Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Tellcom''dan QuikNet''le evlere Fiber Optik bağlantı ile 5 Mbit/sn hızında kotasız hizmet ayl

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Cevap: Tellcom''dan QuikNet''le evlere Fiber Optik bağlantı ile 5 Mbit/sn hızında kotasız hizmet ayl Sayfa: <<   < önceki  10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
basturkemin

Sisteme Gözat

4 Nisan 2008; 4:17:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Harika birşey. Görüpte ağzımın sulanması ve umutlanmaktan başka birşey yapamıyoruz. 1 Mbit/sn ADSLi zorla kullanıyoruz. Tellcom'un Superonline'ı da bünyesine katmasının ardından, Tellcom'dan ben 1-2 yıla kadar çok büyük ataklar bekliyorum. Telekom'dan da artık azıcık yüzleri varsa yine aynı süreçte iyileştirme yapmalarını bekliyorum.

Anca bekliyoruz.

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği - Telsim Geri Gelsin! (Vodafone'u eleştiriyoruz!)
senfield25

4 Nisan 2008; 4:43:50 

bursada yokmu yav

basturkemin

Sisteme Gözat

4 Nisan 2008; 6:18:08 

quote:

Orjinalden alıntı: senfield25

bursada yokmu yav

"Ankara'da Çayyolu, Eryaman ve Yenimahalle,
İstanbul'da Ataşehir, Bahçeşehir, Çekmeköy ve Kemerburgaz,
İzmir'de Mavişehir'de hizmet veriyoruz." Web sitesinden alıntı..

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği - Telsim Geri Gelsin! (Vodafone'u eleştiriyoruz!)
canercan

4 Nisan 2008; 10:53:42 

Bahçeşehir'de haziran sonu başlayacakmış. sabırsızlıkla ben de bekliyorum....
skystar1

4 Nisan 2008; 11:08:45 

quote:

Orjinalden alıntı: PhantomX

quote:

Orjinalden alıntı: turksauron

Ping durumu nedir bunun.

Telekom ile hemen hemen aynı, çünkü çıkış Telekom üzerinden yine.

kimisi telekom üzerinde diyor, kimisi değil diyor.bunu kesin olarak belirlemenin bir yolu vardır mutlaka.mesela en basitinden niye tellcom daki birisi yurtdışı bazı sitelere tracert çekip izlenen yola bakmıyor.en azından bir fikir verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skystar1 -- 4 Nisan 2008; 11:08:50 >
PhantomX

4 Nisan 2008; 12:23:55 

quote:

Orjinalden alıntı: skystar1

quote:

quote:

Ping durumu nedir bunun.

kimisi telekom üzerinde diyor, kimisi değil diyor.bunu kesin olarak belirlemenin bir yolu vardır mutlaka.mesela en basitinden niye tellcom daki birisi yurtdışı bazı sitelere tracert çekip izlenen yola bakmıyor.en azından bir fikir verir.

Tracert çekince direk telekom serveri çıkıyor, o yüzden yazdım zaten. (dsl.ttnet.tr)
PhantomX

4 Nisan 2008; 12:35:16 

quote:

telekomun şu an size verdiği upload 256 KB tellcom'un size verdiği upload 5 mbit
telekom değil 4, 8 hatta 16 kat bile arttırsa 5 mbit upload veremiyor ne yazıkki :) sen bi de tutmuş 5 kat arttırmalarından bahsediyorsun... yanlış şeyi kıyaslıyorsun. telekomun download hızı ile tellcomun upload hızını kıyaslamaya çalışıyorsun.. gerçi onlar bile ancak 2030'da dengelenebilir tabi bu kafayla giderse telekom çok zor :))

Ben doğru şeyi kıyaslıyorum. Burada 100Mbit/5Mbit tarifeden bahsediyorum... Bi kere telekom 1mbit upload veriyor en yüksek tarifeye bu bir. İkincisi oran olarak 4:1 ratio veriyor. Telekom hızları 5 kat arttırırsa, (ki VDSL2 ile mutlaka bir 4 kat arttırır), maximum upload hızı Tellcom ile eşitlenir. Telekom'un bakır hatlar üzerinden verdiği ratio 4:1, tellcom'un gıcır gıcır fiberler üzerinden verdiği ratio 20:1. Bu bir çelişki değil mi? Ayrıca 5mbit hızdan memnun olsam da, ilk aldığımda 100mbit down/up verdikleri, sonradan habersiz tarifeyi değiştirdikleri, ve 100mbit download'un yanında 5mbit upload'u komik bulduğum için buraya yazıp duruyorum.

VDSL2 için 30-70Mbit download hızlarından konuşuluyor. 4:1 ratio'yu inşallah korur telekom da, Tellcom da upload hızlarına müdahele etmek zorunda kalır rekabetten. Bastır T. Telekom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 4 Nisan 2008; 12:37:28 >
skystar1

4 Nisan 2008; 13:33:09 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: skystar1

quote:

quote:

Ping durumu nedir bunun.

Tracert çekince direk telekom serveri çıkıyor, o yüzden yazdım zaten. (dsl.ttnet.tr)

screenshot olarak buraya post etmen mümkün mü.bizde görsek hangi yolları takip ediyor.almanya dan, abd den bir kaç site için yapman mümkünmü bunu.
PhantomX

4 Nisan 2008; 13:50:41 

Direk ttnet'i kullanıyor çıkışta, hem de defalarca:
trace1
trace2
trace3
tristam

Sisteme Gözat

4 Nisan 2008; 14:06:05 

Ttnet üzerinden olsa da sadece kendine ayrılmış çıkışları kullanıyor olması muhtemel. Çünkü gecikme değerleriniz oldukça düşük ve daha da önemlisi stabil.

panzer2000

4 Nisan 2008; 15:16:23 

quote:

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

quote:

Orjinalden alıntı: KabesTr

quote:

Orjinalden alıntı: Eh®imeN

İlkönce Parası oLanlar hızLı baGlanıcak En kısa Sürede Tüm Türkiyeye yayıLır inşallah.

çok zor , daha doğru dürüst su, kanalizasyon , elektrik alt yapısı yokken , böyle bir alt yapının tüm Türkiye'de olması çoooook büyük bir hayal gibi, ama gönül ister olmasını

Bu mantıkla yola çıkarsanız ozaman Telekom iyileştirme yapamaz.Sonuçta fiber döşemek için kazmak zorunda.Aynı işi telekom da yapacak zamanı gelince.

Yaa hocam allah aşkına ne zaman olacak bu yıllar oldu türkiyeye internet geleli ceplerini doldurmadılarmı daha telekomda şunu yapacak telekomda bunu yapacak yapsınlar artık yeter artık yıllardır yapıla yapıla en fazla 4 mbit yuh diyorum artık telekoma

emre d.

4 Nisan 2008; 15:48:20 

quote:

quote:

telekomun şu an size verdiği upload 256 KB tellcom'un size verdiği upload 5 mbit
telekom değil 4, 8 hatta 16 kat bile arttırsa 5 mbit upload veremiyor ne yazıkki :) sen bi de tutmuş 5 kat arttırmalarından bahsediyorsun... yanlış şeyi kıyaslıyorsun. telekomun download hızı ile tellcomun upload hızını kıyaslamaya çalışıyorsun.. gerçi onlar bile ancak 2030'da dengelenebilir tabi bu kafayla giderse telekom çok zor :))

Ben doğru şeyi kıyaslıyorum. Burada 100Mbit/5Mbit tarifeden bahsediyorum... Bi kere telekom 1mbit upload veriyor en yüksek tarifeye bu bir. İkincisi oran olarak 4:1 ratio veriyor. Telekom hızları 5 kat arttırırsa, (ki VDSL2 ile mutlaka bir 4 kat arttırır), maximum upload hızı Tellcom ile eşitlenir. Telekom'un bakır hatlar üzerinden verdiği ratio 4:1, tellcom'un gıcır gıcır fiberler üzerinden verdiği ratio 20:1. Bu bir çelişki değil mi? Ayrıca 5mbit hızdan memnun olsam da, ilk aldığımda 100mbit down/up verdikleri, sonradan habersiz tarifeyi değiştirdikleri, ve 100mbit download'un yanında 5mbit upload'u komik bulduğum için buraya yazıp duruyorum.

VDSL2 için 30-70Mbit download hızlarından konuşuluyor. 4:1 ratio'yu inşallah korur telekom da, Tellcom da upload hızlarına müdahele etmek zorunda kalır rekabetten. Bastır T. Telekom

eğer 4 kat hız arttırma yaparlarsa telekom'da en yüksek ödediğin hıza tellcom'da hala en az ücret ödediğin tarifeyle faydalanabilirsin. bunu gözden kaçırma. ayrıca telekom 4 kat arttırsa da yine de tellcomdan epey pahalı olacak. ayrıca telekomun 4 kat hız arttırması da şu durumda imkansız (telekomun bu bakır kablolar ile upload hızını arttırması mümkün değil belki download hızı 3-5 sene içinde 4 kat artar) kısmet :))))

ytü
ThisisaNightmare

4 Nisan 2008; 15:55:45 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

Orjinalden alıntı: dumani

quote:

Bu 5mbit upload olayı çok kötü... Tellcom'dan rica ediyorum eski upload hızları geri gelsin artık.

Kurumsal başvuru yapmak gerekiyormuş 100/100 için. fiyatları hakkında kimsenin bilgisi yok sanırım

ben sordum
7000 ytl aylık.

Demek kurumsal müşteriye bu fiyattan satmak için 100/100 verdikleri quiknetin hızını U dönüşüyle indirmişler. Neyse kurumsal müşteri bizi ilgilendirmez pek. Uploadların artması için artık anca T