Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: .:Strateji Oyunu Tutkunları(Klüb):.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Oyun] >> Pc Oyunları >> Strateji >> Cevap: .:Strateji Oyunu Tutkunları(Klüb):. Sayfa: <<   < önceki  6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Jansay

23 Ocak 2008, 20:42:47  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

Eyvallah jansay güzel olmuş.Birde sen ge of ta 3 veya 5 askerden bahsetmişsin.Ben en az 50 köylü yapıyorum.İlginç geldi bana

yok abi en ideali 60 köylü yapmak

en az 40 tane zaten. Yani iyi ekonomi için.

Ama zaten dedimya, 4. ve 5. çağada kafanız esince geçin diye. Oralardada 50lere tamamlasak iyi olur işte

@AliAtabakmaçünkiat..

tamam aga gideriz bi cdciye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 23 Ocak 2008; 20:44:31 >

Kahve çeşitleri ikiye ayrılır: Türk Kahvesi ve diğerleri...
Jan!ssaRy

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008, 20:46:47  

bu arada jansay çok saol bilgiler için

INTEL E5200 2.5 GHZ|Gigabyte G31M-ES2L|HIS HD4670 IceQ 1 GB|A-OPEN 400W|A-DATA 2 GB 800 MHZ|2x320 GB SATA2 SAMSUNG|ASUS 19" LCD|İriver T60

LOST|AVATAR|CHUCK|GOSSİP GİRL|FAMİLY GUY

When The World Is Mine, Your Death Shall Be Quick And Painless!
Jansay

23 Ocak 2008, 20:49:41  

quote:

Orjinalden alıntı: eKart

bu arada jansay çok saol bilgiler için

önemli diil cnm her zaman

ne hava yaptım :P

Jan!ssaRy

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008, 21:01:49  

yaw beyler bu medievalı yükledik crackledim sonra kingdoms paketini yükledik açılmıo crackle dio crackliom eski medieval cdsinde açılmıo oyun delircem

INTEL E5200 2.5 GHZ|Gigabyte G31M-ES2L|HIS HD4670 IceQ 1 GB|A-OPEN 400W|A-DATA 2 GB 800 MHZ|2x320 GB SATA2 SAMSUNG|ASUS 19" LCD|İriver T60

DanGWaR

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008, 21:03:07  

Yakın zamanda Medieval II savaş rehberi hazırlamayı düşünüyorum(resimli anlatım), haberi vereyim dedim.Yanlız oyun değil savaş stratejisi rehberi, 1-1.5 haftaya doğru biter büyük ihtimal

Bu arada klasik bir Total War taktiği benden:

Savaşlara genellikle ağırlık süvari ile girmeye çalışırım çünkü savaşı bir anda çevirebilecek tek güç onlarda(özellikle generalı bir yakaladığınız zaman).En öne preasant lardan oluşan 2 ya da 3 birlik konup tam güç gelen düşman piyade hattının ilk bölümünü etkili bir biçimde yavaşlatmak(kaçmaları önemli değil önemli olan düşmanı bir süre yavaşlatmak)Tabi bu sırada bir çok salvo atma şansı bulunan okuçular gelen birimler içindeki en stratejik birimleri zayıflatır hatta bazen bitirebilir.

1. hattan geri kalanlar ve devamı gelen orduların okuçularla yakın temasa girmesini sağlarım.Böylece düşmanın hem stratejisi zayıflar( o an askerleri oynatamaz, yoksa ağır zaiyat vermek zorunda kalır) hem de benim gidişatı izlemek için zamanım olur.Duruma göre direk hücuma kalkarım veya kalan birliklere göre ağır piyadelerden bir savunma hattı koyarak son noktayı koyarım.Süvariler ise savaşın son anına kadar generalın bir hatasını bekler ve bulduklarında direk tepesine bindiririm.

Genelikle işe yarar ama profesyonel olmak istiyorsanız kendi stratejinizi yaratmak zorundasınız

S@rKs-PoWeR

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008, 21:13:41  

Güzel açıklamışssın hocam saol.Ben medival total war ın ilk oyununda herzaman karşı ordudan uzak ta başlamayı tercih ederim.Ayrıca ilk atağın onlardan gelmesini sağlamak için önceden küçük bir birliği üstlerine dağınık bir şekilde yollarım.Dağınık şekilde yollamamaın nedeni düşman okçularının gücünü kırmaktır.Adamlar beni görünce hemen ilk 3-4 birliklerini yolluyorlar.Bende hemen geri çekiliyorum.Arkada beklettiğim piyadelerimi beni takip eden askerlere yollarım.Kaçan askerleri sağdan düşmanın arkasına yollar düşmanı araya alır ve büyük zarar veririm.Tabi bu taktiği her devlet yemiyor.Ama genelde işe yarıyor.Birde medivalde başarılı komutanlar ile çıkarsanız savaşa askerler çok kayıp verse daha savaşı bırakıp kaçmıyorlar.Eğer general siz savaşa çıkarsanız birlikleriniz kaçabiliyorlar ve kaçan askeri geri getirme gibi şansızın pek olmuyor.Genelde okçuları arkada tutunki hemen sıcak çatışmaya girmeden okları bitene kadar atabilsinler

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
Jansay

23 Ocak 2008, 21:16:42  

beyler taktikler için çok saolun

Jan!ssaRy

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008, 21:20:29  

aynen çok saolun

DanGWaR

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008, 21:23:20  

Bu arada Jansay oyunlar hakkında ayrıntılı bilgi bulabilinecek siteleri ilk sayfaya eklersek üyeler için yararlı olur.İlk site benden olsun:

http://www.totalwar-turkiye.com/

Total War serileri hakkında tüm bilgileri bulabileceğin en kapsamlı Türkçe site Ayrıca totalwar-türkiyenin dahil yapımını sürdürdüğü bir sürü yasal mod paylaşımıda sitenin forumunda bulunmakta.Yanlız baştan söylemekte fayda var, yasal olmayan her türlü paylaşım yasaktır

S@rKs-PoWeR

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008, 21:23:37  

Hocam sizde söyleyin yavv.Online turnuvaya filan katılırsak bilelim taktikleri

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
Jansay

23 Ocak 2008, 21:28:17  

@DanGWaR

çok güzel bir fikir. İlk sayfaya koyuyorum hemen

@S@rKs-PoWeR

abi sizin kadar iyi bilmiyoski medievalı

yeni başladım ben ona. Fethettiğim şehirler bir elin parmak sayısını geçmiyor

S@rKs-PoWeR

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008, 21:40:37  

Yapma hocam ele geçirdiğin şehre azcık ordu bırak pek sorun olmaz.Yanlız kritik yerler hariç.Birde medivalde osmanlı gibi olmalısınız.Yani paso fetih politikası içinde olmalısınız.Allah ne verdiyse hemen almaya bakın.Özellikle osmanlı ile başladyısanız arabistan mısır ordanda sahil bandı boyunca ispnayaya kadar
alırsanız gerçekten rahat edersiniz.Gaza gelip Oyunun daha başında istanbulu almaya kalkışmayın.Aşağıdan gidin diyorum çünkü hem oralar fazla saldırı almıyor hemde şehirlere maden kurabiliyorsunuz.Ee tabi bu madenlerde iyi para getiriyor.1-2 şehirden gelen very high vergi sayesinde bu işler dönmez.Ne kadar çok yer o kadar çok para demek.Maden kurmayı ihmal etmeyin.Birde donanmaya fazla yüklenmeyin.Sadece balıkçılık ve 1-2 savaş gemisi çıkarın.Yoksa karada güçsüz kalırısnız.Birde fetih politikası batıya gidiyorsanız doğudaki devletler ile , batıya gidiyorsanızda doğudaki devletler ile anlaşma imzalayınki fetih zamanında rahat edin.Benim dediğim mısır dolaylarınıa gitmek için bizans ile güzel anlatmaşlar yapmanız lazım.Başta iyi görünüp sonra yıkarsınız.Birde ben padişahı başkentte tutuyodum.Onu pek gezdirmeyin.Ölünce halkın moreli bozuluyor

ßλ®1$

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008, 21:59:51  

beyler şu total war ın minimum sistem özelliklerini yazarmısınız

S@rKs-PoWeR

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008, 22:06:19  

Valla ilk oyun pek birşey istemiyo ama medival 2 için iyi bir sistem şart.Ben imzamdaki sistem ile işlemci sağolsun medium ayarlarda filan akıcı oynayabiliyorum.Özellikle çok fazla askerli savaşlarda yer yer kasmalar oluyor ama sen benim sistemimi referans al ve ona göre karşılaştır keni bilgisayarınla

S@rKs-PoWeR

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008, 22:09:36  

Birde arkadaşlar bir konu açlımıştı forumda ama kayboldu gitti.Bu company of herous a yeni haritalar yüklenebiliniyormuş galiba.Varmı bildiğiniz iste filan.Oyunda aynı yerlerde savaşmaktan bıktım vallaha.Belki şöyle bol binalı günümüze yakın bir şehir vardırda biraz daha zevk alırız şu oyunda

Erhan

23 Ocak 2008, 22:31:37  

quote:

Orjinalden alıntı: diabolik191

saldırı olarak dandikler demedim. çok yavaşlar bende yavaş oyundan nefret ederim hatta neredeyse hiç piyade basmam . yavaş olan tek ünitem trebuchettir. tütonları almamın sebebide kale kule vs. daha güçlü surlar daha dayanıklı farmlar daha ucuz filan bunlar işime geliyor. ırkın kendisinde savunma var. paladinlede atak yapınca tadından yenmiyor.

Oda ayrı bir bakış açısı ama Elit Teutons çok sağlam adamdır yavaş gitmesine rağmen defansı çok fazla olduğu için kolay kolay ölmezler 1 e 1 de persin fillerini saymassak sadece samuray yiyor o kadar..

ßλ®1$

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008, 22:35:07  

sarks-power saolasında internetten baktım böle oldu

1.5 Ghz işlemci,
512 Mb Ram,
11 Gb Boş HDD alanı,
128 Mb Ekran kartı

S@rKs-PoWeR

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008, 22:43:32  

O sistem ihtiyaçlarında oyun çok kasıyor.O sistem ihtiyaçları ile ancak taktik fps üstünde oynayabilirsin.Savaşa girdinmi en fazla 5 fps alırsın o kadar diyorum.Firma biraz sallamış bence

ßλ®1$

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008, 22:46:28  

aynen

Lownage

23 Ocak 2008, 23:39:35  

3kişilik arenada 2 kişi savaştık bi arkadaşla the conquerorsta. adam çift sur çekmiş. yani hemen 2 tane sur bitişik değil biraz daha uzağa çekmiş2. suru hattını genişletmiş yetmemiş gibi en dip noktalarada 4 tane şehir kurmuş. o 4 tane şehri yokedene kadar anam ağladı resmen... trebuchetlerde çok yavaş zaten anca 2 şehri yokederken yardım edebildiler gerisine 80 kişilik paladin ordum baktı. onunda ordusu vardı ama hiç şansı yoktu benimkinin karşısında toplam 10 asker filan kaybetmişimdir heralde 2 tanede trebuchet kaybettim 9 taneydi toplam. artık bende 1den çok şehir yapıcam çok güzel bi taktik birde benim şehir dışına kurduğum stable ların yanınada gözetleme kulesi dikmiş hiç farketmedim tüm ordumu görüyomuş. ama dayanamadı tabi o kaleler 20sn içinde yerdeydi... çaktırmadan sizede güzel bi oyun taktiği vermiş oldum 1den fazla şehir.. belki biliyorsunuzdur ama benim durumudma olanlarda olabilir aranızda.

bu arada 80 kişilik çok fazla değil ama savaş erken başladı...

Hort rekorum(2001).
DanGWaR

Sisteme Gözat

24 Ocak 2008, 8:12:07  

quote:

Birde arkadaşlar bir konu açlımıştı forumda ama kayboldu gitti.Bu company of herous a yeni haritalar yüklenebiliniyormuş galiba.Varmı bildiğiniz iste filan.Oyunda aynı yerlerde savaşmaktan bıktım vallaha.Belki şöyle bol binalı günümüze yakın bir şehir vardırda biraz daha zevk alırız şu oyunda

Hemen verelim bir iki site...

http://www.strategyinformer.com/pc/mods/companyofheroes/mod.html
http://games.softpedia.com/get/Maps/

İngilizcen göründüğü kadarıyla var.O zaman gerisini halledebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DanGWaR -- 24 Ocak 2008; 8:12:45 >

Vampire_Boy_42
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

24 Ocak 2008, 8:38:54  

İmzamı bir türlü bu şekilde değiştiremiyorum.

[image]http://img341.imageshack.us
/img341/9697/stratejitutkunlarry0.gif[/image]
[link=http://forum.donanimhaber.com/m_20035326/
mpage_1/key_//tm.htm#20035326]Strateji Oyunu Tutkunları[/link]

Diğerlerini kabul ediyor ama bunu kabul etmiyor
Vampire_Boy_42
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

24 Ocak 2008, 9:04:04  

quote:

Orjinalden alıntı: AliAtaBakmaÇünküAt..

İmzamı bir türlü bu şekilde değiştiremiyorum.

[image]http://img341.imageshack.us
/img341/9697/stratejitutkunlarry0.gif[/image]
[link=http://forum.donanimhaber.com/m_20035326/
mpage_1/key_//tm.htm#20035326]Strateji Oyunu Tutkunları[/link]

Diğerlerini kabul ediyor ama bunu kabul etmiyor

Resimsiz yaptım , oLdu
Jansay

24 Ocak 2008, 11:17:20  

@S@rKs-PoWeR

Abi taktik için çok saol. Tam aradığım şeylerdi bunlar

İstanbul'u sonraya bırakçaz artık

@AliAtaBakmaÇünküAt..

aslında o imza kodunda bi tırtlık var

bak orda www.imageshack.us tan sonra /img341 filan falan varya, işte o /'in hemen soluna getir imleci ve backspace yap..

Ne alaka diyceksin

Bi ileti attığında kapladığı eni aşınca, reklamlardan dolayı onu değiştiremiyorsun(Zaten geçenki 2 topic bu yüzden battı) iletinin enini bozmasın diye imza linkinde orda enterlayıp alt satıra geçtim. O yüzden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 24 Ocak 2008; 11:19:30 >

Vampire_Boy_42
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

24 Ocak 2008, 11:34:25  

quote:

Sahtesinden Alıntı: Jansay

@AliAtaBakmaÇünküAt..

aslında o imza kodunda bi tırtlık var

bak orda www.imageshack.us tan sonra /img341 filan falan varya, işte o /'in hemen soluna getir imleci ve backspace yap..

Ne alaka diyceksin

Bi ileti attığında kapladığı eni aşınca, reklamlardan dolayı onu değiştiremiyorsun(Zaten geçenki 2 topic bu yüzden battı) iletinin enini bozmasın diye imza linkinde orda enterlayıp alt satıra geçtim. O yüzden..

SağoL vaLLa , oLdu

Bu arada katıldığım ilk klüp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AliAtaBakmaÇünküAt.. -- 24 Ocak 2008; 11:35:13 >
Jansay

24 Ocak 2008, 11:35:48  

bişi değil, imzayı koyduğun için asıl sen saol

hmm öyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 24 Ocak 2008; 11:36:16 >

Jansay

24 Ocak 2008, 11:39:45  

Beyleeer!!!

Yeni bir tanıtım ilen karşınızda olacağım. Haberini verip gerilim yapiyim dedim

age of çulara iyi bir haber vericem....

Jansay

24 Ocak 2008, 24:29:13  

AGE OF EMPIRES III: NAPOLEONIC ERA(ÖNİNCELEME)

Evet arkadaşlar, age of incelemelerimiz, big huge games oyun yaptıkça devam ediyor Geçtiğimiz günlerde demosu çıkan, etrafta fazla ses uyandırmayan, age of empires III'ün 3. ek paketi Napoleonic eranın ön incelemesinde beraberiz.

Evet, yukarıda dediğim gibi; oyun fazla duyulmadı. Ve şu anlık hakkında az bir bilgi, ve bir demodan başka birşey görünmüyor. Demoyu indirmek için tıklayın.(Hem bende oyun demosu vermiş oldum )

Oyunda, adı üstünde, napolyon savaşlarını oynuyoruz. Oyunda yeni katılacak 3 millet: İtalya, isveç ve prusya. Eski oyundaki almanya yerine geçicek prusya...

Oyundaki üniteler, tam napolyon savaşlarını andırıyor. Ben italyanlarla oynadım, vede bu 3 milletten iyi zevk alacağımızı düşünüyorum. İtalyanlar, market teknolojisinde ileride bir devlet. İsveçlerde ordusu kuvvetli ama doğru orantılı olarak pahalı. Prusya'yıda sanıyorumki, aynı tas aynı hamam yapmışlardır

Çok zevkli bir oyuna benziyor arkadaşlar. Şimdilik demoyu yalayıp yutacaz ama, çıktığı zaman bizi bilg. başına kenetleyeceği kesin. Çıkar çıkmaz bir inceleme patlatacağım. Şimdilik görüşürüz....

Vampire_Boy_42
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

24 Ocak 2008, 13:47:02  

EE 1 için harita yaptım
ÖzeLLikLeri :

Hiç alışık olmadığımız binalar , askerler , teklonojiler var. ( Cami , Ortodoks kilisesi , Zaman Makinesi , Deniz Feneri , Samuraylar ...
BoL BoL Maden ve Kaynaklar
Zemin : Asfalt Merak etmeyin , ağaç yetişiyor
Deniz yok
Atomic Age - Modern'den başlıyor , Nano Age'ye kadar.
1 vs 1 dir.
Düşman size göre daha avantajlıdır.Çünkü bazı binalarını ben önceden ayarladım ve güçlendirdim
Her iki ülkede de güçlü Robot vardır.İyi kullanın çünkü bir daha bundan yapamazsınız.Düşmanınki size göre bayağı güçlü
Hileler geçerlidir.
Boyut : 67,1 KB
Adı : DH Map
Child ( Çocuk ) her iki ülkede de vardır. Çocuk hızlı koşar , düşmanlar onu öldürmez . Çok az bir alan açar . Bir kere yapılabilir.
Bütün teklonojiler,binalar,üniteler aktiftir.
Palyaço bile var.
Link : http://rapid-share.com/files/86202003/DH_Map.scn.html

- kaldırın

İndirdiğimiz dosyayı , C:\Sierra\Empire Earth\Data\Scenarios\ içine atalım [ Bana göre ]

Single Player<<< Play Scenarios <<< DH Map <<< Load ve oyundasınız .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AliAtaBakmaÇünküAt.. -- 24 Ocak 2008; 14:03:19 >
Jansay

24 Ocak 2008, 13:57:12  

çok teşekkür ederiz map için

Vampire_Boy_42
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

24 Ocak 2008, 14:45:08  

quote:

Orjinalden alıntı: Jansay

çok teşekkür ederiz map için

Vampire_Boy_42
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

24 Ocak 2008, 15:32:53  

EE1 kapışmak isteyen var mı , hamachi üzerinden
HeyHeyHey

24 Ocak 2008, 17:32:06  

Warhammer 40,000: Dawn of War

Yapım : Relic
Dağıtım : THQ
Minimum Sistem : 1.4 GHz Pentium III ve dengi işlemci, 256 MB RAM, 1.8 GB boş harddisk alanı, 32 MB DirectX(R) 9.0b destekli ekran kartı
Önerilen Sistem : 2.0 GHz Pentium IV ve dengi işlemci, 512 MB RAM, 1.8 GB boş harddisk alanı, 64 MB DirectX(R) 9.0b destekli ekran kartı
Çoklu Oyuncu : Var

Warhammer 40,000 uzun süredir merakla beklenirken, 2004 yılının son aylarında piyasaya çıktı. Daha önce piyasaya çıkan Warhammer oyunlarının aksine, bu defa karşımıza strateji ve RPG öğelerinin karıştırıldığı, yüksek dozda aksiyon barındıran, detaylı birim yapısı ve yeni kaynak üretimi-tüketimi açısından strateji dünyasına yenilikler getiren bir yapım oldu.

Döneminin en kaliteli grafiklerini barındıran Dawn of War ilk başlarda rutin görünen kaynak toplama, asker üretme, ve saldırı olgularını yepyeni fikirler ve detaylarla zenginleştiriyor. Oyunda 4 farklı ırkın birbiriyle olan mücadelesiyle karşılaştığınızda, her ırkın kendine has gelişim sürecini görüyor ve kendinizi tamamen farklı bir evrenin getirdiği merakın kollarına bırakıyorsunuz. Oyunun camping bölümlerine dalmadan mutlaka tutorial bölümlerini oynamanızı ve evrene ısınmanızı öneriyorum.

Öncelikle kaynak üretiminden başlayalım. Oyunda 2 tip kaynak mevcut. Bunlardan birincisi elektrik. Elektriği karşılamak için her ırkın kendine has fakat temelde aynı işlevi gören jeneratörleri mevcut. Bu jeneratörler dışında haritada mor noktalarla gösterilen ve Slag adı verilen, üzerine özel jeneratörler yapabildiğimiz bölgeler mevcut. Diğerlerine göre daha fazla elektrik sağlamasına karşın, bu noktaların bulunduğu yerler genelde saldırıya açık olmakta ve savunma gerektirmekte. Diğer kaynak tipi ise Strategic Point. Haritada sarı noktalar şeklinde görebileceğiniz bu mevkileri ele geçirebilmek için, bir askeri birlik göndermeniz gerekiyor. Gönderilen birlik bu noktaya bayrağını dikiyor ve bir süre sonra ele geçiriyor. Fakat burda önemli olan, ele geçirdiğiniz bu noktaları korumak. Bunun için her ırka mensup olan işçileri bu noktalara gönderip Listening Post yaptiriyorsunuz. Böylece hem kazandığınız Strategic Point miktarı artıyor hem de Listening Post binası üzerinden yapabileceğiniz geliştirme işlemleri ile, bu bölgenin kendi kendini korumasını sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca üzerine Listening Post diktiğiniz Strategic Point'lerin yakınlarına inşa yapabiliyorsunuz.

Şimdi ırkları ele alalım. Oyunda dört farklı ırk mevcut. Space Marines, Forces of Chaos, Orcs ve The Eldar. Irkların her biri kendine has bina ve ünite yapısına sahip. Dolayısıyla her ırkta ayrı ayrı geliştirebileceğiniz stratejiler mevcut. Saldırı savunma ya da sinsi bir oynanış tamamen ırklara bağlı. Şimdi bu olgulara daha detaylı bakalım.

Space Marines: Space Marines için insan ırkı diyebiliriz. Ofansif ve defansif anlamda denge unsuru olan bu ırk, ne Orcs kadar güç düşkünü birimlere sahip ne de The Eldar kadar sinsilik üzerine çalışıyor. Heroları ve mekanize birlikleri ile dikkat çeken Space Marines piyade birliklerine uygulayacağınız silah ve stratejik seçenekler ile bir çok savaşta düşmanlarına üstünluk sağlayabiliyor. Mistik ya da büyülü güçlerden arınmış bu ırk insan ırkı dışında, evreni geri kalan varlıklardan temizlemeyi kendilerine görev bilmişlerdir.

Forces of Chaos: İnsanların lanetlenmiş hali. Binalarına bakıldığında Space Marines ile büyük benzerlikler gösteriyor. Ayrıca yerleşim bölgelerinde ortaya çıkan çamurumsu alan üzerinde Chaos askerleri moral kazanmakta ve düşmanın defansif özelliği azalmaktadır. Chaos ırkının bir diğer özelliği ise ışınlama. Bazı güçlü birimlerini haritanin herhangi bir noktasına ışınlayıp, arkadan vurma taktiklerini kolaylaştırabilen bir ırk. Tam anlamıyla kötülüğün temsilcisi olan bu ırk, Orcs kadar savaş düşkünü olmasa da, esrarengiz birimleri ve mistik güce olan yatkınlığı ile dikkat çekiyor.

Orcs: Tek amaçlarının savaş ve yıkım olduğunu söyleyebiliriz. Hemen tüm binalarının kendine ait bir savunma mekanizması var. Ayrıca Listening Post'lar diğer ırklara göre herhangi bir geliştirme yapmadan ilk aşamada savunmaya hazır bir şekilde ortaya çıkıyor. Diğer taraftan sadece bu ırka özel 3. bir kaynak olan Wraaagh mevcut. Bu kaynağı oluşturmak için aynı adı taşıyan binalardan yapmalısınız. Bu kaynak bina geliştirmede kullanıldığı için oldukça önemli. Orcs ırkı gücünü kalabalıktan ve silah gücünden almakta.

The Eldar: Neredeyse tüm birimleri mistik güce yönelik sinsi bir ırk The Eldar. Askerleri standart savaşlarda geliştirilmeleri yapılmadan yetersiz kalıyor. Fiziksel olarak çok zayıf olmalarına karşın, uzun vadede bu açığı mistik güçlerin ve yapılan ilginç geliştirmelerin gücüyle kapatıyorlar. Büyü ve gizlilik düşkünü oyuncuların seçebileceği bir ırk.

Stratejik seçenekleri inceleyecek olursak, Dawn of War'un sunduğu alanlarda çevre etkileşimi mevcut. Örneğin birimlerimiz çalılık ya da çukur alanlarda defans bonusu alırken, göl ya da bataklık gibi alanlarda defans oldukça azalıyor. Ayrıca moral durumu da çok önemli. Eğer bir taburda asker sayısı azalmaya başlarsa, moral kaybı başlıyor. Böyle durumlarda bu birimleri savaş alanından geri çekmek ve tekrar standart birim ve ekipman seviyesine döndürmek en doğru hareket olacaktır. Asker ve araç üretme kapasitesini arttırmak için, ana binadan gereken geliştirmeleri yapmak gerekiyor. Eğerki taburumuzda asker kaybı olursa, her taburun uzerinde bulunan asker ekleme ikonundan belirli bir kaynak karşılığında asker eklemek ve eski gücüne geri dönmesini sağlamak mümkün.

Oyunun seslendirmeleri gerçekten kaliteli ve farklı. Her ırkın kendine özgü seslendirmeleri oyuna ayrı bir hava katmış. Space Marines ırkı onur ve sadakat üzerine konuşurken, Forces of Chaos ırkı tamamen kötülük ve yıkım üzerine konuşuyor. Oyundaki farklılıkların seslendirmeler sayesinde bir üst seviyeye taşındığı bir gerçek.

Ortalama bir bilgisayar ile gayet rahat oynanabilecek bir RTS harikası Dawn of War. Bütün strateji severlere şiddetle öneriyorum. Getirdiği seçenekler ve farklılıklarla multiplayer ortamda da hiç sıkılmadan oynanabilecek bir oyun. Keyfini çıkarın.

İnceleme: HeyHeyHey

Hope is the first step on road to disappointment.
Jansay

24 Ocak 2008, 18:16:00  

HeyHeyHey, ÇOOK teşekkür ederiz inceleme için, hepsini okudum. Çok memlun oldum

Ama yazılarına az biraz geyik katarsan(nasıl diyorsan yazılarıma bak) daha akıcı ve sıkmayan bir yazı olur. Senin yazın sıkmıyor ama, ufak bir tavsiye veriyim dedim...

S@rKs-PoWeR

Sisteme Gözat

24 Ocak 2008, 19:23:29  

quote:

Orjinalden alıntı: DanGWaR

quote:

Hemen verelim bir iki site...

http://www.strategyinformer.com/pc/mods/companyofheroes/mod.html
http://games.softpedia.com/get/Maps/

İngilizcen göründüğü kadarıyla var.O zaman gerisini halledebilirsin

Saol hocam bakıyorum hemen

S@rKs-PoWeR

Sisteme Gözat

24 Ocak 2008, 19:26:40  

Yeni yapılan incelemeler için herkeze teşekkürler

karasoyka

24 Ocak 2008, 19:27:33  

benide eklermisin hayatım strateji oynamakla geçti ama en begendigim c&c zero oldu

dh-kemalistler birliği
Jansay

24 Ocak 2008, 19:29:53  

quote:

Orjinalden alıntı: xeptoponic

benide eklermisin hayatım strateji oynamakla geçti ama en begendigim c&c zero oldu

ekledim hoşgeldin

C&C Generals zero hour yazıorum

karasoyka

24 Ocak 2008, 19:34:10  

quote:

Orjinalden alıntı: Jansay

quote:

Orjinalden alıntı: xeptoponic

ekledim hoşgeldin

C&C Generals zero hour yazıorum

sagol teşekkür ederim nerden hatırlattın şimdi cdleri kurcalıycam canım çekti

dh-kemalistler birliği
tunabil55

24 Ocak 2008, 20:32:12  

Benide ekleyebilirsin.
Warcraft tabiki

Jansay

24 Ocak 2008, 23:19:23  

@xeptoponic

hatırlattım sana şimdi eski anılarını dimi?

@tunabil55

hoşgeldin ekliyorum dostum

Warcraft(Serisi) yazıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 24 Ocak 2008; 23:20:10 >

PeterPetrelli

Sisteme Gözat

24 Ocak 2008, 23:22:22  

Bir alt kategorinizin kurucusu olarak benide ekleyin.

He who makes a beast of himself, gets rid of the pain of being a man.
Jansay

24 Ocak 2008, 23:39:29  

quote:

Orjinalden alıntı: PeterPetrelli

Bir alt kategorinizin kurucusu olarak benide ekleyin.

ayıpsın, çok sevindim gelmene

favori oyunun hangisi? Yani ben nerden biliyim hangisi olduğu? İmzanda yazmıyorya, sölede yazak :P

Red Alert 2 yazıyorum tabiiki

HeyHeyHey

25 Ocak 2008, 2:14:03  

Asil ben tesekkur ederim Jansay onerini dikkate alacagim. Yazimi 1 kisinin bile takdir etmesi sonraki incelemeler icin yeterli bana. Bol stratejili gunler.

Elem_Kelem

25 Ocak 2008, 11:44:09  

Klüp son hız ileri gidiyor...

œ Pembe Panter œ
ßλ®1$

Sisteme Gözat

25 Ocak 2008, 24:03:22  

incelemeler için teşkekkürler yeni gelen arkadaşlarım sizde hoş geldiniz topik çok hızlı büyüyor

S@rKs-PoWeR

Sisteme Gözat

25 Ocak 2008, 13:45:43  

Büyüsün büyüsün.Ne güzel işte

Lownage

25 Ocak 2008, 14:29:23  

@Heyheyhey

cidden güzel inceleme yapmışsın.peki bi sorum olucak. orclar sanki en güçlüleri gibi yani diğerlerinden eksik bi yanlarını göremedim eşit değilmi bu ırkların gücü ?

Hort rekorum(2001).
S@rKs-PoWeR

Sisteme Gözat

25 Ocak 2008, 15:03:51  

Dün akşamki savaşımdan görüntüler.Total war

http://img247.imageshack.us/img247/1677/totalwarlz7.jpg

http://img247.imageshack.us/img247/1455/totalwar2un2.png

Karşımdaki adam güçsüzdü.Paldur güldür daldım allah ne verdiyse

Birde total war için tavsiye eğer resimeler bakarsanız benim bir tabur silahlı askerim var.Onları denemek için savaşa sokmuştum.Sokmaz olaydım.Yağmurlu havada bu adamlar ateş edemiyorlar.Ayrıca hiç etkili değiller.Okçular bin kat iyi onlardan.O yüzden eğer yanlışlıkla filan silahlı adam yaparsanız savaş başlamadan önce mutlaka yağmur geçene kadar zamanı geçirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S@rKs-PoWeR -- 25 Ocak 2008; 15:08:20 >

Vampire_Boy_42
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

25 Ocak 2008, 16:52:20  

quote:

Dün akşamki savaşımdan görüntüler.Total war

http://img247.imageshack.us/img247/1677/totalwarlz7.jpg

http://img247.imageshack.us/img247/1455/totalwar2un2.png

Karşımdaki adam güçsüzdü.Paldur güldür daldım allah ne verdiyse

Birde total war için tavsiye eğer resimeler bakarsanız benim bir tabur silahlı askerim var.Onları denemek için savaşa sokmuştum.Sokmaz olaydım.Yağmurlu havada bu adamlar ateş edemiyorlar.Ayrıca hiç etkili değiller.Okçular bin kat iyi onlardan.O yüzden eğer yanlışlıkla filan silahlı adam yaparsanız savaş başlamadan önce mutlaka yağmur geçene kadar zamanı geçirin

Vay güzel oyuna benziyor. Bina denen bir kavram yok herhalde

Aradığım bir strateji oyunu
ßλ®1$

Sisteme Gözat

25 Ocak 2008, 17:12:10  

medival 2 total war değilmi o kaleler falan var sanırım o oyunda

S@rKs-PoWeR

Sisteme Gözat

25 Ocak 2008, 17:20:21  

Bu yolladığım resimler savaş alanı resimleri.Yani normalde şehirler var.Taktik harita üstünde görülebiliniyor.Güzel oyundur

ßλ®1$

Sisteme Gözat

25 Ocak 2008, 17:28:29  

bende o oyunu oynayabilmek için pc upgrade başladım
bu oyun cd olarak satılıomudur
32 cd falan yapıo

S@rKs-PoWeR

Sisteme Gözat

25 Ocak 2008, 17:38:31  

Benim resimlerini veridiğim oyun medival total war.Oyun sadece 2 cd

Jansay

25 Ocak 2008, 17:57:52  

medieval II: Total War 2dvd

medieval: total war 2cd(miş)

Evet beyler topic güzel gidiyor sizin sayenizde

S@rKs-PoWeR

Sisteme Gözat

25 Ocak 2008, 18:02:19  

Ewt oyun 2 cd.

HeyHeyHey

25 Ocak 2008, 18:11:28  

Irkların gücü ayrı ayrı dengelenmiş madem Orcs lardan bahsettin sana şöyle bir örnek vereyim, Orcs ırkı stratejik olarak herhangi bir savaş düzenine ya da disiplinine sahip değildir fakat bu eksikliğini kalabalıkla örtmeye çalışırlar, fakat Space Marines ırkı ilk olarak bir avuç asker olarak görünmesine karşın, güçlendirilme seçenekleri, atanabilen komutanlar ya da uygulanabilen stratejik ve disiplinli manevralarla az ama öz kavramını uygularlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeyHeyHey -- 25 Ocak 2008; 18:12:47 >

ßλ®1$

Sisteme Gözat

25 Ocak 2008, 18:15:07  

S@rKs-PoWeR , Jansay teşekkür ederim peki şu medival total war ' ın sistem özelliklerini yazabilcek 1 baba yiğit varmı

Jansay

25 Ocak 2008, 18:15:33  

disiplinli bir avuç ordu ile nizamsız bir sürü adam yani....

hangisi daha güçlüdür acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 25 Ocak 2008; 18:17:35 >

HeyHeyHey

25 Ocak 2008, 18:20:10  

Warhammer'ın bu huyu var zaten, ya disiplinli bir grup asker , ya da kana susamış savaşcı sürüsü gel de çık işin içinden.

Sayfa:   <<   < önceki  6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Oyun] >> Pc Oyunları >> Strateji >> Cevap: .:Strateji Oyunu Tutkunları(Klüb):. Sayfa: <<   < önceki  6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
ATI HD 5870 Video İnceleme
ATI'ın DX11 desteği ile göz dolduran yeni nesil ekran kartı mercekaltında!
ZyXEL 802.11n Router Modem ve Ethernet
ZyXEL'den kablosuz ağ'da 300Mbps hız sunabilen ADSL2+ Modem ve USB Kablosuz Ethernet

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız