SSS S:Bataryanın altındaki SIM-KART slotu ne işe yarıyor?
C:WANN kartı olan bilgisayarlarda bilgisayara takılan bi sim kart ile GSM Operatorleri uzerinden internet baglantısı saglayan bir sistemin bir parcası olan SIM-KART slotu standart modellerde işlevsizdir cunku gerekli donanım yani WANN kartı bilgisayar uzerinde bulunmamaktadır. Bu ozelligi kullanabilmeniz icin uygun GSM operatorlerine uyumlu bir WANN kartı aktırmanız gerekmektedir. Ancak aslen buna cok da gerek yoktur cunku bluetoothlu bir telefonunuz varsa onun uzerınden internet baglantısı saglayabilirsiniz.
S: Bilgisayarınız sık sık mavi ekran veriyor ve bu mavi ekranda RAM PARITY ERROR yazısını goruyorsanız. YA DA bilgisayarınızda ekran goruntusu aniden kaybolup tekrar acıp kapamaya calısırken ekran bazen duz beyaz oluyor bazen de renkli cubuklarlar doluyor ise ve bilgisayarınızı bir kac kez başlattıktan sonra ancak acabiliyorsanız.
C: Büyük ihtimalle bilgisayarınızın ekran kartı oluyor demektir. Yasadıgınız sorunlar bir kac hafta icinde sıklasarak artacaktır Laptoplarda ekran kartı ayrık olsa bile anakarta gomulu oldugu icin anakartınızın tamamını degistirmeniz gerekir.
S: Bilgisayarımın CD/DVD cıkartma tusuna basınca ya da ekran koruyucuya gecerken sistem 2 sn boyunca donuyor acaba bu sorun onemli bir sorun mu?
C: Dell xps modellerinde CD/DVD cıkarırken işletim sisteminin 2 sn sure ile donması problemini sonunda cozdu.Dell in sitesinden BIOS unuzu A10 surumune yukseltirseniz siz de bu sorundan kurtulabilirsiniz.. A10 surumunu >>>BURAYA<<< tıklayarak indirebilirsiniz. S: Bilgisayardan acılıs sırasında bir cınlama sesi duyuyorum acaba bu onemli bir sorun mu?
C: Genellikle dell laptoplarda olan bir durum eger ses cok asırı degil ve surekli devam etmiyor ise bu durum normal ancak ses surekli rahatsız edici bir yukseklikteyse servise gondermenizde ya da iade edip yenisini almanızda yarar var.
S:CD/DVD surucumden cok gurultu geliyor bu normal mi?
C: Evet m1330/m1530 larda CD/DVD surucusu normal bildigimiz suruculerden farklı narin yapısı nedeniyle diger suruculerden daha cok ses cıkarıyor. S: Bilgisayarımı kullanırken ellerim karıncalanıyor ve zaman zaman elektriklenme hissediyorum?
C: Genellikle m1530 larda olan bu problem icin bilgisayrı satın aldıgınız firmaya basvurup 1pin olan adaptorunuzu 3 pin olan topraklı adaptorlerle degistirirseniz bir problem kalmayacaktır.
S:Bilgisayrın pilini prizdeyken cıkarmama gerek var mı?
C:Boyle bir uygulamayı dell bilgisayarınızda yapmanıza gerek yok cunku prize takılı iken piliniz tam dolu ise xps lerde akım batarya uzerinden gecmiyor boylece pil omru uzuyor.
S:Bilgisayarımın klavyesinin sag tarafı (geri tusunun oldugu taraf) sol tarafına gore belirgin bir bicimde cokuk gorunuyor bu normal mi?
C: Eger cokuk kısım gercekten belirginse bilgisayrınızı iade edip yenisini talep edebilir ya da servise gonderip klavyesini degistirebilirsiniz.
S:Bilgisayarın klavyesini sag kısmına bastırdıgımda ıcıne dogru cokerken sol kısımda boyle bir sey olmuyor bu normal mi?
C: Evet normal xps m1330/m1530 serilerinde klavyenin sag tarafı daha hassas cok bastırmamaya dikkat edin...
S: Bilgisayrımdan muzik dinlerken baska programları calıstırdıgımda seste cızırtılar ve bozulmalar oluyor peki bu normal mi?
C: Evet ne yazık ki m1330/m1530 larda boyle bir problem var bu sorunu en aza indirmek icin bilgisayarınız en yuksek guc ayarındayken muzik dinlemelisiniz. Ancak yine de cızırtılar tamamen yok olmuyor.
S: Dell Diagnostic Tool u nasıl calıstırabilirim?
C: Bilgisayar kapalı konumdayken fn tusuna basarak acın.
S: Bilgisayar kapalıyken ortamda wireless olup olmadığını anlamak mumkun mudur?
C: Evet kapalıylken bilgisayrın sag tarafındaki wireles acma kapama butonunun yanındaki surgulu tusu ileri iterek 2 sn bekleyin mavi ısık gorurseniz ortamda wireless var demektir eger sarıysa yoktur.
S: Harddisken devamlı olarak gelen donme sesi normal midir?
C: Evet normal harddiskin yalıtımı dusuk oldugu icin calısma sesi dısarıya duyulmaktadır eger cu sesi azatmak istiyosanız bios ayarlarına girip harddiski sessiz calıstırma moduna getirebilirsiniz. Ancak bu da sesi busbutun yok etmeye yaramayacaktır.
S: Harddiskten gelen tıkırtılar?
C: bu sorun benim bilgisayrımda yok bu nedenle bu konuda cok bilgim de yok ama bu sorun bilgisayarı servise gondemeyi gerektirmiyor sanırım zira arkadaslar servisin hicbir cozum bulamadıgını soylemis.
S:Cihazın(m1330) agırlıgı gercekten 1.8 kg mı?
C: LED ekran ve 4 Cell batarya ile 1.8 kg. Turkiyede satılan modeller 6 cell bataryalı ve LCD ekranlı oldugu icin agırlık olarak 1.9 civarı olabilir.
S: Parmak izi okuyucusu ile dosyalarima sifre koyabilir miyim?
C: Evet. Dosyalara şifre koymak için dosyaya sag tıklayip "Add to new encrypted archive" i secin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meemsir -- 9 Mayıs 2008; 0:31:16 >
teşekürler dostum. gerçekten iyi bir çalışma çok başarılı. sen bizim pirimiz olduguna göre sana bazı sorular sorabiliriz sanırım pil yuvasının oradaki kart yuvası ne işe yarıyor. açıklarsan sevinirim. peki xp pro yuklesek daha iyi mi olur. benım kısısel kanaatim v****isayarı yavaslatıyor. gerçi 4.1 puan alıyor ama xp pro kaç bit (32 mi?)
DELL XPS M1330 (PRODUCT) RED CORE 2 DUO T7500 2,20GHz, Vista® ultimate - PRODUCT RED, 4096 Mo SDRAM DDR2 667 MHz, NVIDIA® GeForce™ Go 8400M GS, HDD SATA 250 Go 7200 tpm, Intel® Next-Gen Wireless-N, Bluetooth 2.0 Dell™ Wireless 355, ECRAN WXGA(1280x800) TFT, Batterie 6 cellules (85 W/h)
Oh bende bu klübe katılayım o zaman :p 64 bit vista kurucam yarın veya öbürgün. Çok iyi oldu bu driverları burada gördüğüm. Ne kadar teşekkür etsem azdır :)
@bufujamal evet xp pro 32 bit dostum.
Hp Pavilion M9025 Elite PC, Hp w1907v LCD Monitör, JBL Creator2 Ses Sistemi Dell XPS M1330 Laptop, Logitech Z5500 Ses Sistemi Playstation 3 60GB PAL, PSP Fat 1004K, Nintendo Wii PAL LG 42PC51 Plasma TV, Toshiba A2URD Dvd Player Apple iPhone 8GB, Nokia N76 Nikon D300 Dslr Fotoğraf Makinası, 17.70mm Lens Kit
merhaba ben de t7500 aldım. harika bir makine bu. yalnız ben sistem yöneticisinden hdd ayırmayı başaramadım. ikinci bir alan ayırıp xp pro kurmalıyım işyerinde kullanabilmek için. bana yardımcı olur musunuz lütfen
Vista Ultimate Box aldım ebay den. 32bit ve 64bit medya mevcut içinde. Bugünlerde ulaşacak elime. Ram'i 4GB'a çıkarmayı planladığım için 64bit kuracağım. Driverları da bulduğumuza göre sorun kalmadı demektir :)
bufujamal arkadasım oraya sim cart takıp "Geniş Bant Kablosuz İnternet" özelliginden faydalanabiliyorsun ancak sanırım bu ozellik Turkiyede yok vee zaten bu ozelligi kullanabilmek icin bu servisi saglayan firmadan ozel bir donanım alıp bilgisayarının icine monte etmen gerekiyor. bu servis sayesinde bilgisayarınla internete cep telefonlarının cektigi tum alanlardan kolayca girebiliyorsun. Su anda bilgisayarında gerekli ek donanım olmadıgı icin o Sim Kart girişinin senin icin pek bi anlam ifade etmedigini uzulerek solemem gerekiyor.
Ancak eger Bluetooth lu bi telefonun varsa telefonunu modem olarak kullanıp yine internete cep telefonunu cektigi heryerden girebilirsin.
meemsir çok teşekkür ederim diğer tüm yazılarını okudum linklerini de aldım. pek anlamam aslında bu işlerden ama umarım başarılı olabilirim.. yoksa hiç uğraşmadan ultimate 'e update mi yapsam diye de düşünmeye başladım!!
ya sana sunu soyleyeyim eger soyle cok onemli bi oyun vs kurmayacaksan iki isletim sistemi gereksiz bir sey. Bi kere ikisiyle birden ugrasamıyorsun sadece birini kullanıyorsun genelde, oburu de oylesine duruyor sus gibi...
Ben basta XP kurdum ve gercekten bilgisayar baya bi verimli oldu XP bence gelmis gecmis en iyi windows yazılımı cunku cok kararlı bi program cok az hata veriyor Vista ya gore ve cok az sistem bellegi kullanıyor. Vista 800 mb bellek kullan