Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> TV Kartları ve Uygulamaları

_U_U_R_ -> Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (2 Ocak 2008; 10:34:04)

LCD TV LER ÇOK PAHALIYDI O KADAR PARAM YOKTU

En ucuz 15" - 22" arası LCD TV lerin 600 -1,200 YTL arasında satılmasından bıkan ve evindeki mevcut LCD monitörü istediği zaman bilgisayardan bağımsız LCD TV olarak kullanmak istememden böyle bir ürün arayışına girmiştim CEBIT FUARINDA karşıma FOREX TV BOX'lar çıktı. PCNET Dergisinde de reklamını görmüştüm. Hemen internette araştırmaya başladım. www.forex.com.tr den ürün özelliklerine ulaştım Online olarak bir çok internet sitesinde var . Bir internet sitesinden aldım Kredi kartıma taksit yaptırdım.

Üstelik Geniş Ekran Desteği ve Yüksek Çözünürlüğü ve HD girişi vardı 1680*1050 olan çözünürlük piyasadaki rakip firmaların fiyatları ile karşılaştırdığımda ne kadar iyi bir seçim yaptığımı bana gösterdi.

İsteyenler benim gibi fiyatları 150 - 200 $' a kadar düşen bir LCD Monitör alıp, piyasanın çok altında LCD TV keyfi de sürsünler diye burada bu konuyu açtım.
Ayrıca bu forex ürünlerini bilgisayarınız olmasa bile kullanabiliyorsunuz.

evde birde 14 inch eski monitörlerüm vardı onuda kusursuz destekledi

Forex TV5830 Özellikleri (www.forex.com.tr den alıntı)
LCD ve CRT Monitör üzerinde Televizyon Keyfi
Titreşimsiz Yüksek Çözünürlük ve Net Görüntü
XGA TV BOX Tüm LCD - CRT Plazma Monitörlere Tam Uyum

Yazılım yüklemeden bilgisayarsız çalışabilme (TAK ve ÇALIŞTIR)
16:10 - 4:3 Ekran görüntüsünü destekleme
Canlı Yayını Durdurma/Devam Ettirebilme
Analog/Kablolu Tv Otomatik Kanal Arama ve İnce Ayar Yapma

1680*1050 - HD uyumlu çözünürlük desteği
Pal B/G ve NTSC - SECAM
Uzaktan Kumanda
75 Ohm Koaksiyel Kompozit/Svideo Girişi
MMI Arabirimi Sayesinde DVD/PS2/XBOX/KAMERA Gibi Multimedya Aygıtlara Bağlanabilme
VCD/DVD-Kamera-PS2/XBOX Bağlayabilme Projeksiyon Cihazına bağlayabilme YPbPr Kablo
3D Noise Reduction Özelliği
Otomatik Açılma/Kapanma
FM Radyo

PIP Özelliği
Çoklu Kanal Gösterimi
3D Efektlere Sahip Kullanıcı Dostu Menü
Otomatik Kapanma / Açılma Özelliği
Tam Fonksiyon Uzaktan Kumanda
Dahili Hoparlör
FM &NICAM Fonksiyonu

TANITIM VIDEOSU
www.donanimhaber.com'da ürünün tanıtım videosu vardı onuda ekliyorum izlersiniz.
http://www.donanimhaber.com/videolar.asp?izle=148

metintekin -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (3 Ocak 2008; 1:04:25)

hayırlısı olsun...resim çekip ekliyebilirmisiniz.....bende bu cihazdan alıp 22'' lcd monitörümü duvara asıp TV yapıcam yazın [&:]

hukukcu -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (3 Ocak 2008; 11:04:49)

güzel bir cihaza benziyor. Fiyatı da lcd tvye göre oldukça uygun oluyor.
İlerleyen zamanlarda izlenimlerinizi paylaşırsanız çok iyi olur.
Hayırlı olsun.

mali21 -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (3 Ocak 2008; 16:19:33)

bendede 22'lcd monitör var. bende bu aralar tv kartı almayı düşünüyorum. bu cihazın diğer tv kartlarından ayıran özelliği nedir peki. diğer kartlarda (ss2 mesela) 1650*1050 çözünürlükleri desteklemiyormu??.

speedy35 -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (3 Ocak 2008; 16:27:22)

quote:

Orjinalden alıntı: mali21

bendede 22'lcd monitör var. bende bu aralar tv kartı almayı düşünüyorum. bu cihazın diğer tv kartlarından ayıran özelliği nedir peki. diğer kartlarda (ss2 mesela) 1650*1050 çözünürlükleri desteklemiyormu??.

SS2 desteklemiyor diyemeyiz aslında kullandığınız dvb programına bağlı wide ekran deteklileride mevcut[:'(]

gokhansar -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (3 Ocak 2008; 17:15:38)

dikkatli olun bu kart dijital yayın desteklemiyor [&o] kabloluda vede analog olarakta HD yayın olmadiina göre bu özelliin bi anlami yok [>:] bu özelliklerde piyasada,daha iyi alışveriş sitelerinde,teknoloji marketlerde daha uygun fiyatlara bulabileceğiniz ürünler de mevcut.örn (AVERMEDIA,INCA vb.) [:'(]

xandercan -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (3 Ocak 2008; 18:26:26)

zaten bu uğur isimli kardeş gittigidiyor'da bu ürünün satışını yapıyor. kendisi satıcı sanırım! keşke ben satıcıyım deseydi de ürününü tanıtsaydı. pek ii olmamış!! hemde 2. el flan değil 100 tane warmış elinde! keşke bu üslupla yaklaşmasaydı bu işe..
http://www.gittigidiyor.com/main/search.php?aramakategori=&aramakelime=tv5830e&submitit.x=0&submitit.y=0&submitit=ARAMA&search_type=detail
şu sayfadaki her ürünü o satıyo.
fiyatı daha uygun olduğu için avermedia yerine bunu tercih edicektim ama dürüst bi davranış değil bence bu!!

xandercan -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (3 Ocak 2008; 18:28:35)

quote:

Orjinalden alıntı: gokhansar
dikkatli olun bu kart dijital yayın desteklemiyor [&o] kabloluda vede analog olarakta HD yayın olmadiina göre bu özelliin bi anlami yok [>:] bu özelliklerde piyasada,daha iyi alışveriş sitelerinde,teknoloji marketlerde daha uygun fiyatlara bulabileceğiniz ürünler de mevcut.örn (AVERMEDIA,INCA vb.) [:'(]

dijital yayın desteklemiyor dediğin nedir acaba? uydu alıcımdan bağlantıyı kurduğumda daha mı kötü görüntü alıyoruz? açar mısın biraz?

_U_U_R_ -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (4 Ocak 2008; 12:31:14)

quote:

Orjinalden alıntı: xandercan

zaten bu uğur isimli kardeş gittigidiyor'da bu ürünün satışını yapıyor. kendisi satıcı sanırım! keşke ben satıcıyım deseydi de ürününü tanıtsaydı. pek ii olmamış!! hemde 2. el flan değil 100 tane warmış elinde! keşke bu üslupla yaklaşmasaydı bu işe..
http://www.gittigidiyor.com/main/search.php?aramakategori=&aramakelime=tv5830e&submitit.x=0&submitit.y=0&submitit=ARAMA&search_type=detail
şu sayfadaki her ürünü o satıyo.
fiyatı daha uygun olduğu için avermedia yerine bunu tercih edicektim ama dürüst bi davranış değil bence bu!!

benim bu ürünü şahsım adıma alıp kullanmış olmam ve bunun satışını yapmam seni ne kadar alakadar eder bilmiyorum ama ben buraya bu bilgileri sadece insanlara alternatif ve uygun çözümler sunmak için yazdım. Satıcıyım diyip link felan vermedim. İsteyen gider ilk elden alır isteyen gider başkya yerden alır. Senin dürüstlük anlayışın zaten dürüst bir davranış değil. [:-]

_U_U_R_ -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (4 Ocak 2008; 12:34:02)

quote:

quote:

dijital yayın desteklemiyor dediğin nedir acaba? uydu alıcımdan bağlantıyı kurduğumda daha mı kötü görüntü alıyoruz? açar mısın biraz?

uydu alıcını bu cihaza bağlayarak dijital yayınları seyredebilirsin. görüntüde bozulma olmaz zira 1680*1050 çözünürlük veriyor.

xandercan -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (4 Ocak 2008; 12:36:05)

quote:

Orjinalden alıntı: _U_U_R_

ben forex ürünlerini deneyip memnun kaldım ve memnuniyetimi buraya yazdım.

alanlar memnun kalacaktır.

hepsi bu.[:-]

eminim...

_U_U_R_ -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (4 Ocak 2008; 12:40:19)

quote:

quote:

ben forex ürünlerini deneyip memnun kaldım ve memnuniyetimi buraya yazdım.

alanlar memnun kalacaktır.

hepsi bu.[:-]

eminim...

sana cvb. yukarıda verdim.

xandercan -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (4 Ocak 2008; 13:08:54)

yaa kardeş yapma lütfen yaa!! gittigidiyor da belli işte.. aynı nickle, forex leri satıosun!! sen olduğun kesin işte.. inkar etme bari..

frux -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (4 Ocak 2008; 13:55:37)

Ben de AvermediaTv Box 7 Live ext kullanıyorum.. 22'' samsung monitöre kombinasyon yaptım.. çok memnunum.. toplam 550 usd+kdv'ye maal oldu..

gokhansar -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (4 Ocak 2008; 20:40:08)

quote:

quote:

direk uydu anteninizden gelen kabloyu buna bağlayıp izleyemiyorsunuz.ancak uydu recieveriniz olacak ki onu bağlayacaksınız... ama analog bi kartla ne kadar dijital yayın izlenir orasi size kalmiş... dediim gibi piyasada daha kaliteli ürünler var onları tavsiye ederim

_U_U_R_ -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (5 Ocak 2008; 10:42:25)

quote:

quote:

quote:

direk uydu anteninizden gelen kabloyu buna bağlayıp izleyemiyorsunuz.ancak uydu recieveriniz olacak ki onu bağlayacaksınız... ama analog bi kartla ne kadar dijital yayın izlenir orasi size kalmiş... dediim gibi piyasada daha kaliteli ürünler var onları tavsiye ederim

piyasada bilgisayara gerek duymadan sadece monitörle çalışan ve sadece uydudan gelen kabloyla çalışan ürün hangisi bana söylermisin?

beyaztebeşir -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (8 Ocak 2008; 3:44:35)

Valla bende düşünüyorum bi harici kart ama,
Bu işe bi girersem mazallah, TV kartı fabrikası açarım diye korkuyorum.Ondan yani olaya soğuk bakmam.
Neme lazım...[:)]

justify34 -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (17 Ocak 2008; 22:40:33)

arkadaslar 3850 modelını almayı dusunuorum yalnız laptopa baglayacam s-video cıkısından goruntu alabılırmıyım acaba

12henry14 -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (22 Ocak 2008; 3:38:41)

şu anda crt monitörüm var ve buna uygun olanını almak istiyorum ama ilerde monitörü lcd ile değiştirince bu tvboxunda modelini değiştirmem gerekicekmi??

birde monitörün girişini çoğaltma imkanım yok değilmi? hem pcye hemde tvbox'a aynı anda bağlamak için

yedikeresekiz -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (30 Ocak 2008; 21:14:00)

pc kapalıyken çalışabiliyortsa bu cihazı direk monitöre mi giriyoruz. yoksa pc ye mi giriyoruz usb den mi . pc ye giriyorsak pc kapalıyken nasıl çalışıyor ? pc açıkken tv izleyemiyormuyuz. yani pc den tv ye geçiş nasıl oluyor

yedikeresekiz -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (30 Ocak 2008; 21:16:38)

çift oldu pardon

alpakalp -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (1 Şubat 2008; 22:57:43)

ben bu cihazdan aldım ve tek amacım uydu receiverımı 22'' monitörüme bağlamaktı ve bu bağlantıyıda sadece MMI ile yapabiliyorsunuz. MMI ın ne olduğuna gelince YUV (görüntü bağlantısı) + stereo ses bağlantısı. Scart-YUV kabloyuda aramaktan yoruldum ama sonunda buldum. Bu akşam büyük bi heyecanla geldim ve bağladım ama sonuç hüsran [sm=s20.gif] keşke paraya kıysaydımda bi avermedia dvi 9 alsaydım da rahat etseydim.Bu arada kart bu konuyu başlatan arkadaştan aldım. Konu hakkında bilgi sordum. Eğer olumlu bi gelişme olursa sizide bilglendiririm.

sedoman34 -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (2 Şubat 2008; 0:14:09)

bende kasamda tek olan pci slottan digital tv kartımı çıkarıp harici bi kart alma araştırması yapıyorum ancak bu saatten sonra istedigi kadar kasadan bagımsız çalışan bir kart olsada analog yayın destegi olması digital yayın için reciever e ihtiyaç duyması son derece manasız buluyorum digital tv kartlarında piyasada kasadan bagımsız çalışanını ben göremedim şuan için çok kapsamlı araştırmış degilim ancak sanırım kasadan bagımsız çalışması ve analog yayın sunmasına baglı olabilir diye düşünüyorum ve bu yönüyle bu ürün piyasada rakipsiz degil benim görüşüme görede digital uydu kartı ve internal den farkı olmayan(kaliteli sorunsuz yayın)sunabilen kartları takip etmeliyiz .

technoburak -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (3 Şubat 2008; 13:58:58)

arkadaşlar ben bu box ürünü değil de usb olanı utv 380 modelini alcaktım konuyu acan arkadaş gg üyesi orda ürünün satışını yapıyor.alacağım ürün 75 ytl idi 2 gün sonra almaya karar verdim fiyat 96 ytl olmuş 5 te kargo al size 100 lira bilinmeyen yeni bir marka yerine aver i tavsiye ederimm ben averin usb volar ax var onu almaya karar verdim fiyatı 120 civarı bişi 20 lira fazla verir en azından bilindik bi marka kullanır ilerde sorun yaşamam.ayrıca konuyu acan arkadaşa pm attım geri dönmedi sonra gg den ulaştım kendisine fiyatlara gelen zammı sordum kendisine geliş fiyatının arttığını söyledi ve biraz da ilgisiz gibiydi çünkü sorularıma cevap alamadımm...

NOT:amacım kimseyi yermek kötülemek değildir yanlış anlaşılmasın sadece olanları anlattım. sonucta tercih sizin para sizin istediğiniz ürünü alırsınız
SAYGILARR...

alpakalp -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (3 Şubat 2008; 17:22:32)

en iyisini yapmışsın.bende aldım bi aver, forexe göre yaklaşık iki kat daha pahalı ama en azındn çok daha kullanışlı ve kolay bağlayabiliyorsun aynı zamanda bilgisayar açıkken bile kullanabiliyorsun.Çözünürlüğüde çok daha iyi.

alpakalp -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (3 Şubat 2008; 17:25:59)

Bu arada konuyu açan arkadaş muhtemelen Forexin Türkiye dağıtıcısı olan Rota ithalatın bir çalışanı. Ürün bana direk oradan geldi çünkü. Receiver'ı nasıl bağlayacağımı sordm kendisine kompozit anten girişinden dedi.Dijital bir görüntüyü neden ve nasıl anten çıkışından alacağımki?

_U_U_R_ -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (6 Şubat 2008; 17:14:04)

kompozit girişten normal anten kablosuyla alıp bağlarsın receiver kutularından çıkar bu kablo ayrıca forex ürünü pc ile birlikte kullanılabilir yani aynı andan tv seyrederken işlem yapabilirsiniz arkadaşlar.

emirtarik -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (9 Şubat 2008; 0:25:40)

quote:

Orjinalden alıntı: yedikeresekiz

pc kapalıyken çalışabiliyortsa bu cihazı direk monitöre mi giriyoruz. yoksa pc ye mi giriyoruz usb den mi . pc ye giriyorsak pc kapalıyken nasıl çalışıyor ? pc açıkken tv izleyemiyormuyuz. yani pc den tv ye geçiş nasıl oluyor

ben de bu üründen aldım. pc den bağımsız direkt monitörle kullanım basit.
monitör kablosu cihaza geliyor, cihazın power kablosu ve anten bağlantısı yapılıyor. işlem tamam.
ancak bu her seferinde bilgisayarınız arkasından vga kabloyu söküp cihaza takmanızı gerektiriyor. bu da uğraştırıcı.
benim çözemediğim pc ile beraber kullanımı.. ben böyle kullanmak istiyorum.
monitördeki vga kablosu cihazın arkasındaki 15 pinli girişe geliyor.
peki cihazla pc veya ekran kartı arasındaki bağlantı hangi kabloyla yapılıyor?
bilen veya kullanan arkadaşım varsa izah etmesini rica ediyorum.

yenerbalcı -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (11 Şubat 2008; 16:48:49)

quote:

bu yorum yapan arkadaş nasıl yorum yapmış anlamadım kendisi gidip MSI notebook almış sanki notebooku ferrari gibi konuşuyor
bu notebookta zaten 256 ram var nasıl çalışsın forex minumum 512 ramle çalışıyor komik bir yorum yapmış..

karar sizin gibip avere bu kadar para verecekseniz kendiniz bilirsiniz ama önce donanımhaberdeki videoyaya göz atın derim ben

Arkadaş bütün ürünleri almış denemiş

Forex UTV380 Harici TV Kartı

_U_U_R_ denen arkadaş bilmeden kullanmadan yorum yapıyorsun

Bu ürünü al videodan görüntüyü ve sesi göster o zaman

MSI M675 ( 1gb ram var üstüne 1 gb ram ekledim yani 2gb ram bulunmakta ) ferrari düzeyinde değil ama

onu kadar hızlı ( bilgisayarda catia ansys ve autocad rahatlıkla kullanabiliyorsun )

Tekrar söylüyorum bu ürün çok kötü istediğiniz bilgisayarda deneyiniz

Görüntü ve ses berbat Fly 34 yanına bile yakşamaz bu kadar iddaalıyım

videoda bu ürünü alantan kişi iyi kandırdı milleti ( ürünü satmak için her şey yapıyorlar )

Benide kandırdı videoda test yapan kişilere inanmayın bunların çoğu çıkarcı

Forex UTV380 Harici TV Kartı

http://forum.donanimhaber.com/m_20763939/tm.htm

_U_U_R_ -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (4 Nisan 2008; 17:48:58)

yane balcı kardeşim senin derdin nedir böyle sağa sola saldırıp insanların canını sıkıyorsun çok komiksin bence.

yaptığın hareketler yaşının 15 olduğunu gösteriyor yada artık zeka yaşı 15.

forex ürünlerini donanım haber sitesi kendisi test etti sorun olsa o videoları nası çekeceklerdi peki??

ben şahsen kullanıyorum ve gayet memnunum.

GSynia -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (31 Mayıs 2008; 15:32:41)

komik duruma dusmussun, hala da dusuyorsun cevaplar vererek.

Şu aleti alıcagınıza 37'ekran bir tv alın bence

taner_01985 -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (8 Haziran 2008; 15:29:28)

arkadaşlar şimdi DH yöneticileri incelemişler ürünü ve gayet iyi diyorlar. Şimdi yalan mı konuşuyorlar.... Anlamak güçççç...........

sony61 -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (10 Haziran 2008; 10:15:54)

quote:

Orjinalden alıntı: taner_01985

arkadaşlar şimdi DH yöneticileri incelemişler ürünü ve gayet iyi diyorlar. Şimdi yalan mı konuşuyorlar.... Anlamak güçççç...........

Ona verecen paraya yazık.

SuRRoUnDeR -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (19 Temmuz 2008; 20:22:06)

arkadaşlar bende almayı düşünüyorum forex yada aver ama benim de şüphelerim var bikere composite(scart) girişten bağlayacam çünkü uydu alıcım da yuv(component , lcd ve plazma tv lerde olan) çıkış yok(zaten yuv çıkışlı receiver lar yeni yeni piyasaya gelmeye başladı). bu şekilde composite(bildiğimiz scart , sarı kırmızı beyaz yani) kabloyla kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını yazabilirmi acaba? aver 7 samsung 226 bw monitör ve redline uydu alıcısı composite bağlantı kombinasyonunu gördüm ve hayal kırıklığına uğradım inanılmaz kötü bir görüntüydü bu durum beni şüphelendirdi.
bir bilen varsa lütfen söylesin[:'(] saygılar...

the turk -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (30 Temmuz 2008; 14:12:16)

Arkadaşlar bu tc box ın sanırsam! uyduya bağlanma olayı var şu linkteki en altta video var onu izlerseniz belki faydalı olabilir.

Burdan izleyebilirsinizhttp://urun.gittigidiyor.com/FOREX-TV5830E-HARICI-TV-KARTI-avermedia-rakibi_W0QQidZZ11509977

rueta -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (2 Ağustos 2008; 21:11:42)

yav hocam bende aldım bugun itivariyle elime geçti digiturk receiver ımı bagladım gerçekten çok güzel oldu..
ama bi sorunum var PIP özelliğini kullanamıorum "out of range" dio bu tuşa basınca..
yani şu an tv box u açınca tam ekran açılıo pc gidio :( ekranı köşesinde küçük bi karede izlemek istiorum bi yandan :(
fikrn var mı ?

SLaYeR KiNG -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (8 Ağustos 2008; 4:39:49)

quote:

aynen haklısın arkadaşım arkadaşım avermedia boşuna fiyatı yüksek tutmuyor kalitede de uçurum farkı var denildiği üzere çözünürlük 1650x1050 olsa ne olur? sinyal analog olduktan sonra?? uydu alıcıdan bağlamak için ise ekstra uydu alıcı almak lazım oda kaliteli bişi olsun dielim 150-200 ytl.. maliyet baya bi yükseliyor.. ama yine de hakkını yememek lazım forex (5830)tv box çok da kötü değil fiyatına göre yavaş yavaş geliştirirler heralde,menüler çok yaban.. ve malzeme kalitesi düşük..

hasmir99 -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (13 Ağustos 2008; 16:08:15)

Buradaki yorumları okudum. Bende kablolu tv var. O yüzden aver e 180 ytl vermek yerine 93 ytl ye FOREX TV-5830 aldım.
2-3 güne gelir. Monitörüme bağlayıp seyredecem. En ucuz 37 ekran tv 120 ytl. Pc monitörüm varken tv ye gerek yok diye düşünüyorum.
Hem bağımsız da çalışabiliyor. odada istediğim yere koyarım, kablolar yeterince uzun. uydu felan olsa evde belki aver i düşünürdüm ama kullanmayacağım teknolojiye para vermek de çok akıllıca gelmiyor.

alpakalp -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (16 Ağustos 2008; 15:40:35)

quote:

Orjinalden alıntı: hasmir99

Buradaki yorumları okudum. Bende kablolu tv var. O yüzden aver e 180 ytl vermek yerine 93 ytl ye FOREX TV-5830 aldım.
2-3 güne gelir. Monitörüme bağlayıp seyredecem. En ucuz 37 ekran tv 120 ytl. Pc monitörüm varken tv ye gerek yok diye düşünüyorum.
Hem bağımsız da çalışabiliyor. odada istediğim yere koyarım, kablolar yeterince uzun. uydu felan olsa evde belki aver i düşünürdüm ama kullanmayacağım teknolojiye para vermek de çok akıllıca gelmiyor.

Daha önce Forex için olumsuz şeyler yazmış biri olarak sana katılıyorum. Objektif olmak zorundayım eğer kablolu dan görüntü alacaksanız Forex yeterli olacaktır. Ama receiver falan bağlayacaksanız kesinlikle Aver alın.

SLaYeR KiNG -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (16 Ağustos 2008; 22:22:25)

quote:

Orjinalden alıntı: alpakalp
quote:

Daha önce Forex için olumsuz şeyler yazmış biri olarak sana katılıyorum. Objektif olmak zorundayım eğer kablolu dan görüntü alacaksanız Forex yeterli olacaktır. Ama receiver falan bağlayacaksanız kesinlikle Aver alın.

Dijital receiverdan görüntü almak isteyen biri için forex 5830 tv box' ile Avermedia Dvi 9 arasındaki fark nedir ben tam olarak anlayamadım açıklarmısınız biraz? çünkü ikisi tv box da analog tv yayınlarını doğrudan destekliyor onun haricinde dijital receiverdan gelen görüntüyü aktarmak noktasında dvi çıkışı olmasından başka ne gibi bi fark olabilir ki görüntü kalitesinde?? 22" lcd monitöre bağladığımızı düşünürsek eğer 1680x1050 ye çözünürlüğü ikiside destekliyor..

imsety -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (16 Ağustos 2008; 22:42:13)

Güzel raklam yapmışsın heralde forexin kadrolu elemanısın kardeş :)

alpakalp -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (18 Ağustos 2008; 9:33:49)

quote:

Orjinalden alıntı: SLaYeR KiNG

quote:

quote:

Dijital receiverdan görüntü almak isteyen biri için forex 5830 tv box' ile Avermedia Dvi 9 arasındaki fark nedir ben tam olarak anlayamadım açıklarmısınız biraz? çünkü ikisi tv box da analog tv yayınlarını doğrudan destekliyor onun haricinde dijital receiverdan gelen görüntüyü aktarmak noktasında dvi çıkışı olmasından başka ne gibi bi fark olabilir ki görüntü kalitesinde?? 22" lcd monitöre bağladığımızı düşünürsek eğer 1680x1050 ye çözünürlüğü ikiside destekliyor..

aver dvi9 da dvi giriş ve çıkış var ki bu dijital görüntü aktarımını sağlıyor. fakat forex te bu yok ve dijital görüntüyü anolog aktarıma yarayan kompozit bağlantıdan yapmanız lazım. bu da ciddi görüntü kaybı demek...işte demek istediğim bu...

t_o_r_a_n_a_g_a -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (18 Ağustos 2008; 15:14:12)

quote:

quote:

quote:

quote:

aver dvi9 da dvi giriş ve çıkış var ki bu dijital görüntü aktarımını sağlıyor. fakat forex te bu yok ve dijital görüntüyü anolog aktarıma yarayan kompozit bağlantıdan yapmanız lazım. bu da ciddi görüntü kaybı demek...işte demek istediğim bu...

DVİ girişli bir LCD in yoksa aver dvi çıkışı bir işe yaramaz.

forex ile 22 inç lcd için 1680 1050 çözünürlüğün bir birini tutmasıda. pip de bir sorun olşturmuyor.yeterki çözünürlük birbirini tutsun
......

SLaYeR KiNG -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (18 Ağustos 2008; 16:05:35)

quote:

Teşekkür ederim ama bunun için uydu alıcının da dijital görüntü çıkışına sahip olması lazım HDMI veya DVI.. sanırım HD Uydu alıcılar hariç çoğunda uydu alıcıda bu tür çıkışlar yok onun yerine rca-s video ve scart çıkışlar mevcut yani bu noktada standart dijital uydu receiverla kullanmak isteyen için çok bi fark yok sanırım

bir de ben 15 günlük forex 5830 tv box'u satmak istiyorum almak isteyen olursa pm atabilir..

alpakalp -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (18 Ağustos 2008; 22:39:36)

quote:

quote:

Teşekkür ederim ama bunun için uydu alıcının da dijital görüntü çıkışına sahip olması lazım HDMI veya DVI.. sanırım HD Uydu alıcılar hariç çoğunda uydu alıcıda bu tür çıkışlar yok onun yerine rca-s video ve scart çıkışlar mevcut yani bu noktada standart dijital uydu receiverla kullanmak isteyen için çok bi fark yok sanırım

bir de ben 15 günlük forex 5830 tv box'u satmak istiyorum almak isteyen olursa pm atabilir..

Bende 2 günlükken satmıştım :) dvi ve kompozit çıkış arasında her gözün seçebileceği kadar fark var.

alpakalp -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (18 Ağustos 2008; 22:42:00)

Mesaj içeriğinde çok fazla alıntı bulundu ve gösterimi engellendi

alpakalp -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (18 Ağustos 2008; 22:46:52)

quote:

Orjinalden alıntı: t_o_r_a_n_a_g_a

DVİ girişli bir LCD in yoksa aver dvi çıkışı bir işe yaramaz.

forex ile 22 inç lcd için 1680 1050 çözünürlüğün bir birini tutmasıda. pip de bir sorun olşturmuyor.yeterki çözünürlük birbirini tutsun
......

valla bu zamanda dvi girişi olmayan 22'' ve üzeri monitör alanın aklına şaşarım zaten. hatta hdmi girişi olmayan 24'' alanın da...

hasmir99 -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (19 Ağustos 2008; 10:48:33)

quote:

quote:

Merhabalar, Cihaz geldi. 17" Tüplü philips e bağladım. Gerçekten sonuç çok başarılı. Kablolu tv nin kablosunu takıp otomatik tarattım. 50 civarında kanal buldu. Kumandası 5 mt den denedim çekiyor(anca o kadar mesafe vardı). Görüntü süper. Ama birkaç kanalda çok kötüydü nedenini anlamadım. Cihazla çok fazla oynayacak vaktim olmadı ama kablolu tv kullananlar için fazlasıyla yeterli. Üzerindeki speaker yeterli. Ama ben basit bir speaker bağladım oda baya iyi. Eski tüplünün kutusu baya sağlamdı. Odada bi köşeye yerleştirdim kutuyu, monitörü de onu üzerine koydum. Laptopdan remote bağlanıyorum zaten desktop pc ye. O yüzden onun monitöre pek ihtiyacım kalmadı. :) İşçilik çok kötü değil. Ama son olarak şunu söylemek istiyorum. Ben alırken fiyatı çok makuldü. Bana 93 ytl ye maloldu. Cihazdan çok memnunun. İndirimde almıştım. Ama şimdi fiyatı 130 ytl olmuş. Yani 100 civarında kalsaydı fiyatı gene alınırdı ama fark baya kapanmışken 180 ytl verilip aver de alınabilir.

t_o_r_a_n_a_g_a -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (19 Ağustos 2008; 16:46:52)

forex tv box 5830 e yi lcd ekran için aldımama. laptop da bir deneyim dedim .olmadı

bir kaç yerde bu bağlantıyı gösteren video lar vardı. bulamadım.

yardımcı olabilirmisiniz

teşekkürler

_U_U_R_ -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (13 Eylül 2008; 13:03:11)

laptop için uyumlu forex utv 380 dir

5830 laptopta çalışmaz çünkü bu işin mantığına aykırı

StANDby007 -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (16 Ekim 2008; 14:56:37)

Ya arkadaşlar Lütfen anlatmayacakmı birisi şu cihazı nasıl bilgisayar açıkken işlem yaparken kullanabileceğimizi?

Her kabloyu yerli yerine sokuyorum. ama Monitörün kablosunu çıkarıpta cihaza bağlamak istemiyorum. Bilgisayar açıkken ben izleyemezmiyim TV ?

gerey -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (17 Ekim 2008; 1:21:56)

Bunu icin PIP ozelligi olan TV kartina ihtiyac var. Busu bosuna demiyorum Avermedia'dan vazgecmeyin diye. Kablo takip cikarmak delirtir adami. Alirsin Avermedia'yi yaparsin baglantilarini, bir daha da kablo ile ugrasmazsin. Hemde ekranin bir kisminda televizyon seyrederken, diger kisminda da bilgisayari kullanabilirsin, ya da tam ekran TV ve ya bilgisayar. Cok kullanisli. onu satip, avermedia al derim.

StANDby007 -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (17 Ekim 2008; 15:55:34)

Allah aşkına birisi şu cihazı nasıl olacakta Bilgisayar çalışırken kullanabileceğimi yazsın. TAK ÇALIŞTIR denmiş ee takdım neden bir çıt bile yok makinede... Mümkünse resimli olarak anlatında yapamaynlarda yapsın Lütfen ya...

harunsuv -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (18 Ekim 2008; 21:24:46)

Samsung 206BW monitörümde wii oynamak için bu cihazı aldım görüntü tam anlamıyla rezalet.

md3likan -> Cevap: Forex 5830E TV Box Aldım Süper Alet (22 Ekim 2008; 2:54:08)

dvi olmayan bi monitörle asus vw222s le kullanabilir miyim bu aleti?

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.515625