Şimdi Ara

N95 8GB - N82 seçiminde yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, n95 8gb siparişi verdim. ancak n82 modelini bilmiyordum.
    Şimdi n82 ile ilgili konuları okuyunca biraz tereddütte kaldım.
    n82, n95 den çok üstün bir telefon mudur?
    yurtdışı fiyatı n95 8gb dan ucuz, normal midir daha üstün bir telefonun ucuz olması?
    siparişimi iptal ettireyim ve bekleyim mi sizce?
    ne dersiniz?

not: telefonun gps ve internet fonksiyonlarını kullanmayı düşünüyorum daha çok, fotoğraf makinesi olarak kullanmayı pek düşünmüyorum. öyle acil durumlarda foto çekerim, onun dışında fotoğraf makinem var zaten.
    benim için önemli olan her web sayfasını desteklemesi ve hızlı menüler. gps program desteği ikisininde aynı sanırım.
    batarya ömrü de önemli tabii ki.
    teşekkürler.

• N82 esas olarak fotoğraf çekimlerinde üstün çünkü tüm çekilen fotoğraflardan elde ettiğim izlenimler N82'nin renkleri N95'e göre daha doğru yansıttığını, detayın biraz daha fazla olduğunu ve özellikle xenon flash ile yapılan karanlık ortam çekimlerinde piyasanın en başarılı telefonun N82 olduğunu gösteriyor

Diğer yandan ben N82'yi sevmiyorum

1. Bana Nokia E60'ı hatırlatıyor uzun bir telefon ve tuşları kullanışsız

2. Ekranı N95 8gb'a göre daha küçük (2.8 inch 2.4 inch ki hem resim hemde video izlerken çok güzel oluyor geniş ekran)

3. Dış kısmında kullanılan malzeme kalitesi N82'yi ucuz gösteriyor

4. Kulaklık ses kalitesi olarak yabancı incelemelerde N82 ile N95 birbirine çok yakın şu anda dns problemi var nette ancak sanırım N82 daha iyiydi yine de bakmam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 23 Aralık 2007; 20:37:38 >
  • bataryası n82nin daha iyi sanırım, n95 8gb ile çok fark var mı?
    internette açmadığı sayfalar oluyor mu 2sinden 1inin?
    n95 in işçiliği nasıldır? n82 ye göre daha mı iyi?
    bir de gps konusunda bir farkları var mı?
    teşekkürler :)
  • over haklı katılıorum ona. bu arada N82'de hareket algılayıcısı var elini ters çeviriyon o da otomatikmen ters konuma geçiyo =]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ermeni_Surprizi -- 23 Aralık 2007; 20:35:41 >
  • ben 4 gün önce 8GB aldım
    sende 8gb al
    tavsiye
  • quote:

Orjinalden alıntı: msurucu

bataryası n82nin daha iyi sanırım, n95 8gb ile çok fark var mı?
    internette açmadığı sayfalar oluyor mu 2sinden 1inin?
    n95 in işçiliği nasıldır? n82 ye göre daha mı iyi?
    bir de gps konusunda bir farkları var mı?
    teşekkürler :)

Nokia N82: 1050 mAH lityum iyon (225 saate kadar bekleme / 4 saat 20 dakikaya kadar konuşma süresi)
    Nokia N95 8 GB: 1200 mAH lityum iyon (280 saate kadar bekleme / 6 saate kadar konuşma süresi)

N95 8 GB'ın ekranı 0.4 inç daha büyük. Fakat N82'nin ekranı inç başına düşen piksel oranı açısından daha iyidir. Ayrıca ekran boyutuyla bekleme süresi ters orantılıdır.

Her iki telefonda da 128 MB RAM bulunuyor. Kullandıkları GPS çipi aynı. (SIRF Star III)

N82'de objektif kapağı ve xenon flaşa yer verilmesi önemli avantaj olarak nitelendirilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 24 Aralık 2007; 20:39:42 >

• wlan ve gps işin içine katılınca her ikiside fazla dayanmaz sanmıyorum ancak N82'nin bataryasının bu konuda nokia'nın iddialı modeli olan N73 kadar gititiğini ifade eden kullanıcılara rastladım
    İnternette sayfa açmama gibi bir şey duymadım ve bizzat N95'te böyle bir olayla karşılamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    N82 Yardım.
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • konunu forum kuralları gereği cep telefonu tavsiyeleri bölümüne açmalıydın

((( forum kurallarını okumalısın )))
  • quote:

Orjinalden alıntı: B o S c H

konunu forum kuralları gereği cep telefonu tavsiyeleri bölümüne açmalıydın

((( forum kurallarını okumalısın )))

özür dilerim, alt konuyu farketmemiştim, ilk defa yazıyorum cep telefonu bölümüne.
    kuralları biliyorum ama insanlık hali.
  • İnternet fonksiyonu senin için ön plandaysa ekran büyüklüğü önemli.
    2.4lük bir ekranın surf için yeterli olacağını sanmıyorum.
  • arkadaşlar, öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.
    tavsiyeleriniz üzerine n95 8gb siparişini iptal etmiyorum o zaman.
    yine de bundan 2-3 yıl sonra keşke sd kart takılanını alsaydım diyeceğim gibime geliyor.
    gerçi artık 2-3 yıl dayanmıyor teller ama
    aksi yönde fikri olan olursa belirtirse sevinirim. yoksa alıyorum n95 8gb versiyonunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: husnuweb

İnternet fonksiyonu senin için ön plandaysa ekran büyüklüğü önemli.
    2.4lük bir ekranın surf için yeterli olacağını sanmıyorum.

önemli olan çözünürlük. P990 ve N82'nin ekran çözünürlüğü aynı mesela. ikisi de internet sayfasında aynı sınırı gösteriyor. N90'ı ekran boyutu sadece 2.1 inç bayağı küçük yani ama daha fazla alan gösterir çünkü çözünürlük çok yüksek (352x416 p.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ermeni_Surprizi -- 23 Aralık 2007; 21:19:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: msurucu

arkadaşlar, öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.
    tavsiyeleriniz üzerine n95 8gb siparişini iptal etmiyorum o zaman.
    yine de bundan 2-3 yıl sonra keşke sd kart takılanını alsaydım diyeceğim gibime geliyor.
    gerçi artık 2-3 yıl dayanmıyor teller ama
    aksi yönde fikri olan olursa belirtirse sevinirim. yoksa alıyorum n95 8gb versiyonunu

aynen ben 1 senede hatta daha kısa sürede deiştiriom

• yine hortlatmışsınız konuyu
  • Arkadaşım da n95 8gb var n82 bilmem ama n95 süper bi cihaz param olsa alırım n95
  • quote:

Orjinalden alıntı: Z@NZ@R@

Arkadaşım da n95 8gb var n82 bilmem ama n95 süper bi cihaz param olsa alırım n95

n82 nin GPS i N95 den daha iyi çekiyormuş.
  • sana uyan telefon ekran boyutu, tuş takımı ve batarya süresi göz önüne alarak n95-8gb
    n82 şarzı daha çabuk biter, ve tuşları n95 kadar iyi değildir, fotoya önem verenler için öncelik olabilir
  • Hala cvpmı yazıyosunuz ya. Adam şimdiye telefonu almış eskitmiş yeni bi taneye bakıyodur belkide
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.