bu cihaz DTS iletiyormu? yani Logitech z5500 e bağlasam dts ses alabilirmiyim?(z5500 de dts decoder var)
kardeş ben metallicanın senfoika dvdsini bu playera takıp sony ht-ss 1000 dts destekleyen ses sistemi aracılığıyla dts ses aldım. fakat internetten indirdiğim queen dts albümünü takınca ise tracklaeri görüyor player çalıyor, süre tık tık işliyor ama ses gelmiyor. hdmi kabloyla da koaksiyel kabloyla da ses alamadım 2. durumda. nasrettin hoca fıkrası gibi biraz anlayacağın. hem iletiyor hem iletmiyor...belki de benim atladığım birşeyler vardır.
Arkadaşlar, philips 5980 dvd player ve 160gb 2.5" mikrobox hdd sahibiyim. Hdd ntfs formatlı geldi, diski ikiye bölüp yarısını fat 32 olarak formatladım. Bu kısma elimdeki jpeg ve avi dosyalarını yükledim. Fakat bunları 5980 de okutamadım. 5980i 5 ay önce almıştım, program güncellemesi yapmadım. Herhangi bir çözümü olan var mıdır? teşekkürler.
Yaklaşık 2 haftadır, Sony ddw 790 ses sistemiyle ve naviga'nın yazılımıyla birlikte kullanıyorum. Bu vesileyle Naviga'ya buradan da teşekkür edeyim.
Bu playerın USB çıkışı, malesef wd passport gibi 2.5" lik, "fişe takılmayan", gücünü USB'den alan harici diskleri görmemektedir, ya da görmemekteydi :)
Ankara Konya sokakta geçen 1-2 gün sonrasında, Uzay Elektronik, Mustafa Bey'le birlikte 250 gb WD passport diskin görülmesini sağladık.
Bir adet 5V 3amper adaptörü, Usb kablosuna kaynakladık. USB kablosunun içinde 4 tane ince kablo var. Bunlardan biri güç. Onu bulup araya adaptörün verdiği gücü bağladık. Sonuç mükemmel oldu, disk çalıştı. Yaptık ettik dediğim de Mustafa Bey yaptı biz izleyip cesaret verdik. İlki bana kısmet oldu, 1 buçuk 2 saat uğraştı. Gelecek olanlara 25 YTL'ye aynısını 15 dakikada yapabileceğini söyledi. Fotoğraflar aşağıda.
Uzay Elektronik'i tanımam etmem, bugün ilk kez girdim içeri ama memnun kaldım. Bu çözüm benim diskim ve playerımda sorun yaratmadı, sizinkinde ne yapar bilemiyorum. Ben ne yapıp çalıştırdığımı sizinle paylaşıyorum, isteyen kendi riskini alıp deneyebilir. Saygılar
herşeyin bir çözümü vardır kardeş.....işte çözüm...
Çözümün için teşekkürler alone61 :) bu ufacık hdd yi beslemiyor demek usb çıkışı. Elimde uyduruk bir mp3 çalar var, pilini usb den şarj ediyor, ayrıca fişe takılan bir ucu usb girişli bir adaptörü var. Acaba hdd nin ikinci usb çıkışını bu adaptöre taksam besleme yapar mı? yoksa gümler mi
Çözümün için teşekkürler alone61 :) bu ufacık hdd yi beslemiyor demek usb çıkışı. Elimde uyduruk bir mp3 çalar var, pilini usb den şarj ediyor, ayrıca fişe takılan bir ucu usb girişli bir adaptörü var. Acaba hdd nin ikinci usb çıkışını bu adaptöre taksam besleme yapar mı? yoksa gümler mi
Aslında senin söylediğin de olur, ama malesef o adaptörün çıkışı da senin diski beslemeye yetmeyecek. Eğer 2-3 amper çıkışlı usb adaptör bulursan olur. Ben bulamamıştım. 1.5 amper yani 1500 miliamperlikle denedim, besleyemedi diski.
Eğer öyle bir adaptör bulursan yapacağın Y şeklinde bir USB kablo alacaksın, Y nin bacağını (mini usb) hard diskine, kollarını (USB) birini divx playera birini de adaptöre takacaksın, olacak bitecek ama dediğim gibi 2-3 amperlik adaptör bulman lazım.
Ne kötü, oysaki bu hdd yi extra beslemeye ihtiyaç duymayacağını düşündüğüm için almıştım. Bilgisayardan veri yedeklerken tek usb den bağlamak yeterli geliyor ama dvd player a bağlayınca zayıf kalıyor demek.
Arkadaşlar bende vestel slim 10 ses sistemi var.. Philips 5980 alsam uyar mı bu sisteme? Eğer uymazsa bu vestel ses sistemine uyan HDMİ çıkışlı DVD/DivX player var mı?
Arkadaşlar benim bir sorum var bendeki 5980/12 standby konumunda iken çınlama yapıyor(hani nokiaların hızlı şarj adaptörleri yapaıyor ya onun gibi) ama cihazı açtığım zaman bu ses gidiyor bu normalmi yoksa sadece bende mi var bu olay
Arkadaşlar bugün bende DVP5980 sahibi oldum. HDMI girişiyle yaptığım bağlantıda LCD TV imde daha önceki scart girişiyle takılan DVDplayerimden(premier) daha kaliteli görsel sonuçlar elde ettim. Alt yazıları hiç beğenmedim sanki DOS ortamındaki yazı akrakterleri gibi ayrıca menu türkçeleşiyor buda iyi bir artı olmuş. Siyah bir LCD ilede uyumlu bir görüntüye kavuşuyor
Fakat bir eksi olarak gördüğüm durum şu.. Bende bir DVD var ve içinde klasorlere ayrılmış 6 film var. yaklaşık 30 saniyelik bir loading sonucunda bu film klasorlerini buldu.. Sizdede durum böylemi diye öğrenmek istemiştim.
Bu arada birçoğunuz hepsiburadanın gecikmesinden şikayetçi olmuş ben ürünün siparişini verdikten tam 2.5 gün sonra istanbul/beylikdüzüne evime teslim aldım. Herhalde stok sorunu çözülmüş.
@yapici = bende öyle bir ses yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moffaka -- 21 Şubat 2008; 16:21:09 >
Arkadaşlar bugün bende DVP5980 sahibi oldum. HDMI girişiyle yaptığım bağlantıda LCD TV imde daha önceki scart girişiyle takılan DVDplayerimden(premier) daha kaliteli görsel sonuçlar elde ettim. Alt yazıları hiç beğenmedim sanki DOS ortamındaki yazı akrakterleri gibi ayrıca menu türkçeleşiyor buda iyi bir artı olmuş. Siyah bir LCD ilede uyumlu bir görüntüye kavuşuyor
Fakat bir eksi olarak gördüğüm durum şu.. Bende bir DVD var ve içinde klasorlere ayrılmış 6 film var. yaklaşık 30 saniyelik bir loading sonucunda bu film klasorlerini buldu.. Sizdede durum böylemi diye öğrenmek istemiştim.
Bu arada birçoğunuz hepsiburadanın gecikmesinden şikayetçi olmuş ben ürünün siparişini verdikten tam 2.5 gün sonra istanbul/beylikdüzüne evime teslim aldım. Herhalde stok sorunu çözülmüş.
@yapici = bende öyle bir ses yok.
evet bende de öyle uzun sürüyor içinde çok klasör olan dvd leri okuması, bu arada bende ses yok demişsin acaba benim cihazmı bozuk zaten kulağını cihaza yaklaştırınca geliyor ses birde öyle deneyebilirmisin
İncelemelerim sonucunda bende, şu an piyasadaki en iyi hdmi çıkışlı divx player olarak 5980 kervanına katıldım(Uygun fiyatlılar içerisinde). Altyazıyı beğenmedim, naviganın v2 yazılımını yükledim altyazı bir harika oldu. 3 farklı font var , altyazıları görmemeniz için kör olmanız lazım :). v2 yazlımında hdmi aktif, hdmi özelliğni kullananlar için , bu yazılımı önerebilirim. Flash diskte bir kaç film seyrettim sorun yoktu. Mkv destekleyen playerlar yaygınlaşıncaya kadar almanızı tavsiye ederim.
İncelemelerim sonucunda bende, şu an piyasadaki en iyi hdmi çıkışlı divx player olarak 5980 kervanına katıldım(Uygun fiyatlılar içerisinde). Altyazıyı beğenmedim, naviganın v2 yazılımını yükledim altyazı bir harika oldu. 3 farklı font var , altyazıları görmemeniz için kör olmanız lazım :). v2 yazlımında hdmi aktif, hdmi özelliğni kullananlar için , bu yazılımı önerebilirim. Flash diskte bir kaç film seyrettim sorun yoktu. Mkv destekleyen playerlar yaygınlaşıncaya kadar almanızı tavsiye ederim.
o zaman hemen sana yukarıdaki sorumun aynısını sorayım izninle, cihaz kapalı iken bir çınlama sesi varmı
Cihaz kapalı iken (kırmızı ışık durumundayken) çınlama sesi yok. Senin için kulağımı dayayıp bekledim, ama ses yok. İstersen birde aldığın yerde diğer cihazlarda dene , ses yoksa değiştirirsin.