Şimdi Ara

.:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.543
Cevap
26
Favori
303.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • comand&conquer serilerinin hepsi...... Dune 2000 lerden bugune.... :D ama yinede en güncelini yazalım. Command&Conquer : Tiberium wars (EA Games)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Neoplasia

    comand&conquer serilerinin hepsi...... Dune 2000 lerden bugune.... :D ama yinede en güncelini yazalım. Command&Conquer : Tiberium wars (EA Games)



    Tamam senide ekliyorum hoşgeldin


    Ve sadece 1 tane oyun yazdığın için çok teşekkür ederim.(Kimse yazmıyoda)




  • Total war yaz kardeş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sharks1990

    Total war yaz kardeş


    Hangi total War kardeş? Rome, Medieval vs.
  • 3 sayfa olmuş
  • Beni de üye yap : Command Conquer 3 Tiberium Wars
  • benide katın
    ROME:total war
  • symbi@n ve more_laguh. Hoşgeldiniz


    Bu DH forumda C&C yaygınmış
  • heroes of mıght and magic......!!!

    teşekkürler
  • biz sana teşekkür ederiz. Klube hoşgeldin
  • hoşbulduk
  • Eveeet, ilk oyun tanıtımımız hayırlı uğurlu ossun


    Commandos (Serisi)

    Evet arkadaşlar, ilk strateji oyunu tanıtımı için bu oyunu seçtim. Bakalım commandos ne imiş?

    Arkadaşlar, sene 1940. Nazi askerleri ortalığı karıştırırken, bi ingiliz general bunlara karşı koymak için bazı özel adamları görevlendiriyor. (Adı üstünde) Komandoları, çeşit çeşit görevlere gönderiyor ve yapmamızı istiyor. Biz subay oluyoruz oyunda. Komandoları yönetiyoruz. Ve 2. Dünya harbinin kaderini belirliyoruz. Tabi çaktırmadan, alarm filan çıkartmadan yapmak lazım bunları. Oyunun konusu budur.
    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)

    Oyunda farklı farklı komandolar mevcut. Bunların yaptığı şeyler, işe yaradığı mevzularda çeşit çeşit. İsterseniz önce şu komandoları bi tanıyalım:

    Green Beret(Yeşil bere): Favori komandom. Komandoların vazgeçilemez bir üyesidir bu amcam. Kaslı bir yapıya sahip olması ona, cesetleri taşıyabilme, varilleri kaldırabilme, kısacası ağır ne varsa kaldırabilme özelliğini katmıştır. Ayrıca bi radyosu vardır uzaktan kumandalı. Onlada, düşman askerinin dikkatini başka yöne çekebilir. Ayrıca sinsice düşmana arkadan yaklaşıp bıçakla öldürebilir. Commandos: Beyond Of Call Of Duty'den itibareni yumruk atıp bayıltma özelliğide vardır. Commandos 2: Men Of Courage'den beride elektrik direklerine çıkıp tellerden geçebilir. Ayrıca en hızlı koşan komandodur.

    Sniper(Snaypır): Pek fazla söyleyecek birşey yok. Uzaktan tek atışş, ve ölü bir nazi görürsünüz. Commandos 2'de var mı bilmem ama 3'te yumruk atıp bayıltabiliyordu düşmanı. Her komandoda olduğu gibi tabancası var. Gene Commandos 2'de var mı bilmem ama 3'te ()direğe tırmanıyodu. Oradanda iyi sniperlıyor.

    Diver(Dalgıç): Geldiği görevlerde önemli bir yer tutan bir komandodur. Şivesi gariptir, nereli olduğunu kestiremedim. Kendisi suda olan işleri halleder. Şişme bot kullanır. Denizde yüzebilir. Arkadan düşman bıçaklayabilir ama ceset taşıyamaz. Zıpkını ile birkaç adımdaki düşmanı öldürebilir. Dalgıçta böyle.

    Sapper(Sepır): Gene şivesini çözemediğim ve isminin anlamını bilmediğim bir komandodur. Patlayıcı uzmanıdır. Her türlü patlayıcıyı kurabilir, kullanabilir. "Trap" denilen bir kapanı vardır. Bildiğimiz kurt kapanı. Kurarsınız ve üzerinden geçen düşman ölü olarak yere serilir. Commandos 2'de var mı bilmem ama(ulan ne kadar belli commandos 2 oynamadığım dimi) 3'te, bayıltıcı gaz bombası atabilir. Ayrıca gaz maskeside takabilir, her komando gibi. El bombası atar. Bu amcamında güzel bir yeri vardır görevlerde.

    Driver(Sürücü): Araba sürmekten başka pek işe yaramayan bi komando. "Machine Gun" kullanabilir. Tank, araba, o tür araçları kullanır. Verildiği görevlerde ölürse görev iptal olur ama arabacılıktan başkada işe pek yaramaz.

    Spy(Casus): En sevdiğim 2. komandodur. Görevlerin vazgeçilmezlerindendir ve çok işe yarar. Adındanda anlaşıldığı gibi, nazi askerlerinin kıyafetlerini giyip, dikkatlerini başka yöne çekebilir. Commandos: Beyond the Call Of Duty'de nefer kıyafeti bile giyebiliyordu ama diğer serilerde subay yada general kıyafeti giyiyor. Tabii ki Commandos 2'de nefer kıyafeti giyiyior mu bilmiyorum. Eski serilerde sonsuz sayıda zehirli iğnesi vardır. Düşmanı arkadan öldürüp cesedini taşıyabilir. Commandos 2'de her zamanki gibi bilmiyorum ama 3'te sayılı iğnesi var. Şivesi kulağa hoş gelir ve kendisi fransızdır.

    Thief(Hırsız): Çook ama çok işe yarayan bir komando daha. Böyle şey görmedim kardeşim.Commandos 2'den beridir var bu. Duran nazi askerinin arkasına geçip cebinden bişiler çalabiliyor.(İşte bu süper)Sürünerek giderken hız rekoru kırar bu amcam. Çok hızlı sürünüyor. Milleti bayıltır ve o zayıf haliyle ceset taşır. Galiba bu gençte fransız. (Spy'ın oğlu çıkmasın bu)

    Bir komando daha var Commandos 2'de. Kadın birisi. Buda nazi askerlerinin dikkatini başka yöne çekebiliyor.(Nasıl tam bilmiyorum) İşte her komando gibi tabancası var. Bunlar dışında hatırladığım başka bişi yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 6 Ocak 2008; 23:08:42 >




  • ya nası üye olunuyo bana sööleyin zaten strateji tutkunuyum
  • benim favorim dark reign 2 adını duymamış olabilirsiniz ama süper bi oyun isteynler benden download linki istemesinler çünkü bilmiyom ama bulunca yayınlıcam




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nightmare_canx

    ya nası üye olunuyo bana sööleyin zaten strateji tutkunuyum
  • Bu da benden...

    Sudden Strike Serisi

    Seri, II.Dunya Savaşı'ndaki sıcak çatışmaları konu alıyor.CDV firması seride gerçekten güzel işlere imza atmış.Oyunda Almanları, Rusları, İngilizleri, Amerikalıları, Japonları kontrol edebilme olanağınız bulunuyor.Savaş sırasında kullanılmış tüm birimler oyuna cok güzel bir şekilde aktarılmış.Almanların efsane tankı Koenigstiger, Amerikalıların ünlü tankı Sherman, Japonların filmlere de konu olmuş Kamikaze birimleri oyundaki askeri birimlerden sadece birkaçı.Savaşta kullanılmış uçakları, savaş gemilerini, çıkarma gemilerini ve hücumbotları da kontrol etmemiz mümkün.Serinin her oyununda farklı cephelerde savaşabiliyorsunuz.Serideki oyunlar sıralamasıyla şu şekilde:

    Sudden Strike
    Sudden Strike:Forever
    Sudden Strike II
    Sudden Strike:Resource War
    Sudden Strike III


    Seri Sudden Strike III'e kadar 2D motoru kullanırken, Sudden Strike III ile 3D motoruna geçti.Ayrıca oyundaki sesler son derece guzel.Özellikle bölümlerden önce verilen sunulardaki sesler ve anlatımlar çok hoş.Sesler birimlerin gerçek sesleriyle aşagı-yukarı aynı.Her ülke oyun esnasında kendi dilini konuşuyor.Sadece görev öncesi sunular ingilizce.Ayrıca oldukça gerçekçi.Yaralanan askeriniz, eger sıhhiyeler müdahale etmezse ölüyor.Aynı şey diger birimler için de geçerli.Çamurlu bir alandan geçerken piyadeleriniz yavaşlıyor, patlamış ve yanmakta olan bir tankın yada kamyonun yanından geçerken ateşten etkilenerek yaralanıyor.Ayrıca piyade birimleri de çok çeşitli.Hafif piyadeler, ağır piyadeler, sıhhiyeler, kademe erleri, keskin nişancılar, mürettebat erleri, pilotlar ve daha fazlası...
    Eger II.Dunya Savaşına meraklıysanız size bu harika RTS serisini tavsiye ediyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SVGA -- 5 Ocak 2008; 21:24:43 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nightmare_canx

    benim favorim dark reign 2 adını duymamış olabilirsiniz ama süper bi oyun isteynler benden download linki istemesinler çünkü bilmiyom ama bulunca yayınlıcam




  • saol denerim tvsiye için tşk
  • Bnide ekler msn ?
  • 3 sayfa olmuş be...
    Bi tanıtım da benden:
    CONQUEST: FRONTİER WARS
    ÇIKIŞ TARİHİ:8/14/2001

    Digital Anvil bu kez kendileri için oldukça farklı bir arenada oyunseverlerin karşısında çıkıyor: Gerçek zamanlı strateji. Arka plan her ne kadar Wing Commander serisi ve Starlancer gibi oyunlarından yabancı olmadıkları bir konu olsa da, uzay simülasyonlarının ardından bu yeni arenada ne kadar başarılı olacaklarını bu yıl sonunda oyun çıktığında hep beraber göreceğiz. Şimdilik diyebileceğimiz tek şey, Age of Empires gibi piyasaya sürdüğü klasikleşen gerçek zamanlı strateji oyunlarının yayıncısı Microsoft'un mutlaka bildiği birşey vardır.

    Yapımına 1998 yılında başlanan oyunumuzun konusu yine tanıdık: bir uzay imparatorluğu yaratmak. Elbette diğer stratejilerden farklı birşeyler ortaya çıkacak. Bunların başında ise çoğu oyundan alışık olduğumuz kaynakların (resorces) bu kez oyunda yer alan her ırk için farklı olması: Metal, gaz ve tayfa (crew). Tek kişilik kampanyada Terran, yani insanları oynayacağız. kaynağımız ise Metal. Elbette düşmanımız da var: Mantis... Mantis bana ilk başta Starcraft'taki Zerg'i anımsattı, ancak bunlar teknololoji kullanıyorlar ve kaynakları ise crew. Bu savaşa daha sonraları üçüncü bir tür daha girecek, o da gaza bağlı teknolojileri olan Celareon'lar.

    Oyunda her ırk için 2 adet olmak üzere toplam 6 eğitim görevi bulunmakta ve kampanyalar da 12'den 14 göreve kadar değişmekte. Oyun çıktığında görevlerin daha alt görevlere bölündüğünü ve görev sayısının arttığını görürseniz şaşırmayın, çünkü görevlerin oldukça uzun olduğu söyleniyor.

    Evet, oyunda üç değişik ırk ve herbirinin kendine özgü teknolojileri, silahları, sabit platformları ve diğer birçok üniteleri var. Kısaca ırkların temel özelliklerine, gemilere ve platformlara bakalım:

    Terran
    Terran'lar diplomatik bir ırk. Galaksiyi yeni gezegenler, hayat formları ve yeni teknolojiler bulabilmek için araştırıp duruyorlar. Meraklı insanoğlu kısaca... fiziksel olarak zayıf ancak hayalgücü, yaratıcılık ve zeka olarak hiç de yabana atılacak türden değil. Üç ırk arasında en dengeli ırk olduğu söylenebilir. Savaş alanında ise küçükten büyüğe her tür gemiye, uzun menzilli saldırılara ve yüksek teknoloji ürünü silahlara sahip olan bir ırk. Gemilere Fabricator, Supply Ship, Harvester ve Corvette, platformlara ise Headquarters, Refinery, Light Shipyard ve Naval Academy örnek gösterilebilir. Bu isimlerin çoğuna zaten diğer oyunlardan oldukça aşinasınız.

    Mantis
    Böcekten türemiş savaşçı bir ırk. Sürekli olarak bölgelerini genişletmekte ve diğer türlerin varlığına hiç tahammül edememekteler. Mantis gemilerinde kuvvetten çok adedin fazlalığına önem vermekte. Kendi evlerinde çıkan iç savaşla uğraşırken işin içine insanların da girmesiyle savaş yayılmış ve şimdi kendilerine yeni bir ev aramaktalar (göründüğü kadar acınaklı bir durumları olduğunu söylemek zor). Gemilere örnekler: Weever, Zorap, Siphon ve Frigate; platformlara ise, Cocoon, Collector, Thripid ve Plantation...

    Celareon
    Oyundaki en gizemli ırk diyebileceğimiz Celareon'un Mantis'in eski bir düşmanı olması büyük bir olasılık. Zaman zaman Terran'a yardım etmek için ortaya çıkıyorlar. Diğer ırklara göre teknolojileri oldukça gelişmiş. Bu teknoloji ile daha çok keşif ve savunma amaçlı tasarlanmış hızlı ve görünmez gemiler kullanıyorlar. Gemi ve platformlara örnekler verelim; Gemiler: Forger, Stratum, Galiot ve Taos, platformlar: Acropolis, Oxidator, Pavilion ve Eutromil.

    Sizleri bilemem ancak yukarıdaki ırklar bana sürekli olarak Starcraft'ı hatırlatıyor. Belki de evrende bulunabilecek en popüler ırk kombinasyonu bu olsa gerek (Terran, Zerg ve Protoss veya Terran, Mantis ve Celareon)...

    Oyunu belki piyasaya çıktığı tarihte oldukça popüler yapacak diğer özellikleri ise şu şekilde özetlenebilir:

    Multi-System oyun haritaları: oyunda Wormhole'lar ile 16 değişik sisteme atlayabileceksiniz.
    Gemilerin kaynakları sınırlı ve azaldıkça etkilerini kaybetmekteler. Destek gemileri ile sürekli beslenmeleri gerekecek. Bunun için oyuncular yeni stratejiler yaratmak zorunda kalacak. Çoğu oyunda bulunmayan bu özellik gerçek zamanlı stratejiye gerçekçilik katacak gibi görünüyor.
    Conquest'te uzay sadece bir boşluk olarak görülmüyor. Oyuncular stratejilerini kurarken aynı zamanda birimler üzerinde farklı etkiler yaratan nebulalar, kara delikler, antimadde bölgeleri ve kuyruklu yıldızlarla da uğraşmak zorunda.
    Filo Komutanları: Tüm yapmanız gereken seçtiğiniz bir grup geminin başına bir komutan atamanız. Bu komutan da gerçek bir oyuncu gibi kendisine verilen gemileri en verimli şekilde idare edecek. Size de micro-management işleriyle uğraşmak kalacak.
    Oyunla ilgili diğer bilgiler de şu şekilde verilebilir:

    3D Grafikler: Conquest, Homeworld gibi gerçek 3D bir oyun değil, alışkın olduğumuz 2D düzlemde 3D grafikler ve modeller kullanılarak hazırlanmış.
    Multiplayer desteği: Oyun, MSN Gaming Zone'da (zone.com) 4 oyuncu ve LAN üzerinde 8 oyuncu desteğiyle geliyor.
    Oyunla birlikte harita editörü gelmiyor, bu destek oyunun genişleme paketine bırakılmış.
    İlk bakışta Starcraft'ı andıran bu oyun, tahmin ediyorum ki getirdiği yeniliklerle adından oldukça söz ettirecek. Merakla çıkmasını bekliyoruz.


    NOT:ALINTIDIR=www.trgamer.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyraél -- 6 Ocak 2008; 9:26:24 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.