Arkadaşlar, e500 windows xp driverlerı arasında "bios driver" diye bir şey var. Unzip yapınca 2 farklı klasör çıkıyor karşınıza "GM ve PM8400" diye onlardan hangisini yüklememiz gerekiyor ???
My System : LG E500 GA290T NoteBooK - C2 Duo T5250 1,5 GHZ 2 MB 667 Mhz - 2 GB DDR2 667 Mhz 120 GB - GM965 128 MB 1280 x 800 - DVD RW - BT - 1,3 Kamera - SamSunG DVD P247 - GrundiG 2x30 W SuNnY 9030 CI - Sony DSC_P93 - BigBoY 4GB - AveA K790 - 512 MB - Log W.Less LX-7 ŞAMPİYON FENERBAHÇE [ I've been in this Forum since 09 Jan 2002 ]
GM x3100 ekran kartı bulunan seriler için sanırım ama diğeri hakkında hiç bilgim yok. Açıkçası net şekilde bilgi verebilecek biri olmadan bios update yapmayı denememek gerek. LG update bildiğim kadarıyla bios updatelerini indirmiyor bu arada.
AMD-ATHLON 64 3700+ SAN DIEGO & EPOX-9NPA+ ULTRA & SAPPHIRE 256MB ATI Radeon X800-GTO2 (PCI-E) & KINGSTON-1 GB 400 DUAL & SAMSUNG 120 GB SATAII NCQ & SAMSUNG 997MB & ASUS-DRW-1608P BLACK & COOLER MASTER-CENTURION 5 BS
evet bios update indirmiyor lg update manuel bile indirmesine rağmen, içinde nasıl yüklenmesi gerektiğini anlatan bir word dosyası var ama hangisini yükleyeceğini söylememiş, 2 dosyanında isimleri aynı ama farklı klasörler içinde...
dün gece lg e500 ga290t ye xp kurdum sitesinden tüm driverlerini indirip yükledim ve bios update yaptım ama bios tarihinde bir günceleme olmadı. Sanırım içindeki bios son sürüm olduğundan kaynaklanıyor.
bu LG e500 ün driverlerini nereden buldunuz arkadaşlar ben 2 tane buldum ekran kartı için buldum kabul etmedi bunu driverlerini nereden bulacağız bulup kuran arkadaşlar nereden buldunuz. bende vistayı xp yaptım driverlerini bulamıyorum
bu LG e500 ün driverlerini nereden buldunuz arkadaşlar ben 2 tane buldum ekran kartı için buldum kabul etmedi bunu driverlerini nereden bulacağız bulup kuran arkadaşlar nereden buldunuz. bende vistayı xp yaptım driverlerini bulamıyorum
Product kısmından - Notebook u seç series kısmından E500 / EB500 seç O/S kısmından XP yi seç Seach'e bas, sadece Xp için olan driverler çıksın karşına..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpity -- 31 Mart 2008; 11:41:06 >
Arkadaşlar az önce lg e500 son sürüm bios driver dosyasını buldum. Kendi sitesindeki orjinali bile 05.07.2007 tarihli. Bunun tarihi 02.04.2008 hardiskim sata (gerçi genelde hepsi satadır) gözle görülür performans artışı olduğunu gördüm.
İçinden 3 adet klasör çıkacak. (GM, PM8400, PM8600 adlarında) Ekran kartınız GMA ise GM olanı, GForce 8400 ise PM8400, GForce 8600 ise PM8600 olanı yükleyeceksiniz..
işletim sisteminiz Xp ise AFUWIN dosyasına direk tıklayarak açabilirsiniz. Eğer vista kullanıyorsanız dosyanın üstüne gelip sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır diyoruz. Açılan pencereden "Open" e tıklıyoruz. ordan "A1637IL1.rom" dosyayı seçiyoruz, "Main bios image" seçili geliyor. Biz "boot clock ve EC block" yazan yerleride işaretliyoruz. Sonra Flash yazan yere basıyoruz. işlem bitince exit diyip çıkıyoruz. Sonra reset atıyoruz. Pc açıldığında yeni aygıt bulundu der ve yüklemeye başlar. Bu sata harddiskler için ahcı desteğini açmış oluyoruz sanırım. Ama açılış hızı bile değişti, hoşgeldiniz yazısı 1 sn bile durmadan pat diye masaüstü geliyor :) kenar çubuğundaki araçlar kasılmadan bi anda açılıyor. Sanki ram takviyesi yapılmış gibi..
Unutmadan; bendeki işletim sistemi "V.Ultimate 64bit" belki ondanda fark yapmıştır. 32bit işletim sistemi kullananlar deneyip sonuçları yazabilirler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpity -- 5 Nisan 2008; 17:56:08 >
Evet yeni aygıt bulundu der ich8 desteğini ekliyor. Yani biostan AHCI modunu aktif edip daha performanlı bi pc ye kavuşuyorsunuz. Ama bunun içinde ilk önce AHCI yı açıp sonra tekrar sıfırdan kurulum yapmanız gerekiyor. Çalışan pc ye ahcı açarsanız reset atıyor her açılışta. Birde ahcı sadece vista da çalışıyor XP de hd leri görmüyor. Bilginize.. 1 gb ram takviyesi yaptım gerekli konfigurasyon ayarlarınıda yapınca vistanın hız olarak xp den bi farkı kalmadı. Hemde saydamlık ve aero açık. Ram takviyesi yapacak arkadaşlar kingston almasınlar. OCZ marka ram alsınlar. Ben mecidiyeköyde bilgisayarcıyım. OCZ ramler xp de vistada performans sağlamak için üretilmişlerdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpity -- 14 Mayıs 2008; 10:02:46 >
LG E500-L.A277T model dizüstü bilgisayarımın bios update ini az önce yaptım. eski bios v1.57 iken şimdi v1.63 oldu.
bu arada 2gb 667 mhz kingston tek parça bellek taktım. orjinal belleği ile beraber 3gb oldu. bilgisayarın performansı tabiki değişmedi ama ben çok fazla web sayfasını ve programı aynı anda açıp kullandığım için sistem çok kasıyordu. bu kasılmaların hepsi geçti. artık daha rahat çalışıyorum.
edit : imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzy16 -- 31 Mayıs 2008; 16:20:29 >