Işıklı ve ışıksız ortamlarda ki performansını gösteren fotolar ekleyebilirmisiniz. Birde 30 mm ve 480 mm den aynı manzarayı gösteren fotolar eklerseniz sevinirim.
mrb bişey soracaktım fuji f480 de süper ccd var mı? sana iki tane link göndericem birinde var iyor digerinde yok diyor işin içinde n çıkamadım bide süper ccd nin olması ve ya olmaması ne derecede önemli http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1638/show.html
benim anlamadiğim neden herkes farklı farklı yanlış bilgileri yayınlıyor şimdi biz hangisinin doğru olduğunu nerden bilelim
quote:
Orjinalden alıntı: shark72htt
Ben de zaten 1.01 yüklüymüş , firmware güncellemesi yapmak isteyenlere yardım edebilirim ..........Ayrıca güncellemeler dil ayarlarına etki yapmıyor........
Geçenlerde elime bi kataloğ geçti fujinin. Orada bu makineye bakmıştım ve emin olarak söylüyorum orada super ccd yazıyordu.
quote:
Orjinalden alıntı: süleyman_21
mrb bişey soracaktım fuji f480 de süper ccd var mı? sana iki tane link göndericem birinde var iyor digerinde yok diyor işin içinde n çıkamadım bide süper ccd nin olması ve ya olmaması ne derecede önemli http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1638/show.html
benim anlamadiğim neden herkes farklı farklı yanlış bilgileri yayınlıyor şimdi biz hangisinin doğru olduğunu nerden bilelim
quote:
Ben de zaten 1.01 yüklüymüş , firmware güncellemesi yapmak isteyenlere yardım edebilirim ..........Ayrıca güncellemeler dil ayarlarına etki yapmıyor........
Orjinalden alıntı: shark72
quote:
Orjinalden alıntı: süleyman_21
quote:
Fuji s8000 sayfası burası ve 480 nasıl model bilmiyorum bile.........hiç kullanmadım
merhaba. Ben de s8000 kullanıcısyım bir haftadır. Fujicafe'yi takip ediyordum. Bundan sonra burayı takip edeyim. Özellikle IS e bayıldım. Zoom da çok iyi. Ama henüz makineye de fotoğrafçılığa da acemi olduğumdan başka yorum yapamıyorum.
Tripotum yok maalesef:((( En yakın zamanda almam erektiğine inanyıroum ellerim sanki titriyor. Beğendiğinize sevindim:))) Yalnız 18x optik zoom da kesinlikle tripot gerekli
Arkadaşlar ben ürünü firmware upgrade ettim. Benim cihaz amerikadan geldi Türkçe menü standart olarak mevcut, upgrade sonrasıda bir problem yok. Upgrade işlemi adaptör olmadan da yapılabiliyor ben adaptörsüz yaptım sadece tam dolu NİMH pil kullanmanız yeterli oluyor. Bende en kısa zamanda çektiğim fotoğrafları buraya eklerim.
Merhaba. Karşı ışıktan fotograf çekimlerinde fotoğraf makinesindeki histogram nasıl kullanır. Neyi nasıl yapmak lazım ki fotoğraf istediğimiz şekilde çıksın. Belki biraz komik bir soru oldu ama. Acemiliğime verin
Merhaba. Karşı ışıktan fotograf çekimlerinde fotoğraf makinesindeki histogram nasıl kullanır. Neyi nasıl yapmak lazım ki fotoğraf istediğimiz şekilde çıksın. Belki biraz komik bir soru oldu ama. Acemiliğime verin
Bazıları ayın üzerindeki lekeleri çekiyor sanırım ISO yu dşürmüş ve enstantene değerini de düşürmüş olmalılar. Bürde öyle deneyeceğim.
quote:
denemeler güzel........ daha iyisi derken daha netmi daha yakınmı? yakınlık bundan daha fazla olmaz tabi ,bir teleskop veya yakınlaştırıcı aparat kullanarak denenebilir....netlikte ise tripotsuz gayet iyi kareler bence ...
Kastamonu'nın heryerinde çekecek çok yer var. Havalar iyileşsin aklımda zaten. Çatalzeytin, İnebolu, Cide, Abana, Pınarbaşı hangsini sayayım yer çok. Forumdaki mesajlara bakınca niyeyse t@rik i hep öğrenci olarak gördüm. Kastamonuda değilsin herhalde şu anda. Bu arada. Türkçe kullanma klavuzunu arayan sendin herhalde. Hala bulamadıysan gel benimkinden fotokopi çek :)
Bende Kastamonu Çatalzeytinliyim malesef enson 1998 yazında gidebildim. Karadeniz sahilinin bu bölümü saklı kalmış güzelliklerle dolu Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, Türkeli ... mutlaka görülmeli özellikle köylerde tek bir çivi kullanılmadan tammiyle ağaçtan yapılmış muhteşem evler mevcut. Açık bir havada gidip ginolu limanı ve çatalzeytinden günbatımı'nı fotoğraflanmalı.
:) Anlaşılan S8000 kullanıcıları forumu içerisinde Kastamonu'lular ve Kastamonu'yu sevenler derneği kuracağız yakında :) Merak etmeyin yaza burda olursam hala, o denilen heryerde fotoğraf çekmeyi planlıyorum. Çekersem foruma koyarım hem kastamonunun tanıtımı gibi olmuş olur hem de özlem giderirsiniz :)
quote:
Orjinalden alıntı: salida
Bende Kastamonu Çatalzeytinliyim malesef enson 1998 yazında gidebildim. Karadeniz sahilinin bu bölümü saklı kalmış güzelliklerle dolu Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, Türkeli ... mutlaka görülmeli özellikle köylerde tek bir çivi kullanılmadan tammiyle ağaçtan yapılmış muhteşem evler mevcut. Açık bir havada gidip ginolu limanı ve çatalzeytinden günbatımı'nı fotoğraflanmalı.
:) o kadarını bilmiyorum harfin ne olduğunu ama bildiğim kadarıyla Eğreti gelin filmi bu mahallede çekilmiş. Zaten halının yanında da nurgül yazıyor. Nurgül Yeşilçay la bir alakası varmı bilmiyorum.
quote:
Halının altındaki diğer harf neydi yaw .......? :-)
Bu makineyi başlangıç için önerirmisiniz? artıları eksileri nelerdir?
Güzel makine evet. Ama neye göre artı eksi düşünüldüğüne bağlı artılar (Bence) 1- 18x optik zoom 2- IS (image stabilize) 3- Görüntü sabitleme 4- Yüz tanıma 5- Pille çalışması 6- Manuel ayara izin vermesi 7- Macro 1 cm
Eksiler 1- esntantane süresi 4-1/2000 (keşke 30-1/4000 sn falan olsaydı) 2- Diyafram f2.8 ile f8 arasında olması (keşke f11 e kadar gidebilseydi) 3- Şu anda filtre takılamıyor ama bir kaç haftasonra filtre takılabilmesi için bir adaptör (halka) geleceği söylendi 4- Video kaydı esnasında zoom yapılamıyor.
Aklıma gelenler bunlar. Artık ne istediğinize kendiniz karar vereceksiniz bundan sonra
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senti -- 3 Ocak 2008; 16:12:51 >
Bu filtre ile ilgili haber doğruysa çok güzel olur sirkecinin altını üstüne getirdim bir çözüm bulamadık fuji ile yazışmamda bu makineye filitre takılabilmesi mümkün değil dediler. Bi şekilde çözüm olacağına inanıyordum ama fuji niye böyle bir yanıt verdi anlamak mümkün değil.
Makinemi satma durumum var şu an için net değil bugün Nikon D80 + 18-135 Lens+ Nikon 60MM Makro Lens setim olacak kararsızım paraya kıyıp fujiyi elden çıkaracam yada fuji ile devam edip nikonu satacam ama mutlaka biri gidecek buradan ilgilenenlere duyurulur.
quote:
Orjinalden alıntı: Senti
quote:
Orjinalden alıntı: kutaykosem
Güzel makine evet. Ama neye göre artı eksi düşünüldüğüne bağlı artılar (Bence) 1- 18x optik zoom 2- IS (image stabilize) 3- Görüntü sabitleme 4- Yüz tanıma 5- Pille çalışması 6- Manuel ayara izin vermesi
Eksiler 1- esntantane süresi 4-1/2000 (keşke 30-1/4000 sn falan olsaydı) 2- Diyafram f2.8 ile f8 arasında olması (keşke f11 e kadar gidebilseydi) 3- Şu anda filtre takılamıyor ama bir kaç haftasonra filtre takılabilmesi için bir adaptör (halka) geleceği söylendi
Evet S8000FD var 1 saat kadar öncede Nikon D80, 2 lens, 2 gb extreme 3 kart, sıfır çanta, sıfır temizleme seti, sıfır uv filtre dahil tam bir set sahibi oldum cihaz 1 ay önce Yalçınlardan alınma Karfo garantili. Bende fuji'nin destek mail adresine sormuştum bu yanıtı aldım yurt dışında bazı aparatlardan bahsedilmiş ama bu cihaz için yapılmış bir şey degil umarım bir an önce piyasaya 8000 ile uyumlu filtreler sürülür.
quote:
anlamadım s8000 mi var alacakmısınız. Ben filtre olayını direk Ankara'daki Fuji Pazarlama Müdürlüğüne sordum (Sanfo). Cevabı ordan aldım. Bekleyip göreceğiz artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salida -- 3 Ocak 2008; 20:51:19 >
Teşekkür ederim arkadaşlar, evet gerçekten güzel makine sabah oldu ben anca bırakabildim elimden. Şu aşamada 2 cihazda duracak bakalım zaman ve finans durumum ne gösterecek.Bunların dışında ilk dijital f.m. olan sony P100 de duruyor tam bir fotoğrafçı oldum 1 adet kompakt + 1 adet SLR like + 1 adet SLR bir eksiğim kaldı güzel fotğraflar çekebilmek...
Bende bir s8000fd kullanıcısıyım Ankarada oturuyorum konuyu görünce üye oldum,en yakın zamanda güzel fotoğraflar eklemeye çalışcam ,şimdilik bir tane ekliyorum eskişehir gezisinden bir foto
Orijinal boyut için tıklatın
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Merhaba arkadaşlar; Bu hafta sonu bende s8000 fd sahibi oldum. Fotoğraf çeken arkaşların ellerine sağlık. Resim gönderen arkadaşlar, hangi ayarları kullandıklarını yazabilirler mi? Estantane, diafram, iso gibi.
Nikon D80 aldıktan sonra fujiyi pek elime almadım ama konunun arka sıralara gittiğini görünce eskilerden bir kaç fotoğraf eklemek istedim. Henüz D80 ile s8000fd de çektiğim fotoğraf düzeyine gelemedim. Fotoğraflarda hangi ayarların kullanıldığını görmek isteyen arkadaşlar bu programı kurun tüm ayrıntıları veriyor. http://www.opanda.com/en/download/IExif_2.3_en.exe
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Hayırlı olsun arkadaşım, önceki linkte verdiğim programı kurarsan bilgisayarına indirdiğin her resim dosyası için sağ tıkladığında "view exif" seçeneği gelecek bu şekilde her türlü detaya ulaşabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: levent_cc
Merhaba arkadaşlar; Bu hafta sonu bende s8000 fd sahibi oldum. Fotoğraf çeken arkaşların ellerine sağlık. Resim gönderen arkadaşlar, hangi ayarları kullandıklarını yazabilirler mi? Estantane, diafram, iso gibi.
bende bu makinayı düşünüyorum fakat makro her yerde 10 cm yazıyor siz 1 cm yazmışsınız.nedir bunun doğrusu!
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: kutaykosem
Güzel makine evet. Ama neye göre artı eksi düşünüldüğüne bağlı artılar (Bence) 1- 18x optik zoom 2- IS (image stabilize) 3- Görüntü sabitleme 4- Yüz tanıma 5- Pille çalışması 6- Manuel ayara izin vermesi 7- Macro 1 cm
Eksiler 1- esntantane süresi 4-1/2000 (keşke 30-1/4000 sn falan olsaydı) 2- Diyafram f2.8 ile f8 arasında olması (keşke f11 e kadar gidebilseydi) 3- Şu anda filtre takılamıyor ama bir kaç haftasonra filtre takılabilmesi için bir adaptör (halka) geleceği söylendi 4- Video kaydı esnasında zoom yapılamıyor.
Aklıma gelenler bunlar. Artık ne istediğinize kendiniz karar vereceksiniz bundan sonra
Resimleri beğenmenize sevindim galata ve otel penceresinden çektiğim dağ manzaralarını fotokritik te yayınlamıştım elde var 1000 tane resim hangisini koyayım diye düşünüyordum karlı yolu eklerim bugün fk.
Bende merak etmiyor değilim geçen hafta sultanahmet ayasofya süleymaniye civarlarında gece çekimi yaptım iki makinede yanımdaydı fakat hava o kadar soğuktuki böyle bir karşılaştırma yapma imkanım olmadı yakında yapar sonuçlarıda buraya koyarım.
quote:
Çok güzel kareler çekmişsiniz,favorim karlı yol 4 numara ...........Ayrıca o exif programı çok güzel ,işime çok yaradı sağolun ........Sizden ricam D80 ile ve fuji ile aynı kareyi çekip koymanız mümkünmü aynı şartlarda .......merak ediyorum aynı iso f ve diğer değerlerdeki birebir kareyi.......şimdiden sağol......
@Salida yukardaki fotoğrfalar gerçekten güzel. Bu karlı fotoğraf nerde çekildi. Ben de ılgaz da hemen hemen aynı bi fotoğraf çektim de. Aynı yere benziyor. Bu arada nikon D80 sanırım yeni. Hayırlı olsun.. @Botmx17 gerçi cevap verilmiş soruya ama evet makro 10cm süper macro 1 cm..
Arkadaşlar bir de benim sorum olacak. Ben bu flashın seviye ayarını yapamıyorum. Kullanma klavuzunda dediği yere basıyorum ama herhangi birşey olmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senti -- 19 Ocak 2008; 21:00:53 >
Teşekkür ederim valla senin fotolarda çok güzel, karlı dağ manzarası Kartalkaya'dan otel penceresinden bir kare. Nikon D80, bu sayfanın en başında demiştin hayırlı olsun o makine aradan 16 gün geçince unutuyor insan :) tekrar teşekkür ederim.
quote:
@Salida yukardaki fotoğrfalar gerçekten güzel. Bu karlı fotoğraf nerde çekildi. Ben de ılgaz da hemen hemen aynı bi fotoğraf çektim de. Aynı yere benziyor. Bu arada nikon D80 sanırım yeni. Hayırlı olsun.. @Botmx17 gerçi cevap verilmiş soruya ama evet makro 10cm süper macro 1 cm..
Arkadaşlar bir de benim sorum olacak. Ben bu flashın seviye ayarını yapamıyorum. Kullanma klavuzunda dediği yere basıyorum ama herhangi birşey olmuyor.