeğin sahip olduğu her şeyi elinden alarak değil onu, düzen kisvesi altında kısırlaştırarak yaptılar ne söylediğiniz umurumda değil bunun adı gelişme değil bunun adı evrim değil, bu bir hastalık; ve nelerin tehlikede olduğunu anlayan birine ihtiyacı var, hakiki bir erkek gibi dik durabilen haksızlık ve adaletsizlik karşısında boş boş oturmayan birine…

bence harika bi giris ve sahane bi konu filmide edinip hemen izliycem umarım giris kısmı gibi güzeldir

• Baya oldu izliyeli ama benim hatırladığım kadarıyla aslında o katliam yapan meslek arkadaşı aslında hiç öyle birşey yapmadı.Maconel yapıcaktı zaten filmin başindada sayıyor şu mermi şu kişi için diye en başından beri planlıyor.Ve zaten sorunlu olduğu balıkla konuşmasından belli.Aslında o olaylar hiç olmadı.Filmin sonunda katliam yapıcak yere geldiğinde aslında etraftaki insanlar sorunlu değilde kendinin sorunlu olduğunu anlıyor ve intihar ediyor.

• izleyelimmi yani, tavsiye ediyomusunuz

Orjinalden alıntı: scary.

izleyelimmi yani, tavsiye ediyomusunuz

evt kesinlikle izlenmesi gereken değişik bi film. christian slater ı tanımakta zorluk çektim doğrusu. çok iyi oynamış. filmin temposu biraz ağır ama güzel bi film.

Birkaç hafıza oyunu yaptıktan sonra, filmle ilgili karelere ulaştım. Tabi bu noktada, filmin sonunu tekrar izlememin de epey katkısı oldu.

Adamın sorunlu olduğu aşikar. Hatta filmin başlarında, çalıştığı binayı havaya uçurduğunu hayal etmişti. Sürekli olarak balıklarıyla konuşması da bunu destekler nitelikte. Kaldı ki, o balıkların, adamın hayal ürünü olduğunu düşünüyorum. Kafasındaki düşüncelerinin, başka bir varlık tarafından dile getirildiğine kendini inandırması vs.
    Ancak kafada soru işaretlerinin oluşmasına neden olmuş diğer olay da; yanılmıyorsam filmin ortalarında, sorunlu karakterin komşularına sorular yöneltiliyordu. ''Nasıl bilirdiniz?'', ''Sakin birisi miydi?'' şeklinde. Bunu filmin sonlarına doğru da göstermişti sanıyorum. Neyse, anlaşılan geriye ket vurmanın yaşandığı kutsal anlara rastladım. İlerleyen günlerde filmi tekrar izlemem muhtemel.

@ scary.

Evet, izleyebilirsin.

• Elisha'ya sarışınlık yakışıyor

Düşünmekten Utanmıyorsan , Söylemektende Utanma ...
  • He Was a Quiet Man (Sıradan Bir Gündü) Türkiye'de gösterim tarihi: 6 Mart 2009

Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.