Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Kullanıcı İncelemeleri >> Cevap: ##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi## Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 [6] 7 8   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Mustafa*

Sisteme Gözat

5 Şubat 2008; 16:52:50 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

kart üzerinde bulunan sarı renkli sata girişlerine de taktım turuncu olanlarada taktım her iki şekilde aynı problem var hddyi normal görüyor ama dediğiniz gibi usb gibi algılıyor sanırım usbleri taktığımızda RavMonLog isimli dosya oluşuyor dosyayı sildiğim zaman tekrar oluşturuyor aynı dosyadan

kmp16

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

5 Şubat 2008; 16:58:09 

quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa*

kart üzerinde bulunan sarı renkli sata girişlerine de taktım turuncu olanlarada taktım her iki şekilde aynı problem var hddyi normal görüyor ama dediğiniz gibi usb gibi algılıyor sanırım usbleri taktığımızda RavMonLog isimli dosya oluşuyor dosyayı sildiğim zaman tekrar oluşturuyor aynı dosyadan

Merhaba BURAYA tıklamanız yararlı olacaktır sorun ile ilgili olarak

marksmanboys

5 Şubat 2008; 21:16:56 

düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marksmanboys -- 6 Şubat 2008; 20:17:40 >

m3lijh

6 Şubat 2008; 0:13:32 

arkadaşlar yeni sistemimde bu anakartı kullanmak istiyorum fakat bişi soracağım dielim ben 1066 destekli ram aldım ve OC yapmak istiyorum..OC yaptıktan sonra DDR2 1066 Destekleyen bi anakart OC sonra artan değeri desteklebilirmi????umarım sorulmamıştır sorulmuşsa özür dilerim saygılar

İmza: Yok
signomis

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

6 Şubat 2008; 1:05:01 

quote:

Orjinalden alıntı: m3lijh

arkadaşlar yeni sistemimde bu anakartı kullanmak istiyorum fakat bişi soracağım dielim ben 1066 destekli ram aldım ve OC yapmak istiyorum..OC yaptıktan sonra DDR2 1066 Destekleyen bi anakart OC sonra artan değeri desteklebilirmi????umarım sorulmamıştır sorulmuşsa özür dilerim saygılar

Ornek olarak ramın 5-5-5-15 degerlerınde 1200 mhz yapıyor..Anakartın bu degerı verır...1066 desteklemesının espırısı;1066 mhz'lık bır ramın var x anakarttta ramı sısteme takar takmaz o degerlerde gormez..Bıosuna gırerek ram hızını 1066 yapıp cıkıyorsun...Bahsettıgımız anakartta ıse 1066'lık ramı sısteme taktıgın an ramın destekledıgı hızı yansıtır ..

|| Kentsfield Q6700 3.900 Mhz || DFI Lanparty LT X48-T2R || 2*2048 Corsair Domınator DDR2 1066 Mhz 5-5-5-15 ||
|| Hıs HD 4870x2 ||Seagate 2x250 GB Raid 0 ||Tagan 700 Watt BZ ||

||Swiftech Apogee GTX Extreme ||Swiftech MCW30 Chipset cooler ||Magicool Extreme IV-480mm Radyatör ||Swiftech MCP655-B Pompa ||Alphacool Cape Coolplex Pro 25 Rez ||4x120mm ACRYAN Blackfire4 UV Led||
m3lijh

6 Şubat 2008; 1:31:17 

quote:

Orjinalden alıntı: signomis

quote:

Orjinalden alıntı: m3lijh

Ornek olarak ramın 5-5-5-15 degerlerınde 1200 mhz yapıyor..Anakartın bu degerı verır...1066 desteklemesının espırısı;1066 mhz'lık bır ramın var x anakarttta ramı sısteme takar takmaz o degerlerde gormez..Bıosuna gırerek ram hızını 1066 yapıp cıkıyorsun...Bahsettıgımız anakartta ıse 1066'lık ramı sısteme taktıgın an ramın destekledıgı hızı yansıtır ..

saol açıklman için

İmza: Yok
Mustafa*

Sisteme Gözat

6 Şubat 2008; 8:51:47 

quote:

Orjinalden alıntı: kmp16

quote:

Merhaba BURAYA tıklamanız yararlı olacaktır sorun ile ilgili olarak

teşekkürler problem donanımsal değilmiş

f_desat

Sisteme Gözat

7 Şubat 2008; 10:43:39 

ben de bu anakarttan almayı düşünüyorum. daha önce kullandığım anakart asus blitz formula idi. 4 gb. crucial ram lerde problem yaşamıştım. bunda da yaşarmıyım. ram seçme bu anakart içinde geçerli mi? teşekkürler...

OErdem

Sisteme Gözat

7 Şubat 2008; 14:27:41 

f_desat
son güncel bioslar ile sorun aşıldı, artık bellek seçmiyor fakat 1066 4 tane takınca 800 oluyor hala sanırım, 4 tane 1066lıl bellek elime geçmedi hala

"Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim."
M.K.ATATÜRK

Mustafa*

Sisteme Gözat

8 Şubat 2008; 9:14:26 

arkadaşlar sistemime ses kartı taktığım için anakartta bulunan onboard sesi biostan nasıl kapatabilirim 'hight definition audio' biostan tam yolunu bana söylermisiniz ben bulamadım

dephyr

9 Şubat 2008; 18:45:19 

quote:

arkadaşlar sistemime ses kartı taktığım için anakartta bulunan onboard sesi biostan nasıl kapatabilirim 'hight definition audio' biostan tam yolunu bana söylermisiniz ben bulamadım

biostan İNTEGRATED PERİPHERALS menüsünden azalia codec disable et onbord ses kapalı olacaktır.

GA-X38-DQ6 ZALMAN CNPS 9700 NT ASUS A-55GA 550 WATT OCZ REAPER DDR2 800 CL4 SEAGATE 160 GB+2X250 GB SEAGATE 410AS RAİD 0 LOGİTECH G15 AUDİGY 2ZS SPARKLE 512 8800GT 256 BİT Q6600 QUAD CORE 2.4 GHZ ASUS 1814 SATA PHİLİPS HD1500 KABLOSUZ KULAKLIK LOGİTECH - Z2300
Mustafa*

Sisteme Gözat

9 Şubat 2008; 18:48:56 

onu yaptımda şu raid işini gigabyte sayfasından hangisi indireceğim onu bilmiyorum

dephyr

9 Şubat 2008; 19:13:23 

gigabytenin sayfasından indirebilirsin sata2 driver
ftp://download.gigabyte.ru/driver/motherboard_driver_sata_gb_sata2raid.exe

GA-X38-DQ6 ZALMAN CNPS 9700 NT ASUS A-55GA 550 WATT OCZ REAPER DDR2 800 CL4 SEAGATE 160 GB+2X250 GB SEAGATE 410AS RAİD 0 LOGİTECH G15 AUDİGY 2ZS SPARKLE 512 8800GT 256 BİT Q6600 QUAD CORE 2.4 GHZ ASUS 1814 SATA PHİLİPS HD1500 KABLOSUZ KULAKLIK LOGİTECH - Z2300
signomis

9 Şubat 2008; 19:40:02 

Raıd yapacak arkadaslar ıcın ;
Ilk olarak bıostan Integrated Peripherals >> SATA RAID/AHCI MODE= RAID olarak ayarlamanız gerek....Kaydedıp cıkıyoruz...
Ikıncı olarak sıstem acılırken <Ctrl-I> yaparak raıd ıle ılgılı kısma gırıyoruz...Ekranda sısteme takılan butun hdd'lerı gorursunuz..Ekranın ust kısmında MAIN MANU'de 4 secenek vardır.1-Create Raıd Volume 2-Delete Raıd Volume 3-Reset Dısks To Non-Raıd 4-Exıt....
Ucuncu olarak 1.secenektekı create raıd volume secenegınden raıd duzenegımızı kuracagız...CREATE VOLUME MENU secenegı altında sırayla;
NAME : Volume O
Raıd Level : Burda nası bır raıd yapacagınıza sız karar verın 0,1,5,10 muhtemelen raıd o yapacagınız ıcın RAID 0'u secın. .
Dısks : Select Dısks
Strıp Sıze : 32 veya 64 KB secın...
Capacıty : Sıstemde raıd olarak kullanacagınız hd'lerın toplam boyutu...
Kaydedıp cıkıyoruz sonra ısletım sıstemınızı kurabılırsınız...

|| Kentsfield Q6700 3.900 Mhz || DFI Lanparty LT X48-T2R || 2*2048 Corsair Domınator DDR2 1066 Mhz 5-5-5-15 ||
|| Hıs HD 48