öyleydi değilmi :) Koca topic 16 gündür aynı sayfadamı ...
quote:
Orjinalden alıntı: salida
Teşekkür ederim valla senin fotolarda çok güzel, karlı dağ manzarası Kartalkaya'dan otel penceresinden bir kare. Nikon D80, bu sayfanın en başında demiştin hayırlı olsun o makine aradan 16 gün geçince unutuyor insan :) tekrar teşekkür ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: Senti
@Salida yukardaki fotoğrfalar gerçekten güzel. Bu karlı fotoğraf nerde çekildi. Ben de ılgaz da hemen hemen aynı bi fotoğraf çektim de. Aynı yere benziyor. Bu arada nikon D80 sanırım yeni. Hayırlı olsun.. @Botmx17 gerçi cevap verilmiş soruya ama evet makro 10cm süper macro 1 cm..
Arkadaşlar bir de benim sorum olacak. Ben bu flashın seviye ayarını yapamıyorum. Kullanma klavuzunda dediği yere basıyorum ama herhangi birşey olmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senti -- 19 Ocak 2008; 21:45:23 >
Bir türlü fırsat olmadı, genelde gece fırsat bulabiliyorum dün deneme yapmak aklımda idi tripodu arabaya almamışım :( çok pişman oldum mükemmel bir geceydi çok berrak bir hava vardı bulutlar ve gökyüzünün rengi harikaydı elde yaptığım çekimlerde titreme nedeni ile net çıkmadı. evde bir iki basit deneme yapıp koyarım.
makronun 1cm olmasını öğrendiğim iyi oldu.tercihim bu cihazdan yana.
quote:
Orjinalden alıntı: Senti
@Salida yukardaki fotoğrfalar gerçekten güzel. Bu karlı fotoğraf nerde çekildi. Ben de ılgaz da hemen hemen aynı bi fotoğraf çektim de. Aynı yere benziyor. Bu arada nikon D80 sanırım yeni. Hayırlı olsun.. @Botmx17 gerçi cevap verilmiş soruya ama evet makro 10cm süper macro 1 cm..
Arkadaşlar bir de benim sorum olacak. Ben bu flashın seviye ayarını yapamıyorum. Kullanma klavuzunda dediği yere basıyorum ama herhangi birşey olmuyor.
iki sorum daha var arkadaşlar.sd kart kullanılabiliyormu bu makinada yoksa sadece xd kartmı kullanılıyor.ikinci sorum ise video çekerken zoom yapabiliyormu?
Bu makine sesli Video çekerken ZOOM u kullanabiliyormu
Aopen Nouveau A07 BlackCase Asus Power Supply A-45GA 450W PSU GIGABYTE GA-965P-DQ6 (rev. 3.3) INTEL Core2 DUO E6600 (2.4GHz,1066MHz,4MB,LGA775) BOX İşlemci Team Xtreem DDR2 800MHz Dual Channel SEAGATE 500 GB, 7200 RPM, 32 MB Cache, NCQ, SATA 2, Barracuda 7200.11- LG Süper Multi DVD YazıcıGSA H22 N ASUS DVD ROM HP w2207h Black 22" 5ms HDMI Widescreen LCD Monito
Fujifilm s8000fd'nin bütün iç mekanizması, motoru,optik sabitleyicisi (çift sabitleyici) ve optik grubunun (mercekler ve objektif) BİREBİR ve TAMAMEN OLYMPUS SP-550UZ ile aynı olduğunu biliyormuydunuz peki??? bu iki makina için OLYMPUS ve FUJIFILM bir ortaklık yapmışlar...Ama kullanılan CCD'ler değişik fuji farklı marka ccd kullanıyor olympus farklı aradaki en büyük fark bence bu...Fuji çok daha pahalı tabii bu arada...Olympus'u gittigidiyorda 380 ytl civarı bulabilirsiniz...Olympus'taki focus süresi çok uzun bu da bir dezavantaj acaba s8000fd'de bu nasıl?
Kimse gücenmesin darılmasın ama en iyi ultra zoom slr-like makina şu anda LUMIX FZ-18 bunu ben değil netteki review sitelerindeki üstadlar söylüyorlar, fazla uğraşmadan google'dan FZ-18'in reviewlerini aratın ve reviewlerin sadece conclusion kısımlarına bakın o zaman beni anlayacaksınız tabii girmişken sample'lara da bir göz atabilirsiniz ...18x zoom'da bile kesinlike chromatic abberation ve color fringing olmuyor ve bu büyük bir başarı kullanılan LEICA lensin katkısı çok büyük...bu arada Olympus SP-570UZ çıktı 20x optic zoom var makinada...
fujiciler fena bozulacak bu işe.ben aslında biliyordum böle bişey olduğunu ama sp 560 ile aynı sanıyordum.bu tam bi hüsran oldu benim gibi fuji hayranı birine de.sp 550 eski bi model sayılır neden bunu fuji kullanıyor ki
quote:
Orjinalden alıntı: atalayalper
Fujifilm s8000fd'nin bütün iç mekanizması, motoru,optik sabitleyicisi (çift sabitleyici) ve optik grubunun (mercekler ve objektif) BİREBİR ve TAMAMEN OLYMPUS SP-550UZ ile aynı olduğunu biliyormuydunuz peki??? bu iki makina için OLYMPUS ve FUJIFILM bir ortaklık yapmışlar...Ama kullanılan CCD'ler değişik fuji farklı marka ccd kullanıyor olympus farklı aradaki en büyük fark bence bu...Fuji çok daha pahalı tabii bu arada...Olympus'u gittigidiyorda 380 ytl civarı bulabilirsiniz...Olympus'taki focus süresi çok uzun bu da bir dezavantaj acaba s8000fd'de bu nasıl?
Kimse gücenmesin darılmasın ama en iyi ultra zoom slr-like makina şu anda LUMIX FZ-18 bunu ben değil netteki review sitelerindeki üstadlar söylüyorlar, fazla uğraşmadan google'dan FZ-18'in reviewlerini aratın ve reviewlerin sadece conclusion kısımlarına bakın o zaman beni anlayacaksınız tabii girmişken sample'lara da bir göz atabilirsiniz ...18x zoom'da bile kesinlike chromatic abberation ve color fringing olmuyor ve bu büyük bir başarı kullanılan LEICA lensin katkısı çok büyük...bu arada Olympus SP-570UZ çıktı 20x optic zoom var makinada...
Geçenlerde bir review okurken bu detay gözüme çarptı yeri gelmişken paylaşmak istedim...Alınan alınır ne yani insanlar alınacak diye burda paylaşım yapmayalım mı? Yeni birşeyler öğrenmek isteyen ve bilgi paylaşmak isteyenler de paylaşırlar...Lumix meselesini sadece şahsi fikrim olarak söyledim, eğer bunu gurur yapıp alınan olursa da kusura bakmasın bu da onun problemi hiç umrumda olmaz burda yazdıklarımda ne hakaret var ne de fuji kullanıcılarını rencide edicek bir söz vs...
Herkes işine baksın 4 seneyi geride bıraktım bu forumda nerde ne yazılacağını iyi bilirim...