Şimdi Ara

## INTEL Q9300 @ 3.7 ? ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Intelin 45nm üretim teknolojili yeni 4 çekirdekli işlemcileri q9xxx serisinin en ucuzu olan Q9300'ün bi overclock ss'ini buldum ve sizinle paylaşmak istedim..

270$ seviyesinden giriş yapıcak bi işlemci için bence süper değerler bunlar..

FSB neredeyse 2ghz'e çıkmış

• ÇARPANI DÜŞÜK
  • Bulduğum site japoncaydı.. anladığım kadarıysa stock soğutucuyla bu değerlere ulaşmışlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 30 Aralık 2007; 15:10:28 >
  • Stok fanla 3.7 GHz. çok güzel bir değer. Demek ki kalite bir fanla 4 GHz aşılabilir bile.
  • Güzel çıkmış işlemci ama oc için en az 8 veya 9 çarpan daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m134 -- 30 Aralık 2007; 15:25:00 >
  • 8 çarpanı Q9450'de var. Ancak ondada 12 mb. önbellek var. O kadar önbellek O/C'ta öyle ısınır ki. Muhtemelen o işlemcinin 4 GHz'i görmesi daha zor olur. RAM oranınıda anakarttan düşürebildiğiniz için kaliteli bir anakart altından kalkar gibi geliyor Q9300 ile. 533 MHz FSB'de kolay değil tabi. Her anakartın harcı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 30 Aralık 2007; 15:27:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Stok fanla 3.7 GHz. çok güzel bir değer. Demek ki kalite bir fanla 4 GHz aşılabilir bile.

Thermalright Ultra-120 Extreme CPU Cooler + SilverStone FM 121 Profesyonel 120 MM Fan ikilisini yeni aldım yeni çıkacak olan 4 çekirdek işlemcileri bekliyorum 4 GHz gerçekten rahat geçebilirmiyim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pentium 4 2.0Ghz Overclock
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rahat geçmek biraz zor olabilir.. Ama geçersin büyük ihtimalle
  • @ Mustafa600

TR Ultra-120 ile Q6600 ü bile 4 GHz'te çalıştırabilirsin. Tabii G0 revizyon olanları. Hatta Temmuz-Ağustos ayında o soğutucuyla 4 GHz'te kullanan vardı günlük xtremesystems de o işlemciyi. Ancak Q9300 le o değere çıkmak için iyi bir anakart şart gözüküyor. Zira Q6600'ün çarpanı 9 du bilindiği üzere. Yukarıda da dediğim gibi 550 ye yakın FSB'ye çıkabilmeli anakartın. Eğer öyle bir anakartın varsa o soğutucuyla çok rahat çıkarsın benim tahminim.

İlave olarak aldığın fanda çok kalite. Soğutma yönünden sıkıntın olmaz gibi geliyor ancak dediğim gibi kritik nokta burada anakart oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 30 Aralık 2007; 15:34:53 >
  • ya çarpanı düşük bea 6-7 arası keşke 6-9 arası olsa idi
  • Retail (perakende) işlemcide çarpan 7.5 olacak. ES diye çarpan aralığı 6-7 diye gözüküyor CPU-Z'de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

ya çarpanı düşük bea 6-7 arası keşke 6-9 arası olsa idi

Aynen. almayı düşündüğüm işlemci bu , keşke çarpanlarını biras daha serbest bıraksalarmış
  • Çarpanın o değerde olması bir zorunluluk çünkü 333 MHz veriyolunu kullanıyor yeni 4 çekirdekliler. Q9300'ün hızı da 2.5 GHz olduğundan 2500/333 = 7.5 değerini elde ediyoruz ne yazık ki.
  • quote:

Çarpanın o değerde olması bir zorunluluk çünkü 333 MHz veriyolunu kullanıyor yeni 4 çekirdekliler. Q9300'ün hızı da 2.5 GHz olduğundan 2500/333 = 7.5 değerini elde ediyoruz ne yazık ki.

Evet ama performansının çok iyi olucağı söyleniyor zira Q6600'ü performans olarak geçse (ki çok rahat geçer) benim için zaten yeterli olucaktır..
  • Almak istediğim anakart X48 DQ6 eğer çok gecikecek olursa X38 DQ6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa* -- 30 Aralık 2007; 15:54:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa600

Almak istediğim anakart X48 DQ6 eğer çok gecikecek olursa X38 DQ6

X38 le X48 bence para tuzağı yahu. İyi bir P35 te iş görür bence. Ama anakartı sıfırdan alacaksan o başka tabii. Gerçi 2008'in son çeyreği nehalem çıkıyor onuda göz ardı etmiyorsundur umarım.

quote:

Orjinalden alıntı: DsgnrYgt

quote:

Çarpanın o değerde olması bir zorunluluk çünkü 333 MHz veriyolunu kullanıyor yeni 4 çekirdekliler. Q9300'ün hızı da 2.5 GHz olduğundan 2500/333 = 7.5 değerini elde ediyoruz ne yazık ki.

Evet ama performansının çok iyi olucağı söyleniyor zira Q6600'ü performans olarak geçse (ki çok rahat geçer) benim için zaten yeterli olucaktır..

Performansı default halde iken tabiiki Q6600'den iyi olacaktır. Bizim derdimiz 4 GHz'e ulaşmak hava ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 30 Aralık 2007; 16:00:15 >

• yeni topluyorum sistemi anakart olarak ikisinden birini düşünüyorum
    hayırlısı artık bakalım
  • Bakalm bende şubat ayından sonra toplamayı düşünüyorum yaklaşık 2,5bin ytl ile şöle güzel bi oyun pc'si kurucağım hayırlısıyla
  • benim sistem 2700 YTL yi geçiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa600

yeni topluyorum sistemi anakart olarak ikisinden birini düşünüyorum
    hayırlısı artık bakalım

Bakalım hayırlısı olsun diyelim. O soğutmayla muhtemelen forumun 4 GHz'te günlük cpu kullanan ilk kullanıcısı olursun. Pardon nixniz ve AbsoluteZero'dan sonraki ilk kullanıcısı olursun. Zira onlar QX9650 ile o hızlarda halen takılmaktalar. Kulakları çınlıyordur umarım.

Bu arada grid takımımıza da bekleriz. O işlemciyle ilk 3 e girmen bir-iki ay sürer tahminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 30 Aralık 2007; 16:04:30 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.