Sistemi toplayalı bir kaç gün oldu aynı anakarttan kullanan varmı bilmem ancak işlemcile voltaj vermeden max 3240 Mhz e overclock edebildim (anakart defaulta 1.375V veriyor ne alakaysa) ddr2800 Mhz OCZ sli ready ramlerimi ise 5-5-5-15 timing ile 1100 Mhz de çalıştırabiliyorum su anda
problemim şudur ki biostan hemen hemen her voltajı uygun şekilde ayarlamama rağmen sistem kilitlenmezken cpu voltage manual den herhangi bir degere getirdiğimde (1.2 den 1.6 ya kadar neredeyse bütün değerleri denemişimdir) e yaparsam yapayım sistem başlarken anakartın logosunun cıktığı ekranda kendini kapatıyor.. Wİndowstan gigabyte ın overclok programıyla da cpu voltage ı en ufak oynatmamla bilgisayarın kendisini kapatmaı bir oluyor...
Sorun sizce kullanıcı kaynaklımıdır yoksa anakartım arızalımı??
kısaca ve esas olarak cpu core voltaga ı bir türlü anakartın default verdiği degerden yukarıya veya aşağıya çekemiyorum
Tek ve en son olan bios sürümü mevcut update i de cıkmamış malesef yaklaşık 5-6 aydır....
cpu voltage manual değerdeyken hiçbir sorun yokken ve cok güzel overclock ederken (sıcaklık degerleri ve orthos testleri de normal) neden cpu voltage ı en ufak bir değiştirmemle sistemin kendisini kapatması bir oluyor... Sistem tekardan CMOS reset ile acılıyor...
Bilgisi olan yada nereden bu konu hakkında bilgi edinebileceğimi bilen birileri lütfen yardım etsin... çünkü kafayı yemek üzereyim (ingilizce-almanca-türkçe kaynak ne varsa kabulümdür nette o kadar aratmama rağmen rev2.0 n680sli dq6 ile bilrikte e6750 kullanıpta biostaki overclock değerlerini yazan hiçbir yer göremedim)
bellekleri önce unlinked modda 800 mhz de 1.8 v da 5-5-5-15 timignle çalıştırdım... problem yok şu anda 2.25 volt 1100 mhz de 5-5-5-15 olarak çalışmakta... şu anda windowstan elimdeki bütün stabilite testlerini yaptım ve sistemde bir sorun gözükmüyor sanırım belleklerden kaynaklanan bir sorunda yok...
tek ve en büük problem işlemciye (default voltajıda dair) cpu voltage kısmında elimle bir değer girdiğimde sistemin daha acılırken anakartın logosu cıkar cıkmaz kendini kapatması...:S
aynı sorun bende de var.e7200 işlemcimi en son 2.58 e overclock edebildim:D 50 mhz gayet iyi:D vga bilgilerini gösterditen sonra direk reset atıyo ve overclock bilgileri default ayara dönüyo ne iş anlamadım ben de.tam yükte 60-63 derece
aynı sorun bende de var.e7200 işlemcimi en son 2.58 e overclock edebildim:D 50 mhz gayet iyi:D vga bilgilerini gösterditen sonra direk reset atıyo ve overclock bilgileri default ayara dönüyo ne iş anlamadım ben de.tam yükte 60-63 derece
Bende de 650 olanı var. Ben de oc yapamıyorum. Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Pişman oldum diyebilirim doğru dürüst P35 çipsetli anakart almadığıma.
|İntel E6750 2,66 @ 2,66 Gunluk|.|GigaByte N650Sli-DS4 Anakart|.|OCZ 2x1Gb DRR2 800Mhz @800Mhz|.|ZOTAC 8800GT |.|SAMSUNG 250 GB SATA2 8 MB|.|GİGABYTE 3d Aurora 570S Black Kasa|.|High Power 560W |.|Cooling By Zerotherm BTF80 |.|Philips 190X6 Lcd|.|Sony Ericsson k810i|.|Logitech G9 Lazer Mouse|..