Arkadaşlar HTPC üzerinde bu tip kartlar için yorumunuz nedir?
Tek kartla PC ye -DVB-T karasal yayın alıcı, -DVB-S uydu yayın alıcı, -DVB-C sayısal kablo yayın alıcı ve -Tüm anten-kablo analog TV radyo yayınların alınabilmesi özelliğini kazandırıyor.
kullananlar var mı? tavsiye edilir mi?
LifeView FLYTV DVB-Trio 2 PLUS, PCI, DVB-T/DVB-S/DVB-C Analog ve Dijital TV alıcısı
• DVB-T, DVB-S, DVB-C Analog ve Dijital TV yayınları izleyebilme • FM radyo yayınlarını dinleyebilme • Tak & Çalıştır Özelliği • Demodulation: QPSK (DVB-S) Sembol hızı 2-45 MS/saniye., SCPC ve MCPC • Demodulation: QAM (DVB-C) • Demodulation: COFDM (DVB-T) • Demodulation: FM (Radio) • Demodulation: PAL (Analog yerel ve kablo TV) • Dijital TV'den MPEG-2'ye mükemmel kayıt • Analog TV'den MPEG-1/ 2 /4 'e kayıt • EPG ve Teletext desteği • MST* Technologisi (PIP, POP ve TWIN iki kanali canlı izleme) • S-Video ve Kompozit Video girişleri • TimeShifting özelliği • Uzaktan kumanda • Uyumlu İşletim Sistemleri: Microsoft Windows 2000 (SP4) XP (SP2) • Uyumlu Yazılılımlar : ProgDVB • CPU: Pentium 4 veya AMD Athlon 2.0 GHz ve üstü, Centrino 1.3GHz ve üstü • System RAM: min. 256MB veya tercih 512MB • min. 100MB Hard disk kapasitesi • DirectX 9.0c • T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından tasdiklenmiş Garanti Belgesi • TRT bandrollü • 2 YIL GARANTİ
Bu tip kartlarla bazı arkadaşlar mükemmel sonuçlar alırken, bazıları ise saç baş yoluyor. Kesinlikle bu kartlar donanım seciyor. Sisteminizle mukemmel uyum içinde de çalışabilir. Hİç çalışmayadabilir, Birgün çalışırken ertesi gün çalışmayabilir vs...Ben severim ugrasırım diyorsanız bu tip kartların yapmayacağı şey yok. Ama Tak- çalıştır olduguna inanmayın :) Kesinlikle öyle değiller...Diyelimki oldu dertsiz şekilde çalıştı bu seferde kumandayı alıp kanal değiştirme olmayacak. Mouse ile mi zap yapacaksınız? İlk günler olsun yaparım deseniz bile, bir müddet sonra "amaaaan" diyip kullanmayacaksınız. Bence bu kartlar htpc değil ama pc başında monitörün önünce TV seyrederken olabilir ama genel kullanımda olarak olmaz...
Arkadaşlar, htpc kullanıp da tv kartı olmayanlar, herhangi bir kumandaya sahip olmayanlar sözüm size; kumanda takmak zorunda değilsiniz, onun yerine Logitech marka bir mouse edinin yeterli. Bende MediaMouse var, oturduğum yerden herşeyi kontrol edebiliyorum, dondurabiliyorum, gerekirse sesi açıp kapatabiliyorum.
Uydu karti aslinda benim HTPC toplamamda en onemli sebebi olusturuyor, su an desktopumda takili olan skystar2 kartimi htpc'me takacagim. hotbird'te emu ile bircok kanal izleyebiliyorum, polsat, tps paketlerini 50 inch plazmada izlemek ayri bir zevk olacak. kumanda konusunda ise bir onceki arkadasin dedigi sekilde bir adet kablosuz mouse ve klavye alarak oturdugum yerden istedigim kanali acabiliyor olacagim.
Arkadaşlar, htpc kullanıp da tv kartı olmayanlar, herhangi bir kumandaya sahip olmayanlar sözüm size; kumanda takmak zorunda değilsiniz, onun yerine Logitech marka bir mouse edinin yeterli. Bende MediaMouse var, oturduğum yerden herşeyi kontrol edebiliyorum, dondurabiliyorum, gerekirse sesi açıp kapatabiliyorum.
Bu arada 780G li anakartlar nerede satılıyor?
logitech mediaplay mouse üretimi yaklaşık 1 yıl kadar önce bıraktı.. bende kullanıyorum ve çok memnunum fakat bulması biraz zor olabilir..
Uydu karti aslinda benim HTPC toplamamda en onemli sebebi olusturuyor, su an desktopumda takili olan skystar2 kartimi htpc'me takacagim. hotbird'te emu ile bircok kanal izleyebiliyorum, polsat, tps paketlerini 50 inch plazmada izlemek ayri bir zevk olacak. kumanda konusunda ise bir onceki arkadasin dedigi sekilde bir adet kablosuz mouse ve klavye alarak oturdugum yerden istedigim kanali acabiliyor olacagim.
dostum,bu kart 50 inc Plazmanın çözünürlüğünü destekliyor mu?
Arkadaşlar bu htpc ile ilgilenmekteyim önder kardeş sen sıkıntımı az çok biliyorsun benim için öncelik tv mde pc girişi olmadığından hdmı çıkışlı bir ekran kartı olması diğer özellikleri ve kasa çok ahım şahım olması gerekli değil bu konuda ne önerirsiniz ve nereden en uygun alınır ? bana yardımcı olun ...selamlar