@Conqueror_Pasha ramleri 2.5 V ile günlük nasıl kullanabiliyorsun.Isı sorununu nasıl çözdün? Ramlerin iyi değerlere çıkmış ama timingleri düşüreyim derken ramlerin stabilitesi bozulduğu için sonuçların böyle kötü çıktı herhalde benim bir üst mesajımda oldugu gibi.Büyük ihtimal timingleri yükseltip 5-5-5-15 yaptığında daha iyi sonuçlar alabilirsin...
İnan denedim hocam şahsen 1300 mhz rekorları konusu (hey hocamın heyt be dedirttiği) ve senin açtığın bu konuya bakıyorum da AMD çipsetli sistemler ben anakarttan olduğunu düşünüyordum ama AMD işlemci yapısı gereği odüşük frekansta oldukça iyi kopyalama ve yazma değerlerine ulaşıyorlar.
Zamanlamalarla çok oynadım ama nafile anakarttan mı bilmiyorum bir türlü 1230'u aşamadım az daha havaya uçacaklardı.Zamanlamaları düşürdüğüm zaman Crucial'ların şanına hiç yakışmayacak sonuçlar çıkıyor denemedim zannetmeyin.
Soğutma olarak da basit bir soğutma OCZ XTC Cooler kullanıyorum ama kasada 25 cm'lik fan olduğu için taze hava 41 derecede sorunsuz çalışmasını sağlıyordu ki geçen hafta 2 gb'lık kitin 1 GB'ı mefta oldu :) Diğeri de yolcu sanırım sistem mavi ekran vermeye başladı 1000 mhz çektim korkumdan şimdi sorunsuz.
Acemilik ve özentinin hazin sonu diyorum ama iyi bir ders oldu.
Mesajının tarihine baktım da kahin olduğunu düşünmeye başladım gerçi korkmuyor da değildim ama hadisde ''Cahil cesur olur'' demiş ya Peygamberimiz (S.a.v) aynen öyle oldu. Kitten 1 GB ram şimdi ABD yolcusu ve 1 haftadır yolda
Konuyu unutmuşum ne zamandır satış ilanlarımı güncelleme dışında siteye uğramaz oldum.
Artık rekorlardan uzak duracağım o bu işin profesyonellerine aitmiş benim gibi özentili acemiler aklını başına almalı
Memory bus 400-500 değerleri
3000 mhz de ramlari hangi (400-500) mhz de çalışması sağlıklı olur. 500mhz yaptığımda işlemciyi 3200 e voltunu 1.35 ayarlamıştım. Fakat bilgisayarı yi yeniden başlattığımda yine 3000 olarak açıldı. Overcloc yapmaya yeni başladım.Bu iş bağımlılık yapıyor kurcalamadan rahat edemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dandini -- 26 Mart 2008; 22:55:42 >
Bu da benden. O/C dünyasına yeni adım attım. İlk deneylerim. Şu an sorunsuz çalışıyor. Daha fazlası için ya voltaj lazım ya da biraz daha cesaret :) Stok fanla ne kadar daha ileri giderim onu da bilmiyorum. Yavaş yavaş bu işler :) Önerilerinizi de beklemiyor değilim. RAM: Corsair XMS2 2x1024-800MHz
@assembler işlemcin çok rahatlıkla 3.0 Ghz i geçer ramlerinde 1000 den yüksek değerlere çıkar.Sadece işlemcine +0,08 ve ramlerine de +0,2 ver.Bu kadarı yeterli olur herhalde ve fazlada ısınma olmaz.Stok fan ile sorunsuz kullanırsın...
@enmisafir değerlerin çok güzel ama test sonuçların özellikle cas 3 olan sonuç değerler kadar iyi değil.Normalde bu değerlerde daha yüksek sonuç çıkması lazım.Ramler sanki cas 3 de tam stabil değil gibi geldi... Cas 4 de test sonuçların normale dönmüş... Genede tebrikler...Bu değerleri hangi anakart ile yaptın?
@enmisafir değerlerin çok güzel ama test sonuçların özellikle cas 3 olan sonuç değerler kadar iyi değil.Normalde bu değerlerde daha yüksek sonuç çıkması lazım.Ramler sanki cas 3 de tam stabil değil gibi geldi... Cas 4 de test sonuçların normale dönmüş... Genede tebrikler...Bu değerleri hangi anakart ile yaptın?
DFI LT X38 T2R ile
(((((SÖZ SENETTİR)))) EVGA790İULTRA - QX9650 -SUPERTALENT DDR3 2000MHZ. - VELOCIRAPTOR 300GB + 3XSEAGATE 1TB + 2X GTX280 AMP SLI + CM 1000WATT + CM COSMOS 1000 KASA + DD CPU WB + ThermoChill PA120.1 +ThermoChill PA120.2 + Swiftech MCP655™ 12 VDC Pump (Danger Den D5 Vario) + 2x SilverStone FM 122 Fan + 3 x Zalman 12cm fan + akasa lcd fan kontrol + Eizo FlexScan HD2441 24.1" LCD Mon.+ Nakamichi 410 preamp + sony ta-f530es int. amp + technics SB-7 HD speakers + shure pth500e ie + senheiser hd480 +v.s.s.s.vv.vv.ss