Nissan Micra 1.2 motor, otomatik vites, visia kullanıcısıyım. Arabam 2005 model ve 3 yaşını doldurmak üzere. Eşime diye aldık, ama ben daha çok kullandım :) Bu araç ilk ve tek kullandığım araç olduğundan çok fazla kıyas yapamam. Yine de 1.2 motor için oldukça iyi bir performansı olduğunu düşünüyorum, eşimin adlandırmasıyla "tostos"umuzla gitmediğimiz yer, tırmanmadığımız dağ kalmadı :) En son Batı Karadeniz sahil şeridinde onlarca kez tırmanıp inilerek gidilen yolu geçtik. Otomobili alırken bakmıştım ama şimdi tam hatırlamıyorum, kendi sınıfında oldukça iyi bir beygir gücü var zannedersem.
Arabamın küçük olması şehir içinde gerçekten çok avantajlı, ama küçük olmasıyla birlikte ön koltuk kısmı bir çok araçtan daha yüksek ki, benim gibi uzun boylu biri için ideal oldu. İki önemli dezavantajı var, biri 1.2 motor ile yüksek yokuşlar tırmanırken hızı çok düşürmemek için yüksek devirde kullanmak zorunda kalmam. Diğeri de beklentimden daha fazla yakıt harcamam. Şehirlerarası ortalam 7lt/100km, şehir içi ise yoğun bir trafik olan güzergahımızda 9-9.5lt/100km.
Direksiyondan kumandalı müzik sistemi ve yol bilgisayarı ile açık renkli döşemesine o kadar alıştım ki, baktığım diğer araçların içi bana itici gelmeye başladı. Muhtemelen ilk göz ağrım olmasındandır :) Ama yakında ikiz çocuk bekliyoruz ve bu araba bize yetmeyecek. Toyotalara, opellere baktım, araçların içi bana çok sıkıcı geldi. En son baktığım Toyota Auris, onun da ortadaki koca bölüm çok garip duruyor. Micra'dan sonra bakalım nasıl beğeneceğim?