o resimler hikaye ya cep telefonu bile daha güzel çeker o makinayı kullanan şuursuz biriydi heralde neyse zaba sen değilmiydin gece çekimlerini koyup bu makina iştahımı kabartıyor diye fz 18i aldın diye bu makinayı kötüleyemezsin en baştan ktüleseydin bişe demezdim ama baştan iyi sonra kötü bana göredede fz 18e o para verilmez s8000fdden daha pahalı olduğu belli tabikide s8000fdden daha iyidir.
o resimler hikaye ya cep telefonu bile daha güzel çeker o makinayı kullanan şuursuz biriydi heralde neyse zaba sen değilmiydin gece çekimlerini koyup bu makina iştahımı kabartıyor diye fz 18i aldın diye bu makinayı kötüleyemezsin en baştan ktüleseydin bişe demezdim ama baştan iyi sonra kötü bana göredede fz 18e o para verilmez s8000fdden daha pahalı olduğu belli tabikide s8000fdden daha iyidir.
Evet bendim onu söyleyen. Ama sadece o cümlemle S8000fd'nin alınacak bir makina olduğu kanısına vardıysanız çok saçma. Ben yaklaşık 15 gün boyunca oldukça fazla marka inceledim. Ve FZ18 alarak en iyi kararı verdiğime inanıyorum.
Fiyatlarına gelince bkz. http://forum.donanimhaber.com/m_16155672/tm.htm Böyle bir başlık var. Fujifilm bu makinayı FZ18'e rakip olarak piyasaya sundu. Ama FZ18'in eline su dökemez diye düşünüyorum. Bu düşünce şu anda FZ18 sahibi olduğumdan ötürü değil. FZ18 almadan önce bu makinayı alacağıma FZ18 almayı düşünüyorum demiştim zaten. Onu da buraya yazmıştım.
Belki 100üncü kere bu forumda bu konu hakkında yazıyorum ama yine üşenmedem yazayım
Bu makine ederinin makinesi değil. Ancak 1000YTL yerine 500 YTL ye satılsa idi (ki tavsiye edilen satış fiyatı bu olmalı), şu an için fiyat/performans kralı olurdu... Bu makinenin kullananlarının az olması kesinlikle makinenin performansı ile örtüştürülemez Alanlar, ürünü 2 katı fiyatından almış olabilirler ancak cihaz kesinlikle performansı ayaklar altına alınacak bir cihaz değil Eğer bu makineyi kötülüyorsak, S5700lerin satışını yasaklamamız gerekir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihktu34 -- 4 Mayıs 2008; 17:53:29 >
Daha önce sizin yazdıklarınızı okumuştum. Tartışmalarınızı da izlemiştim. Benim de demek istediğim; ''Bu makine ederinin makinesi değil.'' Yani bu makinayı alacağıma FZ18 almayı düşünüyorum demiştim ve de aldım.
Daha önce sizin yazdıklarınızı okumuştum. Tartışmalarınızı da izlemiştim. Benim de demek istediğim; ''Bu makine ederinin makinesi değil.'' Yani bu makinayı alacağıma FZ18 almayı düşünüyorum demiştim ve de aldım.
Ama olmuyor ki beyler !.. Benim makinam seninkini döver tarzında bir kapışma ne size ne de başkalarına bir fayda sağlamaz ki... Çok komik duruma düşülüyor da niye ise bu durum bizi hiç de güldüremiyor. FZ18 aldın madem hayırlı olsun, güle güle kullan daha ne diyelim ? Fakat bizim milletimizin genel yapısında vardır aldığı malı öve öve bitirememek. Bu yüzden ben pek güvenemem bizim eleştirel bakış açımıza. Çok nadirdir şunu aldım da kazık yedim de şöyle kötü böyle kötü şusu da yok busu da yaramaz gibi :) (böyle bir ürün var ise tabi !..) eleştiri yapan. O yüzden ki elbette senin makinan en güzeli,en alası, tam süperi. Saygı ile eğiliyoruz önünde :) Umarım artık yeterlidir bu...
Ama olmuyor ki beyler !.. Benim makinam seninkini döver tarzında bir kapışma ne size ne de başkalarına bir fayda sağlamaz ki... Çok komik duruma düşülüyor da niye ise bu durum bizi hiç de güldüremiyor. FZ18 aldın madem hayırlı olsun, güle güle kullan daha ne diyelim ? Fakat bizim milletimizin genel yapısında vardır aldığı malı öve öve bitirememek. Bu yüzden ben pek güvenemem bizim eleştirel bakış açımıza. Çok nadirdir şunu aldım da kazık yedim de şöyle kötü böyle kötü şusu da yok busu da yaramaz gibi :) (böyle bir ürün var ise tabi !..) eleştiri yapan. O yüzden ki elbette senin makinan en güzeli,en alası, tam süperi. Saygı ile eğiliyoruz önünde :) Umarım artık yeterlidir bu...
katılıyorum ama kendi makinasını övsün diğerine çamur atmasın...
Sanırım yanlış anlaşılmışım. Kendi makinamı övdüğüm falan yok arkadaşlar.
quote:
Orjinalden alıntı: Zaba
Kullanan kişilere saygısızlık etmek istemiyorum ama bu makine emsalleri varken (fz18 vb..) gerçekten alınmaz. Pişman olursunuz benden söylemesi. Saygılar.
Dedim. S8000'i almayı düşünenlere yardımcı olmak için. Bana yardımcı oldular burada ve S8000'i almaktan vazgeçtim.
S8000fd ile ilgili bir başlık vardı. Orada çokça tartışıldı. Ve de o konudaki yorumlardan yararlanarak S8000fd'yi almaktan vazgeçmiştim. Ve de hiç pişman değilim.
Gerçekten bu makinenin bence en negatif yani enstantanenin 4-1/2000 sn olması ve diyaframın 8 olması. En azından enstantane 8 saniye, diyafram ise 11 olsaydı iyi olurdu. fz 18 güzel makine ben de alırken onu almak istedim ama aralarında yanılmıyorsam 200-250 ytl fark vardı. Ve beni çeken de enstantane süresi idi. (30sn idi sanırım). s8000fd aldım. Makineyi alalı 5 ay oldu. Bir türlü havalar düzelmedi. Güzel hava ve gece çekimi çok az yapabildim. ama bence gündüz çok güzel fotoğraflar çekiyor. Geceyi deneyeceğiz daha. kışın puslu hava olmasına rağmen çektiğim bir kaç fotoğraf koyayım. Hepsi auto modda çekilmiş.
evet öğrenmeye çalışacağım. Bu arada s8000fd için firmware çıkmış sanırım 1.01 den 1.02 sine. Gerçi benimkinin daha hangisi olduğunu bilmiyorum ama. Yapan varmı acaba...