Şimdi Ara

Hoparlor'den çıkan rahatsız edici ses.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hoparlor ile ilgili bilgim yok. Kardeşim almış bir tane. PC'ye taktık sorun yok ama cebim çaldığında veya ben birini aradığımda rahatsız edici bir ses çıkıyor. Sarkma oluyor sanırım. Bunu engelleme yolu var mı? ya da bozuk mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 25 Aralık 2007; 19:18:31 >



  • Cep telefonlari elektromanyetik dalgalarla iletisim saglar.frekans araligi 800-2200 mhz arasindadir.ve ortama bir guc yayarlar.bu gucun en yuksek degeri de 0.6 watt dir.bu guc ise telefon calmadan once ortaya cikar.cunku baz istasyonuyla iletisim kurmaktadir.zorlanir biraz.

    Monitor ve televizyonlar elektromanyetik yonlendirmelerle calisirlar.Telefondan yayilan ayni tur enerji tvnin icindeki manyetik elektronlari etkiler.bu sebepten tv lerde goruntu kaymasi olur.

    Hoparlörde de hoparlörün arkasindaki kablolar anten gibi davranip,cep telefonundan yollanan yuksek frekansli sinyalleri duymamizi saglar.o da sadece cizirtidan ibarettir :)


    Bilgilendirme:

    - Sisteminize elektriği tek bir kaynaktan almaya özen gosterin.
    - Cihazlarınızı 20-25 gün gibi uzun sure kullanmayacaksanız mutlaka fişten çıkartın.
    - Hoparlör kablo.Larınız ile elektrik kabloLarını yan yana getirmemeye çalışın. Çünkü elektrik akımı ses kabloLarınızdan geçen ses sinyallerini bozabilir.
    - Amplifikatörünüzle hoparlörleriniz arasindaki kablo bağlantısını mümkün olduğu kadar kısa tutun ve kabloLarın çok fazla dolasmamasına özen gosterin.
    - Yüksek akım çeken cihazların elektriğini asla sisteminiz üzerinden almayin.
    - Ses sisteminizin yakınında açık halde cep telefonlarınızı bırakmayin, hele hoparlörlerin üstlerine açık bir cep telefonunu asla bırakmayin.
    - Manyetik akım içeren (aktif-çalisir vaziyette olan) cihazlar ve hoparlörler üzerine CD, kaset ve plaklarınızı koymayın, zarar verebilir.
    - En az altı ayda bir hoparlör kabloLarınızın uçlarını birer santim kesin. Çünkü kabloLarın uçları zamanla kararır, oksitlenme yapar. Buda sesi etkiler.
    - Ses sisteminizde kalın kaliteli hoparlör kablosu kullanin bu sesi olumlu yönde oldukça etkileyecektir.
    - Eğer hoparlörünüz bi-wire (frekans ayrımlı) bağlantılı ise (bas ve tiz sürücüler için ayrı ayrı kablo girişleri) aradaki köprüleri kullanmak yerine hoparlör kablosundan bir parça ile köprüleme işlemini yapın daha iyi sonuç elde edersiniz, yada en iyisi iki kablo ile bi-wire kullanin, uzmanlar bi-wire bağlantının sesi %30 iyileştirdiğini söylüyor.
    - KabloLamayI yaparken (+), (-) uçların doğru bağlandığını mutlaka kontrol edin.
    - KabloLarı hoparlöre bağlamanın en iyi yolu connectorlerle değil çıplak olarak bağlamaktır. Bunu tercih edin.
    - Hoparlör kablonuzu her 15, 20 cm de bir + yi -, - yi + yönüne bükerseniz (twist ederseniz) ses kalitesini oldukça yükseltmiş olursunuz.
    - Hoparlörlerinizin altında çivileri veya ayakları yoksa, çıkan seste komşularınizı rahatsız ediyorsa, hoparlörlerin altına tahta perde halkaları içine koyduğunuz tenis toplarını yada ikiye kestiğiniz silgileri yerleştirebilirsiniz.
    - Altı ayda bir hoparlörünüzü kasaya bağlayan vidalari kontrol edin, gevşemisse sağlamlaştırın. En ufak bir gevşeme sesi etkileyecektir.
    - Hoparlörünüz küçük bile olsa hicbir zaman cam yüzeyler uzerine yada yakınına koymayın ve pencerelerden mümkün olduğu kadar uzak tutmaya calışın. Çünkü cam sesi oldukça etkiler.
    - Oturduğunuz yerin arkasındaki duvarı kalın malzemeler ile kaplamanız sesin daha iyi gelmesine yardımcı olur.
    - Sisteminizdeki cihazları hiçbir zaman üst üste koymayın. Aralarında daima bölücü bir cisim olsun. Bu rezonans oluşmasını engeller.
    - Cihazlarınızı asla yere koymayın.
    - Ses siteminizi koyduğunuz zeminleri rezonansı engellemek icin ağır ve sert malzemelerden seçin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 25 Aralık 2007; 19:55:44 >




  • Bilgiler için teşekkürler. Sanırım ben bu sorunu çözemem, eski sorunlu kabinlerle devam edeceğim ya da yeni alınanı değiştireceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 25 Aralık 2007; 20:28:52 >
  • speedy çok sağol kardeş
  • Zaten telefon sürekli çalmıyosa sorun teşkil etmez
  • quote:

    Orjinalden alıntı: capteinfuat

    speedy çok sağol kardeş



    Eywallah capteinfuat uyguladığım şeyleri aktarmak istedim bilinmeyenler olup bilgilendirmede işe yaradıysa ne mutlu paylaşmak güzeldir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 25 Aralık 2007; 22:56:24 >
  • speddye tesekkurler yarıntılı bılgı ıcın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.