Şimdi Ara

Haber Merkezi: MSI'dan 8800GTS görünümlü 8800GT, Hitachi'den 1.5TB'lık HDD ve diğerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Donanım dünyasında yaşanan güncel gelişmeleri mercek altına aldığımız "Haber Merkezi" dizimizin bu bölümünde yine öne çıkan haberleri sizler için derledik.

    MSI'dan 1G Bellekli ve 8800GTS (G92) Soğutmalı GeForce 8800GT

    Özellikle ikinci el otomobil pazarlarında "Doğan görünümlü Şahin" ve benzer başka ilanlara sanırım birçoğumuz tanık olmuşuzdur. Tabi ordaki amaç eldeki aracı bir miktar daha yüksek fiyat üzerinden satabilmek iken donanım dünyasının kondisyonu yüksek oyuncularından MSI, 8800GTS görünümlü yeni 8800GT modeli ile dikkat çekecek gibi gözüküyor. Bilindiği üzere şu sıralar yurt dışında bir tartışma aldı başını gidiyor. Kimileri GeForce 8800GT'nin sahip olduğu soğutmanın gürültü ve performansını tartışırken, kimileriyse Nvidia'nın 8800GT için çapı genişletilmiş yeni bir soğutma kullanmaya başlayıp başlamadığını yada bazı üreticilerin kendi kararları doğrultusunda özel soğutma kullanıp kullanmadığını sorguluyorlar.

    MSI ise bu tartışmalara adeta son verecek özel bir model ile karşımıza çıkıyor. Yapılan pek çok test hem soğutma performansı hemde gürültü oranı açısından GeForce 8800GTS ile kullanılmaya başlanan yeni soğutmanın GeForce 8800GT üzerinde yer alan referans soğutmadan çok daha etkili olduğunu ortaya koymakta. Buradan yola çıkan MSI, hazırladığı 8800GT temelli yeni ekran kartında 8800GTS soğutmasını esas almış durumda. Bu sayede hem soğutma performansını arttırmayı hemde gürültü oranını düşürmeyi amaçlayan MSI'ın yeni ekran kartının saat hızları ise gelen bilgilere göre mhtemelen standart değerlerde olacak gibi gözüküyor. 2007 yılı bitmeden satışa sunulması beklenen ürünün fiyatı hakkındaysa şu an için net bir bilgi bulunmuyor.

    Foxconn Intel için P45 ve G45 Yonga Setli Anakart Üretecek

    Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden biri olan Foxconn, Intel için yeni anakartlar üretecek. Daha önce Nvidia için nForce 680i SLI yonga setli referans tasarım anakartı da hazırlayan Foxconn, Intel'in 4 serisi yeni yonga seti ailesinin bazı yonga setleri için Intel adına anakart hazırlayacak. Bilindiği üzere yonga seti üretiminin yanı sıra Intel özellikle kendi kanalı için her yeni yonga seti ailesiyle birlikte logosunu taşıyan, Intel markalı anakartlarını da pazara sunmakta. Gelen bilgilere göre, gelecek yılın ikinci çeyreği içerisinde yeni yonga seti ailesinin X48'den sonraki iddialı üyesi P45 ve entegre grafik işlemcili top model olan G45 yonga setini kullanan Intel anakartlarını Foxconn üretecek. Bilindiği üzere yeni yonga setlerinden P45, Intel'in 45nm üretim teknolojisine sahip çift ve dört çekirdekli işlemcilerine tam destek vermenin de ötesinde yeni köprüsü ICH10 ve AMD-ATi'nin Crossfire Xteknolojisine verdiği destek ile öne çıkarken G45 yonga seti ise DirectX 10 desteği ve G33'den 3 kat daha hızlı olan yeni grafik işlemcisi ile öne çıkacak gibi gözüküyor.

    Intel'in Yol Haritası ve SSE4 için Planlar

    Haberlerini de verdiğimiz üzere Intel'in 20 Ocak'ta çıkması beklenen 45nm üretim teknolojisine sahip Yorkfield kod adlı 4 çekirdekli işlemcileri Şubat-Mart dönemine ertelenmiş durumda. 7 Ocak'ta 45nm üretim teknolojisine sahip Mobil Penryn işlemcilerini duyurması beklenen Intel, 20 Ocak'ta ise yine 45nm üretim teknolojisine sahip Wolfdale kod adlı çift çekirdekli E8000 serisi işlemcilerini kullanıcıların beğenisine sunacak. Intel'in özellikle 4 çekirdekli işlemcileri için yaptığı tarih ötelemesinin ardında firmanın 65nm üretim teknolojisine sahip 4 çekirdekli Core 2 Quad serisi işlemci ailesinin rakip AMD'nin Phenom işlemcileri karşısında açıkçası çokta zorlanmadan liderliklerini korumaları* gösterilmekte.

    Rakipsizliğin de verdiği kendine güven ile yol haritasında bu şekilde bir güncellemeye giden Intel'in yenilenen yol haritasına ve SSE4 ile ilgili bazı planlarına bakmakta fayda var. 2008 yılı aslına bakılırsa Intel için pek çok açıdan belki yeni yüzyılın şimdiye kadar ki en önemli zaman dilimi olacak. Zira 45nm üretim teknolojisi ile üretim teknolojisi açısından son derece önemli bir adım atan firma yılın ikinci yarısında masanın üzerine koyacağı Nehalem mimarisi ile birlikte pek çok yapı taşını da radikal bir şekilde değiştirmeye hazırlanıyor. Daha önce firmanın Nehalem mimarisi hakkında uzun ve detaylı bir yazıyı da sizlere sunmuştuk. İşlemcilerinin yanı sıra yonga seti cephesinde de firma bilinen kalıpları yıkacak bazı adımları yine bu yıl içerisinde atacak.

    Intel'in Penryn ile attığı çok önemli bir adımı da burada ifade etmekte fayda var. Netburst mimarisine dayanan Pentium D serisi işlemcilerini 90nm'den 65nm üretim sürecine geçirdiğinde sadece nanometrik bir ilerleme kaydeden ama mimari üzerinde performans arttırımı sağlayacak ciddi bir iyileştirme veya ekleme yapmayan ve kazanılan termal avantajların yanında performans anlamında Athlon64 X2 serisi karşısında önemli bir sıçrama gerçekleştiremeyen Intel, Penryn'de ise farklı bir yol izliyor ve nanometrik küçülmenin yanında mimariye kazandırdığı ek özellikler ile performans anlamında da farklı açılımlar gerçekleştiriyor. Kuşkusuz Intel'in bu yönde gerçekleştirdiği hamlelerinin başında eklenen 47 adet yeni SSE 4.1 komu seti gelmekte.

    Intel'in Penryn ile kullanımına başlayacağı ve SSE4.1 başlığı altında anılan 47 adet yeni komut seti destek verilen uygulamalarda %70+'a varan performans artışı sağlamayı hedefliyor. Intel cephesinde, kullanılan yeni komut setinlerinin özellikle vektörel grafik hesaplamalarında, 3D oyunlarda, yüksek tanımlı video işleme ve çözümleme odaklı uygulamlarda ciddi peformans artışı sağlaması bekleniyor. Özellikle grafik endüstrinin ve sinema dünyasının post-prodüksiyon aşaması gibi spesifik alan ve operasyonlarda performans artışı paralelinde ciddi zaman kazanımı sağlaması beklenen yeni komut setleri için Intel'in yazılım firmaları ile ortak çalışmaları da devam eidyor ve 2008 yılında SSE4.1 desteği veren farklı segmenlerde çok sayıda uygulamanın çıkması bekleniyor. Bu arada firma Nehalem mimarisine sahip ilk işlemcilerde de ekleyeceği 7 adet yeni SSE4.2 komut seti paketiyle 45nm üretim teknolojisi için toplamda 54 yeni komut setini devreye sokmuş olacak.

    * Her ne kadar Intel'in işlemci ertelemesinde yaşanan bir FSB erratası da neden olarak gösteriliyor olsa bile sektör içindeki genel kanı rakipsizlikten ötürü bu tür bir ertelemenin olduğunu işaret ediyor.


    Hitachi'den 1.5 Terabyte'lık Hard Disk

    Depolama çözümlerinde sektörün lider oyuncularından biri olan Hitachi'nin gözü yükseklerde. Önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan Tüketici Elektroniği fuarında Hitachi'nin 1.5 Terabyte'lık yeni hard diskini sergileyeceği ifade ediliyor. 1 Terbabyte'lık hard diski ile sektöre bomba gibi düşen firma anlaşılan yine bir ilki gerçekleştirmek istiyor. Gelen bilgilere göre, 1TB'lık hard diskinde 3.5" boyutunda 200GB'lık 5 plaka kullanan firma 1.5TB'lık yeni hard diski içinse plaka kapasitesini 334GB'a çıkarıyor. Bu sayede 1TB'lık modele göre %50 artış sağlayacak olan Hitachi yine çok konuşulacağa benziyor.








  • maşallah maşallah..:d 1.5 tb a ne koycaksam:D..bi de zaten 8800GT nin özelliği tek slot soğutma değil miydi ki??öyle sürdüler piyasaya sonra herkes farklı sooğutma bekledi oc bekledi alın size işte
  • MSI iyi düşünmüş ama doğan görünümlü şahin olmuş
  • güzel soğutma ama çok kaba duruyor.bu arada şunu belirtmeden edemiyeceğim zamanında x1950 ye çok ses çıkarıyor gibisinden sözler söyleniyordu 8800gt bendeki x1950 yi seste 2 ye katlıyor yaw. hayatımda bu kadar çok ses çıkaran kart görmedim.12cm fan var kasada o çok ses çıkarıyor diyordum kendi kendime. bu 8800gt onu falan sildi süpürdü seste



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 21 Aralık 2007; 13:17:06 >
  • 1.5 GB demek daha fazla gürültü demek sadece daha fazla şey koyabileceğiz içine.
    şu SSD disklerin üzerinde dursalar da artık ucuzlasa alınabilir olsa.saniyede 700 MB hatta 4 lü RAID ile 3 GB transferlerden bahsediyorlar,müthiş rakamlar bunlar...sistemin en büyük darboğazı da aşılır böylece her HDD konusunda aklıma geliyor sonuç yok ortada...
  • yuh ben girerim onun içine be
  • Haber için teşekkürler fx57. MSI daha gelişmiş soğutma kullanmakla referans tasarımların önüne geçmiş ama soğutmayı dert eden arkadaşların harici çözümlere yöneleceğini düşünüyorum.
  • bencede MSI çok güzel bişey yapmış.ama 1 gb bellekli olması onu alınır kılmıyor doğrusu.512 mb lik kartlarında öyle bir soğutucuya ihtiyacı var.
  • eyv
  • Benim intel geçikmeleri memnun etti nahalem işlemçiler cıkana kadar benim işlemçi en az bir yıl daha gider herhalde!!!!
  • yorumu hangi haber için yapcaz şimdi?? gerçi hepsi güzelde hoşuma gitmeyen fakat doğruluğuna su götürmeyen bir satır aklımda daha fazla kaldı..

    * Her ne kadar Intel'in işlemci ertelemesinde yaşanan bir FSB erratası da neden olarak gösteriliyor olsa bile sektör içindeki genel kanı rakipsizlikten ötürü bu tür bir ertelemenin olduğunu işaret ediyor.

    işte buda AMD yi sevmeyenlerin inteli daha çok sevmesi için güzel bir gerekçe... maalesef yeni pc toplamak isteyipte 4 çekirdekli bir işlemci almak istiyorsanız intelin sizi hali hazırda bulunan yeni işlemcilerini satın almaktansa eski işlemcileri almak zorunda bırakması ne kadar ahlakidir tartışılır.. aynı fiyata daha yeni bir işlemci yerine maalesef intelin açgözlülüğü nedeniyle daha eski bir modeli almaya insanları zorluyor.. işte o yüzden ben hep AMD tarafında olmuşumdur yoksa alacağımdan değil... 4 gözle yeni sse4 destekli 4 çekirdekli işlemcileri bekliyorum çıkar çıkmaz alacak değilim ama aradan ne kadar çabuk zaman geçerse o kadar çabuk ucuzlayacak...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Batuist

    yorumu hangi haber için yapcaz şimdi?? gerçi hepsi güzelde hoşuma gitmeyen fakat doğruluğuna su götürmeyen bir satır aklımda daha fazla kaldı..

    * Her ne kadar Intel'in işlemci ertelemesinde yaşanan bir FSB erratası da neden olarak gösteriliyor olsa bile sektör içindeki genel kanı rakipsizlikten ötürü bu tür bir ertelemenin olduğunu işaret ediyor.

    işte buda AMD yi sevmeyenlerin inteli daha çok sevmesi için güzel bir gerekçe... maalesef yeni pc toplamak isteyipte 4 çekirdekli bir işlemci almak istiyorsanız intelin sizi hali hazırda bulunan yeni işlemcilerini satın almaktansa eski işlemcileri almak zorunda bırakması ne kadar ahlakidir tartışılır.. aynı fiyata daha yeni bir işlemci yerine maalesef intelin açgözlülüğü nedeniyle daha eski bir modeli almaya insanları zorluyor.. işte o yüzden ben hep AMD tarafında olmuşumdur yoksa alacağımdan değil... 4 gözle yeni sse4 destekli 4 çekirdekli işlemcileri bekliyorum çıkar çıkmaz alacak değilim ama aradan ne kadar çabuk zaman geçerse o kadar çabuk ucuzlayacak...

    amd ileride 5-10 yıl sonra piyasadan çekilirse allah korusun
    intelin neler yapacağını gösteriyor bu
    eldeki işlemcileri satalım zaten bun yeni işlemcileri erken sürdük amd problemini çözene kadar bizde zaman kazanalım daha çok satalım çabası içindeler




  • MSI'ın yaptığı aklımdan geçen bir şeydi. Fakat 1 gb bellekli olması pek iyi olmamış.. Şimdi fiyatına bindirim yapar. 8800gts den fiyat olarak farkı kalmaz.
  • Ben de HDD hakkında yorum yapayım istedim.Benim 500GB toplam harddiskim var 2 senedir dolmadı 1.5 tb. gereksiz bi şovdan başka ne olabilir ki?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enoman

    Ben de HDD hakkında yorum yapayım istedim.Benim 500GB toplam harddiskim var 2 senedir dolmadı 1.5 tb. gereksiz bi şovdan başka ne olabilir ki?

    sen ver bana ben doldururumbana 320 gb+80 gb yetmiyo habire dvd ye yazdırırıyorumyaşasın p2p




  • quote:

    Orjinalden alıntı: enoman

    Ben de HDD hakkında yorum yapayım istedim.Benim 500GB toplam harddiskim var 2 senedir dolmadı 1.5 tb. gereksiz bi şovdan başka ne olabilir ki?


    gunluk kullanıcı ıcın 500 gb bile fazla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enoman

    Ben de HDD hakkında yorum yapayım istedim.Benim 500GB toplam harddiskim var 2 senedir dolmadı 1.5 tb. gereksiz bi şovdan başka ne olabilir ki?


    Valla sana gereksiz olabilir ama başkasına gerekli. Hem böyle düşünülseydi teknoloji bu günlere gelemezdi.

    Tam hatırlamıyorum ama şu an bilgisayar ile ilgili olarak üst seviyelerde biri zamanında bu oda büyüklüğündeki bilgisayarlar için gereksizişte gelecek yok vs demiş.

    Şimdi Cem yılmazın bir lafı var ve katılırım. "Adamın biri tekerleği icad etmiş, diğeri bu ne böyle beni mi ima ediyorsun aaaaaa demiş. Ama sonradan maşallah araba icad olunca ilk o binmiş." Yani senin olayın da bu.


    Son olarak gelecekte filmler artık HDD lerde saklanacak ve internet üzerinden alınacak. Mizrosoft blue ray in ve HD DVD nin son nesil olduğunu belirtmişti.


    Ekran kartı konusunda ise benim de aklımdan geçen bir şeydi bu ermeydan arkadaşın dediği gibi.

    Önce standart hızda olduğunu gördüm ve dedim ki maliyeti düşürür bu ve fiyatı OC edition GT ye yakın olur dedim. Ama sonra 1GB belleği farketttim.

    Bence 512MB ı çıkmalı.




  • bana 1,5tb hdd'yi versinler onlara söz 6 ayda doldurucam
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TuRk_OyUnCu

    bana 1,5tb hdd'yi versinler onlara söz 6 ayda doldurucam

    bana versinler

    1 max 1 hafta

    bizim yurtta 400 gbyt bile paylasan var arsiv olarak

    her gun gece 10 sabah 7 arasi

    ortalama 6 7 mb saniye ile


    dolar herhalde 1 haftada
  • 1gb Ekran Kartlarında Crysis de fark var mı?
    quote:

    Orjinalden alıntı: DigitalWorld


    quote:

    Orjinalden alıntı: enoman

    Ben de HDD hakkında yorum yapayım istedim.Benim 500GB toplam harddiskim var 2 senedir dolmadı 1.5 tb. gereksiz bi şovdan başka ne olabilir ki?


    Valla sana gereksiz olabilir ama başkasına gerekli. Hem böyle düşünülseydi teknoloji bu günlere gelemezdi.

    Tam hatırlamıyorum ama şu an bilgisayar ile ilgili olarak üst seviyelerde biri zamanında bu oda büyüklüğündeki bilgisayarlar için gereksizişte gelecek yok vs demiş.

    Şimdi Cem yılmazın bir lafı var ve katılırım. "Adamın biri tekerleği icad etmiş, diğeri bu ne böyle beni mi ima ediyorsun aaaaaa demiş. Ama sonradan maşallah araba icad olunca ilk o binmiş." Yani senin olayın da bu.


    Son olarak gelecekte filmler artık HDD lerde saklanacak ve internet üzerinden alınacak. Mizrosoft blue ray in ve HD DVD nin son nesil olduğunu belirtmişti.


    Ekran kartı konusunda ise benim de aklımdan geçen bir şeydi bu ermeydan arkadaşın dediği gibi.

    Önce standart hızda olduğunu gördüm ve dedim ki maliyeti düşürür bu ve fiyatı OC edition GT ye yakın olur dedim. Ama sonra 1GB belleği farketttim.

    Bence 512MB ı çıkmalı.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.