Şimdi Ara

i-phone'mu yoksa ipod touch mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
9.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ewet arkadaşlar,almak zorundakalsaydınız hangisini alırdınız?i-phone dan eksiği sağdece kamera ve telefon özelliğimi? ipod touch un bir işletim sistemi varmı ''mac os x'' ve güncellenirmi?. çok kararsızım.ipod touch alıp küçük,minik bir telefon alıp o şekilmi idare etsem diyorum.mesela i-phone a yüklediğimiz programları,oyunları.(telefon için yapılmış programlar haricinde tabiki) ipod touch'a yükleyebiliyormuyuz.kafam çok karışık vede çok sabırsızlanıyorum o yüzdende böle kafam karışıyor.siz olsanız hangisini alırdınız?...(bu zaman içerisinde tabiki.i-phone'un kırılması bitakım sorunları göz önüne alarak düşünelim)
    saygılar..

İpod Touch 16GB:399 dolar
    İphone 8GB:399Dolar

Her durumda iphone almak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkkt -- 1 Ocak 2008; 23:44:51 >
  • istinye park'ta ikisini yan yana test etme olanagi buldum, kalite bakimindan hic bir fark yok diyebilirim. ancak bana sanki iphone'un menu gecisleri, animasyonlari daha akici gibi geldi (ipod touch'ta bazen yavasliyor) tabi bunlara ne kadar onem veriyorsun bilemem.
  • ipod touch un tek artısı garantili olması diyebiliriz belki..
    -ENIAc...Herşeyin Başlangıcı O Oldu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bolamanli

istinye park'ta ikisini yan yana test etme olanagi buldum, kalite bakimindan hic bir fark yok diyebilirim. ancak bana sanki iphone'un menu gecisleri, animasyonlari daha akici gibi geldi (ipod touch'ta bazen yavasliyor) tabi bunlara ne kadar onem veriyorsun bilemem.

Iphone'un işlemcisi daha iyi, değerlerini hatırlamıyorum şu an fakat daha yüksek

Bu arada soru gayet basit; Telefon mu, mp3 player mı?... Aynı cihaz
    İpad mi IPHONE MU?
    13 yıl önce açıldı
    iPhone 11 Pro mu? iPhone 12 mi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @Enıac, soyle toparlayayim, ipod touch'in bildigin gibi 8 ve 16gb'lik iki modeli var, iphone ise tek model, 8gb. ipod touch'in 16gb'ligini almak istedigini varsayiyorum. bence aradaki bu 8gb'lik kapasite farki cok da onemli degil. sonucta ikisine de tum arsivini kopyalayamayacaksin. ha dersen ki benim icin kapasite cok onemli, ben bilgisayarimda ne varsa yanimda tasimak istiyorum, o zaman sana hemen hemen ayni paraya satilan ipod classic 160gb'i tavsiye ederim (bu sanirim daha da ucuzdu) , ona rahatlikla tum arsivini kopyalayabilirsin. hatta bir suru bos yer de kalir.

gelgelelim iphone mevzuuna. iphone aldigin takdirde ipod touch'a ek olarak cok kaliteli bir telefon almis oluyorsun. ayriyetten 2mp'lik bir fotograf makinen oluyor. 2mp olmasi seni yaniltmasin, cok kaliteli fotograf cekiyor. ayrica iphone'un islemcisi daha hizli, dolayisiyla kullanmasi daha zevkli.

satin almadan once bu cihazlarin pil omurlerine de bakmanda da fayda var. iste bir tablo :

i-phone'mu yoksa ipod touch mı?

son olarak kendi fikrimi de soyleyeyim, ben de kararsizdim iphone almadan once, ama simdi iyi ki iphone almisim diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bolamanli -- 3 Ocak 2008; 2:03:22 >

• iPhone tabiki
  • iphone ve ipod touch arasındaki en önemli fark ekrandır.ipod touchda daha düşük kalitede bir ekran kullanılmış.bu ekranın parlaklığı iphone'a göre düşük ve film seyrederken bu fark ortaya çıkıyor.

ipod touchda fiziksel düğmeler yok (ses açma kapama) ki buda en çok kullanılan düğmeler için bile ipod touchu cepten çıkarmak ve ekrandan sesini kapamak açmak demek.otobüste cebinizde ipodtouchla giderken herkesin ortasında ipod touchu çıkartmaktan çekinebilirsiniz ama fiziksel düğme olmadığı için mecbur kalıyosunuz. iphone gibi kulaklıktan kontrol edemiyorsunuz maalesef.

bunun dışında iphone'da olan mail,stocks,weather ve maps'de ipod touch'da yok. stocks ve maps çok kritik değil,stocksı zaten kim kullanıcak,mapsde GPS çıkana kadar pratik değil ama weather ve mail bence çok kullanışlı.

ipod touchun çok önemli bir eksisi ajandaya not aldırmaması!bilgisayarda ajandaya girip sonra senkronize etmeniz gerekiyor ipod touch'a.iphone'da bunu direk yapabiliyorsunuz. iphone'da bulunan Notes programıda ipod touchda mevcut değil ki bu enteresan çünkü daha önceki ipodlarda bile notes özelliği vardı. niye kaldırmışlar anlaşılır gibi değil!

ipod touchda kamera yok. ve bunlar dışında bazı ufak tefek farklılıklarda mevcut örneğin iphoneda Contactsda bir kişinin altında mail adresi veya web sitesi yazıyorsa buna tıklayınca direk o kişiye mail atabilme veya o web sitesine gidebilme mevcutken ipod touchda böyle bir kısa geçişin olmaması gibi kullandıkça ortaya çıkan bir çok fark var.

tabi en büyük artısı aynı fiyata 16 gb yani iphone'un iki katı yer satın oluyor olmanız.

evet arkadaşlar,genel olarak farklar böyle,umarım alacak arkadaşlar için faydalı olur.

• Bence de iphone al, bir süre itouch gibi kullanırsın sonra da artık yazılımla kırılabilirse yazılımla olmadı donanımsal olarak kırar hem ipod hem telefon olarak kullanır, 2 tane cihaz taşıma derdinden kurtulursun. Telefon 6630, mp3 player olarak da creative zen vision m kullanıyordum, ikisi de iriler bilirsiniz. İphone'un da boyut olarak aşağı kalır bir yanı olmasa da oldukça ince ve cepte hiç rahatsızlık vermiyor. iphone aldığında otomatikmen ipod touch da almış oluyorsun zaten, mp3 playerının belleğini her zaman dolduran biri değilsen 8 gb da seni rahatlıkla kesecektir, kesinlikle iphone
  • kesinlikle iphone. zaten soylenmis ama hafiza olayi dert degil diyosan iphone tek tercih. O ufak telefonu tasima derdin olmaz, iki cihai sarj etme gibi bi durum olmaz. en guzeli iki cebin dolu olmaz, tek cebin dolu olur. iphone gercekten etkliyeci bi cihaz, telefonu, kamerasi, ki kamerasi gercekten 2mp gibi degil.

iphone dan vazgecme.
  • Arkadaşlar bana vakit ayırdığınız için hepinize çok teşekkür ederim.ewet i-phon un baya bi avantajı varmış,ben sağdece telefon ve kamera özelliğinin çıkartıldığını sanıyordum ama baya birşeyler çıkartılmış.bende i-phone istiyorum ama birtürlü sahip olamıyorm,heralde ipod touch alma isteği burdan geldi i-phone sahibi olamamak.(iphone alanlar nasıl alıyor anlamış değilim)

beni aydınlattığınız için teşekkürler...
  • illegal olarak satılıyor Türkiye'de, Amerika'dan alıp burada satıyorlar veya tanıdıkları aracılığı ile getirenler vs. var. En sağlamı tanıdığın varsa oralarda ona iletmen bu dileğini, ha yoksa mecburen Türkiye'den alacaksın kafaya koyduysan. Kullanıcı tabanlı satış yapan (ebay, gittigidiyor tarzı) sitelere de göz atabilirsin. Yalnız şunu unutma ki cihazı yazılımsal olarak kırdığında garanti dışında kalacaktır.

I Lo<3 MY MoTo
  • quote:

Orjinalden alıntı: ricardocruz14

i touch bence cok gereksiz bi alet. ne gerek var ki yani. i phone varken!

tabi herkesin bizim gibi illegal olarak kullanmadığını unutuyosun galiba.legal olarak kullanmaya kalkınca aradaki fiyat farkı uçurum,bu da ipod touch almak için gayet yeterli bir sebep.
  • kesinlikle İPHONE

1 İTOUCH + 1TOUCH = 1 IPHONE

Türk Topraklarında racon kesilmesi gerekiyorsa o raconu TÜRK ASKERİNDEN sonra ancak AZRAİL keser. İkisinin kestiği racon da aynıdır… Varsın nereden gelsin diyen varsa sonum, buyursun gelsin ki öğrensin nedir sonum! Zannedermisin ki yattığın yerde de rahat bırakırlar seni, göğsünü siper etmiş ŞEHİTLERİM. Bilesin ki yatacak yerin yoktur benim cihanımda Sulh olmadıkça!!!
  • ikisinide aldım arkadaşlar ve iphonedan önce touch kullanıyordum şimdi iphone kullanıyorum aralarında şu anlık pek fazla fark göremedim iphonedaki 620mhzlık işlemci touchta 400 mhz zamanla programlar geliştikçe iphone hız olarak yapabilceği bir çok şey var diye düşünüyorum ama şu anlık
    hiç bir fark göremedim ikisi arasında ikiside çok güzel aletler ama ben dışardaki gasp olaylarından korktuğum için (iphoneumu vermek istemem:)) ) sürekli dışarı çıkan biri iseniz touch ve telefon kombinasyonu yapabilirsiniz en azından türkiyede yasal olarak satışa sunuluncaya kadar :)) sunulduktan sonra garantex gibi şeyler yapıp rahatça kullanabiliriz farklı bir bakış açısı getirmek istedim :D
  • Biraz sabredin 16gb lık iphone kesin çıkar. Apple ürünü çıkardığı anda maksimum flash bellek teknolojisi neyse onu kullanıyor. Aslında tüm ürünleri öyle. Bu yüzden fiyatları biraz şişiyor. Şu an 32gb lık flash bile var ilerliyen modellerde bunları da görücez. ipod 160gb almayı düşünüyodum ancak hard-disk yerine flash bellekli bişey almaya karar verdim. Sonra iphone a kadar geldim Ancak 8gb da az gelir. Hard-disk bence taşımaya pek uygun değil yere düşürsen 2 kere gitti alet. Şu an shuffle 1gb kullanıyorum bir camdan atmadığım kaldı hala çalışıyor flash bellekten şaşmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: ccm*

Biraz sabredin 16gb lık iphone kesin çıkar. Apple ürünü çıkardığı anda maksimum flash bellek teknolojisi neyse onu kullanıyor. Aslında tüm ürünleri öyle. Bu yüzden fiyatları biraz şişiyor. Şu an 32gb lık flash bile var ilerliyen modellerde bunları da görücez. ipod 160gb almayı düşünüyodum ancak hard-disk yerine flash bellekli bişey almaya karar verdim. Sonra iphone a kadar geldim Ancak 8gb da az gelir. Hard-disk bence taşımaya pek uygun değil yere düşürsen 2 kere gitti alet. Şu an shuffle 1gb kullanıyorum bir camdan atmadığım kaldı hala çalışıyor flash bellekten şaşmam

adı uzerinde i phone telefon bu hard disk değil. :) 8gb yeterli bence zaten 2 gb sine fln muzik doldurunca bunların hepsini 36 saatte dinlersiniz fln diyor. :) ituneseden senkronize etmek cok kısa sürüyor. usb 2.0 bence hızı iyi. o yuzden 8gb fazlasıyla yeterli.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.