pirelli acces point dışında zyxel de kullanıyorlar bildiğim kadarıyla ( en azından arkadaşımınki öyle)
siz 3mbit e ne kadar ödüyorsunuz daha doğrusu 2 yıllık kampanyaya mı katıldınız ?????
İlk 3 ay bedava, sonraki 12 ay 39 YTL sonraki 12 ay 69 YTL. Yalnız 2 sene sonra 3 Mbit fiyatı düşer ise, o zaman ki tarife üzerinden ücretlendirileceğini lafla(yazılı değil) söylediler. Modem ve kurulum da bedava. Modem onların malı, servis bittiğinde geri alacaklar. Modemde ayrıca telefon servisi ve IPTV ve diğer bazı planlanan servisler için port var.
Bende bugün tellcom dakilerle konuştum evet dediğiniz gibi 2 sene sonra 3mbitin fiyatı düşerse o zaman ki tarifeden kullanacaksınız ama antlaşma yaptığınız bu 2 sene içinde hiçbir indirimden yararlanamıyacaksınız ve zamdan etkilenmiyeceksiniz. Yeni kayıt olmayı düşünen arkadaşlara yardımcı olması açısından ; bana telefonda aktarılan en önemli şey şuydu başlangıç paketini doğru seçin maddi gücünüz el vermiyorsa en yüksek tarifeden başlamayın çünkü antlaşma yaptığınız bu 2 sene içinde hızınızı düşüremiyorsunuz sadece arttırabiliyorsunuz. Yani 3mbit bağlantı için antlaşma yaparsanız 5-10-20 ve 100 mbit hızlarına geçebilirsiniz ama 1 mbite hızınızı indiremezsiniz bana aktarılan bu o yüzden dikkat edin .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imphotep_2000 -- 19 Temmuz 2008; 0:40:32 >
Goqhanov foruma hosgeldin. Eger 2010'da tum istanbul olursa gercekten cok sey degisir, bekliyoruz. Ben de atasehirde hizmet almayi bekliyorum yakinda :)
Yurt icindeki fiberoptik tesisatin Tellcom'un bagimsiz tesisati oldugu konusunda suphe yok zaten. Quiknet altyapisi konusunda herkesin tartistigi yurtdisi cikisinin TTNET'in yurtdisi cikisi uzerinden olmasi meselesi. Quiknet kullanicilarinin traceroute sonuclarina bakarak da yurtdisi cikisinin TTNET uzerinden saglandigini gorduk. Tellcom'un bagimsiz yurtdisi cikisinin kurumsal musterilere ayrildigini tahmin ediyoruz. Yanlis miyiz?
Öncelikle hoşbulduk DHArcadia
Traceroute konusuna gelince Türk Telekom'a ait olan ve atıl durumda olan fiber hattın işletmesini aldık Tellcom olarak.
Bundan dolayı da yurtdışı çıkışlarımız Türk Telekom üzerindenmiş gibi görünüyor fakat durum böyle değil.
Arkadaşlar Türk Telekom özelleşmeden önce fiber hattı Türk Telekoma bağlıydı ve hala görünürde bu şekilde çıkıyor fakat
biz Quiknet olarak hiçbir şekilde Türk Telekom'a bağlı değiliz.
Amaç zaten Türk halkını sabit telefon ve Türk Telekom'un uyguladığı sabit ücret dayatmasından kurtarıp,
en son teknolojiyi daha etkin ve daha ucuz şekilde halkımıza sunmak.
Superonline ve Tellcom aynı çatıda birleşti ve artık Türk Telekom'un karşısında dev bi rakip var.
Makro anlamda 1-2 yıl gibi kısa zamanda internet kavramını tamamıyla değiştirecez.
Olaya sadece fiber internet olarakta bakmayın IP TV test yayınımız başlıyor ve değişim kökten geliyor.
Türk Telekom'un karşı atakları çok komik ve sadece Türk insanını kelime oyunlarıyla kandırmaktan ibaret.
1-Videofon:
Aylık min 29 internete ver (internetin olmadan videofon hizmetinden yararlanamıyorsun)
+29 da videofon için öde = 58 YTL
Peki arkadaşlar interneti olan kişi pekala msn ile görüntülü konuşma gerçekleştirebilir :)
2-VDSL 2 =
32 Megabit internet hizmeti = 169YTL
Videofona rakip olarak Quiknet aboneleri kendi evlerinde televizyonlarından görüntülü konuşma gerçekleştirebilecek artı hiç bir
ücret ödemeden!
Şu an test yayınları başladı!!!
Quiknette 100 mbps = 109 YTL
VDSL2de 32 mbps = 169 YTL
buyrun siz karar verin.......
Yanlış bilmiyorsam TeliaSonera Türkiye'de altyapı kurmadı. Sizin yüzünüzden lisans aldı ama Türkiye'ye hizmet veremiyor. Bildiğim kadarıyla Türk Telekomun altyapısını da kullanarak Avrupaya çıkış yapıyorsunuz. Bana Kurumsal bölümden yetkililer böyle dedi. Ayrıca evime Kurumsal bağlantı istedim hatta işyeri var oraya istedim dedim ki, microwave, fs/o ile altyapı kurabilirsiniz. Sitenizde de öyle yazıyor dedim fakat telefondaki yetkili ben bilmiyorum dedi biraz bilgili müşteri temsilcisi koysanız iyi olur habire ezbere şeyler söylüyorlar + müşterileri hiç sallamıyorlar bana bir geri dönüş yapmanız için en az 20 kere kayıt bıraktım ve 1 kere geri dönüş yapıldı. Onda da KAZIK FİYAT OLAN 100 MBPS İNTERNETİN ÜCRETİ 6500 YTL dendi!!! Neden böyle dediğimde Quiknet'i Türk Telekom altyapısından yolluyoruz, bu bağlantıda ise direk TeliaSonera kullanıyoruz dendi...
TeliaSonera ile kendimi istanbulda bir altyapı şirketi olarak tanıttım 10GbE kullanmak istediğimi söyledim kem küm ettiler yok veremezlermiş. İşte avrupada bağlantı olması gerekiyormuş falan dediler. Tellcom var dedim, Turkcell var dedim onlar nası bağlantı kuruyorlar deyince cevap veremediler. Siz yasal olmayan bir işler çeviriyorsunuz ama yakında belli olacak, bunu bilin. Eğer TeliaSonera ya rüşvet verdiyseniz, başka altyapı firmaları kullanmasın diye, bunu tekelcilik olarak algılayabiliriz. Aslında Türk Telekomun oyuncak bağlantısını boşverirsek siz bir yeni tekelcilik başlatıcaksınız gibi gözüküyor.
Bunun dışında Türkcell in Microwave ağını kullanmanız yasal değil, bunu da TK dan öğrendim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 19 Temmuz 2008; 0:45:44 >
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
İyi de Tellcom neden rüşvet versin TeliaSonera' ya.. Benim bildiğim zaten Mehmet Emin Karamehmet TeliaSonera' nın ortaklarından..
TeliaSonera çok geniş bir ağı olan altyapı firması, en basitinden istanbula gelirse hemen hemen tüm datacenterlar diğer altyapı işletmecileri(borusan telekom, netone gibi) direk olarak TeliaSonera'dan bağlantı alacaktır. Böylelikle diğer firmalar da Tellcom kadar yurtdışına hızlı çıkış verecek duruma gelir ve Tellcom un pahalı olan kurumsal bağlantılarını kimse tercih edemeyecek duruma gelir.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
İyi de Tellcom neden rüşvet versin TeliaSonera' ya.. Benim bildiğim zaten Mehmet Emin Karamehmet TeliaSonera' nın ortaklarından..
TeliaSonera çok geniş bir ağı olan altyapı firması, en basitinden istanbula gelirse hemen hemen tüm datacenterlar diğer altyapı işletmecileri(borusan telekom, netone gibi) direk olarak TeliaSonera'dan bağlantı alacaktır. Böylelikle diğer firmalar da Tellcom kadar yurtdışına hızlı çıkış verecek duruma gelir ve Tellcom un pahalı olan kurumsal bağlantılarını kimse tercih edemeyecek duruma gelir.
Farkındayım da; ben rüşvet için yazmıştım. Adam, zaten ortağı olduğu bir şirkete; neden rüşvet verme ihtiyacı duysun. Piyasaya girmesini istemez, TeliaSonera da girmez..
hepiniz kampanyalı fiyatlara kanıp giriyorsunuz bu işe bakalım sonu nasıl olacak. 1sene sonra iptal ettirmek istiyorum ama para istiyorlar dienleri görmeyiz inşallah veya tellcom u banlıyanları :)
hepiniz kampanyalı fiyatlara kanıp giriyorsunuz bu işe bakalım sonu nasıl olacak. 1sene sonra iptal ettirmek istiyorum ama para istiyorlar dienleri görmeyiz inşallah veya tellcom u banlıyanları :)
sen olsan girmez misin? ayda 69YTL'ye 5mbit/5mbit'e geliyor hesap. TTNET'in veya Turksat'in 1-2 yil icinde bu seviyeye cikmasini ben beklemiyorum. 4/1'i 49'a getirirler ama 5/5 yine daha guzel, ustelik bunu hemen kullanicaz, digerleri tamamen tahmin..
sen olsan girmez misin? ayda 69YTL'ye 5mbit/5mbit'e geliyor hesap. TTNET'in veya Turksat'in 1-2 yil icinde bu seviyeye cikmasini ben beklemiyorum. 4/1'i 49'a getirirler ama 5/5 yine daha guzel, ustelik bunu hemen kullanicaz, digerleri tamamen tahmin..
5/5 bağlantı kampanyalı 49ytl sadece 1. sene geçerli 2. sene 89 ytl ödeyeceksiniz .
Yukarıdaki yazımı tekrar aşağıya kopyalıyorum :
Bende bugün tellcom dakilerle konuştum evet dediğiniz gibi 2 sene sonra 3mbitin fiyatı düşerse o zaman ki tarifeden kullanacaksınız ama antlaşma yaptığınız bu 2 sene içinde hiçbir indirimden yararlanamıyacaksınız ve zamdan etkilenmiyeceksiniz. Yeni kayıt olmayı düşünen arkadaşlara yardımcı olması açısından ; bana telefonda aktarılan en önemli şey şuydu başlangıç paketini doğru seçin maddi gücünüz el vermiyorsa en yüksek tarifeden başlamayın çünkü antlaşma yaptığınız bu 2 sene içinde hızınızı düşüremiyorsunuz sadece arttırabiliyorsunuz. Yani 3mbit bağlantı için antlaşma yaparsanız 5-10-20 ve 100 mbit hızlarına geçebilirsiniz ama 1 mbite hızınızı indiremezsiniz bana aktarılan bu o yüzden dikkat edin .
arkadaş zaten 1 sene 49 1 senede 89 oldugu için ortalamasını alıp söylemiş(69ytl) her ay 69 ödemesende ortalaması bu böyle bakınca fiyat düşük geliyo insanın gözüne
arkadaş zaten 1 sene 49 1 senede 89 oldugu için ortalamasını alıp söylemiş(69ytl) her ay 69 ödemesende ortalaması bu böyle bakınca fiyat düşük geliyo insanın gözüne