AttilaTheHun
Uzaklaştırılmış 7 gün cezanın 0 günü kaldı.
5 Ocak 2008; 20:53:51
OErdem kardeşime çok teşekkür ederim. Gerçekten kaliteli iş yapıyorsunuz. Ancak birkaç sorum olacak. Öncelikle ben 4X2 DDR2 800 ram kullanmak,vista ultimate 64 bit kurmayı ve Q6600 işlemciyi 3.5 GHz e kadar overclock yapmayı istiyorum. Ancak keyifle okuduğum 5 sayfalık yazıda zaman zaman canım sıkıldı. Arkadaşlardan biri 2x2 yada 4X1 ram takacaksan overclock yap demiş yoksa yapma demiş. Şimdi işlemci frekansını 3 GHz yada daha üste çıkartamaz mıyım 4X2 DDR2 800 le yada sorun mu çıkar tam anlayamadım. >>>Düzeneklerde 32 bit işletim sistemleri kullanmanızın sebebini nedir? Son sorum susuyorum. Q6600 u 3-3,5 Ghz çıkarmak için Thermaltake Big Typhoon yeterli değil mi? Ram e falan soğutucuya gerek olmamalı herhalde. E6850 almak yerine overclock la 3 GHz lik Q6600 daha hoş geliyor kulağa da Ondan dolayı sordum.
Teşekkürler ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AttilaTheHun -- 5 Ocak 2008; 20:55:25 >
AttilaTheHun rica ederim testlerin 32 bit te yapılması, çoğu insanın 32bit kullanmasıdır, başka nedeni yok ben 64bit kullanıyorum şu anda... anakartta bir sorun var bios ile ilgili, 1066 lık 4 tane bellek alırsanız, 800 olarak çalışıcak... ama bios update ile düzelir büyük ihtimalle...
hız aştırma için big typhoon derim ama kasa olarak stacker almanız daha uygun olur...
q6600 hız aştırma için ben bu anakartla 400 rahat yaptım yani 400*9=3.6 ghz eder istediğiniz rakam olur, bellekleri de 800 de kullanırsınız böylece belleklere soğutucu gerekmez çünkü voltaj bile vermiceksiniz
6 Ocak 2008; 11:32:32
OErdem
Ben zaten DDR2 800 kullanmeyı planlıyorum. Teşekkür ederim. Pc yi ilk alındığında stabil çalışması için bir süre defaults ayarlarda kullanmak iyi olur gibi yazılar okudum.Bu doğru mu?Doğruysa bu süre ne kadar? Ayrıca sonunda stacker kasaya döndürdün beni.:) Bir de psu söyle de deli gibi araştırıp duymayım. Aldığım zaman da bana yardımcı olursun dimi abi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AttilaTheHun -- 6 Ocak 2008; 12:05:54 >
çok ii inceleme olmuş eline sağlık abim bende de aynı anakart var ve q6600 ü 3.420 ye 1.4315v ile ulaştım ama freezer 7 pro ile 4 çekirdek %100 load da iken sıcaklık 65-70 arası 70 nadir oluyo sen incelemende big typhoonu crazy cool u çıkarmadan takmışsın(hiç bi yerde ss falan bulamamıştım.benim için ne kadar faydalı bir inceleme yaptığını anlatamam ) 9700 düşünüyodum ama big typhoon daha ii soğutur dedi arkadaşlar bende ona yöneldim ne dersin? senin yorumların benim için çok önemli böle freezer ile devam mı etsin yoksa big typhoon mu alayım?
AttilaTheHun tabi ilk kurulduğunda hemen hız aştırma doğru olmayabilir, bir kaç gün stabil olduğunu doğruladıktan sonra yapmak daha mantıklı... tabi tabi her zaman heryeden ulaşabilirsiniz... güç kaynağı olarak bütçenize göre psu tavsiyelerine yazın ben orada da bulurum sizi
-erna- big typhoon ile arada fark en fazla 5 derece olucaktır ama kasanız çok önemli, kasanızda yan taraftan temiz hava alabiliyormu direk yada karşısına fan takabilirmisiniz tt big typhoonun, o zaman harika oluyor
Big typhoon takılabiliyor değil mi buna? bir problem oluşturuyor mu acaba, halihazırda satışta olan BigTyphoon'um için böyle bir soru geldi de bilen gören işiten varsa cevap verirse memnun olurum, bir yerde taktım demiş birisi ama foto da görmeden emin olamadım gerçi 965p dq6 ya takılabildiğine göre buna da takılır sanırım
Big typhoon takılabiliyor değil mi buna? bir problem oluşturuyor mu acaba, halihazırda satışta olan BigTyphoon'um için böyle bir soru geldi de bilen gören işiten varsa cevap verirse memnun olurum, bir yerde taktım demiş birisi ama foto da görmeden emin olamadım gerçi 965p dq6 ya takılabildiğine göre buna da takılır sanırım
sen bana niye sormuyon bari imzama bak koray imzama bakamıorsan bi tel aç detaylıca açıklıyayım, kontörüm yok diyorsan çağrı at ben arıyayım, ben sorunsuzca taktım ve kullanıyorum tek eksiği anakartın altına takılan kısmı takmadım anakrttaki bakırlarıda çıkarmadan çözdüm işi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsen19 -- 7 Ocak 2008; 15:17:01 >