Şimdi Ara

## Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2'yi Duyurdu ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2'yi Duyurdu ##


    Arctic Cooling, ekran kartları için hazırladığı ve başarı kazandığı pasif soğutması Accelero S1'i güncelledi. Rev.2 olarak anons edilen yeni soğutucunun en önemli özelliği hem ATi'nin hemde Nvidia'nın en yeni grafik işlemcileriyle uyumlu hale getirilmesi gösterilebilir. Zira Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2 esnek montaj kiti sayesinde artık ATi cephesinde Radeon HD 3850 ve 3870, Nvidia'nın ise G92 tabanlı GeForce 8800GT ve 8800GTS 512 modelleri ile kullanılabiliyor. Bakır tabanlı ısı aktarım borularına sahip olan yaprak tasarımlı soğutucu ayrıca ekstra olarak sunulan Turbo modülü dahilinde gelen fanlar ile desteklenebiliyor.

    Soğutucunun genel özellikleri;

    * 0dbA, gürültüsüz tasarım
    * 4 adet bakır tabanlı ısı aktarım borusu
    * Voltaj regülatörü için özel ııs dağıtıcı
    * Video bellekleri de kapsayan tasarım
    * Yüksek güvenilirlik
    * Düşük Ağırlık
    * 6 yıllık garanti

    Arctic Cooling Accelero S1'in performansı;

     ## Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2'yi Duyurdu ##


     ## Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2'yi Duyurdu ##


    Pasif soğutma ile sessizlik sağlayan soğutucu, ek olarak sunulan Turbo modülü sayesinde overclock'a da olanak tanıyabilmekte. Yapılan güncellemeyle AMD-ATi'nin HD 3800 ve Nvidia'nın 8800GT/8800GT modellerini de destekler hale gelen AC'nin iddialı pasif soğutucusu Accelero S1 Rev. 2 son kullanıcıların yanı sıra pasif soğutmalı ekran kartı hazırlamak isteyen üreticiler tarafından da ilgi görecek gibi görünüyor.







  • Birde ülkemizde bulabilsek şu ürünü. 2 haftadır arıyorum
  • çok yüksek bi performans değil ama yinede yüksek sayılır
  • Güzel bir şeye benziyor ama seslik için performans!!!!
  • Sıfır ses yüksek performans ha süpermiş hakkaten haber için sağol fx57
  • üzerine güzelbir fan yerleştirilir ama ısı aktarım boruarı 4 tane keşke 8 tane olsaydı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EAedp

    üzerine güzelbir fan yerleştirilir ama ısı aktarım boruarı 4 tane keşke 8 tane olsaydı


    Evet aynen sana katılıyorum.Ama fiyatıda uygun olacak diğer soğutuculardan.Bekliyoruz dört gözle...
  • bende bu sogutucunun aynisinin 2 isi borulu versionu var
  • Fiyatı en düşüklerden biri olmasına karşın, üzerine 120 mm'lik 1000-1200 d/d'de dönen bir fan takıldığında (nerdeyse tamamen sessiz) piyasadaki en performanslı soğutuculardan biri haline geliyor Çok güzel bir karşılaştırmalı test verilmişti forumda. Bulursam buraya da koyarım...
  • Sessizlik olarak tek geçilen bu ürün malesef ülkemize getirilmiyor ilginç bir şekilde. Üstelik fiyatı da çok cazip 30 dolar civarı. Üstelik bir çok karta da uyuyor. Seneler boyu kullanmak mümkün.
  • Çok güzel bir ürün.Sıfır ses ve düşük ısı.
  • S1'in de dahil edildiği çok güzel bir test:

    http://www.abchw.com/content/comparative-graphs

    Dediğim gibi bu alete 120 mm'lik fan takıp 1200 d/d ile kullandığınız takdirde nerdeyse tamamen sessiz ve nerdeyse en iyi soğutma performansını yakalıyorsunuz. Bunu geçen tek soğutucu Thermalright HR-03 ama onun da fiyatı malum. Zaten aralarında aynı fanlarla kullanıldıkları takdirde en fazla 4 C kadar bir fark oluyor.

    S1 ve S2 buraya da gelsin, şenlenelim. Ama dışarda 26$ olan aleti 60 YTL'ye satarlarsa çok anlamsız olur tabi. Tek başınıza dışardan 1 adet getirtmeye kalksanız 55 YTL'ye geliyor çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 22 Aralık 2007; 17:17:34 >




  • Performans olarak thermalright soğutucuları hava soğutma ile tahtından şuanlık eden yok ama artic cooling soğutucular fiyat performans anlamında kalitelisoğutucular.
  • Hasbi 81, verdiğin linkteki load değerlerine bakıldığında S1 testlerde lider konumda, üstelik bir çok fan hızı ve fan kombinasyonu ile.

    Albatros83, yukarda verilen linke bakarsan S1'in tahtı ele geçirdiğini göreceksin.

    Umulur ki firebal bu ürünü getirtsin. Hem fiyatı uygun hem de çok geniş bir alıcı kitlesine hitap edeceğine eminim. Ekran kartının fan sesinden rahatsız olan ve uygun kartı olan herkes alabilir bu ürünü çünkü.
  • Dikkat edersen, aynı fan kullanıldığı takdirde Thermalright HR-3 genelde birkaç derece (120 mm fan 1200 d/d ile döndüğünde en fazla 4 C) önde. Ama dediğim gibi, fiyatı S1'in iki katı civarında birşey. Bence değmez ama tercih meselesi...

    Bu arada 1-2 hafta önce Firebal'a bu soğutucuyu ne zaman getireceklerini sormuştum. Ocak sonu diyorlar.
  • hocam sen heralde idle değerlerine bakıyorsun? overclocklu ve normal halde ki load değerleri aşşağıda. s1 önde.

    normal: 120mm fan 1200d/d
    hr-3 : 48C
    s1: 48C

    overclock 120mm fan 1200d/d
    hr-3: 58.5C
    s1: 54C

    Ters bakıyorsun galiba anlamadım. Az olan daha iyi hocam.
  • Çekirdek konusunda haklıymışın, aklımda yanlış kalmış kusura bakma. Çekirdek dışındaki karşılaştırmalarda durum az da olsa HR-03 lehine dönse de zaten en önemli kısım çekirdek

    Edit: Yaw, bu karşılaştırmada bahsedilen ve everestte falan da gösterilen 'ambient' denilen yer kartın neresi oluyor tam olarak? GPU civarları oluyor sanırım ama böyle biryerden ölçüm almanın mantığı nedir? Ram'ler hakkında fikir sahibi olmak mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 27 Aralık 2007; 22:32:39 >
  • Ambient ekran kartının üzerindeki veyahut civarında sıcaklık olarak düşünebiliriz. Ramlerin sıcaklığı hakkında fikir verebilir ama ramler çok büyük ihtimalle ambientten sıcak olacaktır. Aslında ambient gpu üzerindeki soğutucuya giren hava sıcaklığı olarak düşünülebilir.

    tıpkı anakart üzerindeki sistem sıcaklığı gibi, kasa içi sıcaklığıdır lafın özü :)

    edit: umarım dediğin gibi firebal ocak sonu gibi bu soğutucuyu hem de uygun fiyatla getirir. Reklamını iyi yapabilirlerse satış patlaması bile yapabilirler. her kasaya lazım bir soğutucu çünkü :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendorm -- 27 Aralık 2007; 23:21:32 >
  • Açıklama için teşekkürler sendorm

    Valla eğer bu VGA soğutucuyu getirdiklerinde ellerindeki diğer soğutucuları tüketmiş olmazlarsa, bence fiyatı yüksek tutar bu adamlar. Zaten fiyat politikaları ortada. Bi de ellerindeki diğer malları satamama korkusuna kapıldılar mı, buna 60-70 YTL fiyat çekerler diye düşünüyorum. Ne de olsa millet bu malı Amerika'dan 10 lira ucuza getirtmek için 2 hafta beklemeyi göze almaz diye abanırlar fiyata.

    Örnek: Cooler Master Cosmos 1000 kasa alacaktım, neyse ki stoklarında kalmamış. Yoksa 239€ = 350$ verecektim Fireball'a. Sonra biraz araştırınca gördüm ki bu kasayı bu fiyata satan başka bir yer yok. Eksen'de 289$ mesela...
  • Ocak sonu olayını öğrenince zalman vf1000 aldım nasılsa 70ytlden aşağı satmayacaklar, şimdi 50 derecemle mutluyum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.