Şimdi Ara

kazıklanmayalım artık yeter klimalar neden bukadar pahalı soyuyorlar bizi imdaaaatt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daynkın lar veya diğer klimalar çok pahalı( iyi diye adı çıkmış diye düşünüyorum) araba fiyatı yahu toşibalarada öyle ne bu fiyatlar aman allahım içini açsan 150 dolarlık bir kompressör gerisi hikaye niye böyle bizi kazıklıyorlar bu firmalar anlamıyorum dışarıdada diğer ülkelerdede ülkeler kdv vergilerini koyuyorlar ama bizim ülkemizden ucuza satıyorlar adamlar hem en son modellerini bizim ülkemizden ucuza satıyorlar nerede eski modelleri nerede çin tayvan üretimi varsa sokuyorlar türkiyeye yani herkes anamızı soruyor hesabı ayaklanalım arkadaşlar karşı çıkalım heryerde eski modelleri istemiyoruz fahiş fiyat istemiyoruz mantık yahu allah için bir inverter klima 2000-3000 ytl daha pahalılarıda var ururu sarara serileri toşibalar 4000 ytl araba fiyatı yahu nedir altı üstü bir kompressör bir kart yani toplasan toplasan peteği falan 1000 doları geçmez ama 4000 ytl ye satılıyor herkes anamızı soruyor iyi mal diye laf çıkartıyorlar bu işler birazda şans işi daynkın almış şikayetçi bende vestel var canavar gibi memnunum evet arkadaşlar tepkilerini desteklerinizi bekliyorum dışarıda elin gavuru niye benden ucuza yaşıyor benim neyim eksik

• quote:

Orjinalden alıntı: mahçup

daynkın lar veya diğer klimalar çok pahalı( iyi diye adı çıkmış diye düşünüyorum) araba fiyatı yahu toşibalarada öyle ne bu fiyatlar aman allahım içini açsan 150 dolarlık bir kompressör gerisi hikaye niye böyle bizi kazıklıyorlar bu firmalar anlamıyorum dışarıdada diğer ülkelerdede ülkeler kdv vergilerini koyuyorlar ama bizim ülkemizden ucuza satıyorlar adamlar hem en son modellerini bizim ülkemizden ucuza satıyorlar nerede eski modelleri nerede çin tayvan üretimi varsa sokuyorlar türkiyeye yani herkes anamızı soruyor hesabı ayaklanalım arkadaşlar karşı çıkalım heryerde eski modelleri istemiyoruz fahiş fiyat istemiyoruz mantık yahu allah için bir inverter klima 2000-3000 ytl daha pahalılarıda var ururu sarara serileri toşibalar 4000 ytl araba fiyatı yahu nedir altı üstü bir kompressör bir kart yani toplasan toplasan peteği falan 1000 doları geçmez ama 4000 ytl ye satılıyor herkes anamızı soruyor iyi mal diye laf çıkartıyorlar bu işler birazda şans işi daynkın almış şikayetçi bende vestel var canavar gibi memnunum evet arkadaşlar tepkilerini desteklerinizi bekliyorum dışarıda elin gavuru niye benden ucuza yaşıyor benim neyim eksik

arkadaşım haklısın, amerikada bir müddet yaşadım, orda 40.000-50.000 dolara birici el hummer jeep alabiliyrsuın yani 50 milyar civarlarında, türkiyede ise biliyosun durumu gene aynıu şekilde porshe lar 30-50 bin dolara gidiyodu, ford focus lar ise 14000 dolardı ve türkiyede üretilenlerin kalitesini 10 a katlarlardı, bu işler böyle distribitörü üstüne zam koyar devlet yüzde yüz vergi koyar galerici üstüne koyar nakliyeci üstüne koyar, sonra biz gider alırız.Toshibayı sordum adam indirimle 900btu standartı 1100 ytl ye bıraktı, bekoya gittim neo plasmaya 670 e bıraktı neredeyse yarı yarıya ikisi de a sınıfı, diyeceğim o ki gidip beko alacağım sorun yaşıyacağımı da sanmıyorum, bir de iklimsaya gidecem orda da mitsu 9000 bine en son ne fiyat verecekler 950 derse onu da alabilrim neyse aynı klimayı rus sitesinde 540 dolara gördüm650 milyon ediyor yani, iklimsada 1100 ytl ye satılıyor, onlar da kar ediyor bizimkiler de harbiden kazık yiyoruz ya neyse .

• Ben bu fiyatlardan şikayetçi degilim,alanlar alır alamayanlarada arçelik,beko,vestel alır,biz
    kasaya,kompresöre,karta degil teknolojiye para veriyoruz,

ben daıkından çok memnunum ve bana fiyatı normal geliyor,babamda işçi bizi zengin sanmayın bu yazım üzerinede,1600-1800 ytl 9000 btu daıkın uygundur bence fiyat olarak,bunu sadece klima olarak düşünmemek lazım biz mersedes alamıyoruz diye mersedes kaliteden ödün verecek degil herhalde herkes alsın diye,türkiyeninde şartları belli,bu düzende bu aslada degişmez.
  • ben denki alacagim , arkadaş aldı evine 2 tane 1 yıldır yaz, kış kullanıyor çok memnun. 9 binlikleri 499 ytl 12 binlikleri 599 ytl 18binlikerli 999 ytl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 31 Aralık 2007; 20:25:41 >
  • Kazıklanmak için tam yerine düştünüz... Burası Texas Türkiye ... Devlet tuttuğunu öper dikkat edin ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

ben denki alacagim , arkadaş aldı evine 2 tane 1 yıldır yaz, kış kullanıyor çok memnun. 9 binlikleri 499 ytl 12 binlikleri 599 ytl 18binlikerli 999 ytl

Bizim buradaki komşuda saçlarını başlarını yoluyor ha nerden aldım ben bu denki dunkuyu diye,siz bilirsiniz.
  • o zaman rubenis alalım 100 kaat daha ucuz btu başına denkiye gore gerçi benim arkadaş çok memnun denkiden, teknosa guvencesi ile
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    4 ay önce açıldı
    EV İŞLERİ NİYE BU KADAR ZOR
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

o zaman rubenis alalım 100 kaat daha ucuz btu başına denkiye gore gerçi benim arkadaş çok memnun denkiden, teknosa guvencesi ile

Tekonosa nede güvenilir yer ya
  • turkiyede hersey kendi fiyatının cok üstüne satılıyor ne hikmetse dogu bloku ülkeleri bile burdan ucuz herseyin vergisi karı turkıyede yuksek en pahalı benzini dogalgazı interneti tlf görüşmesini biz yapıyoruz o kadarda olsun artık ne cıkarsa satılıyor
  • gardaş ben yurt dışını bilirim dijital uydu antenim var orada reklamlarıda seyirediyom ecnebi ganalların yayınlarını adamlar herşeyi son model ve çok ucuz
    2.el arabalar dodge nıtro jeep italya da 25.000 euro türkiyede bizde 55.000 euro mesela aynı araba yani
    300 c chrysler dışarına 30.000 euro yaklaşık bizde 70000 euro
    tabi bunlar uç örnekler
    tüm mallara geneline yayarsak bu klimada da et süt ürünlerindede gıdada da hepsinde öyle benzin deterjan ne dersen yeter ulan yeter artık yetti
  • chrysler 300c ve dodge nitro jeep araçların sıfırının yenilerinin fiyatlarıdır
    2 el fiyatları değillerdir.
    yanlış yazdım düzeltirim özür

2.el fiyatları çok daha düşük yani dodge nıtro 20.000 eoru ve daha aşağısınına
    300 c chrysler 25 .000 euro ve daha aşağısına alırsın fiyatlara bak allahını seversen bu fiyatlara türkiyede hurdasını alamazssın tabii klima da öyle basıyorlar fiyatı
    yok daynkın iyi yok toşiba iyi niye bunlar padişahın sol tarafımı fiyatları bukadar şişkin nedir işte burada devreye giriyor kazzık mekanizması bizlerde ooo çook iyi yahu neye göre iyi iyide 2000-3000-4000 ytl lik mallar değiller bunlar kralı vallahi billahi 1000 doları geçmezzz ama bizlerden allah razı olsun geçittiriyoruz bak rusyada bile bizdekinin neredeyse yarı fiyatı neyse allah yardımcımız olsun yeni yılınız kutlu osun
  • selam
    eger senın dedıgın gıbı hersey yanı tum ıthal urunler o kadar ucuz olsaydı ıthalat patlar uretım durur ve ulke ekonomısı bıterdı bu sebepten dolayı ıthal urunler pahalı ve pahalı olmalı kı herkes yerlı malı kullansın yada en azından daha tutumlu olsun onun ıcın ıthal malların pahalılıgı degıl,dusturumuz ulkemız mallarına sahıp cıkmak olsuı bence
    bu arada bende hıtachı klıma kullanıyorum fıyatıda gayet makul
    ızmırden selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: co-pilot35

selam
    eger senın dedıgın gıbı hersey yanı tum ıthal urunler o kadar ucuz olsaydı ıthalat patlar uretım durur ve ulke ekonomısı bıterdı bu sebepten dolayı ıthal urunler pahalı ve pahalı olmalı kı herkes yerlı malı kullansın yada en azından daha tutumlu olsun onun ıcın ıthal malların pahalılıgı degıl,dusturumuz ulkemız mallarına sahıp cıkmak olsuı bence
    ızmırden selamlar

Dediğin ancak bir yere kadar doğru,bu arada yerli diye özellikle klimada hiç bir şey söz konusu değildir,gidip Çin den
    CKD/SKD formatta alıp burada "montjlıyorlar" dolayısıyla,burada yerli-merli diye bir şey yoktur,sadece Manisa daki
    Fab.çalışlanlar "halis yerlidir" örneğin Vestel için

Ne yerlisi yaw??ulen memlekette yerli üreticimi bıraktı bunlar!!!!herkes her bir şeyi Çin den getiriyor!
    Türkiye nin yaptığı ihracatın içindeki ithal-mamul/yarımamul/hammadde oranı tam %72/73 tür bunuda o kazma
    Tüzmen efendi söylüyor! şu kadar Türkiye ihracat yaptı....diye amma bu 100 birimin 72 birimi ithal maddelerdir yani biz
    TÜRK malı olarak sadece 27/28 birim gerçek yerli üretim ihraç edebiliyoruz!!!biraz kafayı kullanıp,rakamları doğru
    analiz edelim lütfen efeler!!!

Türkiye de yerli-merli filan kalmadıki,o yukarıda yazdığım daha doğrusu devletin resmi rakamlarından olan 27/28 lik payında
    neredeyse tamamı Tarım ürünleridir!!!!!
    Ulen çivi/cıvata/somon bile Çin den geliyor,hiç bir şey üretilmiyor memlekette Sanayi adı altında,üretiyoruz diye gördüğünüz hemen her bir şey
    montajdır!!!getir Çin den sonra sat,böylece ne yüksek Katma Değer elde edebiliyoruz,ne istihdam yaratabiliyoruz nede bir şey siz bakmayın
    hükümetin "sallamasına" Türkiye senelerdir "Sıcak Para" çevriliyor(dünyada en yüksek Döviz Faizi bizdedir,rekorda,şampiyonlukta bizde)

Bazı arkadaşlar yerli derken bunlara gülüyorum sadece yerli olan ben-sen o yani ülkedeki insanlar yaw

Klima olayındada yerli-yabancı tam bir soygun furyası yaşanmaktadır!yerlisi kalitesizlikten yerlerde sürünüyor!ithal olanlarında bir alayı
    kalitesiz,diğerleride resmen kazık tarife,işte Türkiye deki klima alemi budur,Inverter furyası çıktı yine bir aldatmaca ve sıkıntı sözkonusu;
    adam 3-5 saat anca kullanıyor sonra ınverter alıp,hem pahalı diyor,hem elektrikten aman aman farketmedi diyor,ısıtmadı diyor velhasıl
    bir sürü bilinçsizlik-bilgisizlik klima furyasında devam ediyor!

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

selam
    ızmırden selamlar

Dediğin ancak bir yere kadar doğru,bu arada yerli diye özellikle klimada hiç bir şey söz konusu değildir,gidip Çin den
    CKD/SKD formatta alıp burada "montjlıyorlar" dolayısıyla,burada yerli-merli diye bir şey yoktur,sadece Manisa daki
    Fab.çalışlanlar "halis yerlidir" örneğin Vestel için

Ne yerlisi yaw??ulen memlekette yerli üreticimi bıraktı bunlar!!!!herkes her bir şeyi Çin den getiriyor!
    Türkiye nin yaptığı ihracatın içindeki ithal-mamul/yarımamul/hammadde oranı tam %72/73 tür bunuda o kazma
    Tüzmen efendi söylüyor! şu kadar Türkiye ihracat yaptı....diye amma bu 100 birimin 72 birimi ithal maddelerdir yani biz
    TÜRK malı olarak sadece 27/28 birim gerçek yerli üretim ihraç edebiliyoruz!!!biraz kafayı kullanıp,rakamları doğru
    analiz edelim lütfen efeler!!!

Türkiye de yerli-merli filan kalmadıki,o yukarıda yazdığım daha doğrusu devletin resmi rakamlarından olan 27/28 lik payında
    neredeyse tamamı Tarım ürünleridir!!!!!
    Ulen çivi/cıvata/somon bile Çin den geliyor,hiç bir şey üretilmiyor memlekette Sanayi adı altında,üretiyoruz diye gördüğünüz hemen her bir şey
    montajdır!!!getir Çin den sonra sat,böylece ne yüksek Katma Değer elde edebiliyoruz,ne istihdam yaratabiliyoruz nede bir şey siz bakmayın
    hükümetin "sallamasına" Türkiye senelerdir "Sıcak Para" çevriliyor(dünyada en yüksek Döviz Faizi bizdedir,rekorda,şampiyonlukta bizde)

Bazı arkadaşlar yerli derken bunlara gülüyorum sadece yerli olan ben-sen o yani ülkedeki insanlar yaw

Klima olayındada yerli-yabancı tam bir soygun furyası yaşanmaktadır!yerlisi kalitesizlikten yerlerde sürünüyor!ithal olanlarında bir alayı
    kalitesiz,diğerleride resmen kazık tarife,işte Türkiye deki klima alemi budur,Inverter furyası çıktı yine bir aldatmaca ve sıkıntı sözkonusu;
    adam 3-5 saat anca kullanıyor sonra ınverter alıp,hem pahalı diyor,hem elektrikten aman aman farketmedi diyor,ısıtmadı diyor velhasıl
    bir sürü bilinçsizlik-bilgisizlik klima furyasında devam ediyor!

Selamlar

+1 arkadaşa aynen katılıyorum güzel izah etmiş malesef durum bu.

• quote:

Orjinalden alıntı: e.b.a.i

quote:

o zaman rubenis alalım 100 kaat daha ucuz btu başına denkiye gore gerçi benim arkadaş çok memnun denkiden, teknosa guvencesi ile

Tekonosa nede güvenilir yer ya

Iyi guzel soyluyorsun da IKLIMSA'nin klimalarin baska bir grup mu satıyor. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 3 Ocak 2008; 11:14:49 >
  • ÜLKEMİZDE HİÇ KİMSEYE GÜVENMEYECEKSİN KENDİNE BİLE
  • selam albanı
    rakamlarla durumu ıyı ızah etmıssın dogrudur sana katılıyorum ama bır yere kadar,tamam yerlı urunler kalıtesız ama sen tamamen teknolojıye kıtlenmısssın,bırde tekstıl ve turızm sektorune bak derım ben,tamam belkı teknolojı uretemıyoruz ama bızler en azından hıcbırsey yapamıyorsak dahı,lutfen ulkeye guvenelım,hadı canım sende mantıgıyla olmaz bu ısler,bızler net kullanıcıları - murekkep yalamıs olanlar,bzıde boyle umudu kesıp zaten cıvıyı somonu bıle cınden getırıyoruz dersek sanırım hıc hos olmaz dusuncesındeyım...
    ızmırden selamlar
  • quote:

selam albanı
    rakamlarla durumu ıyı ızah etmıssın dogrudur sana katılıyorum ama bır yere kadar,tamam yerlı urunler kalıtesız ama sen tamamen teknolojıye kıtlenmısssın,bırde tekstıl ve turızm sektorune bak derım ben,tamam belkı teknolojı uretemıyoruz ama bızler en azından hıcbırsey yapamıyorsak dahı,lutfen ulkeye guvenelım,hadı canım sende mantıgıyla olmaz bu ısler,bızler net kullanıcıları - murekkep yalamıs olanlar,bzıde boyle umudu kesıp zaten cıvıyı somonu bıle cınden getırıyoruz dersek sanırım hıc hos olmaz dusuncesındeyım...
    ızmırden selamlar

Hocam %72 ve %28 oranlarına dikkatini çekerim,anlamamak ve olayı duygusal yöne kaydırdıkmı(benim içim senden çok daha fazla yanar!)
    meselenin özünden çıkarız dostum.....

%27/28 lik TÜRK payına sahibiz biz,buda bildiğin gibi TARIM ürünleridir,Tekstil-Konfeksiyon da maalesef bitti-bitiyor!!

Evet bunun daha açık Türkçe si neredeyse katma-değer yaratacak/istihdam yaratacak TÜRK özlü bir şeyler üretmiyoruz,üretmiyoruz,bununlada
    memleket "dönmez"
    "Dönmesi" ise sadece ve sadece yukarıda dediğim "Sıcak Para" iledir,Iktisat okumaya gerek yok bunlar için!!!

Mürekkep yalamış olsakta,ellerimizi öyle bir bağladılarki,kıpraşmak imkansız gari İzmirli hemşerim benim!

TÜRKİYE artık eski Çin in hali gibidir(gibisi bile fazla)sadece "Montajcı/Fasoncu" bir ülke konumundadır,Sanayi aynen böyle çevriliyor!

Tahmin edemeyeceğiniz öyle firmalar varki,hepinizi bilirsiniz bunları;öyle kalem malları Çin de yaptırıp getiriyorki,kafayı yersiniz gerçekleri
    görüp-bilseniz;Mobilya dan,Tekstil-Konfeksiyona,Ayakkabıdan(yaw melekette artık ayakkabı neredeyse üretilmiyor-malzemesinden bahsetmiyorum bile!)
    Düğmeye,aklına gelemeyen her bir şey ÇİN malıdır,Montaj ve Fason da bir müddet sonra bitecektir,peki o zaman ne yapacağız gari???
    Bizde fiyatlar yükseliyor.....arkamızdan ise bu konuda Hindistan,Tayland(bu ülke bu konuda bizi geçti kalitede,bilginize!!),Mısır,Vietnam(çoğunuz buranın
    şuandaki durumunu bilmiyorsunuz bile!!),Malezya,Endonazya,Filipinler gibi..... çok ciddi bize rakip oldular ve yakaladılar bile,Teşvik mevzuatları
    bizi aştıda geçti bile,USA/Avrupa sermayesi akın akın buraya gidiyor(rakamları kafa sıyırtır)

Peki bize kim geliyor??Borsa cambazları(en çok bunlar para getiriyor!!),Yabancı Bankacılar(ala ala memlekette Banka bırakmadılar!!),Sıcak Paracılar(en
    çok parayı bunlar getirip,Faizi alıp tüyenler,memlekete beş kuruş menfaati olmayanlar yani!!ağırlık ise Yahudi Borsa/Bankerleri(USA)
    Gelen yok senin anlayacağın;biz kimi gelsin istiyoıruz;;"""Yabancı sermaye doğrudan istihdama yönelik""" olanları,bundan gayrisi SANAL ve sömürü
    gelişleridir!

Bittimi??daha bitmedi,birde kaçanlar var TÜRK olarak memleketten(hatta Suriye ve Lübnan a bile gidenler oldu!!)Bulgaristan,Moldova,Makedonya,Yunanistan(evet
    bu ülkeye bile sermaye-yatırım gitmiştir!)Romanya ve bilcümle eski DoğuBloku ülkeleri ile Rusya ve benzeri ülkeler,yani kaçan-kaçana;TÜRK sermayesi olarak!
    Belki buraya kaçanların parası memlekete geliyor ama ne bana nede sana faydası yokki!NEDEN??? çünkü her giden sermaye buradaki istihdamı azaltıyor
    yeni iş
    sahaları açılamadığı içinde işsizlik çığ gibi büyüyor,sen bakma Hükümetin yada TİK yalan-yanlış beyanlarına;İstihdam ve Sermaye konusunda!!

Sonuç,Türkiye üretmiyor,üretmiyor ve sadece "sıcak-para" ile gidiyor,sebebi ise malum;dünyada Döviz bazlı en yüksek FAİZ buradan elde ediliyor,yaw uyuz Japonlar
    bile buradan Faiz geliri elde ediyorlar...........
    ---
    Dolayısıyla bu hükümeti elbette USA da destekler,Avrupada destekler ki zaten öyle yapıyorlar hem de tahmin edemeyeceğiniz kadar,NEDEN???
    Nedeni çok çok açık,böyle tatlı,hiç bir emek harcamadan "para ile para kazanılan" bir ülkeyi herkes destekler dostum!!!şerefsizler bizim kara-kaşımıza
    filan gelmiyorlar,ne ürettiriyorlar nede tam destek oluyorlar(yatırımlar konusunda)
    Bizde öyle biz düzene girdikki,gayrı kurtulmak mümkün değil(elbette mümkünatı var ama,bunlarla değil!!)

Bazı arkadaşlar ya çok genç yada çok tecrübesiz yada olanları tam tahlil edemiyor,SANAL alem bir çok kesimi çok fena sarhoş etmiştir!!kimse kafayı ayıkıpta
    manzarayı göremiyor,sürekli kafalar sarhoş gidiyoruz!!

Konu,Klimalar ama,yukarıdan hareketle,yerli denen(sadece çalışanların yerli olduğu) ve zaten 3-5 malum şahısların elinde olan bu işte nerede olduğumuz herkesin malumudur
    ayrıca!
    Yine,artık Türkiye de pazarı çok ciddi büyük olan bu pazardan birileri çok ciddi paraları götürmektedir,bu konudaki kanunlar v.s de aynen hikayedir,memleket
    yerli-yabancı klima çöplüğü oldu!!tam bir furya gidiyor,bakalım sonunda nereye çıkacağız bu kobuda,bu arada ELEKTRİK konusu kimsenin aklına bile gelmiyor!!

Buradada yabancı kaynaklara bağımlılığımız %70 lere geldi ve artıyor!!!
    Doğalgazdan>>çevrimle Elektrik üretmekle nereye kadar gideriz,buda ayrı bir konu,sonunda Sobalar kurulur yine,Kestaneler kebab yaparız yada Sucuk filanda
    iyi gider,valla daha iyi idi o günler!!

Umut güzel bir haslet amma,eline gelen fırsatlarıda değerlendirene,kafayı kullanana,yarınını gerçek manada sağlıklı düşünene v.s v.s...

Selamlar

• selam
    albanı sana katılıyorum!!!! sen cok dolmussun bıraz daha sakın olalım,elbet bırgun bu guzel ulkem hakettıgı yere gelecek,cunku bız turk genclerı hep varalocagız!!!gıtmek ısteyen gıtsın bosver!!
    klıma konusuna gelınce bu sermaye sahıplerının ucuz klımaları pahalı satmasında degıl sorun - ınsanımızın bılıncsız olmasıdır asıl mevzu
    ıyı aksamlar
    selamlar
  • quote:

selam
    ızmırden selamlar

bu senin dediğin komünist ülkelerde olur ancak. mal nerde ucuzsa oradan alınır,ithal yerli ayrımına bakılmaz. sağolsun Turgut Özal bu komünist düşünceyi büyük oranda yıktı fakat yinede devam ediyor. 2. bir özala ihtiyaç var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.