Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: Tellcom''dan QuikNet''le evlere Fiber Optik bağlantı ile 5 Mbit/sn hızında kotasız hizmet ayl

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Internet >> Cevap: Tellcom''dan QuikNet''le evlere Fiber Optik bağlantı ile 5 Mbit/sn hızında kotasız hizmet ayl Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hub_
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

28 Aralık 2007, 19:02:34  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: PhantomX

Hız güncellendi, bence test serveri limitliyordu demin

hocam birde rica etsem yurtdışı hız sonuçlarını koysanız?
PhantomX

28 Aralık 2007, 19:11:00  

Şu an torrent indiriyorum bitsin hepsi 1-2 saate yurtdışına da bakarım. 5-6mb/sn arası indiriyorum private trackerdan.
hub_
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

28 Aralık 2007, 19:16:17  

quote:

Şu an torrent indiriyorum bitsin hepsi 1-2 saate yurtdışına da bakarım. 5-6mb/sn arası indiriyorum private trackerdan.

peki ayıptır sorması şu anda oturduğunuz evin değeri kaç milyar?
Kamer Genç

28 Aralık 2007, 20:19:30  

quote:

Orjinalden alıntı: yns emre

ağlamak istiyorum

aynen

throlll

28 Aralık 2007, 21:22:41  

tellcomun bunu geniş kitleye yayması çok uzun zaman alacaktır

3-5 siteye verebilir ama 100 Mbit(20 için bile) için çok sağlam bir omurgaya ihtiyaç duyacaklardır ki bu çok uzun zaman alır

ayrıca aynı proje türk telekomda da var

rekabet güzel olacak
soryy
Uzaklaştırılmış
30.0001154282436 gün cezanın 9 günü kaldı.

28 Aralık 2007, 21:25:18  

quote:

Orjinalden alıntı: gun

Güzel demek ki Ataşehir'e bir güzel yayılacaklar şimdilik. Yalnız arkadaşlar çok kötümser çıkmış ağaoğlu olmaz ise Batı Ataşehir'de vakti zamanında kozyatağı fiyatlarından satılan KentPlus var nihayetinde Doğu ataşehir var, bahçeşehire geliyor.

Bu arada bu şirketi çok kümsemeyin bugün Turkcell'in dolayısıyla Tellcom'un sahibi olan Çukurova gurubu Turk Telekom için 7,5 Milyar Doları arap yatırım şirketi olan Hariri'ye önermiş. Eğer alırlarsa bir şekilde Tellcom'da Turk Telekom'a katılır ve her yerde fiber alt yapısına sahip olduğundan müthiş bir hızlı yayılma olabilir.

Türk Telekom'a Türkiye'den sürpriz talip!
http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=310483

bahçeşehirden sonra hemen yanında olan esenyurt u fiberle döşerlermi ?
deepthrone

30 Aralık 2007, 9:07:16  

asıl mesele ülke geneline bu tür hizmetlerin verilebilmesi ne kadar zaman alır..¿
bu konularda rekabet olması sayesinde tahmin edilebilen zaman kısalacaktır..
inşallah diyorum başka bişey demiyorum..
alp_82

30 Aralık 2007, 11:39:58  

Beyler ben bu konudan çok da anlamam ama bizim artık kabloyla mabloyla uğraşmayı bırakmamız gerekmio mu sizce de?? Kablosuz teknolojiye geçiyor dünya biz eski teknolojiye yeni başlıyoruz. Artık kabloyu bırakmak lazım en yeni teknoloji altyapısı neyse ona yönelmek lazım bence, bu altyapıyı tamamlayana kadar çoktan demode olucak çünkü... Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum???

trbugrapc

30 Aralık 2007, 24:16:56  

Bu yaygınlaşana kadar telekom 4 mbit i o fiyata çeker

Gelene de gidene de eyvallahım var..gelmişe de-geçmişe de saygım.. şu saatten sonra kafama anca toka takarım.. kimsenin hayatı beni ilgilendirmez,benimki de kimseyi.. bu hayat benimse eğer cidden yaşamaya değer.. dün-dündür,bugün-bugün..dünya 1 gündür.. oda bugündür..
genctoplum

30 Aralık 2007, 24:26:36  

arkadaşlar yılbaşında bağlantı hızlarında değişiklik olacak mı ?

Glyph

30 Aralık 2007, 24:27:49  

quote:

Orjinalden alıntı: alp_82

Beyler ben bu konudan çok da anlamam ama bizim artık kabloyla mabloyla uğraşmayı bırakmamız gerekmio mu sizce de?? Kablosuz teknolojiye geçiyor dünya biz eski teknolojiye yeni başlıyoruz. Artık kabloyu bırakmak lazım en yeni teknoloji altyapısı neyse ona yönelmek lazım bence, bu altyapıyı tamamlayana kadar çoktan demode olucak çünkü... Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum???

Yanlış düşünmüyorsun ve bunu yapmayı isteyen bir çok şirlet olduğunu da biliyoruz. Wimax denemelerini bitireli yıllar oldu ama inatla lisansları verilmiyor. Resmen esir ettiler bizi ülkemize gelip

greenmann
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

30 Aralık 2007, 24:57:58  

quote:

Orjinalden alıntı: soryy

quote:

Güzel demek ki Ataşehir'e bir güzel yayılacaklar şimdilik. Yalnız arkadaşlar çok kötümser çıkmış ağaoğlu olmaz ise Batı Ataşehir'de vakti zamanında kozyatağı fiyatlarından satılan KentPlus var nihayetinde Doğu ataşehir var, bahçeşehire geliyor.

Bu arada bu şirketi çok kümsemeyin bugün Turkcell'in dolayısıyla Tellcom'un sahibi olan Çukurova gurubu Turk Telekom için 7,5 Milyar Doları arap yatırım şirketi olan Hariri'ye önermiş. Eğer alırlarsa bir şekilde Tellcom'da Turk Telekom'a katılır ve her yerde fiber alt yapısına sahip olduğundan müthiş bir hızlı yayılma olabilir.

Türk Telekom'a Türkiye'den sürpriz talip!
http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=310483

bahçeşehirden sonra hemen yanında olan esenyurt u fiberle döşerlermi ?

İnşallah Turkcell alır.Nihayetinde bi türk şirketi..
gun

Sisteme Gözat

30 Aralık 2007, 15:13:55  

quote:

Orjinalden alıntı: alp_82

Kablosuz teknolojiler 1 Gücünde oluyorsa kablolu teknolojiler genelde 100 Gücünde oluyor. Ayrıca çalışma koşulları ve dayanıklılık yine aynı oranda gerçekleşiyor. Mesela cebin çekmediği yada sorun yarattığı yerlerde olan bir sabit telefon ne zaman bozulmuş ?

Kısaca gerekli hız ve dayanıklılık isteniyorsa önümüzdeki yıllarda halen kablolu rahat yönetilebilir güvenlik, hız, dayanıklılık gibi nedenlerden ötürü kablolu teknolojiler her zaman ön planda olacak. Tabii ki seyehat anında yada mobil alanlarda kablosuz teknolojiler önemli ama sabit alanlarda kablolar gerekli.

Athlon 64 X2 BE-2400+, Asus M3A-H/HDMI,
2x1 GB DDR2-800 , LG L226WTQ,
Ati HD4850 512Mb, SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek ,
Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Hp Photosmart 7150, HP Scanjet 3500C, Microsoft Wireless Multimedia Set, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad
Standart soğutucu
mafaky

30 Aralık 2007, 16:54:18  

quote:

Orjinalden alıntı: Shadow2345456

Toplanın çocuklar ağaoğlu'na taşınıyoruz

Şaka bi yana kimsenin VDSL2'den haberi yok galiba.En başta fiyatlar yüksek, hızlar nispeten düşük olacaktır fakat kısa süre içinde toparlayıp aynı hızlara aynı fiyatla ulaşabileceğiz.Birileri gelipte 2100 yılındamı falan diye sormasın.En geç 2009'da her birinizin evinde en düşük 10mbit bağlantı olacak.

Ben ne yazık ki VDSL2 konusunda sizin kadar iyimser olamıyorum...
Herşeyden önce teknolojisi nedeniyle VDSL2 oldukça kısa menzilli bir sistem. Bu nedenle santralin yakınınızda olması lazım. Veya araya kuvvetlendiriciler (röle istasyonları) koymak gerekiyor. Zaten T.Telekom da VDSL2'yi en azından başlangıçta (ki ben buna 2 yıl derim...) VDSL2'yi bireysel (ev) kullanıcılarından çok KOBİ'lere, bugünküne göre daha yüksekçe bant genişliğine ihtiyaç duyacak iş yerlerine verecektir: Zaten bu tip kullanıcılar bir miktar da bölgesel olarak toplu yerlerde bulunduklarından ve bunlara yakın bir Telekom Santralı da iyi kötü bulunduğundan, santralden olan uzaklığın artışıyla performans düşmesi konusu da bir ölçüde halledilmiş olacaktır.

AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies Air 5050, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
Kamer Genç

30 Aralık 2007, 23:26:32  

valla şu kotalar 4 ten 8 olsun ve hızı da 2 kat artsın tmmdır
2mbit 8gb kota 29ytl olamaz mı

danazor1

31 Aralık 2007, 1:42:54  

geçen gün site yönetimi toplantısında tellcom un 2008in ortalarına doğru ANKARA ümitköyde, çayyolunda talep eden sitelere altyapı kuracağını söylediler.. direk tellcomla konuşmuşlar..

firadiko

Sisteme Gözat

31 Aralık 2007, 2:00:30  

benim ev var orda 1+1 ama daha bitmedi bitince direk alcam 100mbt :)

turkscan
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

31 Aralık 2007, 2:06:47  

agaoglu 2 oda bir salon 340 milyar civarı 5+1 ler 800 lerden başlıyor
kaan84

31 Aralık 2007, 7:25:10  

bnu nereye döşersen döşe insanlar tercih edicektir hem hızlı hemde ucuz yani *** edeyim telekomu der insan tlf falanda kapatırır 65ytl ye mal oluyor 1mb internet akp arap işbirliği ile biz türk vatandaşlarına

Serdar

Sisteme Gözat

31 Aralık 2007, 17:35:25  

quote:

Kablosuz teknolojiler 1 Gücünde oluyorsa kablolu teknolojiler genelde 100 Gücünde oluyor. Ayrıca çalışma koşulları ve dayanıklılık yine aynı oranda gerçekleşiyor. Mesela cebin çekmediği yada sorun yarattığı yerlerde olan bir sabit telefon ne zaman bozulmuş ?

Kısaca gerekli hız ve dayanıklılık isteniyorsa önümüzdeki yıllarda halen kablolu rahat yönetilebilir güvenlik, hız, dayanıklılık gibi nedenlerden ötürü kablolu teknolojiler her zaman ön planda olacak. Tabii ki seyehat anında yada mobil alanlarda kablosuz teknolojiler önemli ama sabit alanlarda kablolar gerekli.

Evinde bu bağlantı tipini tercih edebilecek binlerce, belki de yüzbinlerce internet kullanıcısı şu anda 1 Mbps 4 GB limitli abonesi olarak internete erişiyorlar. Ağrısız ve sızısız bir WiMax bağlantısını zannediyorum şu an kullandıklarına tercih edeceklerdir. Zira 3G gibi birkaç megabitle sınırlı bir bağlantı tipi değil WiMax ve vericileri de ona göre olacaktır illa. Yüksek performans ve stabilite isteyenler elbette sizin de bahsettiğiniz bağlantı tipini tercih edecektir. Ancak objektif baktığımızda WiMax'in gelmesi durumunda şu anki limitli kullanıcıların büyük çoğunluğunun bunu tercih edeceğini göreceğiz.

Tüm bağlantı tiplerine izin verilmeli, lisansları geciktirilmemeli. Zira bunun stratejik değil, taraflı bir yaptırım olduğunu artık sağır sultan duydu. Bu gelişmeleri deneyip ya da uygulayıp görme şansı olmayan ben ve benim gibi çoğunluk izleyerek nelerin olduğunu ne kadar görebilecek bakalım. Umarım gelecek zaman güzel şeyler vaadediyordur. Hiç sanmasam da...

Tierarzt
eski isim / salpyilmaz
Veteriner Hekimlerin Buluşma Noktası / www.vetinfo.net
alvardar

31 Aralık 2007, 18:34:32  

Ah ah Wimax gelse TTNet biter. TT'nin değeri düşer. Devlet hala %45 ile hissedar TT'de dolayısıyla değerini düşürmek istemez. 2008 yılında %15'ini halka arz edecek. Yani 2008'de sadece 3G lisansı verilir. Wimax 2009'dan önce hayal.

samsung'un en ince incisi --D900 ve D900i--
samsungmobile FaNcLuB
Kumandan

Sisteme Gözat

1 Ocak 2008, 24:37:57  

peh ...

Kahramanmaraş'a önümüzdeki millenium gelir artık

Bilgi Paylaştıkça Artarmı ?
Ankete katılmak için tıklayın
Joe_Feyzullah

2 Ocak 2008, 2:15:51  

ya millet dikkatli okursanız kablo internet ile benzer bu sistem kendi arasında fiberoptik eve de özel kablo (ama ethernet deil)
yani türksat istese (ttden derin devletten baskı görmese) bu hızların aynısını daha ucuza(çünkü ağı çok daha geniş daha çok kullanıcısı olabilir ki mesela net cafeler kablonet kullanmıyor) verebilir...

BenQ R55 Core Duo 1,83
www.Pokemon.com.tr.tc
Agent_WD40

2 Ocak 2008, 3:10:28  

Bahçeşehirden sonraki ayağın Beylikdüzü olacağı doğrulandı; firmaya yakın bir arkadaşım tarafından. Darısı diğer ilçelerin ve tüm Türkiye 'nin başına.

Düzenleme Sebebi:
Yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agent_WD40 -- 2 Ocak 2008; 5:11:39 >

Geldim, gördüm, yendim.
drnlcrgy

2 Ocak 2008, 5:52:50  

Nihayet sağlam altyapının fiberde olduğunun farkına yavaş yavaş varmaya başladılar... Yayıldığı taktirde 10 mbiti 25-30 liraya alabilir duruma gelebiliriz.100 mbit için dünya standartlarında en fazla 60 ytl ödenmesi gerekir... 100 bile çok ama ilk etapta oda kabul edilebilir...

daha öncede yollamıştım bakın 32 euroya 100 mbit, aynı sistem ... + 2ay ve duvardan direk ethernet çıkış alamayana modem bedava..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drnlcrgy -- 2 Ocak 2008; 5:58:18 >

Gülerken göbeği oynamayan adamdan kork..
Kumandan

Sisteme Gözat

2 Ocak 2008, 11:14:27  

100 mb zaten çok büyük bir hız, hard disklerin yazma kapasitesini bile aşıyor (raid hariç) 50 mb yeterde artar yeterki tam verimli çalışsın

Bilgi Paylaştıkça Artarmı ?
Ankete katılmak için tıklayın
Sith

2 Ocak 2008, 11:30:52  

quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

100 mb zaten çok büyük bir hız, hard disklerin yazma kapasitesini bile aşıyor (raid hariç) 50 mb yeterde artar yeterki tam verimli çalışsın

100mb değil 100mbps ... saniyede 100mbit yani ... saniyede 10mb filan eder anca ...

Lmarion

2 Ocak 2008, 11:43:13  

quote:

Orjinalden alıntı: Speed-Step

Haberde bazı eksikler var bu yüzden yanıltıcı olmuş olabilir;

3.sü internet evinize kadar fiberoptik kablolarla gelmiyor siteye kadar fiberoptik kablolarla geliyor apartmanlara ethernet kablolarıyla iletiliyor. Kullanılan kabloların kalitesi ve aynı apartmandaki herkes 100mbit kullanırsa bu hız her daireye eşit verilebilecek mi böyle bir bilgi yok!

nasıl yani ?
kapımın önünü deldiler, sokağımdan geçtiler, tabelada fiber optik kablo çalışması yazıyordu ?

bütün bahçeşehirin sokaklarını deldiler, ethernet kablosu mu döşüyorlar bütün sokaklara ?

e burası kocaman bahçeşehir ,fiber optik kablo diyip ethernet döşersen o kadar uzun mesafede bu kablo ne olur sorarım.

d_projekt

2 Ocak 2008, 24:19:44  

yanlız genel olarak firmayı ve sahibini düşününce büyük ihtimalle bu yıl bitmeden istanbulun önemli noktalarının hepsine ulaşıcaklarını düşünüyorum.
MrRain

Sisteme Gözat

3 Ocak 2008, 24:50:15  

quote:

Hız güncellendi, bence test serveri limitliyordu demin

Şaka gibi

Bu da bizim işyerindeki telekom 2mbit sınırsız internetimizin hızı

2mbit i 512kbit hızında kullanmamızın nedeni santrale olan uzaklığımızmış. Azami 3370 metre olması gereken mesafe bizde 7000 metreye yakın olduğu için böyle rezil bir durumdayız.

http://www.youtube.com/watch?v=eLOAsJwEqoE/

Soul of the Ultimate Nation geliyor...
Glyph

3 Ocak 2008, 14:40:57  

quote:

Orjinalden alıntı: d_projekt

yanlız genel olarak firmayı ve sahibini düşününce büyük ihtimalle bu yıl bitmeden istanbulun önemli noktalarının hepsine ulaşıcaklarını düşünüyorum.

Ben de umut ediyorum. Babamı kandırıp 2 yıllık üye yapmışlar. Gerekirse yararlandığımız 6 ytl'lik inidirimleri de veririz. Çok güzel fiyatları var tellcom'un

kunteper

3 Ocak 2008, 17:52:08  

Bizim sitede tellcom ile anlaşma yapmış artık ne zaman başlar bilmiyorum ama hadi hayırlısı diyelim :)

Site yönetiminin son bir kaç aydır yaptığı görüşmeler ve uğraşlar sonuçunda, TELLCOM firması Soyak Olympiakent sitesi içerisinde fiber optik altyapı yatırımı yapmayı kabul ederek altyapı çalışmasına başlamış ve bitirmek üzeredir.

Yönetim Kurulunda 15.12.2007 tarihinde alınan karar uyarınca, Soyak Olympiakent sitesi internet hizmetleri için Tellcom firması ile anlaşma imzalanmıştır. Anlaşma gereği, TELLCOM ’un, Soyak Olympiakent ’in kurulu olduğu tüm alan ve sahalarda altyapı şebekesi kuracak, bu altyapı üzerinden ses, internet, data, video-TV ve benzeri her türlü telekomünikasyon hizmetleri sunacaktır.

Detaylar daha sonra internet sitesinde yayınlanacaktır.

Not: TELLCOM bir Turkcell kuruluşu olup tüm altyapı giderleri TELLCOM firması tarafından karşılanmıştır. www.tellcom.com.tr

Soyak Olympiakent Site Yönetim Kurulu

If your enemy is weaker, conquer him. If he is stronger, join him. If he is Jack BAUER, you're fucking dead.....
KeMule

3 Ocak 2008, 20:19:18  

Bu günlerde esenkenttede baya kapsamlı bir çalışmya yapıyor tellcom dün bizim evin önündeydi kazı çalışmaları bu gün baya bi ilerlemişler Benim merak ettiğim acaba hemen evimizin önünden geçen bu fiberoptik kablodan bizde yararlanabilecekmiyiz. Bu hizmetten yararlanmak için nereye başvurmamız lazım ? Apartıman olarak bir başvuru gerekiyorsa hapı yuttuk demektir...

cturna

Sisteme Gözat

3 Ocak 2008, 20:32:53  

apartman olarak ve site olarak yararlanman lazım olmadı 2 tel çek

psn:cikotr
KeMule

3 Ocak 2008, 20:56:16  

Valla dibimden geçen bu hizmetten yararlanamazsam çıldırırım heralde.

feanorringeril

Sisteme Gözat

3 Ocak 2008, 23:56:10  

5 megabit bağlantı testi;

Sosyete filan değilim ha, genç bir vatandaşım, belirteyim dedim bi kaç yorumu görünce..

acosan

4 Ocak 2008, 18:31:49  

quote:

Orjinalden alıntı: Agent_WD40

Bahçeşehirden sonraki ayağın Beylikdüzü olacağı doğrulandı; firmaya yakın bir arkadaşım tarafından. Darısı diğer ilçelerin ve tüm Türkiye 'nin başına.

Düzenleme Sebebi:
Yazım hatası.

Ben dün Tellcom'u aradım, şimdilik Bahçeşehirde herhangi bir yerde bu tip bir hizmet verilmiyor. Sadece Esenkent'te REGNUM sitelerinde var fakat fiyatın ne olduğunu söylemediler. Regnum'da oturup ta bu servisi kullanan var mı acaba?
cturna

Sisteme Gözat

4 Ocak 2008, 18:33:51  

sosyete dediysek üstünüze alınmayın sizlere demedik zaten sosyete insanın bu forumda işi olmaz eminm buna

Necrolord

4 Ocak 2008, 19:02:16  

Neden kimse yurtdısından biyeri degilde hep İstanbul u gosteriyor ?

Buna bakıp ttnet in 2mb/512kb baglantısının adam gibi calıstıgı fikrine kapılabılırız.Bi kac kez daha test etseydim kesin 1800+ dl / 400+ ul(? :P)) görürdüm ama durum aslında;

yok mu yurt dısı sonuclarını gosterecek biri ?

hub_
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

4 Ocak 2008, 19:15:12  

sizde nyie o kadar düşükki
Kulspruta

4 Ocak 2008, 20:07:05  

quote:

Orjinalden alıntı: feanorringeril

5 megabit bağlantı testi;

Sosyete filan değilim ha, genç bir vatandaşım, belirteyim dedim bi kaç yorumu görünce..

süper

Rakip takım çok tehlikeli bir yerden korner kullanıyor...
sahinvatansever

4 Ocak 2008, 20:53:15  

arkadaşlar az önce telefon açtım bana tüm türkiyeye hizmet verildiğini söylediler ama mevcut telefon hattı üzerinden o zaman ben dedimki telekom alt yapısını kullanıyorsunuz kesinlikle hayır cevabı verdiler valla şimdi ben telekoma vada etmeyi düşünüyorum sonuçta aynı para aslında ist avrupa yakansında yada anadolu yakasında oturan arkadaşlarla EMİNÖNÜ meydanında buluşup bu olayın üstüne gitmeliyiz birlikten kuvvet doğar varmısınız kardeşler

felmali

4 Ocak 2008, 21:41:41  

insan özenmiyorum dese, yalan olur

felmali
KeMule

4 Ocak 2008, 22:31:48  

quote:

Orjinalden alıntı: acosan

quote:

Orjinalden alıntı: Agent_WD40

Düzenleme Sebebi:
Yazım hatası.

Ben dün Tellcom'u aradım, şimdilik Bahçeşehirde herhangi bir yerde bu tip bir hizmet verilmiyor. Sadece Esenkent'te REGNUM sitelerinde var fakat fiyatın ne olduğunu söylemediler. Regnum'da oturup ta bu servisi kullanan var mı acaba?

Bir iki sayfa önce esenkentte bu hizmeti kullandığını söyleyen bi arkadaş vardı sanırım regnumda oturuyor kendisi. Bende esenkentte regnumun karşı sırasında oturuyorum. Evimizin önünü kazıp fiberoptik kabloyu döşediler daha dün ama biz bu hizmetten yararlanamayacağız sanırım :((

Kruger

4 Ocak 2008, 23:00:15  

www.tellcom.com.tr/NetworkStructure.asp

yukarıdaki linkteki şemadan anlaşıldığı üzere tellcom türktelekom un aksine avrupadaki serverlarla olan bağlantısını fransa değil almanya üzerinden yapmakta. yurtdışı çıkışlarının ne kadar olduğunu herkes gibi bende bilmesem de gayet açık bir şekilde söyleyebilirim ki almanya üzerinden giden bir bağlantı fransa ya göre daha stabil olacaktır.

online oyun oynayanlar için de bunun çok büyük farklar yaratacağını düşünyorum. zaten online oyun bazında baktığımızda telia üzerinden giden bir bağlantıyla ortalama 300 ping değerleri alırken your-freedom vs gibi bağlantımızı başka yoldan götüren (genelde orda da en iyi sonuç alman serverları oluyor) programların bize sağladığı bağlantıda 100 ping gibi değerler almak mümkün oluyordu.

ek olarak şemadan da anlaşılacağı gibi tellcom linkteki şema itibariyle yurtdışı çıkışlarında türk telekomun altyapısını kullanmıyor.

şu an için her yerde vdsl hizmeti veremeseler de bu şirketin adsl sinin de telekomunkinden daha başarılı olacağına gönülden inanıyorum.

en yakın zamanda başvurumu yapacağım. online gaming için tellcom ftw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kruger -- 4 Ocak 2008; 23:08:33 >

Vore
Furkan Yağız

Sisteme Gözat

4 Ocak 2008, 23:04:48  

Ankara'ya gelir umarım böyle uygulamalar.Birde bizim ev site değil buna yanarım işte

GaLaTaSaRaY 1905 tarih yazar
Şereftir Seni Sevmek Senle Ağlayıp Gülmek

Vargath

4 Ocak 2008, 23:07:34  

Ankara'da adsl hizmeti veriyorlarmış, acaba kendi omurgalarını mı kullanıyorlar yurtiçinde ? Kullanan bilen varsa, online oyunlardaki performansından bahsedebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vargath -- 4 Ocak 2008; 23:18:20 >
MuRaT

5 Ocak 2008, 12:23:37  

tellcom ile konuşan varmı ankara için bağlantı http://www.tellcom.com.tr/NetworkStructure.asp almanya ile bağlantılımı yoksa telekom alt yapısımı ona göre almayı düşünüyorum ...

Ne olduğunu bilmek kadar , ne olmadığınıda bilmek gerek ... l
xmrtx

5 Ocak 2008, 12:27:19  

Bizim telekom yapsa yapsa anca 100mbit 4gb kota yapar

PhantomX

5 Ocak 2008, 1:44:47  

20mbit yurtdışı testi:

Uploadda 3-4megabyte/sn gördüğüm de oldu torrentte ama şimdi içler acısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 5 Ocak 2008; 1:58:38 >
kralhasanyigit

Sisteme Gözat

5 Ocak 2008, 3:36:52  

quote:

20mbit yurtdışı testi:

Uploadda 3-4megabyte/sn gördüğüm de oldu torrentte ama şimdi içler acısı

Baya bi içler acısıymış...

sahinvatansever

5 Ocak 2008, 11:36:54  

quote:

Orjinalden alıntı: GiVeNcHi

tellcom ile konuşan varmı ankara için bağlantı http://www.tellcom.com.tr/NetworkStructure.asp almanya ile bağlantılımı yoksa telekom alt yapısımı ona göre almayı düşünüyorum ...

ben konuştum kardeş 10 dakika kadar için rahat olsun gerçi ilk başta bende tereddüt yaşadım türk telekom alt yapısını kullanmıyorlarmış bu olay güzel ama kafama takılan bilenler varsa yazsın lütfen evdeki mevcut telefon üzerinden sinyal gönderiliyormuş_? yani telekom sinyali sağdan gelirken telcom unuki soldan olabilirmi diyorum kendimce ama valla onlar olur diyor bunu telefon üzerinden değilde madem yeniler her bölgeye şube açmaları lazım geniş bilgi için yoksa tel ne kadarda olsa dedayları anlatmaz kelime unutulur atlanılır arada

sarikanarya567

Sisteme Gözat

5 Ocak 2008, 24:00:25  

Sitesindeb adsl tarifelerine baktım fiyatlar aynı tt ile ??

Vargath

5 Ocak 2008, 24:13:11  

Ankara'da kullanan var mı? Durum nasıl?
cturna

Sisteme Gözat

5 Ocak 2008, 24:15:47  

bizde site olarak başvursak ama nereye başvurcaz neler lazım bilgisi olan varmı ?=

cheetah_first

5 Ocak 2008, 24:24:06  

en gereksiz bir yere hızlı bağlantı hizmeti oradakiler kullanmazlar bile...bizim gibi işi bu olanalr için en son gelir...

AMD X2 5600+=KINGSTON HYPERX 2X1024 DDR2 800 CL4
cooler master hyper6=MSI K9N 570 ULTRA
POWER COLOR X800 GTO=coolermaster stacker kasa
480 watt tagan=SAMSUNG 2232BW
PhantomX

5 Ocak 2008, 13:29:52  

quote:

Orjinalden alıntı: cheetah_first

en gereksiz bir yere hızlı bağlantı hizmeti oradakiler kullanmazlar bile...bizim gibi işi bu olanalr için en son gelir...

En gereksiz dediğin, adamlar site içine her apartmanda her daireye cat5e kablosu çekmiş. İstediğin odaya aldırıyorsun interneti. QuikNet'in tek yapması gereken siteye fiber getirmek ve çekeceğin odayı ayarlamak. Normalde duvar delme vs gibi binbir dert olur.
_aNaToLia_

5 Ocak 2008, 13:56:39  

Telcom Ankara İstanbul izmir merkezli olamk üzere bursa diyarbakır antalya gibi yerdeki merkezlerine sadece ttnet den ara bağlantı alıyoruz yni evimize gelen kablolar onun haricinde bumerkezlerden heryere yurtdışına varana kadar Telcom un kendine özel Fiber optik ağı var, Ayrıca Ankara istanbul arasındaki fiber optik hattın işletmeciliği TTnette değil Telcom daymış.

yekialem
Uzaklaştırılmış
10 gün cezanın 10 günü kaldı.

5 Ocak 2008, 20:32:16  

hedef önce ağaoğlundan mülk almak sonra 100 mbit hıza sahip olmak..
elninom1

5 Ocak 2008, 21:23:53  

tellcom dan adsl hizmeti alan ve memnun olan var mı?eğer telekoma bağlı kalmadan kendi hizmetlerini kullanarak internete girebiliyorsak süper?

Sayfa:   <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Internet >> Cevap: Tellcom''dan QuikNet''le evlere Fiber Optik bağlantı ile 5 Mbit/sn hızında kotasız hizmet ayl Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Samsung LED TV Lansmanı -2-
Samsung Anadolu Grubu Ürün Müdürü Levent Bey ile söyleşi
Gigabyte HD4890 1GB
ATI, yeni ekran kartı HD4890 ile GTX285'e meydan okuyor!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız