ilk önce şunu sölemeyimki eger bu ürünü kullanmak istiyorsanız elinizde bir tane kablolu xbox kolu olması lazım galiba play&charge kitleride işe yarıyor ama garanti veremicem eger play&charge kitiniz warsa önce onla denersiniz eger olmazsa kablolu kol alırsınız
kurulumdan bahsedecek olursak ilk önce aleti xbox a usb den baglıyoruz sonra kablolu kolumuzu alete takıoruz ve kablolu kol sayesinde xfps kendini o kolmus gibi xbox a tanıtıyor sonra kolu çıkartıyoruz ister usb ister normal girişli klayve ve mouse takabiliyorz ayrıca ps2 controller yada direksiyonuda takabilirsiniz.
aletin kende default tus takımları war fakat bir tanede kullanıcı profili bırakmıslar orada istediginiz tuş dizimini kendiniz ayarlayabilirsiniz.
xfps benim a4 tech x750 laser mouse umda sorun cıkardı ama onun dısında optic ve baska bir optic ve kablosuz mouse da sorunsuz bir şekilde çalıştı
tuşları ayarladıktan sonra sıra mouse sensivity ye geldi.
aletin sag ve sollarında görülen tekerleklerden mouseun sensivitysini ayarlayabiliyoruz canınız nasıl istiyorsa hangisinde daha rahat oynayabiliorsanız ayarlayıp oyuna geçiyorsunuz
ben oynarken dedigim gibi asıl mouseum çalısmadıgından biraz dandikçe bir mouse ve çok da ii bir yüzey kullanmadım ama performasnı gerçekten çok güzeldi çok rahat bir şekilde oynayabiliyorsunuz ama önce biraz alışmak gerek sonuc olarak mouse olsada controller mantıgıyla calısıyor yani ani dönüşler yapamıoruz ne yazıkkı normal pclerdeki gibi ama nişan alma da çok başarılı özellikte strafe yaparken direk adama nişan alabiliyorsunuz sürekli orda sabit tutabiliyorsunuz buda sizin atıs oranınızı artırırken klavye sayesinde yaptıgımız strafelede düşman mermilerinden korunabilirsiiz ama dedigim gibi önce biraz alışmak gerek.
call of duty 4 ü klavye ve mousela oynamak gerçekten çok zevkli ayrı bir his ve eminim sizin oyun kalitenizide yükseltecektir. ama şunu sölemeliyim direk pc deki bir mouse u hayal etmeyin ama ona çok yakın alısırsanız sorun yok klavyede zaten sorun yok o mükemmel çalışıyor
yanlız benim gözümdeki tek eksisi ne yazıkki bu aletle oyun oynarken kulaklıgı baglayamıyorsunuz yani sesli chat yapamıoruz oyundayken ama eger kablosuz kulaklıklardan alırsanız bu sorunda ortadan kalmış olur
genel olarak ben ürünü begendim işe yarar bi alet eger xboxda klavye mouse kullanmayı umut eden ve en az 100 dolarlık bir masrafa girebilecek olan varsa bence denemeye deger bir ürün
çok fazla inceleme olanagım olmadı biraz daha oynadıkça burdan bildirirm soracagınız sorular olursa seve seve cevap veririm
saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamman115 -- 8 Ocak 2008; 3:35:53 >
Sonunda aldın ama ben bu ürüne extra'dan para vermem herhalde Gamepad'e o kadar çok alıştım ki...
The man who said "I'd rather be lucky than good" saw deeply into life. People are afraid to face how great a part of life is dependent on luck. It's scary to think so much is out of one's control. There are moments in a match when the ball hits the top of the net and for a split second it can either go forward or fall back. with a little luck, it goes forward and you win... or maybe it doesn't, and you lose.
Sonunda aldın ama ben bu ürüne extra'dan para vermem herhalde Gamepad'e o kadar çok alıştım ki...
gamepade bende baya alışmıştım taki ps3 de klavye ve mouse ut3 oynayana kadar ut3 ü aldım eve geldim klayve mouse u bagladım birazcık oynadım. kocaman ekranda koltugunda otururken o tadı tattım bi kere hemen aynı gün xfps siparişimi verdim başta endişelerim wardı ama şuan çok memnunum aldıgıma
UT3'ü hatırlattığın iyi oldu bak hemen PC'ye çekelim. Hayırlı olsun ürün ama boş işler bunlar. :P
The man who said "I'd rather be lucky than good" saw deeply into life. People are afraid to face how great a part of life is dependent on luck. It's scary to think so much is out of one's control. There are moments in a match when the ball hits the top of the net and for a split second it can either go forward or fall back. with a little luck, it goes forward and you win... or maybe it doesn't, and you lose.
Konsol ruhunu bozmamak için böyle bir aleti asla almam. Ayrıca klavye mouse'u nereye koyacağım ki TV karşısında. Çoğu kişinin işine yaramayacaktır. Özellikle LCD TV kullananların.
bende bi laptop sehpası war onu koltuguma cekıorum bu arada koltukta seyyar diyeyim yani hafif böle degişik bişi yaylanıo fln :D onu çekiorm tvnın karsısına laptop sehpasınıda alıorum onume klavyeyı koyuyorum oraya yanımada sehpayı alıyorum mouseuda oraya koyuyorum ki kablosuz klavye mouse da takabiliyorsunuz işm bitincede kalvyeyı xbox ın üstüne koyuyorum bu arada burası ögrenci evi oldugu için pek bi sorunumuz olmuyor :D ama evde hanımları olanlar için bir şey diyemem
bendeki konsol ruhu degilde oyun ruhu oldugundan benim için güzel birşey yani ben konsolcu degildim yeni yeni konsollara başladık böle ama gidpte bi pesi yada pgr ı bunla oynamam sadece fpsler ondada gamepadlerın yanında çok rahat kaçıyor
O zaman iyiymiş. Bende yaramaz bir köpek olduğundan dolayı, TV normal bir sehpada değil, biraz daha yüksek bir sehpada duruyor. O yüzden klavye ve mouse kullanmam imkansız zaten
bu çok iyi oldu. hiç birinci ağızdan deneyimleri okumamıştım. Konsol ruhunu fln bozmaz bu olay bence, hatta konsol ruhuna uygun olmayan oyunları konsolda zevk alarak oynamamıza yardımcı olur(bkz. strateji oyunları, bkz command&conq. bkz. 102 ekran lcd'de koskoca bir savaş alanını görerek strateji oynamak, ben çoktan gaza geldim sizi bilemem
Bence de pek gerek yok bu çeviriciye. Yıllardır PC de genellikle FPS oynayan biri olarak derim ki zaten Xbox gamepadi çok çok rahatlıkla oynatıyor FPS leri. Ama güzel tanıtmışsın almak isteyenler için güzel bir yazı olmuş. Hayırlı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ráistlin -- 27 Aralık 2007; 22:00:39 >
bu çok iyi oldu. hiç birinci ağızdan deneyimleri okumamıştım. Konsol ruhunu fln bozmaz bu olay bence, hatta konsol ruhuna uygun olmayan oyunları konsolda zevk alarak oynamamıza yardımcı olur(bkz. strateji oyunları, bkz command&conq. bkz. 102 ekran lcd'de koskoca bir savaş alanını görerek strateji oynamak, ben çoktan gaza geldim sizi bilemem
Koca bir ekranda strateji oynamak bende tam tersi bir etki yaptı. Nereye bakacağımı şaşırıyorum. Tuhaf oluyor. 19" ekranda daha eğlenceli oluyor.