Şimdi Ara

## Onboard Realtek Ses Kartı Vistada Coşuyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çoğunuzun bildiği gibi realtek firması, anakartların üzerinde entegre gelen ses chiplerini üreten meşhur bir firma.Ancak creative in olsun diğer firmaların olsun dahili ses kartları göz önüne alınınca bu entegre realtek chiplerinin fazla iyi olmadığın görüyoruz çoğu zaman.

Uzun zamandır asus p5ld2 anakartımda ki realtek 7+1 onboard ses kartını kullanıyordum.Windows Xp 32 bit altında fazla memnun değildim.Daha dün Vista 64 bit e geçtim ve realtekin vista 64 bit sürücülerini kurduğum zaman gerçekten şok oldum.Aldığım ses ciddi oranda netleşmiş, ses sistemim artık tam performanslı bir surround oluverdi.Özellikle müziklerde 5+1 ses sistemimin arkada ki iki çift hoparlöründen gelen farklı sesler gerçekten müziğin tadına varmamı sağladı.Ses kartının paneline girince tekrar şok oldum çünkü bir çok gelişmiş seçenek gelmişti. İşte onlardan birkaç tanesi:

Özellikle oda doğrulamasında ki arttırılabilir db seçeneği ses sistemimi gerçekten zorlamamı sağladı.Daha belirgin bas ve daha net ses ile gerçekten mest etti beni.Kısacası diyeceğim onbord kartlarınızı bir de vistada denemeden dahili bir ses kartı almaya karar vermeyin

dipnot: xp de bu özelliklere sahip benim anakartıma uyan sürücü yok o yüzden vista için böyle bir yorum yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeliBaba42 -- 21 Aralık 2007; 18:23:16 >

• benim anakartımın ses kartıda realtek gerçekten dolgun basslar alıyorum
  • vistada ki sürücülerle gerçekten güçlü bir çip haline gelmiş
  • ben de tam şimdi realtek onboardlar 5.1 destekliyo mu diye konu açıcaktım cevabımı aldım=D
  • quote:

Orjinalden alıntı: archvile

ben de tam şimdi realtek onboardlar 5.1 destekliyo mu diye konu açıcaktım cevabımı aldım=D

imzamdaki 2 nolu bilgisayarımda creative audigy ile Z5500 seimi bağladım,
    normal düzeyde ses alabilmem için sesi 5 basamak ileri aldım Z5500 de..
    Ancak REALTECH ile ancak 9uncu basamaktak abul edilebilir bir ses elde edebildim..

Aradaki fark budur.
    Ayrıca EAX yok vb. negatiflikler var!
    Ancak sadece müzik ise niyetiniz bir süreliğine idare edilebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

Özellikle oda doğrulamasında ki arttırılabilir db seçeneği ses sistemimi gerçekten zorlamamı sağladı.Daha belirgin bas ve daha net ses ile gerçekten mest etti beni.Kısacası diyeceğim onbord kartlarınızı bir de vistada denemeden dahili bir ses kartı almaya karar vermeyin

harici demek istedin heralde

bi arkadaş daha sölüyodu ..realtek ile vistada çok iyi perf. alıyorum diye..inanmıyodum.. bunu görünce inandım... ilginç.. ama ben ses kalitesi hastası olarak onboardla yetinemem heralde... ses kartına para yetiştiremiyorum bu yüzden.. iyi mi kötü mü bilemiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses kartı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.