Şimdi Ara

###SAMSUNG i450 İNCELEMESİ BY OZGBOY TÜRKİYE'DE İLK DEFA DH'DE !!!###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
684
Cevap
0
Favori
82.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • OZGBOY ARKADAŞIMIZ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ YAPIP SAMSUNG i450 İNCELEMESİNİ YAPTI VE BİZLERLE PAYLAŞTI

KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

AŞAĞIDA İNCELEMESİNİ BULACAKSINIZ

ARKADAŞIMIZIN İNCELEMESİNDEN SONRA TELEFONLA İLGİLİ MOBILE-REVIEW İNCELEMESİ SONUÇ KISMININ TÜRKÇE ÖZETİNİ İNCELEYEBİLİRSİNİZ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SAMSUNG i450 İNCELEMESİ BY OGZBOY

1. Boyutlar, düğmeler, farklı açılardan fotoğraflar

Telefonun ebatları 101 x 52 x 17.8 mm 114 gram ağırlığında. N73 ün ebatları 110 x 49 x 19 mm ve 116 gram. U600 ise 103.5 x 49.3 x 10.9 mm 81 gram. Üçünün yanyana çekilmiş fotoları aşağıda. Telefonu elinize aldığınızda ses düğmesi ve microsd yuvası sağ tarafta. Şarj-orjinal kulaklık yuvası ve foto düğmesi sol tarafta. Açma-kapama düğmesi (Aynı zamanda profil seçebilir, hatsız moda (uçuş modu) na geçebilirsiniz) ve 3.5mm kulaklık girişi üst tarafta bulunuyor. Düğmeleri kullanmak kolay ve sıkıntı yaratan bir düğme yok.

2. Tuş takımı

Açılmadan önceki yüzündeki tuşlar sol en üstteki seç tuşu, sağdaki geri ve iptal tuşu görevi görüyor. Aynı zamanda bunlara ana ekranda farklı tuş görevleri atayabiliyorsunuz. Sol ortadaki tuş menu tuşu sağdaki ise silme tuşu. En alttakileri ise zaten biliyorsunuz.
    Telefonu açtığımızda ise bildiğimiz normal nümerik tuş takımı geliyor. Tuşların kullanımı ve sertliği kullanılabilirlik olarak gayet iyi geldi bana. Ne çok sert ne aşırı yumuşak.

3. Ekran

Telefonun ekranı TFT, 256K colors. Çözünürlüğü ise 240 x 320 pixels, 2.4 inches boyutunda. 256K renkli ekran olması dezavantaj gibi gelebilir ama ekranı benim hoşuma gitti. Ama default aydınlatması gün ışığında kullanmak için yetersiz. Arttırmak durumunda kaldım. O da pil süresini düşürebilir.

4. Symbian performansı

Menu geçişleri, ekran geçişleri çok hızlı. N73 ün nerede ise iki katı hızında. Symbian OS 9.2, Series 60 v3.1 işletim sistemini kullanıyor. Malesef değişik programlar yükleyip denemeye fırsatım olmadı. Fikir sahibi olmanız için menülerinden birkaç görüntü koyuyorum.

5. Hafıza

Kendi hafızası 40 Mb. Size kullanmanız için yaklaşık 24 mb. lık bir alan kalyor. 4gb. a kadar hafıza kartını destekliyor. Hafıza kartı ile yaptığınız işlemlerde epeyce hızlı.

6. Batarya

Bugüne kadar kullandığım Samsung telefonların içinde en kuvvetli bataryaya sahip olanı. Bekleme süresi olarak 500 saat, konuşma süresi olarak da 5 saat belirtilmiş. Tabi bu rakamlar mümkün değil. Telefonum daha yenide geldiği için deneme fırsatım olmadı ama şu kadarını söyleyeyim. Yabancı forumlarda okuduğum kadarı ile batarya yoğun kullanımlarda bile 5 gün civarı gidiyor. Ben dün bataryayı çeyrek dolu olarak taktım. Dünden beri kurcalıyorum, 2-3 saat mp3 dinledim ve batarya göstergesinde daha herhangi bir değişiklik olmadı. Yani bu sefer Samsung kullanıcıları batarya bakımından tatmin olacaklar gibi.

7. Müzik (hoparlör ve kulaklık performansı)

Geldik en önemli konulardan birisine.
    - Flash player
    - FM radio with RDS
    - WMV/3GP/H.263/MPEG4 çalma özellikleri var.
    Telefonun ses kalitesi tartışılmaz. Bass ları ve tizleri müthiş. Ama bu sesi telefonun yanında gelen orjinal kulaklığı ile almanız malesef hayal. Yanında gelen kulaklığı normal şarj girişine takılan standart Samsung kulaklık. Herhangi bir dönüştürücü falan bulunmuyor. Ama ben dün bir arkadaşımdan ödünç bir Plantronics kulaklık alarak sesini denedim. Ses kalitesi olarak kesinlikle ama kesinlikle bugüne kadar dinlediğim en iyi telefon. (N91 dahil) Fakat son sesi biraz az gibi geldi bana. Ya ben sağırım biraz yada kulaklıktan kaynaklanıyor. Büyük ihtimalle kulaklıktan çünkü kullandığım kulaklık büyük ve direnci yüksek bir kulaklıktı. Yeni kulaklıklarım 2 gün içinde gelecek. O zaman bu konuda ekleme yapacağım. Ama ses kalitesi olarak en ufak bir şüpheniz olmasın. Sesi kulaklıkla dinlerken çok çeşitli ekolayzer seçenekleri mevcut. Ben en güzeli olarak bass ve tiz ayarını seçtim. Bu arada telefonun A2DP yani stereo bluetooth kulaklık desteğinin olduğunu da unutmayalım. Ben müzik ilemek için verdim sipariş Amerika dan.

Bulunduğum yerde radyo çekmediği için deneyemedim. Şunu söyleyeyim radyo inlemek için kulaklığı takın diyor.

Hoparlör kalitesi içinde aynı şeyleri söyleyebilirim. Ses kalitesi olarak güzel ama çok fazla ses çıkmıyor telefondan. Çok fazla derken N73'üm var ses şiddeti olarak hemen hemen aynı sesi veriyorlar. Sadece bu görüntüye daha yüksek ses beklemiştim o yüzden böyle söylüyorum. Ama ses kalitesinde fark var tabi. Hoparlörü kullanırken ekolayzer ayarları devre dışı kalıyor ama standat sesi de güzel. Gene de beklediğimin altında ve kaliteli ses almak için yeni bir kulaklığa ihtiyacınız olacak diye belirterek bu konuyu kapatayım.

Hoparlörlerini açtığımız zaman otomatikman müzik yazılımı açılıyor ve ekran yan dönüyor. Fakat hoparlörlerini kapattığımız zaman ekran yan kalıyor. Normal tuş takımını kapatıp açtığımız zaman normale dönüyor. Bir kusur mu unutulmuş mu yoksa bilerek mi böyle yapılmış anlayamadım. Yazılımından görüntüler:

8. Kamera

Telefon 2 MP, 1600x1200 pixel 24 bit 96dpi çözünürlüğe sahip bir kameraya sahip. Auto focus yok. Flashı mevcut. Çok gelişmiş ayarlara sahip değil. Makro özelliği yok yada ben bulamadım. Gördüğüm kadarı ile iyi ışık şartlarında performansı fena değil fakat zayıf ışık altında vasat bir performansı var. Hiç denemeyin loş bir ortamda foto çekmeyi bence. Ya da ben beceremedim. Öndeki kamera ise görüntülü konuşma için ve vga 640x480 pixel bir kamera.

Örnek fotolar:

Bu arada fotoğraftaki asker yazıcım, bahaneyle ünlü oldu

9. Video

Telefon 352x288 ebadında mp4 kayıt yapabiliyor. Aşağıda iki örnek video var. Birisi dışarda diğeri içerde çekilmiş. Karar sizin ama bence acil bir durumda kullanılabilir ama arşivlik videolar çekilecek kadar iyi değil hatta bence kötü.

10. İzlenimlerim ve gördüğüm problem v.b.

Kutu içeriği resimde görüldüğü gibi. CD leri, kitapçıkları, garanti belgesi, kulaklık, data kablosu, şarj cihazı, 1 gb. lık hafıza kartı ve telefon.

Burda da telefonu videoya çekmeye çalştım ama pek güzel olmadı. Gene de bir bakın derim.

Sonuç olarak müzik ve Symbian işletim sistemi sayesinde kullanım özellikleri ile öne çıkan bir telefon. Ama içine daha kaliteli bir kulaklık konulmalıydı. Fotoğraf kalitesi yeterli ışıkta iyi, az ışıkta ise vasat. Video kalitesi benim hoşuma gitmedi ama gene de acil bir durumda kullanılabilir. Wifi sinin olmayışı bir eksiklik gibi gelebilir ama ben hiçbir zaman telefonlarımı internet veya msn amaçlı kullanmadığım için benim için problem değil. Küçük ekranda(320x240 sonuçta, ızdırap geliyor bana) zevk almıyorum onlardan. 12" bir notebookum var onunla zevk alıyorum. N91 mi yoksa i450 mi derseniz şahsi fikrim kesinlikle i450 olacaktır. Hatam kusurum varsa affola. Sorularınız varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

10 üzerinden not verecek olursam:

Design ve işçilik: 9
    Fotoğraf: 8
    Video: 6
    Performans: 9 (Yazılım ve batarya)
    Müzik kalitesi: 10
    Aksesuarlar ve kutu içeriği: 7
    Fiyat performans : 8 (Fiyatı az birşey düşerse tam alınacak telefon)

Saygılar.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MOBILE-REVIEW İNCELEMESİ

Samsung’un HSPDA özellikli yeni çoklu ortam telefonu Samsung i450 çift sürgülü ve üstün çoklu ortam özellikleri ile rakiplerinden bir adım öne çıkıyor. Symbian OS v9.2 ve S60 3rd edition işletim sistemlerini kullanan telefonda renkli LCD ekran ve 2 MP kamera da bulunuyor. 35 MB dahili hafızaya sahip Samsung i450’de hafıza microSD ile 4GB’a kadar yükseltilebiliyor. Samsung i450 tam anlamıyla bir müzik telefonu. MPEG4, WMA/MP3/AAC dosya formatlarını oynatabilen FM radyolu modelde Flash Player da bulunuyor. Müthiş tasarımıyla zengin bir görünüme sahip olan modelde sürgü yukarı kaydırıldığında Symbian özelliği ile ortaya şık bir cep telefonu, aşağıya kaydırdığınızda ise şık hoparlörleri ile hoş bir müzik telefonu ortaya çıkıyor. HSPDA özelliği sayesinde 3.6 mbps hızında internette hızlı bir deneyim sağlıyor.

Sonuç olarak

The volume level produced by the loudspeaker is pretty high, being in line with those Nokia-branded smartphones equipped with stereo-speakers. We also liked the i450’s solid vibro alert. In terms of voice calls and microphone sensitivity, its performance is up to par, nothing that we would whine about.

Hoparlörün verdiği ses oldukça yüksek, Nokia markalı stereo hoparlöre sahip telefonlarla aynı çizgide. Ayrıca i450'nin sert titreşimli uyarısını da sevdik. Sesli çağrılar ve mikrofon duyarlılığı açısından performansı zaten diğer telefonlarla aynı noktada ekstra söylenecek birşey yok

As far as music quality is concerned, this smartphone is in fact the best thing you can get hold of these days. In my opinion, when put up against the Nokia N91, the Samsung i450 comes out on top in this battle of music departments. The same goes for the Samsung i450 vs Apple iPhone derby. But at the same time, a multitude of tiny details can get you thinking a lot. For instance, I don’t like the i450’s 10-point volume level bar, it would be better off with 20 scales on it, like Sony Ericsson and Nokia do these days. Digging deeper, some applications found in the i450 are poorly integrated with their primary functions; its radio is also pretty unsophisticated.

Müzik kalitesi konu olunca bu smartphone bugünlerde sahip olacağınız en iyi cihaz !!! Karşısında N91'i koyun Samsung i450 bu savaşta N91'i altediyor ve müzik departmanının en üstünde yerini alıyor. Aplle iphone içinde bu geçerli. Ancak bazı detaylarda sizi fazlasıyla düşündürebiliyor. Mesela ben i450'nin 10 noktalı ses seviyesi barını sevmiyorum, üzerinde 20 aralıkla dah iyi olurdu SE ve Nokia'larda bugünlerde gördüğümüz gibi. Daha derin dateya girersek, i450'de bulunan bazı uygulamalar esas görevlerini yerine getirmede zayıf kalıyor, geliştirilmemiş radyosu var.

As a juke box, specifically when in the speakerphone mode, the Samsung i450 does very well too. While it is still not a portable stereo system, it is not just another mobile phone either. When I was comparing it with the Nokia N95 I caught myself thinking that the i450 sounded clearer, didn’t go insane, creaking and gurgling at full volume (even though it was just as loud).

Jukebox olarak özellikle hoparlör modunda Samsung i450 çok iyi. Hala taşınabilir stereo sistem olmasa da, sıradan bir cep telefonu değil. Nokia N95 ile karşılaştırırken i450'nin hoparlörünün daha berrak ses verdiği ve yüksek seviyede bile seste bozulma göstermediği hissine kapıldım.

The camera in this phone is more of a makeweight rather than the real deal, and can make fairly good snaps only as long as you are in good light conditions.

Kamerasının iyi ışık koşullarında oldukça güzel fotoğraflar çekebildiği bahsediliyor ...

Sonuç olarak N91'den daha kaliteli kulaklık performansı sunan ve N95 ile karşılaştırıldığında hoparlör ses seviyesi açısından ciddi anlamda iyi (Ancak bu hala 6233 ve N81'den ses kalitesi açısından daha iyi olduğunu göstermez) ve kamerası da fena olmayan s60 işletim sistemli bir telefon yapmış Samsung

Bir başka siteden aldığım karşılaştırmaya da göz atın

Gsmarena'da Samsung i450 ve diğer telefonları hoparlör ses seviyesi olarak karşılaştırmışlar

Sonuç:

Speakerphone test Voice, dB Pink noise/ Music, dB Ringing phone, dB Overal score

Samsung i450 70.7 72.7 75.5 Good

Motorola RAZR2 V8 66.3 65.7 81.9 Good

Nokia N81 68.8 67.8 75.7 Good

Sony Ericsson W910 77.5 70.7 82.7 Excellent

Sony Ericsson W960 72.3 73.5 76.7 Very good

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 14 Şubat 2008; 13:04:28 >

• Eyvallah patron.
  • Erhanım selamlar

Telefon çok iddialı geliyor
  • nokıa dan başka symbıan kullanan cihazlar görmek oldukca güzel cihazın 3,5mm kulaklık girişi bile müzik telefonu oldugunu gösteriyor..1000mha bataryada samsung için gayet iyi..video kaydedicisi sanırım cif modunda oda yeterli ....bravo samsung
  • quote:

Orjinalden alıntı: mcebi001

nokıa dan başka symbıan kullanan cihazlar görmek oldukca güzel cihazın 3,5mm kulaklık girişi bile müzik telefonu oldugunu gösteriyor..1000mha bataryada samsung için gayet iyi..video kaydedicisi sanırım cif modunda oda yeterli ....bravo samsung

Bu modelle gerçekten piyasayı sallayabilir
  • kesinlikle piyasayı yerinden oynatacak. zate samsung marka mp3 çalarların bazıları çok çok başarılı olduğunu hatta İpod'dan bile çok daha üstün olduklarını çok kez duydum. Eğer bu telefon müzik performansı olarak da gerçekten N91'den üstünse o zaman bu cihaz su gibi satılır. ekranı mükemmel görünüyor, e video oynatma performansı da en az Rızr Z8 kadar iyiyse bu telefonu kesinlikle alırım ve gerekirse 1 yıl beklerim. eğer denildiği gibi iyiyse yalnız =]

* Over, bu arada ekranın renk kapasitesi ne kadar? ve standart 3.5 mm. jack soketi var mı?
    * kulaklık ses kalitesi olarak mı N91'den üstün, yoksa hem ses kalitesi hem ses yüksekliği olarakta mı?

Evet, itiraf edelim,, Samsung denince aklımıza ilk gelen şeylerden biri de vasat altı ses idi. yani durdu durdu turnayı gözünden vurdu =]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ermeni_Surprizi -- 23 Aralık 2007; 23:38:22 >
  • Tahmini fiyat ne olurki arkadaşlar bilgi var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BeBeto dostum linki veriyorum ayrıntılı olarak oradan bakabilirsin

http://www.gsmarena.com/samsung_i450-2076.php

Erhan şu an daha stoklara girmedi sanırım dışarıda da
  • teşekkürler over bakıyorum hemen =]
  • müzik kalitesi konusunda şüphelerim var.. "Müzik kalitesi konu olunca bu smartphone bugünlerde sahip olacağınız en iyi cihaz !!! Karşısında N91'i koyun Samsung i450 bu savaşta N91'i altediyor ve müzik departmanının en üstünde yerini alıyor." bu cümle biraz garip geldi.. gizemli bir samsung çalışanının elinden çıkmış gibi görünüyor bu yorum.. sanmıyorum n91 koyupta üstünden atlayacağını.. tabii inş atlar piyasa karışır ama yinede sanmıyorum..

• quote:

Orjinalden alıntı: uguRnB

müzik kalitesi konusunda şüphelerim var.. "Müzik kalitesi konu olunca bu smartphone bugünlerde sahip olacağınız en iyi cihaz !!! Karşısında N91'i koyun Samsung i450 bu savaşta N91'i altediyor ve müzik departmanının en üstünde yerini alıyor." bu cümle biraz garip geldi.. gizemli bir samsung çalışanının elinden çıkmış gibi görünüyor bu yorum.. sanmıyorum n91 koyupta üstünden atlayacağını.. tabii inş atlar piyasa karışır ama yinede sanmıyorum..

dediğin mantıklı

• Şekli gayet hoş.
    5 saat konuşma, 500 saat bekleme süresi de diğer samsung tellere nazaran gayet iyi.
  • cihazda 3,5mm lik jak var...hatta windows formatlarını oynatan ender bi symbıan telefonu(wmv,wma,ogg,asf) kesinlikle başarılı bi ürün olacak hatta resime bakılırsa kulakiçi kulaklıkla gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcebi001 -- 24 Aralık 2007; 9:46:49 >
  • ahada resim

• Dün telpanın hürriyetle verdiği ekte gördüm ve sırf bu telefonun incelemesi varmı diye bakmak için girdim foruma gerçekten iyi bir tele benziyor.
  • n91' i kulaklıkta gecıyorsa hemde samsung ortalık karısır valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thompson -- 25 Aralık 2007; 15:52:49 >
  • acaba ne kadar fiyatla girecek piyasaya n95 gibi herkesin ulaşamayacağı bir fiyatta olmaz inşallah
  • kamera performansının kötü olması dışında dizayn ve diğer özellikleriyle gerçekten güzel bir tel bence,kamera önceliği olmayan müzik ve symbian sevenler için çok iyi bir alternatif olabilir, fiyatı çok yüksek olmasada çokta düşük olmaz sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 24 Aralık 2007; 13:09:25 >
  • hocam helal olsun sen bu işi biliosn cihaz zaten ayrı bişi
    gelir gelmez almak lazım 2 tane
  • quote:

Orjinalden alıntı: uguRnB

müzik kalitesi konusunda şüphelerim var.. "Müzik kalitesi konu olunca bu smartphone bugünlerde sahip olacağınız en iyi cihaz !!! Karşısında N91'i koyun Samsung i450 bu savaşta N91'i altediyor ve müzik departmanının en üstünde yerini alıyor." bu cümle biraz garip geldi.. gizemli bir samsung çalışanının elinden çıkmış gibi görünüyor bu yorum.. sanmıyorum n91 koyupta üstünden atlayacağını.. tabii inş atlar piyasa karışır ama yinede sanmıyorum..

O yazı Author Eldar Murtazin'e ait ve bu incelemeleri en tarafsız yapan bir iki kişden biridir

Mobile-review author'u ... sanırım yeterlidir

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.