Arkadaşlar selam, Dell XPS M1330 kullanıcısıyım. Vatan Bilgisayardan 3 ay önce aldım, Vista yüklü. Dell Support Center'a üye oldum. Dizüstünün altındaki "Service Tag" numarasını girerek gerekli güncellemeleri yüklüyordum, en son "R167846.EXE" diye bir audio güncellemesini yükledim ve olan oldu!!! Artık dizüstünün dahili hoparlörlerinden ses gelmiyor ??? Kulaklık takınca normal ses alabiliyorum. Aygıt yöneticisinden sürücüyü kaldırıp orjinal CD sinden tekrar audio driver'ını yükledim ama nafile. DİKKAT "R167846.EXE" güncellemesini yapıp dertsiz başınızı ağrıtmayın. LÜTFEN bu sorunu çözmüş birileri yardım edebilir mi?
Arkadaşlar selam, Dell XPS M1330 kullanıcısıyım. Vatan Bilgisayardan 3 ay önce aldım, Vista yüklü. Dell Support Center'a üye oldum. Dizüstünün altındaki "Service Tag" numarasını girerek gerekli güncellemeleri yüklüyordum, en son "R167846.EXE" diye bir audio güncellemesini yükledim ve olan oldu!!! Artık dizüstünün dahili hoparlörlerinden ses gelmiyor ??? Kulaklık takınca normal ses alabiliyorum. Aygıt yöneticisinden sürücüyü kaldırıp orjinal CD sinden tekrar audio driver'ını yükledim ama nafile. DİKKAT "R167846.EXE" güncellemesini yapıp dertsiz başınızı ağrıtmayın. LÜTFEN bu sorunu çözmüş birileri yardım edebilir mi?
bence surucuden kaynaklanan bir problem degil kontrol paneli>ses>hoparlor\kulaklik>ozellikler>custom>Pc speaker mute denedin mi? eger `tik` varsa kaldir duzelir...
ya beyler dell xps 1530 daki c yi nasil ikiye bolebiliriz 200 gb 7200 rpm lik hard disk mevcut ustunde disk yonetiminden c yi kucult falan dedim ama ordan hata verior olmuyor yani
ingilizce bazı forumlarda aramama rağmen bulamadım, XPS 1330'lar üzernde fedora kurup deneyen var mı ? çalımayan donanım var mı ? bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. herkese iyi forumlar.
Sormak istediğim bir başka soru da, 13.3 boyutlarda bu dizüstü için ne tür bir soğutucu önerirsiniz? Havaların ısınmasıyla beraber, dizüstünün çok ısınıyor olmasından şikayetçiyim... önerilerizi bekliyorum.
Ben XP kullanırken bu sorunu yaşadım... Ama benim XP sağlam virüs kaynıyordu, servislerden ses servisi sürekli açmama rağmen, her yeniden başlatmada kapalı olarak geliyordu. Arka planda çalışan servisleri kontrol etmeni tavsiye ederim.. Sorununu belki oradan çözebilirsin. Kolay gelsin.
Üstadım ilk defa ubuntu kurdum.Yani çok acemiyim. Forumda ekran kartı fanının hiç durmadığını sende yazmışsın. Benimkinde de aynı.(bu arada XPS1330 7300 kullanıyorum ubuntuyu da 8.04 versiyonu wubi ile C de Vista ile aynı partisyonda kurdum). Bir de ses yok. Hg00 da ses sorunundan bahsetmiş ama çözümü konusunda bir şey yok. Ses ve fan konusunda çözüm var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: meemsir
Bufujamal valla cok zor bi soru, ekran kartının destegi yok gozukuyor anakartı ve işlemciyi ise destekliyor sanırım. Bu arada arkadaslar bilgisayarına ubuntu yuklemek isteyen var mı? Varsa belki onun icin de bir tutorial hazırlayabilirim.
Bende bu pazartesi M1530 yada M1330 modelinden birini almak üzereyim ama almadan önce size bir danışayım dedim,M1530 1.66 ghz işlemcili 160 GB HDD li modelini sıfır kutusunda 1200 ytl gibi bir fiyata buldum,birde M1330 modelini başka birisi 1450 ytl ye bıraktı,oda 1.66 GHZ işlemcili 120 GB HDD li,ikiside amerikadan gelmeymiş
sizce bu fiyata bu cihazlar alınırmı ? alınır derseniz hangisini almalıyım,yani hangisi daha az sorunlu modeli ? uluslarası garanti gerçekten türkiyede geçerli mi ? Birde bu cihazlara XP kurup Media direkt özelliğini XP altında çalıştırabilirmiyim ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzay_üssü_alfa -- 7 Haziran 2008; 15:11:59 >
Bende bu pazartesi M1530 yada M1330 modelinden birini almak üzereyim ama almadan önce size bir danışayım dedim,M1530 1.66 ghz işlemcili 160 GB HDD li modelini sıfır kutusunda 1200 ytl gibi bir fiyata buldum,birde M1330 modelini başka birisi 1450 ytl ye bıraktı,oda 1.66 GHZ işlemcili 120 GB HDD li,ikiside amerikadan gelmeymiş
sizce bu fiyata bu cihazlar alınırmı ? alınır derseniz hangisini almalıyım,yani hangisi daha az sorunlu modeli ? uluslarası garanti gerçekten türkiyede geçerli mi ? Birde bu cihazlara XP kurup Media direkt özelliğini XP altında çalıştırabilirmiyim ?
cihazın altında service tag numarası diye bir kod vardır. o kodu al ve kocsistem i ara. Yurtdısından gelen cihazların garantisine onlar bakıyor ve dell in ULUSLARARASI GARANTISI YOK. Garantiyi transfer edebiliyorsun ancak. Kocsistem e Service Tag nosunu soyle ve garantisi olup olmadıgını ogren. Eger garantisi yoksa garanti transferi ile ugrasman gerekecektir. Bu da 1 ay vs surer ve amerikadan transfer islemi yapılması biraz zor olabilir. Koc sistemi aradıgında cihazın nerden alındıgını ve kac yıllık garantisi oldugunu soyle ve service tag transferi yapılıp yapılamayacagını sor. Tag Transfer islemlerini yapmadan cihazı garantili diye alman riskli olabilir. Kocsistem Istanbul 02165561556
arkadaşlar benım anlamadıgım bır nokta var işlemcinin takılı oldugu yerı bılıyorsunuzdur ben oraya baktıgımda ıkı ıslemcı yerı gordum bırı normal uzerındekı ıslemcı bır yerıde bos bunun anlamı ne sızce acaba aynı anda ıkı ıslemcı takabılır mıyız ya da ben yanılıyor muyum orası ıslemcı yerı degıl mı?
DELL XPS M1330 (PRODUCT) RED CORE 2 DUO T7500 2,20GHz, Vista® ultimate - PRODUCT RED, 4096 Mo SDRAM DDR2 667 MHz, NVIDIA® GeForce™ Go 8400M GS, HDD SATA 250 Go 7200 tpm, Intel® Next-Gen Wireless-N, Bluetooth 2.0 Dell™ Wireless 355, ECRAN WXGA(1280x800) TFT, Batterie 6 cellules (85 W/h)
son zamanlarda 1530umda farkettiğim bir problem var ve sanırım sadece sarjdayken böle bir problem oluyor. bilgisayarı çalışır halde boş bıraktığımda bi süre sonra kilitleniyor ve hiç bir şekilde karşılık vermiyor. bende düğmesinden kapatmak zorunda kalıyorum. bu sorunu yaşamamak için sürekli müzik açıyorum ben de. bi keresinde de direk kapağını kapattığımda uyku moduna geçmemişti kapağı geri açtığımda da ekran gelmemişti yine aynı şekilde güç düğmesinden kapatmak zorunda kaldım sizce problem ne olabilir yazılımsalmıdır formatla düzelir mi acaba yoksa yine 2 pinli adaptör problemi mi şu sıralarda çok ihtiyacım var vasit bir çözüm varsa teknikk servise verip haftalarca sürünmek istemiorum birileri yardımcı olursa çok sevinirim