Şimdi Ara

.:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!) (121. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.542
Cevap
26
Favori
303.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sağol birşey sorcam peki senin ahanda bu dediğin oyun hangisi ?
  • @Jan!ssaRy

    Age of Empires III: Asian Dynasties. Ama şu aralar(kaç aydır) hiç oynamıyorum; oynayasım da yok. Sıktı; ömrü bitti yani(her oyun gibi). Şu sıralar Red Alert 2 takılıyorum. RA2'de ikinci sırada yer alıyor. Age of Asian Dynasties o kadar güzeldi ki Red Alert bile onun verdiği zevki veremedi.

    Fakat gittikçe Red Alert'a yoğunlaştım, sanırım yeni favorim o olabilir. Çünki multisinde çok taktik yapmanı gerektiren ve savaşa yönelik bir oyun olduğu için kendimi daha fazla oyuna verebiliyorum. Age of III ayrı. O bana çok zevk verdi fakat taktik yönünden çok zayıftı ve multi denen olay yok denicek gibiydi. Age of III ilk çıktığında sevmiştim ama şimdi diyebilirim ki: Age of Empires II: The Conquerors bence Age of serisinin kralı(Çoğunlukta böyle düşünüyor).


    Ha birde: sana oyunlarda önyargılı davranmamanı öneriyorum. Ben mesela hiç sevmezdim tanklı uçaklı oyunları, fakat Red Alert 2'ye bayıldım, fan club'üne üye oldum. O derece beğendim yani; RA bir başka. Kesinlikle önyargı yapmayarak her oyunu denemeni tavsiye ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 31 Aralık 2008; 18:26:27 >




  • ok abi ben de age of empires 2 var zaten oynamaya başlayacağım bu arada
    bana age of empires 2 ile ilgili bişiler öğretmiştin ama unuttum bi yazı patlatta şöle sende yazı yazmış ol rahatla
    bende biraz taktik alayım


    (msn e gir arada)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jan!ssaRy

    ok abi ben de age of empires 2 var zaten oynamaya başlayacağım bu arada
    bana age of empires 2 ile ilgili bişiler öğretmiştin ama unuttum bi yazı patlatta şöle sende yazı yazmış ol rahatla
    bende biraz taktik alayım


    (msn e gir arada)


    Yazı var bilmemkaçıncı sayfada onu bulursam linkini veririm olmadı yazarız merak etme. Sanırım Age of III'ün taktiklerini yazmıştım Age II yoktu. Hallederiz ama...

    Parantez içindeki yazıları pm olarak atarsan daha memnun olurum.




    Beyler 2009 yılı hayırlı olsun. Bir de: bu gün çok özel bir gün. Bugün: topiğimiz yani Strateji Oyunu Tutkunları Klubü 1 yaşına bastı!!!

    Tam 1 yaşına girmiş bulunuyor SOT. 1 Ocak 2008'de açılmıştı. Hey gidi günler ilk açtığımda bu topik 41 sayfa olacak 260 civarı üyesi olacak deseler inanmazdım. Aradan koca bir yıl geçti. Beni burada yalnız bırakmadığınız için siz Strateji Tutkunlarına çok teşekkür ediyorum. Çok sağolun dostlar...






  • Herkesin yeni yılı kutlu olsun arkadaşlar...

    Age of Empires 3'ü indiriyorum şimdi, bitirip sonrasında Civilization'la yola devam edeceğim sanırım.

    Star Craft'ı çıkarın artık.
  • jansay birşeyler buldum ama bunları sen yapmamışsın sen bani daha güzel taktikler vermiştin sen onları bana ya burdan yaz yada sözlü olarak anlatırsın sana kalmış
    bu arada geçen sene bu zamanları hatırlıom kulüp yeniydi medieval2 fln oynuyordum sprdi ama ya ne çabuk geçti 1 yıl hepinizin yeni yılı kutlu olsun....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jan!ssaRy

    jansay birşeyler buldum ama bunları sen yapmamışsın sen bani daha güzel taktikler vermiştin sen onları bana ya burdan yaz yada sözlü olarak anlatırsın sana kalmış
    bu arada geçen sene bu zamanları hatırlıom kulüp yeniydi medieval2 fln oynuyordum sprdi ama ya ne çabuk geçti 1 yıl hepinizin yeni yılı kutlu olsun....


    1. çağda şu kadar köylü yap 2. çağda bu kadar yap şu şu binaları yapmayı unutma sürekli köylü çıkar 2. çağa geçer geçmez sur çek 3. çağa çabuk geçip relicleri topla gibi taktiklerden bahsediyorsun galiba?

    Evet, anlatayım onları:

    Şimdi ilk çağda 7 köylü civarı yap. Ev yapmayı unutma ünite üretimi aksamasın. 2. çağa geçmek için değirmen ve odunluk yapman lazım değirmeni yakınlardaki çilek çalısının yanına yap. Oradaki çileği tüketince isteğine göre ya değirmenin etrafına tarla yaparsın ya da yeni bir çilek çalısından devam edersin. Ben tarlayı tercih ediyorum.

    İlk çağda oduna ve yiyeceğe ağırlık ver(babamın taktik). Oduna daha ağırlık verebilirsin. Çünki ilk çağlar hep bina kurmakla geçiyor. Altın ve taşa hiç dokunma. 3. çağda ona başlayabilirsin. 1. çağda Town Center'dan köylülerin hp'sini arttıran araştırmayı yap. Tarla işine geçince değirmenden tarlayı geliştirmeyi unutma.

    2. çağdayız. 3-4(en fazla 5) köylü yapıp binaları yapıp hemen 3. çağa geç. Blacksmith yap oradaki araştırmaları ihmal etme. Diğer araştırmaları yapmayı unutma. En önemlisi: sur çek.

    3. çağdayız. Hemen bir cami yap ve 2-3 imam çıkar. Taşa ve altına yönelebilirsin. Daha sonra 10'a, sonra 15'e çıkartmak üzere 5'er adam koysan yeter(altın ve taşa). Defans noktalarına kale dik. Üniversite yap ve balistik sur geliştirme gibi araştırmaları yap. Bu çağda uzun bir süre durabilirsin. Ne kadar uzun dersen, büyük taarruza kalkışmaya kadar bir süre. Çünki büyük taarruzda mancınıklara ihtiyacın olacak ve bunları 4. çağda yapabilirsin.

    Bu çağda araştırmalarını yap, altı birliği kur(1'den fazla olursa daha makbul) ve Knight çıkar. Onları geliştir, 4. çağda paladin yap onları. Surlara yeniçeri, atlı, imam gibi adamlar koy. Köylü çıkarmayı sakın unutma. En az bi 15 köylü yap bu çağda.

    4. çağdayız. Üniversiteden chermisty ve bombard tower araştırmalarını yapıp top kuleleri dikebilirsin(savunma için ÇOK yararlı bir bina). Yeniçerilerini kaleden geliştirebilirsin, büyük taaruza hazırlık için mancınık yapabilirsin. Köylü çıkartmaya devam et. Şu ana kadar 26 köylün filan olması lazım eğer yukardaki yazıyı takip eden bir oyun oynadıysan. Bunu oyunun sonunda en az 40 yapmak en iyisi. Yani bir 15-20 köylü yap bu çağda da. Araştırmaları bitir. Bu arada: birkaç gereksiz araştırmalar var oyunda bir ara buluşursak onları göstereyim.

    Büyük taarruz için asker sayısı: 21 Yeniçeri 4 imam, bunlar kare formasyon olacak. Böyle bir takımdan 3 tane olacak. 10 tane paladin normal formasyonda. Bu takımdan 2 tane. 10 tane normal formasyon mancınık. Bir de: birkaç köylü, yeniçeri paladin içeren çok ufak bir takımda yapabilirsin. Yedekte bulunsun diye. Köylülerde mancınık yaralanırsa tamir eder diye. Çok lüzumlu değil ama yapmak iyidir. Bu takımlara numara verirsen daha rahat kontrol edebilirsin. Yeniçeri&imam takımlarına 1,2 ve 3, paladinlere 4 ve 5, mancınıklara 6, yedek takıma 7 koyuyorum ben. Sen artık kafana göre takılırsın.

    Büyük taarruz için verdiğim tavsiyeyi sallayabilirsin de uygulayabilirsin de. Ama biz Ataizi ailesi single player oynarken taktiğimiz budur, böyle yaparuk.


    Söyleyebileceklerim bunlar. Kafanda bir soru işareti kaldıysa söyle. Hadi bakalım Age of II'ye yeniden hoşgeldin. Time to war!!



    edit: imlâ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 3 Ocak 2009; 10:14:22 >




  • tamam teşekkür ederim jansay
  • Ben de stratejiye direk olarak Medieval 2 Total War dan başlıyorum.AoE tecrübemizde var.
  • Ekle.
  • şu aralar coh tan başka doğru dürüst 2. dünya savaşı ile ilgili rts çıkmadı...blitzkrieg serisine bayılmıştım ama o da 2. si ile batırdı işi...
  • Jan!ssaRy birşey değil kanka.


    ProtezBacak sen işe damardan girmişin usta. Becerebiliyorsan ne ala; birşey diyemem.


    Ekliyorum hoşgeldin hüso58.
  • Hoşbulduk.Ve bu arada ben Company of Heroes'ın tutkunuyum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüso58 -- 2 Ocak 2009; 11:22:05 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hüso58

    Hoşbulduk.Ve bu arada ben Company of Heroes'ın tutkunuyum.


    Tamam bunu da yazıyorum.
  • Teşekkür ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hüso58

    Teşekkür ederim.

    Hüso bfme oynuyormusun?
  • arkadaşlar bi company of heroes atsak ya cumartesi yada pazar günü ya hamachiden bir bağlantı kursakta gayet hoş olmazmı.
  • Beyler isterseniz herkes buraya hayalindeki strateji oyununu yazsın. Ben başlıyorum:

    Ben hep 1400-1500 yıllarında geçen, smilasyon gibi bir RTS hayal ettim. Herşeyin pat diye çıkmadan süre geçerek nereden çıktığı belli olarak çıktığı bir strateji. Mesela işin başında nerden geldiği belli olmayan(bi yerden başlamak lazım yoksa iş Hz. Adem'e kadar gider) bir göçmen toplumu gelsin. Onların erzak&odun vs. ile town center'ı kuralım. Burası bir depo&yemekhane&yatakhane olsun. Sonra göçmenler arasında iş bölümü başlasın. Birbirleriyle evli çocuklu olan bu toplumda kadınlar odun istifleme yemek hazırlama gibi şeyleri yaparken erkeklerde odun kesip yiyecek toplasın gerek avcılık gerek çilek toplayarak. Çocuklarda etrafta sebepsizce gezinsin(sonra büyüyüp işçi/işçi kadın olcaklar). Ben her erkeğe zoom ettiğim vakit onun tam olarak ne yaptığını göreyim. Gitsin balta alsın ormana gidip kessin ağacı onu kütük kütük bölüp sırtlayıp köyüne götürsün.

    Oyunda mevsimler mevcut olsun ve etkileri büyük ölçüde belli olsun. Sonbaharda odunlar ıslanmasın diye üstünü kapamak gibi olaylar olsun. Ayrıca avcılığı arttırıp millete palto yapılsın. Kışın üretimde yavaşlık meydana gelsin. Askeri taarruzlar çok zor meydana gelsin[asker sefere çıkarsa(aklı varsa ilkbaharda çıksın) düşmana gidene kadar yarı ordu donsun vs. ayrıca sık sık mola verme ihtiyacı olsun yürüme hızı yavaşlasın]. Sonra komutansız bir ordu çok salakça hareketler yapsın. Oyunda gece-gündüz ve etkileri olsun. Gözetleme kuleleri olsun. Nöbetçiler filan gece uyuduklarında fare işaretini adamın üstüne getirerek uyandırabilelim ve bunu yapmadığımız takdirde düşmana hazırlıksız yakalanalım veyahut casuslar filan elini kolunu sallaya sallaya girsin memlekete. Sonra komutan dahil bütün askerler geliştirilebilsin RA2'deki gibi. En üst tecrübede nöbette hiç uyumayan, nişan aldığını %95 vuran, zorlu kış şartlarında en geç donan, en hızlı yürüyen, en az yorulan, en az yemek yiyen komando gibi askerler olsunlar.

    Birliğin bir yere pusması, değişik formasyon çeşitleri gibi özellikler olsun. En tecrübeli askerler en güzel yerlere en kısa zamanda pussun ve süper bir sürpriz atak gerçekleştirsin. Bizi temsil eden bi adam olsun(kral. Strongholddaki gibi) ve o neredeyse oraya emir verebilsin. Öbür birlikler anca ulaklarımızla emirleri yerine getirebilsin emir vermezsekte kendi işlerini kendileri halletsin. Emiri sadece komutana verelim komutanda askerlere versin. Askerler arasında konuşmalar gerçekleşsin ben de bunu duyabiliyim. Mesela: "olm hapı yuttuk lan düşman gelio! - bişi olmaz ya hallederuk hepsini inş." gibi(biliyorum biraz azıttım ama fantezi bu tabi hayal dünyası). 1500'lere özel sniper tüfekleri üretebilelim. Barutlu sniper tüfeği yani. O barutlu tüfeklere bir dürbün ile kısa mesafe özel sniperlar olsun bunlar kamuflajda eğitilsin ve kamuflaj olan askerlerimi düşman asker belli bir süre göremesin. Bu süre askerin tecrübesine göre değişsin. Askerler kışlada 1 ay 3 ay artık ne kadar profesyonel olsun istiyorsak o kadar eğitilsin sonra hazır hale gelsin. Askerler köylülerden olsun yani asker ve köylü diye iki ayrı ırk gibi olmasın.

    İyileştirme olayları cerrahlar ve doktorlar tarafından gerçekleştirilsin; savaşta yaralanan askere cerrah, hasta olan köylüye doktor baksın. Din adamları da köyde konuşmalar yapıp halkın bize bağlılığını arttırsın, orduya konuşma yapıp morali yükseltsin. Moral yüksek oldu mu donma süresi azalsın hız artsın korku azalsın. En yüksek moraldeki bir orduya "git 6 katın büyüklüğünde düşman orduya dal ölmeden gelme" desen Alalala diye hiç beklemeden son hız gidip dalsın. Sadakat öğeside olsun tabi. 2 çeşit yönetim olsun korku öğesiyle çalıştırmaca veya sadakat öğesiyle. Korku öğesi daha az masraflı ve daha çabuk olsun fakat bir süre sonra isyan tehlikeleri olan bir yönetim biçimi olsun. Sadakat yönetimi ise daha masraflı ve zaman alan fakat korkudan daha etkili ve değil isyan "öl desen ölcek" noktasına getirecek bir yönetim olsun.


    Aklıma gelenler bunlar. Kısacası kıyamet kopana kadar çıkmayacak bir oyun istiyorum diyebiliriz(belli olmaz tabi bakarsın tam dediğim gibi olmasada çok benzeyen bir "smilasyon strateji" çıkar). Sizin nelerdir strateji oyunu hayal/fantezileriniz çok merak ediyorum. Paylaşır mısınız?



    edit: imlâ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 4 Ocak 2009; 15:44:25 >




  • bu arada benim ismimin yanına lotr middle earth 2 yazarsan sevinirim.
  • @Jansay

    Valla benim hep istediğim oyun çıktı ve vaktim oldukça onla geçiriyorum tabiki Company Of Heroes çok sağlam bir strateji 6 lı 3 lü gruplar 2.Dünya Savaşı Tanklar Uçaklar Özel Birlikler Binalar Siperler Yıkımlar Acaip Zevkli bir oyun yahu.


    Arkadaşlar Company Of Heroes cular bi yere toplansak da Bir Hamachi Ağı kurup oynasak diyorum.
  • 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.