Yıllardır fiyatına göre çok iyi ürünler yapan microlab markasını eminim hepiniz duymuşsunuzdur.şimdi microlab ın yeni modellerinden olan ve bir çok kaynakta microlab ın en iyi 2.0 hoparlörü olarak kabul edilen microlab solo7 yi tanıtacağım ben uzun zamandır müzik dinlemek için kaliteli bir 2.1 veya 2.0 arıyordum ve içimde microlab ürünleriyle ilgili önyargı olduğu için bu markayı pek araştırmadım ve vatan computerde solo7 yi gördüm aşık oldum diyebilirim çok güzel bir görünüşü vardı hing-end sistem havası veriyordu tam bana göre sesini dinledikten sonra tamam dedim microlablarla ilgili olan ön yargım değişti özellikle ses kalitesi bir multimedia hoparlöre göre çok yüksekti sesteki ayrıntı ve kalite beni etkiledi akşam gold a gittim satın aldım kadv dahil 240 ytl ye (bazı arkadaşlar 210 ytlye aldığını söylüyor ama neyse) fakat sistemi eve nasıl götüreceğimi bilemiyordum eleman yarına kadar beklerseniz servisimiz eve bırakır dedi ben birgün daha sabredemezdim ve kocaman koliyi yerden kaldırmaya çalıştım çok ağırdı toplam 23.8 kg neyse zarzor otobüs durağına kadar iki kişi götürdük her beş metrede bir koliyi yere bırakıp dinleniyordum neyse eve geldim koliyi açtım iki tane kocaman kolon beni bekliyordu ve yanında sadece hoparlör kabloları bağlantı kabloları ve kullanma kılavuzu vardı hemen pc ye bağladım ev ortamında nasıl bir performans sergileyeceğini çok merak ediyordum ilk denememde tik tak adlı müziği açıp bass larına bakayım dedim (bildiğiniz gibi bu parça çok derin ve yıkıcı bass lar veriyor) gerçekten inanamadım vatanda dinlediğimden çok daha iyi performans aldım hemde onboard ses kartında çok iyi bass ları vardı tam istediğim gibi bass ları tam kıvamında çok dolgun ve bass ları uzatmadan ve abartmadan veriyordu yani bass yerine rahatsız edici bir uğultu yoktu tiz ses ağırlıklı müziklerde zaten tahmin ettiğim gibi mükemmeldi tiz sesler onboard ses kartında kullanmama rağmen çok kaliteliydi ve his sesi vermiyordu solo7 nin tizlerine hiçbir sisteme güvenmediğiniz kadar güvenebilirsiniz şuana kadar sesi köklemek nasip olmadı açabildiğim en yüksek seste(yani kulaklarımın ve komşuların dayanabildiği seste) hiç farkedilir bir bozulmaya rastlamadım hatta kısık sestekinden daha çok keyif aldığımı söyleyebilirim evdeki vitrinlerin titreşim sesini hissedebiliyordum yani sesi müzik dinlemek için çok iyi birde bu yorumlarım onboard ses kartındaki yorumlarım henüz x-fi ye geçmedim x-fi ye geçtikten sonraki yorumlarımıda yazarım sistemin ses olarak herşeyi yerinde hiçbir frekensı abartmıyor ses kartından gelen ses neyse onu abartmadan veya bastırmadan veriyor bu gibi sitemlerde ses kartı çok önemli bir unsur bence sistemin tek eksiği uzaktan kumandası ama uzaktan kumanda olursa harici bir amfi yapmaları gerekecek ozaman fiyatı 300 ytl yi geçerdi hoparlörlerin çıkardığı sese güvenebilirsiniz çünki o ünlü odyofil ve ses mühendisi olan "peter larsen" in tasarımıdır kısaca fiyatına göre hayal gibi kesinlikle fiyat/performans oranı çok çok yüksek bir ürün kesinlikle müzik dinlemek için tavsiye ederim
bass:bass olarak çok doyurucu yumuşak ve kesinlikle bass ları uzatmıyor olduğu gibi veriyor on üzerinden 9 veriyorum(nedeni bass lara on versem tizlere 11 vermem gerekecek )
mid sesler:mid sesleri şuana kadar dinlediğim multimedia sistemler arasında en iyilerinden biri diyebilirim iki woofer sürücüsünden üssteki mid ses veriyor alttaki tamamen bass ses veriyor yani sistem üç yollu midlere on üzerinden 9 veriyorum
tiz sesler:tizlere on üzerinden on veriyorum (yeterince açıklayıcı oldu sanırım)
son olarak malzeme kalitesi ve işçilik:microlab ın genel olarak malzeme kalitesinin çok iyi olmadığını söylerler fakat bu sistemde tam tersini yapmışlar mazleme kalitesi ve işçilik üst düzeyle ve tamamen ahşap yapısıyla çok güzel bir görünümü var
yanında verilen hoparlör kabloları çok kaliteli + olanı bakır - olanı gümüş renkte
hoparlörlerin herbirinin arkasında iki adet bass reflex port bulunuyor(hava çıkış bölümü)
microlab solo7 nin asıl amacı müziktir ve bu ses sistemini alma amacınız herzaman kaliteli müzik dinlemek için olmalı sistem her tarz müzikte başarılı ama özellikle saz sesleri baterideki zilin ince çınlaması gibi detayları çok iyi veriyor hiçbir ayrıntıyı kaçırmıyor x-fi ses kartı aldıktan sonraki performansını çok merak ediyorum
not:solo7 yi ilk aldığınızda bassları biraz sert gibi geliyor ama 2-3 ay yüksek seste kullanımdan sonra hoparlörler sese alışıyor bass daha hacimli ve kaliteli çıkıyor sesler oturuyor bilginize...
microlab solo7 nin kendi çektiğim resimleri aşağıdadır
İnceleme için teşekkürler.. Yakın zamanda z5500ün yanına solo7 almak istiyorum.. Bir kaç sorum olucak; 1. Sub, Mid ve Tweeter ölçüleri ve yapı malzemesi hakkında bilgin varmı? 2. Bass ve Tiz ayarları sistemin arka tarafından mı yapılıyor yoksa harici bişey varmıdır? 3. Kabin kalitesi ne derecede? 4. Sistemin SPL dB oranı hakkında bi bilgin varmı? 5. Dip sesi ne ölçüdedir? (Mesela z-5500 kullanıcısı olarak kısık seste dip sesi beni rahatsız ediyor) (tısss sesi)
İnceleme için teşekkürler.. Yakın zamanda z5500ün yanına solo7 almak istiyorum.. Bir kaç sorum olucak; 1. Sub, Mid ve Tweeter ölçüleri ve yapı malzemesi hakkında bilgin varmı? 2. Bass ve Tiz ayarları sistemin arka tarafından mı yapılıyor yoksa harici bişey varmıdır? 3. Kabin kalitesi ne derecede? 4. Sistemin SPL dB oranı hakkında bi bilgin varmı? 5. Dip sesi ne ölçüdedir? (Mesela z-5500 kullanıcısı olarak kısık seste dip sesi beni rahatsız ediyor) (tısss sesi)
Şimdiden teşekkürler..
1.sistemde iki adet 6.5" subwoofer bulunuyor yani toplam 4 adet 6.5" subwoofer sürücüsü üstteki mid sesler için alttaki tamamen bass sesi vermek için kabinler tamamen ahşap dır doğal bir ton dengesi var 2.evet bas tiz ayarı arka tarafından yapılıyor 3.kabin kalitesi dediğim gibi tamamen ahşaptan üretilmiştir ve hiçbir microlab da olmayan bir malzeme ve işçilik kalitesi var 4.sistem 85 db 150 watt(rms) yeterince yüksek bir sese sahip 5 .emin ol dip gürültüsünü duymak için çok uğraştım ses boştayken sesi sonuna kadar açtım en ufak dip gürültüsü yok yani vardırda duyulamayacak kadar az
Bu seti merak ediyorum gerçekten, emek verip incelemişsin teşekkürler dost. Fakat settin başarımını anlamak için jazz, klasik müzik, rock, blues, klasik türk müziği gibi enstürmanların tek tek duyulabildiği müzikler seçip tekrar bir ekleme yaparsan iyi olabilir. Seti ben vatanda gördüm ama fotoğraflardaki kadar kaliteli gelmemişti bana dış malzemesi. Fakat ne olursa olsun 3 yollu stereo bir hoperlör seti sonuçta böyle ürünlerin hatta daha kalitelilerinin pc için yaygınlaşmasını ümit ediyorum fırsatım olursa mp3 üzerinde iyi kayıtlı parçalarla denemeyi düşünüyorum eğer bu fırsatı yakalarsam izlenimlerimi paylaşırım.