wi-max le fiber optik kablo bağlantısını karşılaştırmak çok doğru gelmiyor bana...ikisinin hedefi farklı...
Quicknet için alt yapı yapımında yavaş kalıyorlar ilk once siteleri hedeflemeleri yani daha az yatırmla daha fazla kullanıcıyı hedeflemek yada bu noktalara yatırım yapmak mantıklı...ancak diyelimki böyle istanbulda 100 nokta var bunları sıraya koymaktansa alt yapı çalışması bu 100 noktada olması gerekirdi.. her nekadar bu yapıyı kurmak ciddi bi maliyet se de kısa zamanda amorti edeceğide aşikar.....en kısa zamanda başakşehirde ve ikitelli osb de de quick neti görmeyi umit ediyorum......
Tabiki Wimax teknolojiside yerinde saymayacak.Oda gelişecek kendi içnde.Ama dünyanın artık KABLOSUZ TEKNOLOJİYE geçtiği bu zamanlarda hala yer altını fethetmeye çalışmak bana göre Deve kuşunun yaptığıyla aynı manaya geliyor.Onca masrafa,zamana,kirliliğe yazık yaa.Sonrada yapılan bu masrafları bizden söke söke alıyorlar ve ne yazık ki bizde tıpış tıpış ödüyoruz.Bu kafa böyle oldukça biz daha çok öderiz bu bedelleri.Kimse halkı düşünmüyor arkadaşar.Varın artık bunun farkına.Başımızdakiler halkı düşünse rekabet yaratmaktan kaçarlamı hiç.Aklımmızı başımıza devşirelim arkadaşlar...
arkadaşım bu "fiber to home" olayı yeni çıktı zaten.yani dünyanın artık kablosuz teknolojiye geçtiği bir zamanda buna niye yatırım yapıyoruz demen yanlış.kablosuz teknoloji şu an fiberle hız anlamında rekabet edemez zaten.japonya da bu "fiber to home" olayı çok yaygın mesela.adamlar aptalmı ki bu olaya yatırım yapmışlar.Hem wimax hakkında çok detaylı bilgim olmasa da kalabalık şehirler için uygun bir teknoloji olduğunu sanmıyorum ben.daha çok kablolama maliyetinin yüksek olacağı villa kentler, düşük yoğunluklu, yerleşimli kentler kasabalar için uygun olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skystar1 -- 14 Mayıs 2008; 10:19:34 >
bu servisin modemi ne menem bişi arkadaşlar. bi marka, model, res,m falan var mı? merak ettim.
zyxel nbg334w wireless router dostum. google dan aratırsan resimler çıkıyor
anlamadigim bir sey var, bu router wireless uzerinden 54 mbit destekliyor, 100 mbit baglanti router a geldikten sonra bizim evimizin icindeki router a 54 mbit le ulasmamiz tuhaf olmamis mi? ben direk time capsule ile kullanmayi dusunuyorum sahsen tellcom gelince.
bu servisin modemi ne menem bişi arkadaşlar. bi marka, model, res,m falan var mı? merak ettim.
anlamadigim bir sey var, bu router wireless uzerinden 54 mbit destekliyor, 100 mbit baglanti router a geldikten sonra bizim evimizin icindeki router a 54 mbit le ulasmamiz tuhaf olmamis mi? ben direk time capsule ile kullanmayi dusunuyorum sahsen tellcom gelince.
slm ark.lar bugün çalıştığım şirkete geldiğimde yolda tellcomun çalışmaları vardı.çalıştığım yer sürmeli otelin orda yani m.köyde yapılıyor.zaten telekomun yeni binasına çok yakın.
time capsule apple in urettigi asil amaci yedekleme unitesi olan wireless hard disk gibi ozetlenebilir. ayni zamanda 4 port hub ve 128 mbit wireless router gorevide goruyor. (bilgisayarinizin 802.11n standardini desteklemesi gerekiyor) 500 gb lik ve 1 tb lik modelleri var. ayrica uzerindeki usb portu sayesinde printer gibi baglamak zorunda oldugunuz cihazlari da ona baglayabiliyorsunuz boylece laptop kullanmak icin tek ihtiyaciniz sarj kablosu oluyor. (bu arada time capsule pc leri destekliyor mu bilmiyorum bu saydiklarimi mac de denedim sadece)
peki site olarak komple bağlanmak istesek nasıl olacak? ben onun için sordum. örneğin asya termal tesislerindeki gibi elektrik prizinin yanında rj45 çıkışı vardı. böylece patch kabloyla modemsiz direkt nete bağlanabiliyorsun. eğer böyle olursa elbet bi maliyet isterler.
Gayet iyi ama sitelere öncelik vermeleri benim gibi sitelerde oturmayanlar açısından üzücü tellcom adınada oldukça mantıklı bende az önce sitesine girip tel numaramdan bölgemde varmıya diye kontrol ettim bölgenizde var diyince heyecanlandım ama bölgenizde alt yapı çalışması şuan yok diyince kahroldum bu rezil telekoma gene devam.. umarım bi gün göztepeyede gelir..
peki site olarak komple bağlanmak istesek nasıl olacak? ben onun için sordum. örneğin asya termal tesislerindeki gibi elektrik prizinin yanında rj45 çıkışı vardı. böylece patch kabloyla modemsiz direkt nete bağlanabiliyorsun. eğer böyle olursa elbet bi maliyet isterler.
Dostum bizim site 152 dairelik 3 bloktan oluşan bir site...burada alt yapı çalışması tamamlandı..Şimdi ana arterler üzerinde kablo döşeme çalışmaları yapıyorlar..Muhtemelen bu ay sonuna kadar switch leri bağlayıp bu hizmeti devreye sokacaklar..Apartman yönetimi ile konuştum hiç bir ödeme talep etmiyorlar...Saygılarımla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutxx -- 22 Mayıs 2008; 9:38:00 >