Orjinalden alıntı: lucky8 maalesef dvi hdmi dönüştürücü kutudan çıkmadı,sadece dvi vga dönüştürücü adaptör çıktı ne halta yarayacaksa, bende philips bie ucu dvi bir ucu hdmi kablo var bu işimi görmezmi yoksa ayrıca dvi hdmi dönüştürücü mü alama lazım o zamanda ayrıca bir kablo gerekirmi.
Emin değilim ama bir yerde ATI'nin bu dönüştürücüsünün özel olduğunu ve kartla beraber verildiğini okumuştum. Ekran kartının onboard ses kartı olması ve DVI üzerinden ses de taşıması bu dönüştürücünün özel olabileceği ihtimalini arttırıyor.
Ekran kartını aldığınız yere başka marka, içinde dönüştürücüsü olan bir HD3650 sorabilirsiniz. Veya ekran kartı bölümünde konu açabilirsiniz
quote:
Orjinalden alıntı: kursad_75 Fotoğraflarda görünmüyor, digital ses çıkışı yok mu? Eğer varsa sesi optik kablo ile ayrıyeten aktarırsın sevgili dostum, sorun olmaz...
4.sayfanın sonunda verdiğim linke bakabilirsiniz, o ekran kartları özel ve ekran kartında onboard ses kartı var. Çıkışlar DVI, ancak özel dönüştürücü ile HDMI olup, ses de taşıyabiliyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
klite standart codec paketi de yüklüyorum,ayrıca sizin yönlendirdiğiniz bir sitede realtek ati hd için özel audio driver i yükleyin diyor onuda yüklüyorum bakalım ne olacak gene hallolmazsa o zaman bu dönüştürücüyü alıp deneyeceğim
Alternatif olarak oyun oynamıyacaksan HDMI çıkışlı bir 2600 alman
Bir diğer alternati SPDIF optik çıkışlı bir anakart alman.
Son çözüm DVI VGA çevirici ile VGA dan televizuyona girmen Bu hesaplı ama görüntü hdmı la daha kaliteli
evet denedim olmuyor bahadır peki bu 3650 nin tanıtımında 2 adet hdmi vers 1.2 çıkış var diyor bu nasıl oluyor yaa.Bu 3850 - 70 lerde direk hdmi soketimi var bahadır
Orjinalden alıntı: lucky8 klite standart codec paketi de yüklüyorum,ayrıca sizin yönlendirdiğiniz bir sitede realtek ati hd için özel audio driver i yükleyin diyor onuda yüklüyorum bakalım ne olacak gene hallolmazsa o zaman bu dönüştürücüyü alıp deneyeceğim
Siz Philips DVI-HDMI kablo ile deneme mi yapıyorsunuz ?
Normalde DVI ses taşımaz; bu yüzden istisnai şekilde onboard ses kartı olan ATI ekran kartı üzerinden HDMI ile ses taşımak için kendi dönüştürücüsüne ihtiyaç duyulacağını sanıyorum (emin değilim, ancak standart bir DVI-HDMI kablosunun işe yaraması ve ses de taşıması bana çok uzak ihtimal olarak geliyor)
quote:
Orjinalden alıntı: BAHADIRXIHSAN Lucky 8 arkadaşım geçmiş olsun
Cözüm olarak biraz pahalı ama 3850 veya 3870 lerden alabilirsin . Hiç bir işlem yapmadan DVI HDMI çevirici kullanıyorsun ve seside aktarıyor. Ekran kartını 2 el az bir ziyanla satabilirsin
Bence geçmiş olsun denilecek bir durum yok; ATI 3650 ekran kartının da onboard ses kartı var. Tek ihtiyaç duyulan ATI'nin DVI-HDMI dönüştürücüsü. Sapphire'e özgü bir durum olabilir kutudan DVI-HDMI dönüştürücü çıkmaması (fiyatı düşürmek için). Bu yüzden ekran kartı bölümüne sorabilirsiniz dedim.
Mesela Sapphire'in onboard ekran kartlı ve HDMI çıkışlı anakartı da HDMI üzerinden maks.1280x720 destekliyordu; normalde 1360x768 ve 1920x1080'de desteklenmesi gerekir. Sapphire ürünlerinin hep böyle kusurları mı var ?!?!?
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Orjinalden alıntı: Matchbox 1360x768 desteklemesine gerek yok ki, zaten 720p çözünürlük 1280x720.. Buda yetiyor zaten.
1280x720 çözünürlük alındığında, tam ekran (1366x768 piksellik panelde) görüntüde masaüstü ikonlar ve yazılar net olmayacaktır. Dolayısıyla 1360x768 desteklenmesi gayet gerekli. Zaten bu uç bir özellik değil, artık neredeyse standart haline geldi. Vestel'in hemen hemen tüm modelleri LG panelleri sayesinde 1:1 pixelmapping yapabiliyorlar zaten.
Orjinalden alıntı: Matchbox 1360x768 desteklemesine gerek yok ki, zaten 720p çözünürlük 1280x720.. Buda yetiyor zaten.
1280x720 çözünürlük alındığında, tam ekran (1366x768 piksellik panelde) görüntüde masaüstü ikonlar ve yazılar net olmayacaktır. Dolayısıyla 1360x768 desteklenmesi gayet gerekli. Zaten bu uç bir özellik değil, artık neredeyse standart haline geldi. Vestel'in hemen hemen tüm modelleri LG panelleri sayesinde 1:1 pixelmapping yapabiliyorlar zaten.
Sayın signore hocam,
Eğer ATI yazılımı ATI CCC 1366*768 desteğini verirse 1280*720 den kurtuluruz, yani bu donanımsal bir sorun değil bence. Tamamen ATI nin yazılımdaki yetersizliğini gösteriyor. NVidia hergün yazılım ve driver güncellemesi verirken malesef ATI bu konuda sınıfta kalmaya devam ediyor.
Eğer ATI yazılımı ATI CCC 1366*768 desteğini verirse 1280*720 den kurtuluruz, yani bu donanımsal bir sorun değil bence. Tamamen ATI nin yazılımdaki yetersizliğini gösteriyor. NVidia hergün yazılım ve driver güncellemesi verirken malesef ATI bu konuda sınıfta kalmaya devam ediyor.
Aşağıdaki konuyu bir okuyun isterseniz, Nvidia 8800GT ile 136x'lı çözünürlük alamayan bir üye var.
Ben de Nvidia 7600GS kullanıyorum ve emin değilim ama, ATI'nin HD2xxx ve 3xxx serisi kartlarında 136x'lı çözünürlük verememe gibi kronik bir sorun olması çok tuhaf olur. Eğer bu konuda kaynak varsa lütfen paylaşın.
HTPC kurmak için yeni anakart seçeneği ; bir süredir beklenen AMD 780 chipsetli anakartlar piyasaya çıkmaya başladı. Anakart üzrinde bulunan hd 3200 bazlı onbord ekran kartının 690 serisinde bulunan x1250 den yaklaşk 2.5 kat hızlı olduğu belirtilmiş. Kart şu anda yurtdışında sınırlı miktarda 100 us$ etiketle satılıyor, piyasa resmi olarak mart ayının ikinci haftası