BELİRTMEK İSTEDİM CALL OF DUTY 4 İNCELEMEMİN FPS DEĞERLERİNİ KAALE ALMAYINIZ.O İNCELEME 1GB DDR2-533MHZ RAM,VE DE ÇOK KİRLİ BİR WİNDOWS ALTINDA YAPILMIŞTIR.ÖYLEYSE NİYE KALDIRMADIN DEMEYİN KIYAMADIM
Bu kısmi güncellemenin sebebi ,hdd'i kazıdım resmen.Ve temiz windows'la birçok oyunda hissedilir performans artışı yaşadım.Mesela coh'da ortalama 75 fps verirken,şimdi 110 fps alıyorum.Tabii oyunun içinde olan benchmark'ın yalancısıyım.Zaten eski ss leri sildim.İncelememe önceden bakanlar göreceklerdir farkı.
Ayrıca TDU'dan bir tane yeni ss koyacam üşendim arkadaşkar.SS al,jpeg yap upload et,buraya koy felan .Ama yinede en üstte olacak olan yeni resim oyundan aldığım en düşük fps dir temiz formatımdan sonra.Eskideen 45 kadar düşen fps en az 80 oluyor artık ne hikmetse.Bir kaç kez 72 gördüm o kadar.
İşlerim var bitsin Dirt'ünde testlerini güncelleyeceğim.Hatta imkanım olursa hepsini
Crysis yeni ekran görüntülerimiz gelmiştir.Lost planet,CoH ve TDU içinde yeni ss ler mevcuttur...
ÖNEMLİ....ARKADAŞLAR Oblivion ekran görüntüleride mevcuttur ama eklemeye gerek duymadım.1280*1024 Herşey sonda aa kapalı hdr açık,en az 40fps, en çok ise 80 fps alıyorum.Genelde de 50-60 arası.
NOT:İşlemcide oc olmadığı halde 2413 mhz olarka görülüyor.Sebebini bende anlamış değilim.Daha yeni biostan baktım frekanslarda bir değişiklik yok.Ama orda(cpu-z) işlemci 1.6ghz.Bilmeyenler arkadaşlar için söyleyeyim speedstep aktif durumda ondan dolayı
NOT2:Eklenmesini istediğiniz oyunu yazın.En kısa sürede edinip testini yapalım
İlk defa elime düzgün bir kart geçtiği için ilk defa test yapıyorum Acemiyiz unutmayalım...
Evet testlerimiz sırayla...
3DMark06
Orijinal boyut için tıklatın
3DMark05
Crysis Her ne kadar SS ler aynı yerden alınmasada fark fazlasıyla belli oluyor.
Benchmark dx10 patch iledir.Ayarlar zaten yazmaktadır.Normal high ayarlarla test etmeye gerek görmedim.Sonuç 5-10 fps arası artar(Ortalama fps)
Yeni eklediğim Dx10 patch Crysis ss lerinde görüldüğü gibi dx10 patch de,ciddi derecede shader,texture vede shadow efektlerinde ciddi derecede iyileşme meydana geliyor.Belki benim dikkatimden kaçmıştır ama belki daha iyileşme olan noktalar vardır.Daha önce açılan topiclerde yazmışlardı ama aklımda değil Özellikle en alttaki dx10 patch resminde yerdeki kayalar ışık ağaçlar göz kamaştıracak şekilde harika
Dx9---1280*1024 4xAA High
Dx10 Patch---1280*1024 NoAA Very High(Patch ile antiparantez)
YENİ SS LER GELDİ SICAK SICAK
Half Life 2:Episode Two 1280*1024 Herşey Sonda 4xaa 8xAF
Kısaca EP2'yu ortalama 95fps ile oynuyorum.Mağara bölümünde 300 fps gördüğüm oldu.En az 71 gördüm.Oda oyunun başından şehirde ki patlama sonucundan mavi bir ışık geliyor oda o anda oldu.
BIOSHOCK 1280*1024 Vsync-OFF(İlk üç resimde açık-Sonrasında kapalı)
Call of Duty 4 1280*1024 Herşey Sonda 4xAA
Lost Planet 1280*1024 Herşey sonda-4xAA-8xAF(İlk 5 Resim Böyle-Ondan sonrakiler 1024*768 Herşey En sonda 4xAA-16xAF açık)
Hayırlı olsun iyi seçim bende 8800gt kullanıyorum oyunlarda 1600*1200 de bile banamısın demiyor fakat ekran 19" olduğundan 1280*960 da kullanıyorum gts leri gerekli görmüyorum çünkü düşük çözünürlüklerde aralarında fazla fark yok 10800 ler çıkana kadar bu kart rahat idare eder
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strikeforce -- 26 Aralık 2007; 19:16:07 >
Bunu almakla çok iyi yaotın. diğerlerinden bulamadım diye üzülme. Forumu takip edersen, milletin ZOTAC larla ASUS larla ne sıcaklık ve ses problemleri yaşadığını görürsün. Bunda böyle bi sorun yaşamayacaksın...
Bu arada acayip hoşuma gitti palit'in kutusu Kurbağa olmuyor ama birinin bunu anlatması lazım.
Tüm 8800gt ler yaklaşık olarak aynı performansa sahip, özellikle oc işlemine girilirse çıkabilecekleri değerler birbirine çok yakın. Bu durumda soğutma önem kazanıyor, palit de bu işi özel soğutmasıyla iyi becermiş. İyi bir seçim
Tüm 8800gt ler yaklaşık olarak aynı performansa sahip, özellikle oc işlemine girilirse çıkabilecekleri değerler birbirine çok yakın. Bu durumda soğutma önem kazanıyor, palit de bu işi özel soğutmasıyla iyi becermiş. İyi bir seçim
Haklısın o konuda 8800gt bulmuşken marka felan önemli değil.Hem zor bulunuyor hemde hepsinin performansı aynı sayılır
quote:
Orjinalden alıntı: engintunbel
Dostum yuvarlak fanlı olan modelden mi aldın ? Eğer öyleyse çok iyi yapmış olursun kart ısınmıyor hiç ?
Güle güle kullan...
Evet o modelini aldım ama henüz denemedim yarın akşam takacağım inşallah.Cuma gününede inşallah incelemeler
8800gt için şu aralar alınacak en baba ve en ucuz markayı seçmişsin güle güle kullan bi de 8800gt yi 721/2050 gibi(belki de sende daha yüksek)değerlerde stabil çalıştırdınmı tadından yenmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -erna- -- 28 Aralık 2007; 23:29:45 >
8800gt için şu aralar alınacak en baba ve en ucuz markayı seçmişsin güle güle kullan bi de 8800gt yi 721/2050 gibi(belki de sende daha yüksek)değerlerde stabil çalıştırdınmı tadından yenmez
Aynen katılıyorum.Kardeşim zaten iyi bir ram'e geçiş yaptıktan sonra toplu bir oc işine girecem.İşlemci,ekran kartı arada ram de tabiiki.Şöyle 3DMark06 dan 11500 üstü almadan rahat etmem
iyi ya ben de skor peşindeydim de diğer 8800 gt kullanıcılarının skorlarına bakarsan olay işlemcide bitiyor,ikimizin işlemcileri aynı sayılırben 2.72de kullanıyorum ekran kartını da arttırdım 11500 öle aldım 12k-13k alanlara bak işlemcileri hep quad. Edit:vista bi de benimki 500 puan farkediyo xpye göre
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stonegiant -- 28 Aralık 2007; 23:56:19 >
iyi ya ben de skor peşindeydim de diğer 8800 gt kullanıcılarının skorlarına bakarsan olay işlemcide bitiyor,ikimizin işlemcileri aynı sayılırben 2.72de kullanıyorum ekran kartını da arttırdım 11500 öle aldım 12k-13k alanlara bak işlemcileri hep quad. Edit:vista bi de benimki 500 puan farkediyo xpye göre
Doğru söylüyorsun.Valla ne yalan söyleyeyim imreniyorum 12-13k yapanlara . Ama dediğim gibi inşallah alırsam adam gibi ram olacak bende inşallah 11.5 k yapacağım.AMİN
inceleme güzel olmuş ama hocam artık crysis ten ss vermenin bi anlamı yok, kendi içindeki benchmark ı yapıp sonuçları versen daha iyi. böle ss olayından pek de bişey anlaşılımıyo açıkcası.
ben, eğer oyunun benchmark modu varsa onun yapılıp buraya konulması taraftarıyım tıpkı coh da olduğu gibi. vaktin olursa bi ara o testi de koyarsan harika olur.
çok iyi bi kart aldın hayırlı olsun,güle güle kullan, keyfini çıkar
inceleme güzel olmuş ama hocam artık crysis ten ss vermenin bi anlamı yok, kendi içindeki benchmark ı yapıp sonuçları versen daha iyi. böle ss olayından pek de bişey anlaşılımıyo açıkcası.
ben, eğer oyunun benchmark modu varsa onun yapılıp buraya konulması taraftarıyım tıpkı coh da olduğu gibi. vaktin olursa bi ara o testi de koyarsan harika olur.
çok iyi bi kart aldın hayırlı olsun,güle güle kullan, keyfini çıkar
Çok teşekkür ederim ama bir sorum olacak.
OK merak etme kısa sürede Crysis benchmark da burada olacak
İsteyen istediğini oyunu yazsın halletmeye çalışırım.
13k a imreniyosan 15k ya neyapcen tabii bu test ile oyun performansını sakın karşılaştırma çünkü işlemcin ne kadar ii ise o kadar yüksek alıyosun ekran kartı için sm2-3lere bakarak değerlendirme yapmak daha doğru olur
13k a imreniyosan 15k ya neyapcen tabii bu test ile oyun performansını sakın karşılaştırma çünkü işlemcin ne kadar ii ise o kadar yüksek alıyosun ekran kartı için sm2-3lere bakarak değerlendirme yapmak daha doğru olur
Ufaltılmış ön izleme resmi
Basmışsın overclock'u tabii alırsın 15k
baba bırak basmayı kökledim resmen crysis i %100 fanda anca 20dk oynayabiliyorum ama 3d mark 06 almada sorun olmuyor
baba bırak basmayı kökledim resmen crysis i %100 fanda anca 20dk oynayabiliyorum ama 3d mark 06 almada sorun olmuyor
KÖKLE BE KİM TUTAR SENİ crysis 20 dk dayanamıyorsa, demek istiyorum.Yazık yav o işlemciye,ekran kartına ..15k yapacam diye kasmanın alemi varmı quad işlemciyle 8800gt gibi kartı. Allah Allah yav
mkidd hocam sen harikasın zate 24 cm filansa bi sorun olmazda eğer daha uzunsa senin taktii kullanabilirim.bide keserken ne kullandın testere filan mı yoksa bıçakta kesebiliyor mu?
KÖKLE BE KİM TUTAR SENİ crysis 20 dk dayanamıyorsa, demek istiyorum.Yazık yav o işlemciye,ekran kartına ..15k yapacam diye kasmanın alemi varmı quad işlemciyle 8800gt gibi kartı. Allah Allah yav
abim yanlış anladın bi deneyim dedim ne kadar dayanıyo die yoksa stabil olmadan kullanıma devam etmek karta zarar verebilir o yüzden 721/2052(3d mark 06:15061) de crysis i aralıksız 6 sa oynadım hiç bir sorunla karşılaşmadım daha da sorun yapmaz herhal zaten kendimi kasmıştım baya test edeyim die bi daha da aralıksız 6sa crysis gibi oyun oynamıycama göre no problem
Arkadaşım işlemcinin değeri çok düşük olduğu için oyunlardan ve 3dmark 06'dan çok az değerler almış bence.Overclok yapmayı biliyorsan eğer işlemciyi stabil bir hale getirip testleri güncellersen eğer farkı sende görüceksin...
mkidd hocam sen harikasın zate 24 cm filansa bi sorun olmazda eğer daha uzunsa senin taktii kullanabilirim.bide keserken ne kullandın testere filan mı yoksa bıçakta kesebiliyor mu?
Testere değilde varya metal kesmeye yarayan birşey testere gibi daha küçük dikenleri var .Adını bilmiyorum onunla kestim.İnşallah senden sığdırırsın
Arkadaşım işlemcinin değeri çok düşük olduğu için oyunlardan ve 3dmark 06'dan çok az değerler almış bence.Overclok yapmayı biliyorsan eğer işlemciyi stabil bir hale getirip testleri güncellersen eğer farkı sende görüceksin...
Temiz bir format,gerekli güncellemeler,sorunsuz ve güncel bir driver,biraz işlemciye biraz ekran kartına overclock bu işi kökünden çözecektir ama bunları ancak haftaya yapabilirim.
Tahminim Crysis 5-10,CoD4 10-20 arası fps artışı gösterir ama şu anda gerek yok.Call of duty de ramlerin gıcıklığı(crysis içinde geçerli) acayip sorun yaratıyor.Kasadan gelen iğrenç ram sesleri felan .Ramler tek engelim onları halletmem lazım kısaca.Fps nin düştüğü yerlerin çoğundan ramlerin beni kündeye getirdiği yerler.
eğer sığarsa varya mükemmel olur.boşu boşuna kasa masrafından kurtulmuş olurum.yrn ilk işim kasayı kesmek olcak .hayırlısı bakalım. çok saol taktik için
Önemli değil.Keserken kesinlikle etrafa dikkat et.Yani psu kabloları,harddisk ve en önemlisi anakart...
Sormadım ama düngün bir psu varsa 8800gt al.Benden sana tavsiye f/p lideri bana göre , şu anda kullandığım glacial-power 550w 85 lira ama %79 verimliliğe sahip.Ayrıca verdiği voltaj değerleri harika.Kısaca kesinlikle düzgün psu sahibi değilsen,8800gt almak istiyorsan bi tane de bundan almalısın.
Ufuk hayali bir çizgidir. Sen yaklaştıkça o uzaklaşır. İnsan, düşünen hayvan değil düşündüğünün farkında olan hayvandır. See, madness, as you know is like gravity. All it takes is a little push.
bugün elime geçti kart. boşta 55 derece ve ses olayı sıfır yükte henüz denemedim ama sorunsuz halde 700/2000/1700 hızlarında çalıştı üstünü zorlamadımm.. bu arada sonic modeline fazladan 20 dolar vermenize lüzüm yokk std. o hızlara rahat çıkyo üstüne bile..
Hemşerim Çok detaylı bir inceleme olmus teşekkürler. Ben dün mavideydim ama 8800GT göremedim. Hepsini yuvarlamışlar heralde. bide kampanya vardı izdiham fln o arada gitmis heralde. Hep 8600GTS 1GB vardı rafta. inşallah En kısa zamanda sahip olurum ..
Hemşerim Çok detaylı bir inceleme olmus teşekkürler. Ben dün mavideydim ama 8800GT göremedim. Hepsini yuvarlamışlar heralde. bide kampanya vardı izdiham fln o arada gitmis heralde. Hep 8600GTS 1GB vardı rafta. inşallah En kısa zamanda sahip olurum ..
Evet dün kocaeli mavide yılbaşı kampanyası vardı millet birbirini yemiş .Birde bulamaman normal.Çünkü ben ekran kartını çarşamba aldım...Salı aramıştım elinizde var mı diye,15 tane var dedi.Çarşamba almaya gittim 4 tane vardı.Benle birlikte bi adam daha aldı.Kaldı 2 tane.Doğal olarak cumartesiye kadarda dediğin gibi yuvarlamışlar
3dMark06 default ram,ekran kartı ve işlemciye göre normal....ama 05 acayip düşük gibi geldi...driver 169.02 whql...
Birde 3dMark06 dan default vga ile 11.5 k üstü alanların işlemcileri quad yada oc lu c2d oluyor...
Ramleriminde dandik olduğunu sayarsak 10.3 k normal ...
Ama hafta içi ramleride değiştiriyorum...
Ama farklı driver la dene diyorsan akşam geldikten sonra denerim...
???????
yok driver iyi bu test de en iyi işi çıkaran driver bu bildiğim kadarı ile... ramler 800 mhz de açlışmıyosa belki etkisi olbilir .. onun haricinde dediğim gibi birazdaha yüksek aması lazımdı bence..
sen oc ye yön ver biraz ve 11k yı aş en azından kartın ve işlmecinin hakkı verilsin derim ben