Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi (Reset Sıkıntısı Çözüldü)##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Kullanıcı İncelemeleri >> Cevap: ##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi (Reset Sıkıntısı Çözüldü)## Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 [5] 6 7 8   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
dephyr
Uzaklaştırılmış
3 gün cezanın 3 günü kaldı.

29 Ocak 2008; 19:22:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: shackal

bu anakartı "Arctic Cooling Freezer 7 Pro" ile kullanan var mı acaba? bu soğutucunun bacakları "Big Typhoon" daki gibi uzun değil. acaba yerleştirmede bir sorun olur mu? anakart üzerindeki soğutucuları çıkartıp kullanmak pek iyi bir fikir gibi gelmedi bana.

"FSP BlueStorm II 500 Watt" güç kaynağı kullanıyorum. bu güç kaynağında 8 pin çıkış yok, marksmanboys un verdiği linkte nasıl yapılacağı anlatılmış ama bu kesip biçme işleri de pek içime sinmedi. "http://www.vegateknomarket.com/asp/show_stock.asp?product=A2169" adresinde, anladığım kadarıyla bu iş için kullanılacak bir çevirici var. ama linkte anlatıldığına göre psu nun iki kanalınında kullanılması gerektiği yazıyor. fakat bu çevirici tek kanal kullanıyor. bu durum sorun yaratır mı? siz ne tavsiye edersiniz?

bu anakartı almayı düşünüyorum ancak soğutucu ve psu ya da tekrardan masraf yapmak istemiyorum. şimdiden teşekkürler.

http://www.****.com/incelemeler/anakartlar/gigabyte-x38-dq6-inceleme-2.html?Itemid=72

arkadaşlar biraz uzun oldu ama bu linkteki ikinci resime bakarsanız bu 8 pinlik girişin 4 pininde kapatıcı gibi birşey gözüküyor. kullanan arkadaşlarda bu parça mevcut mu ve mevcutsa bunun ne işe yaradığı hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

işlemcin nedir arkadaşım quad core ise 8 pinli kullanman yararınadır eğer sisteminde oc yoksa veya kullanmak istemiyorsan 4 pinli olarak da kullanabilirsin.
shackal

29 Ocak 2008; 21:27:36 

işlemci henüz belli değil, anakartla beraber alacağım ama büyük ihtimal Q6600 olucak. bu durumda da senin dediğin gibi 8 pin kullanmam gerekir. bahsettiğim çevirici hakkında bir fikrin var mı peki?

Batuhan Bayazıt

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

30 Ocak 2008; 1:44:07 

selamlar oerdem hocam.

reset sorunu yuzunden garaniye yolladigim kart bugun elime geldi.
artik bilgisayar aciliyor ama simdide windowsu acmiyor.

yeni windows kurdum. hersey normaldi, taki windowsu yukledigi ekrana gelene kadar.
windowsun cubuk dolmaya basladigi sirada gene reset atiyor surekli. bir onerin varmi acaba?

XBOXLive : batubatubatu
PSN : hololoy112
www.enisbatu.net
Forumda hololoy112 olan nickim Batuhan Bayazıt olarak değişmiştir.
BJK1903 / Sonunu düşünen playboy olamaz!! / Bana bi çip verin, size dünyayı veriym!! / Okul cehaleti alır, eşeklik baki kalır.
OErdem

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

30 Ocak 2008; 1:51:27 

hololoy112
raid kurmaya çalıştınız mı?
vista mı xp mi?
bellekleri teker teker denediniz mi?
hddler de sorun yok değil mi?

"Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim."
M.K.ATATÜRK

Batuhan Bayazıt

30 Ocak 2008; 2:06:57 

quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

hololoy112
raid kurmaya çalıştınız mı?
vista mı xp mi?
bellekleri teker teker denediniz mi?
hddler de sorun yok değil mi?

evet raid var ama sabah ayni duzende calisiyordu. gerci raidi silip tekrar kurmadim onla alakali olabilirmi?ama windowsu gayet guzel kurdu.
xp
bellekleri denemedim simdi bakiyorum.
hddlerde sorun yok sabah calisiyordu cunku..

ekleme: ramlerde sorun yok kontrol ettim calisiyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hololoy112 -- 30 Ocak 2008; 2:12:23 >

www.enisbatu.net
BJK1903 / Sonunu düşünen playboy olamaz!! / Bana bi çip verin, size dünyayı veriym!! / Okul cehaleti alır, eşeklik baki kalır.
Batuhan Bayazıt

30 Ocak 2008; 3:15:38 

orkun hocam tamamdir raid driverindan dolayi sorun olmus.
herseyi sifirlayip bastan yaptim simdilik problem yok.
ilgin icin tesekkur ederim...

www.enisbatu.net
shackal

30 Ocak 2008; 15:56:50 

freezer 7 pro ile kullananlardan (ya da kullanamayanlardan ) bilgi alabilirsem de çok iyi olacak.

arkadaşlar bi de aşağıda linki var, kullanma kılavuzunda "2 x 12 V" luk psu, "intel extreme edition cpu (130W)" larda tavsiye edilir diyor. yani benim burdan anladığım böyle bir işlemci kullanmayacaksak, 8 pin bağlamanın bi anlamı yok. zaten işin mantığı da 2 kanal 12V istemesi, ama bahsettiğim çevirici tek kanalı kullanarak 8 pin elde ediyor. dolaysıyla bu çevirici bir işe yaramıyodur kanaatindeyim. bu durumda ya yeni psu alcam ya da forumda anlatıldığı gibi kendim keserek imal edicem. yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

http://img151.imageshack.us/my.php?image=adszvj3.jpg

OErdem

Sisteme Gözat

30 Ocak 2008; 16:11:25 

hololoy112
rica ederim tamda raid den diyecektim
çünkü belliki yüklerken sürücüleri alamamış...

shackal
8 pin konusu öyle, doğru anlamışsınız...
işlemci fanı olarak sorun çıkmaz, zalman 9700 led de güzel bağlanabiliyor

"Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim."
M.K.ATATÜRK

shackal

30 Ocak 2008; 16:55:49 

çok soru sordum ama kusura bakmayın, peki bu anakartla beraber q6600 işlemci kullansam ve 4 pin lik bağlantı yapsam bi sorun yaşarmıyım? çünkü daha önceki sorularımdan birinde bahsettiğim gibi, kartın üzerindeki 8 pin den 4' ünün üzerinde zaten bi kapatıcıyla geliyor ki, bu da aslında 4 pinle de çalışabilceği anlamına gelir. q6600 da 4 pin işimi görürmü yoksa illa 8 pin mi bağlamam gerekir? 4 pinin dezavantajları ne olabilir? tekrar teşekkürler.

kmp16

Sisteme Gözat

31 Ocak 2008; 12:45:19 

Merhaba, arkadaşlar. Sistemi dün gece topladım, sistem bilşenlerin donaım profilinde yazıyor. Anakart haliyle Gigabyte X38 D-Q6. İşlemci olarak E8400 aldım, ancak işletim sistemi 3.0 Ghz görürken Cpu-Z programı işlemciyi 2.000 Mhz olarak görüyor. Özellikle SSleri hem Xp Professionel Hemde Vista 64 Bir işletim sistemlerinden ayrı ayrı ilave ettim. Ayrıca kart ile ilgili olarak birkaç sorum olacak. Ssleri iki işletim siteminden verme amacım aynı zamanda 4 Gb Ram ile ilgili karşılaştırmalı bilgi edinilmesi amaçlıdır.

1-) Bu anakartta Onborad ses kartını nederen disable yapacağım bir türlü bulamadım. Eski biostaki gibi System bileşenlerinin özetinin olduğu bölümüde göremedim
2-) Ayrıca işlemci fanı sürekli dura dura çalışıyor. Yük olmadığı zaman mı duruyor acaba.
3-) İşlemci çalışma frekansı işletim sisteminde 3.0 ghz Cpu-Z de 2 Ghz görünüyor hangisine inanmam gerekiyor.
4-) Eğer gerekli ise yeni biosu nasıl yüklemem gerekiyor kısaza izah edilirse sevinirim.
5-) Gördüğüm kadaıyla 12 V bağlantısının olduğu yerde 8 li soket yuvası var ancak 4 pini plastikle kapatılmış. Kullşanmakta olduğum PSU Epsilon 700Watt modeli. Bende CPU 1 yazan bağlantı soketini taktım. Diğer bağlantıyada takabilirmiyim diye baktım ama CPU 2 yazan soket yuvaları uyumsuz görünüyor.

Bu arada kasa vidalarını işyerinde unuttuğum için bilgisayar şimdilik aşağıdaki fotodaki gibi uzay Kasa Modunda

Özellikle OErdem Hocamın yorumlarını da bekliyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler. Valla arkadaşlar sistemi kurdum benden kurtuluşunuz yok
Vista

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

Xp

Sistem

signomis

31 Ocak 2008; 12:59:48 

1-Azalia Codec == Dısabled
2-Dura dura derken tamamenmı duruyor...
3-Bıostan speed step technology'ı kapatman gerek..Sıstem yuk altında degılse carpanı dusurup tasarruf saglıyor..CPU EIST FUNCTION==Dısabled
4-Anakart ıle gelen cd ıcerısınden bıos update prrogramını kurun..Daha sonra gıgabyte'ın sıtesınden son bıosu bılgısayarınıza ındırın..Daha sonra program yardımıyla flashlayın..
5-Uygun olması lazım..Resmını koyabılırmısınız acaba. .

|| Kentsfield Q6700 3.900 Mhz || DFI Lanparty LT X48-T2R || 2*2048 Corsair Domınator DDR2 1066 Mhz 5-5-5-15 ||
|| Hıs HD 4870x2 ||Seagate 2x250 GB Raid 0 ||Tagan 700 Watt BZ ||

||Swiftech Apogee GTX Extreme ||Swiftech MCW30 Chipset cooler ||Magicool Extreme IV-480mm Radyatör ||Swiftech MCP655-B Pompa ||Alphacool Cape Coolplex Pro 25 Rez ||4x120mm ACRYAN Blackfire4 UV Led||
Mustafa*

Sisteme Gözat