arkadaşlar tüm sayfaları okudum sayılır.Yahu hep site hep site,niye bir apartmandan bahsetmiyosunuz kardeşim cidden izmir bayraklıda oturuyorum ve şu türk telekom adı altında tekel olan firmaya para vermek istemiyorum,buralarada çekerlermi arasak?kablonette yok burda,adaletmi bu ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hseyin2 -- 12 Temmuz 2008; 0:01:07 >
ben ataköy 9.kısımdayım ve pazartesi günü bizim buraya da fiber döşemeye başladı tellcom. hatta sanki özellikle benim bulunduğum siteye gelen yolu izliyorlar gibi geliyor :) daha öncelerde yaptığım önbaşvuruyla ilgili mi diye düşünmüyor diilim :)
bu civarda ilk önce ataköy konakları diye yeni yapılan bir bölgede hizmet veriyolardı, bekliyodum gelecek mi acaba diye. umduğumdan hızlı geldi. kablo döşeme işi bittikten ne kadar sonra hizmet vermeye başlıyolar biliyomusunuz?
bide ben bu 2.seneden sonra artacak fiyatlarla ilgili bişey bulamıyorum internet sitesinde.
ayrıca şunu da belirtmek isterim; kabloların döşendiğini görünce tellcom'u aradım sordum bizim burda fiber döşeniyor, sizin işiniz mi bu dedim :) kadın bi ilgililere aktarmaya çalışiim falan dedi. ilgilinin telefonu meşgul, ben yardımcı olmaya çalışiim dedi. sonra yok sizin orda bi hizmet gözükmüyo falan dedi. ertesi gün yapılan kazının orda tabelayı gördümki işveren firma: tellcom diye yazıyordu.
arkadaşlar tüm sayfaları okudum sayılır.Yahu hep site hep site,niye bir apartmandan bahsetmiyosunuz kardeşim cidden izmir bayraklıda oturuyorum ve şu türk telekom adı altında tekel olan firmaya para vermek istemiyorum,buralarada çekerlermi arasak?kablonette yok burda,adaletmi bu ya
Bırakın Trkiye'yi, sadece İstanbul'un kalabalık bir semtini bile aklına getirdiğinde insan, işin zorluğunu anında kavrıyor. Böyle devasa bir yatırımı yapmak, Turkcell gibi bir şirketi bile aşar zannımca. O yüzden, ne olacaksa kablosuz geniş bant internetle olacak. Yani Wi Max ile. Sözde 2007 sonu ihaleye çıkılacaktı. Ama olur mu hiç. TT, bütün önlemlerini aldıktan sonra anca yaparlar. Zaten %45'i devletin. Böyle süt veren bir ineği devletimiz (Allah devletimize zeval vermesin ) kolay kolay keser mi hiç.
antaios: sebebini bilmiyorum ama apartmanin onune kabloyu doseyip kapayali 2 ay olmasina ragmen henuz hizmet yok. (Atasehir) Avuntumuz on basvurudan sonraki bekleme suresi kadar bedava kullandirtacaklarini soylemislerdi (max. 3 ay).
Biraz önce tellcom müşteri hizmetleriyle konuştum 2 sene sözleşme imzalamazsanız hiç birşekilde Quicnet hizmetinden faydalanamıyormuşuz yani 2 sene lik sözleşme imzalamamız lazımmış . Ben belki 2 sene sözleşme imzalamayıp indirimsiz tarifeden bağlantı kurup acsess pointin parasını peşin ödemek istiyorum. Ben neden 2 sene kendimi tellcoma bağlıyım ki ? . Öğrendiğin bir başka olayda verilen acsess pointin ara yüzünde işlem yapmamamızmış eğer yaparsak bu bizim hatamızmış . Ben belki uzak masaüstü bağlantısı yapıcam ve bu olay için kullandığım programdan dolayı port açmam gerekecek ? Bu yazıyı yazacağım hiç aklıma gelmezdi ama ben ki adsl hizmetini ilk alan insanlardan biriyim 128kb ile başladım (ataköy pilot bölgeydi) telekomda öyle insanlarla karşılaştım ki command prompt tan explorer açmaya çalışıp modem arayüzüne girmeye çalışandan tutunda ben 20 senelik sekreterim altyapıyı benden iyi bilen kimse yok diyene kadar bir sürü insanla muhattap oldum ki bazıları hakikaten adama saç baş yolduracak cinstendi. Ama telekom bana hiç bir zaman zorla 2 sene abone olacaksın yoksa adsl hizmetinden yararlanamazsın yada modemle oynama şunu yapma etme demedi . Modemin ayarlarını bozsam dahi telekom müşteri hizmetleri modemin ayarlarını yaptırdı . Tellcomdan 5/5 bağlantıya 89 ytl vereceğime telekomun 4/1 bağlantısına 89 ytl veririm . Böylece baskı altına girmem . Ayrıyetten beni en cok üzen şey ise telefondaki arkadaşın konuşma üslubu ve tavrı dır (size o kadar avantaj sunuyoruz 2 senelik sözleşme imzalamazsanız bu hizmetten yaralanamazsınız) Kısaca tellcomun benim için hiçbir avantajı yok . Tellcom kullananlarada sevgi ve saygılarımı sunarım (son cümle yanlış anlşılmasın bir şey ima etmek istemedim)
imhotep_2000 aynen söylediğiniz gibi kendi verdikleri zyxel AP arayüzüne müdahale ettirtmiyorlar benimde ataşehirde ağaoğlu sitesinde oturan arkadaşıma ziyarete gitmiştim tam o sırada AP de sorun olmuş tellcomdan gelecek görevlileri bekliyordu ben arkadaşıma gidene kadar sorunu halletmişler bende arakadaşıma birdaha sorun olursa diye adamlardan AP nin şifresini al dedim tellcom dan gelen görevliler veremeyiz sorun olursa bizi arayn zaten yakındayız tüm ataşehir e bakıyoruz en geç yarım gün de bakarız demişler sorununuza.....
Playing: Half life 1, Half life oppocing force,Half Life Blue Shift,Half Life 2,Half Life 2 episode One,Half Life 2 episode Two,Team Fortress 2,Race Driver Grid
Nasil yani eve koyduklari zyxel router'da port forward ve diger ayarlari yapamicak miyim? Anlayamadim sifreyi saklamak ne demek basarim resetine girerim default sifreyle saka mi bu?
Sizin gorustugunuz kisi malefki bazi yanlis bilgiler vermis. Kurulumla birlikte verdikleri zyxel marka wireless modemi (aslinda modem degil, sadece wireless bir router) baglamak zorunda kesinlikle degilsiniz. Onlar, olusabilecek bir arizada routeriniza uzaktan ulasarak sorunun routerdan mi yoksa kendilerinden mi kaynaklandigini gorebilmek icin bu urunu kullanmanizi oneriyorlar. Isterseniz bu urunun yerine baska bir router takin yada hic istemezsaniz direk kabloyu bilgisayariniza baglayin, onlar acisindan bir sorun yaratmaz. Routerin ayarlama isine gelince dediginiz dogru, kurduklari routera kullanicilar yanlislikla farkli ayarlar yapmasinlar diye bir sifre koyuyorlar. Bende bunu modemin arkasindaki reset tusuna basarak routeri fabrika ayarlarina geri dondererek cozdum, su an istedigim ayarlari yapabiliyorum, zaten kimse zannetmesin ki modemin hizi bu router tarafindan ayarlaniyor, yok oyle bir sey. 24 aylik sozlesmeye gelince, eger 24 aylik sozlesme yaparsaniz ilk 12 ay indirimli tarifeden, kalan 12 ay ise normal tarifeden fiyatlandiriliyor.
imhotep_2000 aynen söylediğiniz gibi kendi verdikleri zyxel AP arayüzüne müdahale ettirtmiyorlar benimde ataşehirde ağaoğlu sitesinde oturan arkadaşıma ziyarete gitmiştim tam o sırada AP de sorun olmuş tellcomdan gelecek görevlileri bekliyordu ben arkadaşıma gidene kadar sorunu halletmişler bende arakadaşıma birdaha sorun olursa diye adamlardan AP nin şifresini al dedim tellcom dan gelen görevliler veremeyiz sorun olursa bizi arayn zaten yakındayız tüm ataşehir e bakıyoruz en geç yarım gün de bakarız demişler sorununuza.....
Sorunu çözmek modeme reset atmak kadar kolay. Reset'ten sonra şifre 1234 olacaktır.
Modeme Tellcom'un yaptığı özel bir ayar yok, kendisi ayarlıyor zaten.
aynen sizin söylediğiniz gibi basarsın reseti istediğin ayarı yaparsın ama sonuç olarak kullanan arkadaşım ben kullansam 50 kere basarım reseti....
...en azında teknik destekleri sağlam arkadaşım konuşmuş 2 - 2.5 saat sonra gelmişler hemen tabi çok müşterilerinin olduğu ataşehirde bu mümkün ama basit bir kullanıcı olarak düşündüğünüzde teknik servisin gelip bu tip sorunlarıda halletmesi güzel bu arada servis belgesinede baktığımda ve arkadaşıma sorduğumda hiç bir ücret talep etmediklerini öğrendim umarım nazar değmez müşteri hizmetleri böyle devam eder.... bu arada gerçekten acaip bişey 50mbit bağlantı arkadşım 500gb external hdd almıştık aralıkta ben askere gitmeden çocuk o kadar 720p film indirmişki yedekleyecek yer yokluğundan izledikçe vasat filmleri sildim diyor :) bu arada eski hollywood 80 ler ve 90 lar klasikleri (rambo, terminator, vs...) tekrardan hd olarak izlendiğinde farklı bi izleniö bırakıyor zamanındaki malum yayın kalitesi sebebiyle :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 13 Temmuz 2008; 3:02:20 >
iyi güzelde şöyle bir durum varki 100mbit aldık diyelim bu bizim evimize neyle gelecek 100base8 ilemi yoksa 1000base ilemi fiber hizmeti deniyor ama eve fiber kablo gelmiyorsa ethernetten bu iş yürüyorsa olmaz.
zaten sanırım 20 ila 100 arasındaki fiyat yakınlığı bu yüzden sanırım 100 alanlar 20 den çok çok az farkla bağlanabilecek o yüzden fiyat böyle ayrıca 100mbit ile 10mbps gibi bir hız sözkonusu bunu kullanabilmek için evdede çok sağlam bir network kurmak lazım öyle zyxel felan dayanmaz...
Hiç te bile airties, zyxel hepsi yeter. 100 mbps i bu kadar abartmayın. Ben ağımdaki modem üzerinden diğer bilgisayarlarla iletişim kuruyorum ve hiç bir sorun yaşamıyorum ki modem 1 aydır hiç kapanmadı. Bu arada ethernet kabloları 1 gbps e kadar destekler ( kendim 250 mbps la diğer bilgisayarlara bağlandığım için söylüyorum).
Bunun haricinde eğer sizin evinize kadar gelmesini istiyosanız, buraya mesaj atmak pek işe yaramayacaktır açın telefonu konuşun adamlarla. Ben 3 defa aradım adamlar bıktı benden. Ağlamayana emzik vermiyolar
wimax ve tellcom 1-2 yıl içinde coşarsa telekomun işi bitecek demektir. Dandik 1024/256 kbps hız için bi de 10 lira telefon sabit ücreti ödüyorum Köprüyü geçtik mi iş biter. Tellcom kadar ucuz ve hızlı internet verse bile yanıdan geçmem. Kazıkladılar bizi yıllarca vefa borcumu ödemeliyim
bu arada 1gbit destekler dediğiniz ethernet kablosunun CAT5e veya CAT6 standardına sahip olması gerekir
Bunun dışında tüm bu fiber üzeriden internet bağlantısı dağıtımnı yapan kuruluşlar sizin binanızın yakınına veya binanızda kablo tv nin kutusu gibi bir kutu içerisine kadar fiber kabloyu getirir orada F/O kabloyu sonlandırarak network arayüzüne ethernet kablosu ile kendi routerlarındanherkesin aboneliğine göre dağıtımı yapar 5,20,50mbit gibi geçer bu tellcom içinde böyle yurdışında bu hizmeti veren firmalar içinde böyle....
örneğin üniversite öğrenimi için bulgaristan da olan bir arkadaşım MEGALAN firmasında 20mbit bağlantı aldığında bulunduğu apartmanda fiber optik kablonun sonlandığı kutudan kendi dairesine ethernet kablosu çekilmiş bu kadar basit bide bulgaristan da şöyle bir avantajları var tüm popüler p2p malzemeleri (film oyun vs.) kendi yerel ağlarında bulunan serverlarda olduğundan megalan firmasıda kendi altyapı alanında örneğin sofya da bulunan arkadaşım yurt dışına bulgaristan dışına 20mbit bağlantısı varken yurt içinde 100mbit bağlantım var diyordu :) bende çocuğa bakıp sadece gülümsüyordum ama bunu anlatmasının üzerinden çokta geçmeden TELLCOM bu hizmeti vermeye başladı.....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 13 Temmuz 2008; 15:53:00 >
merak saldım da verizon'un fios fiber optik internet servisine baktım. adamların verdiği en yüksek hız 50 mbit. tellcom verizon'u bile aşmış hız konusunda.