Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
© Bizimkisi Bir Mod Hikayesi...MOD BİTTİ! (06/04/08)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Sergi >> © Bizimkisi Bir Mod Hikayesi...MOD BİTTİ! (06/04/08) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Aytürk

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

30 Aralık 2007; 22:31:02 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Buradan aldığım gaz ile kasamı modlamaya başladım..İlk hedefim kasanın üst kısmını açıp pleksi yapmaktı.Buna ek olarak led'den ziyade uv'ye yüklenmek istedim,çünkü bu görünüm hoşuma gidiyordu.Ana renkleri ise mavi-siyah olarak seçtim,çünkü açıkçası yeşil-turuncu uv'ler çok cancanlı geliyordu.

Öncelikle kullandığım malzeme ve işlerin maliyetini yazayım fikir edinmeniz için:

Marshall Colorworks mat siyah+favori florasan mavi sprey: 18 YTL

necroshine'den alınmış sıfır sharkoon 2*30 UV kit+UV duyarlı mavi ide kablosu kargo hariç: 30 YTL

Ac Ryan HeatShrinkz� 20mm-2m UV Mavi kablo sarma kiti: 16,17 YTL (firebal)

KABLO TOPLAMA SETİ (plastik kelepçe) Sarı: 5 YTL (firebal)

Üst kapak kesim ve pleksi: Bedava

Ön kapak metal ızgara: bedava

Sol çıkartma: Bedava ( Kurtalan Reklam)

Akasa UV duyarlı fan: 10 USD+kdv

İşe kasanın üst kapağını kesim ve pleksi işinin yapılması için Kurtalan Reklam Mehmet Abi'me götürerek başladım.İlk işlem,en büyük hatam oldu,çünkü kasanın üst kapağının ana kısma oturma mesafesini hesaplamadım.Pencerenin büyük olmasını istemiştim,öyle de oldu.Ama dediğim gibi,alanı çok geniş tuttuğumdan dolayı sonra baya amelelik çektim.Mod yapacaksanız siz siz olun.her şey hesaplayın :)

Bunun yanında,pleksi için kasayı kestirme işi de sakat oldu.Şöyle ki,kasanın kesim alanı presin bıçağının sığmayacağı kadar küçüktü.Dolayısıyla elle kesilmesi gerekti,doğal olarak işçilik sorunları da oldu..

Kasayı tamamen söktüm:

Boya işine fanlar ve kasanın iç kısmıyla başladım:

Bu baya iyi oldu yav:

Boya işini tamamladıktan sonra, necroshine'dan aldığım uv kitinin açma-kapama düğmesini monte etmeye geldi sıra.Bu iş için elimizdeki malzemeleri kullandık.Lehim makinesi ile3,5' lik yuvalardan birini deldik,zımparaladık:

Ve bitmiş hali:

Başta dediğim gibi,pleksinin geniş alanı,kasanın üst kapağının kasaya oturduğu kısmı da kapadığı için,kasanın üst kısmını takamadık.Biz de pleksinin kenar kısımlarını kestik (tabii ki emektar lehim makinemizle) ama çok temiz olmadı.Çünkü kesim alanıyla tam sıfır oldu.Açıkçası çok içime sinmedi,çıkartma ile o bölgeyi kapatmaya çalışacağım.

İşte halimiz:

Daha sonra FEEL 1'imizin ön kapağının oval kısmını kesip,saccıdan bedava aldığımız ızgarayı taktık (oto modifiyeciye gidecek zamanım yoktu,mecbur bunu yaptım )

Ardından,ön ızgarayı maket boyası ile kırmızıya boyadım:

Firebal'dan aldığım kablo sarma kiti ve plastik kelepçeler pazartesi elime geçecek.O zaman da fotoğrafları oyarım,şimdilik sonuçlar bu:

Evet,kabloları sardık ve biraz geç de olsa hem videoları,hem de yeni fotoğraflarıekliyorum.Öncelikle AC Ryan Kablo sarma kiti ile başlayayım:

Ürün ne çok yumuşak,ne de sert.Ama şu kötülüğü var,ürün kolay şekil almıyor,biz kabloları sararken baya zorlandık.Bunun yanında kablolara estetik bir açı veremedik,sadece görüntünün güzelliği ile yetiniyoruz

Kablo sarma kitini normal bant ile sardık,aralara da plastik kelepçe attık.Açıkçası bu kadar tatlı duracağını bilseydim 2-3 takım daha plastik kelepçe alırdım:)Hatta kasanın içini mavi uv'ye boyasaydım diye de düşünmüyor değilim,ama bir aklım da o zaman çok janjanlı ve rüküş duracağını söylüyor

Mod hikayem henüz bitmedi,yakın zamanda kasanın sol yanına(camsız kesime) güzel bir çıkartma yaptıracağım,ayrıca optik sürücünün üstüne de farklı bir tasarım ekleyeceğim.O zaman kablolara da çeki düzen veririm.Audio vb kabloları anakartın altından geçirmiştim zaten,belki benzer bir çare bulurum.
İşte yeni fotoğraf ve videolar:

Kablolar kit ile sarılacak tabii ki,o zaman daha iyi olacak.Bu çalışmada bana çok fazla yardımcı olan ev arkadaşım ve hemşom Günhan ÇELİK 'e teşekkürü borç bilirim

Uzun zaman geçti aradan..Sınavlar,yeni anakart,UV duyarlı yeni fan ve yeni PSU ile birleşti çalışma.Şimdi daha da güzel oldu bence..

Öncelikle sol kapaktaki çıkartmadan bahsedeyim.Yine bir KURTALAN REKLAM dehası ile basıldı çıkartma,ama ben iyi yapıştıramadım.Fotoğrafta hizalama sorunu bariz görünse de,sanki airbrush yapılmış gibi görünüyor dışardan.Dolayısıyla benim de hiç gözüme batmadı.

DFI anakartı ihtiyaçtan dolayı almıştım ve anakartın kendiliğinden UV duyarlı olduğunu bilmiyordum görene kadar.Ama acap afillli durdu

Anakarttaki UV duyarlı bölgelerin daha güzel görünmesini sağlamak için ışıklardan birini sağ kapağa aldım.Böylece daha iyi bir görüntü elde ettim.

Adana Vatan'da dolaşırken Akasa UV duyarlı fanı gördüm ve kasaya uyacağını düşündüğümden aldım.

Bana ikinci toplamada yardımcı olan Recep (Recep38) ve Minik kardeş Mustafa'ya (borland38) minnettarım.Onlar olmasaydı bu işin altından kalkamazdım

Şimdi fotoğraf zamanı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytürk -- 6 Nisan 2008; 20:02:34 >

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Valla mı,inanmıyorum!!Nayır,nolamaz!
DiabloXT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

30 Aralık 2007; 22:52:53 

Çok tatlı bir sistem olmuş,ellerinize sağlık emek var emek...
Üst camdan optik sürücünüz biraz fazla sırıtmıyor mu?
Onun da üzerine bi etiket yapsanız çok daha güzel olabilir galiba.

AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT
Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan
2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W
Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan
Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17" Ümit Özyürek

DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)
Aytürk

Sisteme Gözat

30 Aralık 2007; 22:59:10 

Bu arada,6300'ın zifiri karanlıkta ne kadar berbat çektiğini,ve en kısa zamanda karanlıkta makina salla modunda olmadan fotoğraf çeken bir kamera almak gerektiğini anlamış oldum :)

DiabloXT

Sisteme Gözat

30 Aralık 2007; 23:02:38 

quote:

Orjinalden alıntı: Aytürk

Bu arada,6300'ın zifiri karanlıkta ne kadar berbat çektiğini,ve en kısa zamanda karanlıkta makina salla modunda olmadan fotoğraf çeken bir kamera almak gerektiğini anlamış oldum :)

Cep telefonuyla mod işi yaş hocam
Sağlam bi fotoğraf makinası şart,yoksa bişey anlaşılmıyor.

AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT
Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan
2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W
Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan
Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17" Ümit Özyürek

DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)
Aytürk

Sisteme Gözat

30 Aralık 2007; 23:02:49 

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Optik sürücünün sırıttığı malum;ona farklı bir şekil düşünüyorum.Çıkartma yapılacak.KAsanın sol yanına da güzel bir çıkartma yapılacak.Yani henüz iş bitmedi :)=

ToffieBoi

30 Aralık 2007; 23:38:39 

quote:

quote:

Optik sürücünün sırıttığı malum;ona farklı bir şekil düşünüyorum.Çıkartma yapılacak.KAsanın sol yanına da güzel bir çıkartma yapılacak.Yani henüz iş bitmedi :)=

ust tarafi stickerler la kapatmak yerine daha kucuk bi delik acsaydin tepeye daha iyi olurdu

Asus M2N32 Sli-Deluxe Wireless _ AMD Athlon 64 4400+ X2 Brisbane 3271MHz @ 1.46V | 2997MHz @ 1.50v Gunluk [Hyper212 with 2Fans]
A-DATA Vitesta Extreme Edition 2*1GB 500MHz 5-5-5-15 @ 2.2V | 428MHz 5-5-5-15@ 2.0V Gunluk [Stock]
Leadtek Nvidia 8600GT 700MHz/860MHz | 650MHz/820MHz Gunluk [ZeroTherm HC92]
[ThermalTake Armor] _ GlacierPower 550W _ Logitech Momo _ Logitech G15 _ SideWinder™ Mouse _ Creative Inspire 5200 5.1 _ Creative Webcam Live! PRO

Iriver X20 8Gb _ Creative Zen Stone+ 2Gb Black _ Sennheiser Cx300 White _ Sennheiser OMX50 VC _ Sennheiser PX100 White

SonyEricsson W910i Black _ HP IPAQ 6915
Aytürk

Sisteme Gözat

31 Aralık 2007; 0:25:18 

quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

quote:

ust tarafi stickerler la kapatmak yerine daha kucuk bi delik acsaydin tepeye daha iyi olurdu

Üst tarafın tamamını çıkartma ile kapatmayacağım üstad,sırıtan yerlere başka bir şeyler düşünüyorum.Optik sürücünün üstüne de ayrıca desen yapacağım,bu da planlıydı

DiabloXT

Sisteme Gözat

31 Aralık 2007; 0:54:55 

Ayrıca anakart pcı yuvalarını v.s fosforlu kalemlerle boyayanları da duymuştum oldukça işe yarıyorlardı.
UV ışık var gördüğüm kadarıyla,biraz daha güzel görünüm oluşturabilir.

SpecturA

31 Aralık 2007; 0:56:28 

quote:

Ayrıca anakart pcı yuvalarını v.s fosforlu kalemlerle boyayanları da duymuştum oldukça işe yarıyorlardı.

o iş güzel oluyor doğrudur ama anakarta zarar verir uzun vadede

Intel® Core�2Duo E6600 2.4Ghz@3.6Ghz 1.5v || Asus Striker Extreme || Sparkle GeForce 8800Gts 320mb 320bit (g80) 513-1188-1584 @ 648-1566-2000 (Core-Shader-Ram) || Ocz Ddr2 800mhz 2x1gb Sli-Ready @ 4-4-4-15 1T 900mhz 2.1v || Ocz Xtc Ram Soğutucusu || Ocz GameXStream 600Watt Sli-Ready || Asus TA9A1 || Seagate 250gb Sata2 16mb Cache || Phillips Dvd-Rw || Logitech G5 || SteelSeries Qck || Logitech Z-5500 || Logitech iTouch Cordless Keyboard || Phillips 190WV + Samsung 932b+ || Inform Guard-S 1500AP
Aytürk

Sisteme Gözat

31 Aralık 2007; 1:59:18 

Valla pci yuvasının dış kısmını mavi fosforlu ile boyadım ama hiç belli olmadı desem yeridir.Bizim kalem dandik mi ne

Başka fikri olan varsa ve belirtirse çok sevinirim arkadaşlar..

FatalERROR!

Sisteme Gözat

31 Aralık 2007; 3:01:26 

quote:

Evet hocam ben de diyecektim karanlıkta çok belli olmuyor

DiabloXT

Sisteme Gözat

31 Aralık 2007; 3:36:26 

quote:

Orjinalden alıntı: SpecturA

quote:

o iş güzel oluyor doğrudur ama anakarta zarar verir uzun vadede

Böyle birşey olması için hiçbir sebep yok