Şimdi Ara

göz seğirmesi neden olabilir??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
1
Favori
156.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar aylardır sol gözümün alt kapağında seğirme var geçmek bilmedi göz doktorune gittim bişi bulamadı norologa sevketti oda antidepresan verdi biraz kullandım ilacı çevremdeki insanları zararı olduğunu söyleyince bıraktım seğirme hala devam ediyo onun duışında vücudumda kolumda bacağımda çok nadirde olsa seğirme oluyo nedir bu yaa ...yardımcı olabilecek arkadaşlarımız varmı??



  • quote:

    Göz seyirmesi birçok insanda sıklıkla rastlanan bir durumdur. Hastalıktan öte geçici bir rahatsızlıktır ve insanın psikolojik sorunlarından ortaya çıkar. Bu nedenle göz yorulması ve göz ağrısı gibi belirtiler varsa aşırı derecede bilgisayar kullanımı veya tv izlemek azaltılmalı, bu aktiviteler yapılırken sık sık gözler dinlendirilmelidir. Gözün aşırı uyarılması, aşırı yorgunluk, gözleri çok fazla kullanmak da göz seyirmesine neden olabilmektedir. Halk arasında yanlış bir tabir de televizyonun uzaktan izlendiğinde daha az göz yorduğudur. Ancak bu doğru olmamakla birlikte daha büyük hasarlara neden olabilir. Özellikle gözler uzaktaki nesneleri seçebilmek ve ayırt edebilmek için daha fazla enerji harcamakta daha çok yorulmaktadırlar.

    göz seyirmesi sıradan bir hastalık olarak kabul edilmez ancak ihmal etmeye de gelmez. Aşırı yorgunluk stres veya sigara kullanımı veya alkol bağımlılığı seyirmeye asıl neden olmamakla birlikte bu psikolojik rahatsızlığı tetikleyebilir. İstemdışı yaptığımız bu hareketi tik olarak tanımlamamız zordur çünkü tıp otoriteleri göz seğirmesini fiziksel bir hastalık olarak kabul etmemekte olaya psikolojik tarafıyla yaklaşmaktadırlar.

    Çoğu seyirmeye veya göz nedir diye neyin veya hangi rahatsızlığın sebep olduğu tam olarak saptanamıyor ancak belirtileri ortaya çıkartan sebepler araştırılarak etkisi en aza indirilebiliyor. Bazı kişilerde göz kapakları istemdışı seyirmeye bağlı olarak kırpmanın dışında açılıp kapanabiliyor bu tür rahatsızlıkları dışardan gören bir kişi farketmeyebilir. Çok nadir görülen bu tip hastalıklarda kişinin psikolojik durumu son derece önemlidir. Merak etmeye gerek kalmayan bir diğer nedense doktora gidip gitmemektedir. Aslında göz seyirmesi diye bilinen hastalığın deminde söylediğimiz gibi tam bir tedavisi yoktur o nedenle kendinize biraz zaman ayırın ve hala geçmiyorsa ancak o zaman bir hekime başvurun…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ricardo19 -- 22 Ağustos 2012; 17:49:09 >




  • ben biyerde okudum sanirimwww.dosproject.com du hatta okudugum yazının linkini buldummhttp://www.dosproject.com/category/saglikli-bilgiler/ burda magnezyum eksikliinden kaynaklandıı yazio. vücuttaki seyirmeler kalsiyum, magnezyum ve potasyum eksikliinden olurmus iyisi mi sen bi muz ye gecsin :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.