X38-DS5 anakartım var.SATA portların yerleşimleri DQ6 ile aynı yerde ve aynı şeklide.Oyüzden başka başlık açmayıp ve burada sorayım dedim.
2 adet SATA harddiskimi sarı renkli ikili sata portlarına bağladım. SATA DVD yazıcımı dörtlü gruptaki turuncu renkli SATA portlarından birine bağladım.
Neden soruma cevap verilmiyor diğer arkadaşlara cevap veriliyor insanları bilgilendirmektenmi çekiniyorsunuz yada bildiğiniz bişeyleri paylaşmaktanmı çekiniyorsunuz yada insanmı seçiyorsunuz anlayamıyorum burada daha önceden bir arkadaşın verdiği ayarlar mevcuttu onlarda silinmiş bilgilerinizi kendinize saklayın kimseyede birşey öğretmeyin buforumu neden kurdunuz ozaman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cango69 -- 21 Mart 2008; 13:33:19 >
Cango69 forumda oc bölümünde birçok kere verilmiş olan değerleri araştırmanızı söylemeye gerek bile duymadık, bunun için kalkıp bir de bizi mi azarlamaya çalışıyorsunuz...
LokmanHekim morlar başka ama turuncu ile sarı arasında raid oluyormu bilmiyorum
Selamlar arkadaşlar, Acı bir Asus striker II formula macerasından sonra Gigabyte GA-X38-DQ6 marka anakart aldım. daha önce Asus commando'da yaşadığım problemlerin aynısını Striker II formulada yaşadım anladımki ASUS onca zaman sürecinde bir sürü kart üretti ama sorunlar halen aynı. yok CPU in, yok Det Dram anakartı kullanamadan geri iade etmek zorunda kaldım Gigabyte olmasa işimiz zor Forever Gigabyte
X38-DQ6 ve Q6600 ile Overclock denemesi yapan arkadaşlar Voltaj değerlerini yazabilirlermi acaba?
teşekkürler.
Cpu Multı Threadıng == ENABLED Lımıt CPUID Max == DISABLED No-Execute Memory Protect == DISABLED Cpu Enhanced Halt (C1E) == DISABLED Cpu Thermal Monıtor 2 (TM2) == DISABLED Cpu Eıst Functıon ==DISABLED Vırtualızatıon Technology == DISABLED ____________________________________________________
Robust Graphıcs Booster == AUTO Cpu Clock Ratıo == 6,7,8,9 x Carpan degerını kendınız belırlersınız Cpu Host Clock Control == ENABLED Cpu Host Frequency == FSB degerınız kendınız belırlersınız Pcı Express Frequency == 100 C.1.A.2 == DISABLED Performance Enhance == Standart System Memory Multıplıer == Kendınız belırleyın _____________________________________________________ System Voltage Control DDR2 Overvoltage Control == Kendınız belırleyın Pcı-e Overvoltage Control == 0.20 V Fsb Overvoltage Control == 0.20 V G (MCH) Overvoltage Control == 0.175 Cpu Voltage Control == Kendınız belırleyın
Cpu voltajını 1.5v ve 1.6v arasında tutun kullandıgınız sogutmaya baglı olarak bır mıktar daha arttırabılırsınız.Sıstemın dıger bılesenlerını yazarsanız daha saglıklı yardımcı olunabılır..
orkun abi bende sonunda platiunmu satıp X38 DQ6 aldım.. bana yardım edersin zalman 9700 led bağlıcam + raid yapıcam --help meee
neden sattın msi platiumu ?
bi nedeni yok can sıkıntısı ama oc performansı çok iyiydi oda ben upgrade yaptım sadece!! bide gosht felan vs gibi programalrda sorun çıkarıyo + e8400ü bios up olmadan çalıtırmıyo + tabi bu sorunlar çözülebilir ama uğraşmadım bana uygun bi fiyat teklif ettiler bende takasladım işte