bende bu urunu aldım cok memnunum su ana kadar ne ısınma sorunu yasadım nede kopma kurulumu cok cok kolay hem kablosuz hemde kablolu ozellıgını kullanıom gusel bı urun..
bu modemden aldim dun ancak kurulumu yaptim sifreleyince baglanamiyorum internete hem wep denedim hemde wpa sonuc basarisiz yardimci olabilecek varmi acaba kullanma klavuzundaki herseyi yaptim ince ayrintilarina kadar o da yetmedi teknik destegi telefonla aradim adamlar 2 saat anlattilar klavuzda yazanlari onlarlada adim adim resetliyip bastan yaptik ama sonuc basarisiz sifreyi kaldirinca baglanabiliyorum evdeki 2 makinadanda ancak wep veya wpa sifreleyince sifreyi soruyo yaziyorum wireless agina baglaniyor ama internet yok kablonet ethernet cikisindan smartnet wan girisine takili isletim sistemi biri xp biri leopard yardimci olabilecek varmi acaba :s
edit: adsl bolumune yazmisim modemin markasini direk gorunce atladim tabi sorunu anlatmaya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stoned Boss -- 22 Ocak 2008; 18:49:38 >
ben de aldım bir kaç gün önce hepsiburada'dan. Genel olarak çok iyi bi modem. evim 3 katlı. orta kata koydum, üst ve alt katlardan gayet güzel çekiyor. ( kat arsı beton normalden kalın). 70 ytl fiyata göre gayet tatmin edici. yalnız QoS kullanımını ayarlayamadım. Cfosspeed kullanıyorum ama emule kullanırken diğer bilgisayarın int hızı baya düşüyor. emule upload ettigi için. QoS ayarlarını yapabilen varsa yardım eder umarım..
ben de aldım bir kaç gün önce hepsiburada'dan. Genel olarak çok iyi bi modem. evim 3 katlı. orta kata koydum, üst ve alt katlardan gayet güzel çekiyor. ( kat arsı beton normalden kalın). 70 ytl fiyata göre gayet tatmin edici. yalnız QoS kullanımını ayarlayamadım. Cfosspeed kullanıyorum ama emule kullanırken diğer bilgisayarın int hızı baya düşüyor. emule upload ettigi için. QoS ayarlarını yapabilen varsa yardım eder umarım..
Smartnet modemden bende de var. Özellikle Qos özelliği olduğu için almıştım ama maalesef bu özellik çalışmıyor. Bu modemin dağıtıcısı olan kont bilişim ile bile görüştüm ama bana maalesef firmware ile çözülemeyen bir problem yardımcı olamayacağız dediler. Ve tüm modemlerde bu sorun varmış. Bu sorunu bildikleri halde hala Qos özelliği var diye tanıtıyorlar... ve bu konuda ilk ve tek şikayet benden gelmiş. Onlar bunun farkında bile değillermiş.. miş miş miş... Gerçi modem çok güzel hiç problemsiz çalışıyor, .wireless çok iyi, vb.. iyi iyi de Qos çalışmıyor :(
Smartnet modemden bende de var. Özellikle Qos özelliği olduğu için almıştım ama maalesef bu özellik çalışmıyor. Bu modemin dağıtıcısı olan kont bilişim ile bile görüştüm ama bana maalesef firmware ile çözülemeyen bir problem yardımcı olamayacağız dediler. Ve tüm modemlerde bu sorun varmış. Bu sorunu bildikleri halde hala Qos özelliği var diye tanıtıyorlar... ve bu konuda ilk ve tek şikayet benden gelmiş. Onlar bunun farkında bile değillermiş.. miş miş miş... Gerçi modem çok güzel hiç problemsiz çalışıyor, .wireless çok iyi, vb.. iyi iyi de Qos çalışmıyor :(
Ya cahilliğimi bağışlayın ama bu QOS'u ağ bağlantımın özelliklerinde görüyom da ne işe yarar bu? Yenir mi içilir mi? İyi bişeymidir? smartnete gelince airties rt111 modem sipariş ettiydim benim pc'ciye o gecikecek dedi bir gün ve sen al bu smartnetle idare et bu akşam dedi... Bende yaf bu dandiktir elimde kalır sen benim airtiesı çabuk getir dedim. Aldım smartneti geldim şakır şakır 20 sn'de kurdum.... O gece full netteydim rapidden falan da bissürü bişey indirdim falan gayet iyiymiş dedim... Ertesi gün airties geldi smartneti götürdüm göyya airties daha iyi ya aldım geldim bağlandık falan iyi kurulum sorunsuz ama şöyle bi bakınca ve tarafsız yorum yapacak olursam walla smartnet daha hızlıydı airties'a göre...(gözle görülür bir fark var ya... ) acaba airtiesın bi problemimi var yoksam smartneti geri mi istesem diye ikilemdeyim şimdi.... Smartnet daha hızlıydı ama tabii uzun vade de sonuç nasıldır bilemem.... Neyse konuy dağıtmıyayım abi bu QOS nedir be?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boracalin -- 25 Ocak 2008; 23:30:47 >
Quality of Service, yani Türkçe olarak Servis Kalitesi demektir QoS. Örneğin internette gezinirken sitelerin çabuk açılmasını isteriz. QoS denen sistem web sitelerine, sohbet uygulamalarına, çevrimiçi oyunlara, VoIP uygulamalarına yüksek öncelik tanır ve bu sayede işlerimizi aksatmadan yürütürüz. Bununla birlikte Ares, eMule, Torrent gibi sistemlere düşük öncelik atanır. Bilirsiniz ki bu sistemlerde Upload ve Download yapılır. Düşük öncelikli uygulamalar -adı üstünde- yüksek öncelikli işlemler bittiğinde işlerine devam ederler. Yani Yüksek öncelikli işlem bitene kadar gereken band genişliğini kullanır. Anlatabilmişimdir umarım. Saygılar.
düzeltme: Herşey iyi güzel dedim ama geceleri açık bırakıyorum modemi ve sabah baktıgımda web siteleri açılmıyor. Ama msn bağlı kalıyor. Çözemedim bu durumu. Boş kalma süresi diye bişey var ayarlarında 20 dk olarak ayarlanmış. 2000 dk yaptım bakalım nolacak..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunescan -- 27 Ocak 2008; 9:10:34 >
Quality of Service, yani Türkçe olarak Servis Kalitesi demektir QoS. Örneğin internette gezinirken sitelerin çabuk açılmasını isteriz. QoS denen sistem web sitelerine, sohbet uygulamalarına, çevrimiçi oyunlara, VoIP uygulamalarına yüksek öncelik tanır ve bu sayede işlerimizi aksatmadan yürütürüz. Bununla birlikte Ares, eMule, Torrent gibi sistemlere düşük öncelik atanır. Bilirsiniz ki bu sistemlerde Upload ve Download yapılır. Düşük öncelikli uygulamalar -adı üstünde- yüksek öncelikli işlemler bittiğinde işlerine devam ederler. Yani Yüksek öncelikli işlem bitene kadar gereken band genişliğini kullanır. Anlatabilmişimdir umarım. Saygılar.
düzeltme: Herşey iyi güzel dedim ama geceleri açık bırakıyorum modemi ve sabah baktıgımda web siteleri açılmıyor. Ama msn bağlı kalıyor. Çözemedim bu durumu. Boş kalma süresi diye bişey var ayarlarında 20 dk olarak ayarlanmış. 2000 dk yaptım bakalım nolacak..
Dostum çok sağol... Peki bunun iyi çalışıp çalışmadığını ve çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim... Yada bunu sağlıklı nasıl çalıştırabilirim.... Neyse bilgi için çok teşekkürler... Saygılar....
Qos özelliği özellikle voip ile telefon görüşmesi yaparken veya msnden görüşme yaparken aynı anda download'ta yapıyorsanız ses verilerine öncelik tanıyor. Yani güzel bir özellik ama modemin hızı ile ilgisi pek yok. Ben bu modemi aylardır kullanıyorum, harika bir modem bir de Qos çalışsaydı :)