Şimdi Ara

creative ses kartları ve equalizerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar creative ses kartı kullanan ve equalizer ses kalitesinde iddiali olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi???



  • Herkesin müzik kulağı aynı olmadığı gibi herlezin dinledigi müzik tarzıda farklı biliyorsundurki...

    1. Hangi müzik kategorisinde EQ ayar örnegi istiyorsun
    2. Kullandığın ses kartı creative ın hangi modeli
    3. Ses sistemin nedir.

    bunların doğrultusundan farklı ayarlar yapılabilir. Ben Audigy2 ZS ses kartı ve Acoustic Energy Aego ses sistemimle müziğe doydum desem yeridir. EQ yarlarım da odanın şekli kolonların konumu ve dinlediğim müzik tarzı için benim kulağında en idaeli.
  • rock tarzı bol tiz sistem sonıcgear ego3 ve morro321x var ikiside pc ye bağlı oda 12m2 civarı kare biçiminde value live 7.1 ses kartım var.sonıcgear bas ve tiz olarak creativeye çok yakın setler yapıyor
  • Setin den çıkan bass seslerin güçlü ise EQ nın 7 band olduğunu düşünerek en sağdaki 8k lık ayarı yukarlara çekmeni ve 1 k ya kadar olan diger ayar düğmelerini giderek en sagdaki ayardan daha kısık sonra dahada kısık yapmanı öneririm. Diger frekanslar flat kalabilir. Ama bass seslerin çok güçlü ve tok degilsen en soldaki125 lik frekans ayarını biraz artırman iyi sonuç verebilir. Bunları kendi kulak hassasiyetin ve zevkin doğrultusunda oynayarak bulman sanırım en iyi sonucu verecektir. Ama sana söyle özetliyim ki sende kolay ayar yapabilesin.

    7 band EQ ın olduğu düşünüyorum ve en sagdaki ayarın TİZ en soldaki ayarında BASS olduğunu bilmelisin ve ortaki ayarlarda mid ve vocal frekansları. Ona göre tiz agırlık istiyorsan sagdaki ayarları yukarı doğru çek bassı güçlü istiyorsan soldaki ayarı yukarı dogru çek. Kulağına en uygun ayarı kaydedersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.